E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Mit főzzek holnap? Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
szokimoki

2006.05.28. 00:23 -

Kedves Fórumozók!

Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.

Üdv, Szokimoki

majorkaj Előzmény | 2006.11.25. 18:01 - #488

Sziasztok !

Ma vacsira disznótorost sütöttem. Kolbász, véres hurka, májas hurka és mellé raktam krumplit, ami a szaftban sült meg. Főztem még tyúkhús levest, jó sok zöldséggel.


kenyerke Előzmény | 2006.11.25. 15:10 - #487

Sziasztok!

Bezzeg én mindenevő vagyok! Nagyon finomakat főztetek.

Nekem most töltött paprikára és paradicsomos káposztára fáj a fogam burgonyás-köménymagos kenyérrel.

Talán este majd neki veselkedem :-))


ILDIKO Előzmény | 2006.11.24. 19:56 - #486

Sziasztok!

Vegigkostoltamaz oldalt, minden nagyon fincsi volt!-egyedul a pacalt nem szeretem, dehat ez az en hibam. Egy ehes-bendo-bando tag, Ildikonl. 


szokimoki Előzmény | 2006.11.23. 22:54 - #485

Karalábé főzelék fasírttal, tegnap meg  Anyukám pacal pörkije! 

masala Előzmény | 2006.11.23. 21:08 - #484

 

 Mai ebédünk: vadas zsemlegombóccal

A héten főztem zúza pörköltet tarhonyával  és

tejszínes, póréhagymás halat kockára vágott sült krumpli és sült tök körettel.


rabim Előzmény | 2006.11.23. 17:32 - #483

Ma barátfüle volt az ebéd, szilvalekvárral töltve, piritott zsemlemorzsával.

rabim Előzmény | 2006.11.22. 23:11 - #482

Ezt föztük:

csirkepörkölt, nokedli

paprikáskrumpli tarhonyásan, kolbásszal

spenót, bundáskenyér


EmMargit Előzmény | 2006.11.22. 21:24 - #481

Szia Limara!

Gondolom többen is ismeritek ezt az ételt, nekem újdonság volt. Elég régen olvastam már, ha minden igaz, még fogyókúráztam, amikor először beleakadtam, de csak most került rá sor, hogy ki is próbáljam. A tejszínen elgondolkzotam én is, de úgy döntöttem, hogy ez már így is egy kalóriabomba és tejszín nélkül is finom lesz. Így is lett
A halászlé nagyon jó ötlet, lehet hogy a közeljövőben én is csinálok és abból már karácsonyra is el tudok tenni.

További jó sütés-főzést, üdv, Margit 


Limara Előzmény | 2006.11.22. 17:20 - #480

Szia Margitka!

Nállunk évek óta ez a menü karácsonykor, anyósomtól mindig ezt kérjük. Mi szalonna nélkül készítjük, egymásra tesszük 2 rétegben a panírozott husikat, leöntjük annyi tejszínnel, ami majdnem ellepi, úgy sütjük meg. Csuda finom. Én egyszer csináltam úgy is, hogy a két réteg közé füstöltsonka szeleteket és ananász karikákat raktam, hát mit mondjak, nem rontotta el.

Én ma a fagyasztóból vettem ki egy adag halászlét, azt ebédeltük, holnapra még nincs ötletem. Üdv


EmMargit Előzmény | 2006.11.22. 00:04 - #479

Sziasztok!

Tegnap egy nagyon finomat próbáltam ki, ezt szeretném elmesélni.

Már régebben olvastam valahol a Neten, de azóta több változattal is találkoztam. Bacon-nel kibélelt jénaiba kell lerakni a lisztbe, tojásba és sajtba "panírozott" húst, amikor tele a jénai, akkor visszahajtani a tetejére a tál szélén túllógatott szalonnákat, lefedni, megsütni és kész is.

                    Sajtos, baconos, rakott hús

A kép nem lett túl jó, az étel viszont fantasztikus. Nagyon gyors, egyszerű és a légkeveréses mikrómban 1 óra alatt meg is sült. Kb. 1 csomag szalonna, talán 1 kg hús (vegyesen csirkemell és sertésszűz), 3 tojás és 30-40 dkg körüli sajt került bele és 8 adag lett belőle. Kis, tortaszelet formákat vágtam, krumplipürével és rizzsel tálaltam. Nagyon laktató én órákkal később is alig tudtam szuszogni tőle. Szinte biztos, hogy a karácsonyi menünkben is szerepelni fog.

További jó sütés-főzést mindenkinek, üdv, Margit


somika2 Előzmény | 2006.11.21. 18:11 - #478

Sziasztok,

Ma nálunk zöldborsófőzelék volt tojásfasírttal.

Tegnap csirkehússal töltött gomba rizzsel.

Holnap pikáns szelet krumplipürével lesz a vacsora. 


majorkaj Előzmény | 2006.11.21. 12:03 - #477

Sziasztok !

Kenyérke ! Engem ez a veszély nem fenyeget, mármint, hogy vidékre leköltözzek.

Hétvégén pecsenye kacsamájból készítettem nagyon fincsi resztelt májat, krumplipürével, savanyúsággal tálalva. Nagyon finomat ettünk belőle, már régen volt terítéken nálunk.

Ma pedig csillag karfiolból főzök krémlevest, készítek még padlizsánkrémet és sertéskarajból rántott husit (pici olajon megsütve).


kenyerke Előzmény | 2006.11.20. 11:19 - #476

Sziasztok!

Julika, 4 évvel ezelőtt eldöntöttem, hogy nosztalgiázom egy évet vidéken, aztán úgy tűnik, hogy itt is ragadok.

A nosztalgiázást most a párocskámmal is folytatom. Olyan érdekes és finom dolgokat tud sütni, főzni, hogy csak ájuldozom. Élvezet vele végig menni a piacon, mert amiket kommentál (nem poénkedik!), az maga egy jó kis kulturális dőzsölés.

A lángosozást én vezettem be valamilyen apropóból  , így a szombati piaci menőkénknek ez a beles fénypontja. Aztán jöhet a tehéntej, kecskesajt, csirkeláb.....pacal, köröm ....
Az utóbbi kettő még csak tervbe van véve.

Masala, nem morbid. Disznóöléskor éppen a friss vérrel sült hagymás vér az igazi.


masala Előzmény | 2006.11.19. 20:17 - #475

A sült vért én is  megenném, kár, hogy nem lehet kapni friss vért. Hű, ez kicsit morbid lett!

Sertés nyelvet viszont szoktam főzni hasonló fűszeres lében, mint amit Kenyérke írt.


majorkaj Előzmény | 2006.11.19. 20:12 - #474

Szia Kenyérke !

Olyan élvezettel írsz a fülről és a farokról, hogy a számban érzem a gyerekkoromban disznóvágáson evett perzselt fül ízét. Én is ismerem a disznóvágáson szokásos hagymán sült vért, reggelire azt szokták enni olyankor. Jaj de szép idők is voltak azok. Nekem néha hiányzik a disznóvágás hangulata. Úgy elmennék egy igazi falusi disznóvágásra.


kenyerke Előzmény | 2006.11.19. 13:57 - #473

Szia Rabim!

Fűszeres lé a perzselt sertés fark és fül főzéséhez: só, bors, 1 egész hagyma, néhány cikkely fokhagyma, babérlevél.


rabim Előzmény | 2006.11.19. 08:59 - #472

Sziasztok!

A mult heti fözéseink:

rizses csirkeaprolék

halászlé, sült keszeg

káposztás tészta (frissen gyúrt metélt tésztából)

kapros zöldbableves, sült hekk, sült krumpli

Kenyérke!   Milyen füszeres lében föztétek a fület , farkat?

Kellemes hétvégét Mindannyiótoknak!  üdv. Marika


kenyerke Előzmény | 2006.11.19. 07:56 - #471

Bár tele a hűtőnk, de valami csemegét remélve bekukkantottunk a henteshez.

kenyerke Előzmény | 2006.11.19. 07:53 - #470

Tegnap valami különlegeset ettem: fület és farkat fűszeres lében kifőzve tormával.

Bár tele a hűtőnk, de valami csemegét remélve bekukkantottunk.

A.-nak nagyon ízlett, amikor egyszer natur vért vásároltam kolbászformába töltve. Sohasem vettem még ilyet, de ismerem a disznóölésekkor frissen készített hagymás sült vért. Gondoltam, meglepem őt vele, aztán ő lepett meg vele, hogy ők ezt hogyan csinálják. Símán olajon a szeletelt vért megforgatta, fűszerezte és tojást ütött rá. Egyszerű, gyors és nagyon finom volt.

Tegnap felcsillant a szeme, amikor a pultban egy csomó perzselt sertésfület s három méretes farkat látott.
A disznóölések alkalmával ez különleges csemege, mert frissenperzselve részben mindkettő máris fogyasztható, a malacnak pedig csak 2 füle van és egy farka, amit más csemegék készítéséhez is félre kell tenni.

Szóval vettünk 4 szép nagy perzselt fület és egy szép nagy kunkori farkat, melyeket A. a gáz felett még átperzselt, majd rózsaszínre letisztított s fűszeres lében megfőzött. Csípős tormával és friss paradicsom paprikával fogyasztottunk, hozzá pedig különleges kenyérkét ettünk. Ugyanolyan mint az eredeti ukrán (bolti) rozskenyér, csak fehérben.

Ma kenyeret sütök. Ukrán rozskenyeret, lehet hogy egy fehér változatot is kipróbálok a tervezett mennyiségből.


kenyerke Előzmény | 2006.11.19. 07:28 - #469

Sziasztok!

Egészséges nem egészséges, azzal már én rég nem foglalkozom, mert számtalanszor beigazolódott, hogy az valami trendi nagyokos megállapítása, amiről egyszer csak kiderül, hogy téves.

Mértékkel mindent lehet enni, ha az ember egészséges.

Nagyon vékony rántást és habarást használok. A habarást gyakran helyettesítem érlelt tejföllel. Az utóbbinál minimális zsíradékon, olajon párolom azt a zöldségfélét, amit habarni akarok. A habaráshoz ill. helyett kanálka rizslisztet is szoktam használni.


[Későbbi] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak