Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Kedves Robinson Péter ! A bal oldalon, Margit fotója alatt van sok jótanács . .. kezdőknek Ezt olvastad már ?
A saját sütésedet le kellene pontosan írnod ide, és akkor a tapasztalt pékecskék látnák, mi a hiba. A sok élesztő is okozhat ilyen problémát, amit jeleztél. Kell a gép márkája, a liszt , a folyadék, az élesztő mennyisége. üdvözlettel : Marika
Lemaradt az elkészítés leírása : :zöld pestos csavart rudak
Az élesztőt 1 dl langyos, cukrozott tejbe morzsolom. Amíg felfut, a liszthez adom a sót, a tojást, az olvasztott vajat, a tejfölt és a maradék tejet, majd végül az élesztőt is.
A tésztát alaposan kidolgozom, ha szükséges, kevés tejet adok még hozzá.
Négy részre osztom a tésztát, mindegyiket vékony téglalappá nyújtom. Kettőt megkenek pesto-val, majd a másik két kinyújtott tésztát rájuk borítom.
Az így kapott két téglalapot felcsíkozom, a csíkokat a két végénél fogva megtekerem, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom. A tetejüket megkenem tojással, megszórom szezámmaggal, és előmelegített sütőben 20-25 percig sütőm őket.
Egy finom sós sütit találtam, Fahéjas páté receptjét, amit a hétvégén megsütöttem.
A képeket és a leírást Sütifelhőben találtam, onnan másoltam.
Annyit változtattam a recepten, hogy saját kovászt is tettem hozzá, és a "zöld pesztót" magam készítettem. Kínai metélőhagyma, újhagyma, bazsalikom, aszalt paradicsom, só, étolaj, őrölt köményt tettem egy részéhez, és apróra vágott friss zöld kaport és újhagymát , sót olajat a másik adaghoz. Rengeteg tészta lesz belőle. A tetejére reszelt sajt, szezámmag került , a kaprosra semmit sem szórtam. Frissen nagyon finom , ropogós. Másnapra kicsit puhább, de azért finom maradt.
A napokban valami édességre vágytam, és eszembe jutott a grillázs.
A receptet kicsit megváltoztattam, és kihagytam az ostyát is.
25 dkg cukrot megpirítottam világosra, beletettem 10 dkg puha vajat, egy egész tojást és 20 dkg vegyes olajos magvat ( napraforgó mag, tökmag, dió és szezám. ) Kicsit pirítottam és sütőpapiron hagytam kihűlni. Ez finom, puha és gyorsan fogy.
Tegnap a maradék pörkölt húst ledaráltuk . Sós palacsintát sütöttem, abba töltöttem a darált húst ,egy pici tejföllel lazítva. A husos palacsintát a tejfölös szafttal meglocsolva tálaltam.
Ildikóm, sajnos nem volt mellette leírás, csak a képet tudtam lementeni. . El tudnám képzelni kelt tésztából , hogy a kész , megsült tésztán utólag festeném pirosra és zöldre a répát.
Ezeket sütöttem mostanában : sós perecek, és áfonyás kocka.
Ez egy kenyér tészta, pompos , amit kinyújtás után megkentem apróra vágott friss fokhagyma, medve hagyma, kínai metélő hagyma és snidling keverékével, amit sóztam és étolajjal kevertem el. ezután feltekertem , elvágtam két ujjnyi széles darabokra. Közepét fakanál nyelével lenyomtam , és megsütöttem 200 fokon.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit