E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Mit főzzek holnap? Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
szokimoki

2006.05.28. 00:23 -

Kedves Fórumozók!

Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.

Üdv, Szokimoki

Batka Előzmény | 2006.07.04. 21:57 - #148

Ez teljesen érthető. Én pl. kalácsot soha nem próbálnék tk lisztből, de egyszer ettem Norbi tk tésztát, na azóta a kifőtt tésztákkal sem jutnak eszembe kísérletezni. A palacsintán viszont semmi nem érződik, csak a színe sötétebb, és az én gyerekeim már ezen meg barna kenyéren fognak felnőni. Tudom, hogy elég nehéz: az apám soha nem venne a szájába semmit, ami nem fehér vagy nem kolbász :-)

masala Előzmény | 2006.07.04. 20:11 - #147

Szia batka! Próbálom egészségesen etetni a családomat, de nem minden áron.Van két kamasz fiam, sokmindenre vevők, de csak ha nem kötelező.Csináltam nokedlit és omlóstésztát tk. liszttel keverve.Mikor meglátták,hogy milyen szürke, hát elcsodálkoztak!Sokmindent kipróbálok, de semmi,nem kötelező, ezért aztán nálunk sok fura dolog megfordul a tányéron.A palacsinta eddig még megúszta a kísérletezést.

Batka Előzmény | 2006.07.03. 21:36 - #146

Egy hétéves Tefalom van, igaz, 34 centi átmérőjű, vagyis óriáspalacsintákat is lehet vele sütni, csak már kicsit megviselt a teflonja. Viszont nem tudom, ti mennyire szeretitek az egészségesebb kajákat, de az én férjem egyenesen kiköveteli. Utána persze néha kiderül, hogy nem jött be neki, de amit tuti, az a palacsinta 1/3 részben teljes kiőrlésű liszttel. Lehet édeset és sósat is (pl. füstölt sajtot a tésztájába). Nyersen kicsit keserű a korpa miatt, de kisütve tök olyan, mint a sima, fehér lisztes pali.

masala Előzmény | 2006.07.01. 21:44 - #145

Köszi, értem már.Gondolom egy jó teflonserpenyő kell hozzá.Én csak azóta csinálom, amióta van ilyenem.

Batka Előzmény | 2006.07.01. 21:28 - #144

Szia masala! Lehet, hogy ez nem olyan nagy szám, de azért gondoltam, hogy ez furcsa lehet, mert anyukám, a szomszédom és mindenki, aki most még eszembe jut, mindenki úgy csinálja - a biztonság kedvéért, legyen szó villany- vagy gázsütőről -, hogy minden palacsinta előtt kevéske olajat tesz a serpenyőbe. Én kb. 1 ek-t rakok a tésztájába, valószínűleg megszokásból, mert nem tudom, mit tesz hozzá az állagához, aztán simán be a forró teflonserpenyőbe, aztán megfordítom, ahogy kell.

masala Előzmény | 2006.07.01. 20:07 - #143

Ez nekem is tetszik.Már hallottam róla régebben, de elfelejtettem,hogy kell csinálni és a körny.-ben nem ismerte senki.

Batka, mi az,  hogy olaj nélkül sütöd a palacsintát?Én is csak a tésztájába teszek és az első palacsinta alá.


Limara Előzmény | 2006.07.01. 18:33 - #142

Felcsigáztatok ezzel a rántotthússal, kipróbálom majd én is Üdv

Batka Előzmény | 2006.07.01. 18:27 - #141

Ugye, ugye Örülök, hogy neked is bejött. Azt már meg sem merem említeni, hogy én a palacsintát olaj nélkül sütöm egy teflonserpenyőben. Ez nem teljesen lesz olyan, mint a hagyományos "strandos" palacsinta, de nekem megéri, hogy nincs az a borzalmas szag. És mivel már évek óta csak ilyet eszünk, teljesen megszerettük az ízét, és nem is hiányzik az olajíz.

superkeri Előzmény | 2006.07.01. 15:59 - #140

     Sziasztok!

Igen kipróbáltam a rántott hús sütőben sütését. Valóban finom, nem száradt ki a hús és semmi olajszag! Tepsi + szil.sütőpapír + 3-5mm -nyi olaj + hús szeletek. Kb: 30-40 perc alatt kész. Utána még maradt annyi olaj a papíron .hogy megsült benne a panírozott cukkini is. Finom ropogós lett. Érdemes kipróbálni! Ez után CSAK így fogok sütni, még a halat is.


szokimoki Előzmény | 2006.06.30. 13:52 - #139

Sziasztok!

Én egyszerű kis krumplis tésztát csináltam kolbásszal, meg húslevest (vasárnapi szokásunktól eltérően). Igaz, bográcsban slambuc néven biztos, hogy jobb lett volna a krumplis tészta.


masala Előzmény | 2006.06.29. 20:00 - #138

tegnap vacsorára nálunk is rántott tök volt, amúgy nejlonzacsis panírozással és hozzá jó hűtött tzatziki.Igaz nem juhtúróval,hanem simával,de mindenkinek ízlett.Ha itt nem olvasom nálatok,eszembe sem jutott volna a tök mellé ilyet csinálni, pedig nagyon jó hozzá.

Ma pedig rakott kelkáposztát csináltam.Holnap semmit nem fogok főzni, mert a piacra akarok menni és lehet,hogy veszek olyat, ami nem halasztható.Szombaton meg nem leszünk itthon.


superkeri Előzmény | 2006.06.29. 18:40 - #137

     Batka! Köszi a felhomályosítást, hétvégén valószínű, főpróba lesz hús- és töksütésből. Addigra megérik hozzá a fincsi kovászos uborka is.  üdv.

Batka Előzmény | 2006.06.29. 13:36 - #136

Superkeri, mitől száradna ki a hús, hisz olajban sül, csak kevesebben? Ez ízre tök ugyanolyan, mint a hagyományos, de én egy ideje évente kétszer sütök csak olajban, akkor is lángost. A cukkiniről nem tudok, azt sosem rántom, csak kevés olajon teflonserpenyőben á la natúr megsütöm, mint a padlizsánt. De ha olyan, mint a tök, akkor sem a sütőben sütném, mert forgatni kell, és túl gyorsan megsül ahhoz, hogy érdemes legyen felfűteni a sütőt. Kicsit lejjebb írtam, hogy a tököt nem szoktam rendesen bepanírozni, csak lisztes morzsába forgatom (lesózás után). Aztán kevés olajon (néhány ek), teflonedényben sütöm, félidőben megfordítom. Az olajat után kell tölteni, mert ez a három nagyon beszívja.

masala Előzmény | 2006.06.28. 21:42 - #135

11296.gifMai ebédünk: natúr csirkemell,só,bors,olajos vajon kisütve,szinte teljesen.A megmaradt olajban 3db. negyedekre vágott hagyma, 3közepes karalábé jó ujjnyi hasábokra vágva, 1cs. új sárgarépa vastag ferdére vágva. Ezeket összepirítottam,kevés vízzel megpároltam+ provanszi fűszerezés /ill. amit szerettek/,só,bors.Kb. 3dl tejszínnel és ételsűrítővel besűrítettem +még kevés víz.A tetejére visszatettem a csirkemelleket, megszórtam kevés reszeltsajttal, és bedugtam a sütőbe, amíg a sajt rásült.

Én olyan lábasban szoktam csinálni, amit utána be lehet tenni a sütőbe. Így,ahogy van, lehet enni.Nekem kellett rizst is főzni hozzá, mert nagyétkű a három fiú nálunk.

A tejszíntől nagyon finom,de ilyenkor az új zöldségeknek egészen fantasztikus ízük van.A sűrítés olyan sűrű legyen,hogy már majdnem sok.


superkeri Előzmény | 2006.06.28. 17:36 - #134

      Sziasztok!

A tepsis krumpli nálunk is gyakori vendég. Ha tepsiben sül a hús, félidőben mindig kerül mellé krumpli és meg van a köret is. A rántott hús izgatja a fantáziámat, ugyan is utálom a lakásban terjengő olaj szagot! Nem szárad ki nagyon a hús? Mit gondoltok rántott cukkinit is lehet így sütni?   Üdv. Superkeri


Batka Előzmény | 2006.06.28. 13:35 - #133

A tepsis rántott hús tök ugyanolyan, mint a hagyományos, a krumpli nem teljesen, de legalább 90%-os. Most lehet, hogy első hallásra hihetetlennek tűnik, de én az albérletbeli ócska gázsütőben (kizárólag forró és nagyon forró fokozat volt bennne...) is próbálkoztam a több szinten sütéssel, amikor még hírét nem hallottam a légkeverésnek - a lustaság vitt rá. Annyi volt a trükk, hogy mivel alulról ment a láng, nem egyenletesen sütött, és egy idő után meg kellett cserélni a két tepsit. Most már légkeverésesem van, most már nem cserélgetem, és három is befér (egy alulra, egy a rácsra, egy pedig a nagy gáztepsi, amit a sínbe lehet tolni).

szokimoki Előzmény | 2006.06.28. 11:45 - #132

Sziasztok Lányok!

Ezek nagyon jól hangzanak!

Batka! Ennak a tepsis rántott húsnak mennyire hasonlít az íze a megszokott rántott húshoz?

Ezt a:"Ráadásul a melegben különösen előnyös, hogy a két-három tepsit egyszerre betolod a sütőbe, aztán kb. 45 perc múlva kiveszed, és lehet enni." dolgot, ugye légkeveréses sütőkre érted? 

Sziasztok, Szokimoki


masala Előzmény | 2006.06.27. 20:56 - #131

Az én tepsis krumplim egy kicsit a brassóihoz hasonlít, de a hús előkészítése olyan mint a Margité.A krumplit én külön szoktam megsütni a sütőben,úgy,mint Batka, és ezt keverem a húshoz a tepsibe.Így nem szárad ki és nem ég meg a hagyma.

Batka Előzmény | 2006.06.27. 15:41 - #130

Nnna, most a hízókúrázóknak egy turmix. Nem is igazán turmix, milk shake: vaníliafagyi (a legolcsóbb márkatermék is jó, sőt, a finom fagyit vétek beletenni), tejszín, tej, ízesítők (pl. cukrozott kakaópor, rumos kávé, gyümölcs). Jó sűrűre kell kutyulni. Egyébként ismeritek a mindmegittát? Sok jó hűsítő italt találtok:
Mindmegitta

EmMargit Előzmény | 2006.06.27. 01:03 - #129

Sziasztok!

Az általánosban még azt sem tudom, hogy kezdjek válaszolni, de itt van egy jó ötletem, amit megosztanék veletek.
Nálunk a tepsis krumpli, vagy tepsis hús a következőképpen néz ki.

Bármilyen húst csíkokra vágunk.
Kisütött füstölt szalonna csíkokon durva kockára (kb 2-3 cm-es) vágott hagymát lepirítunk, majd amikor kész, akkor a hagymát és a szalonnát kiszedjük a zsírból. Ebbe kerül bele a csíkokra vágott hús, majoranna, só, bors és fokhagyma társaságában. Ezt puhára sütjük/pároljuk, mint a pörköltet.
Akár maradék sült húst is fel lehet ehhez az ételhez használni.

Karikára szeletelt krumplit vagy nyersen vagy egy kicsit előfőzve elkezdjük egy tepsibe rétegezni. Egy sor krumplira kerül egy kis szalonnás hagyma és hús, majd addig lehet rétegezni, amíg tart a hely, vagy a türelem. A tetejére krumpli kerül. Ezt egy csipetnyi zsemlemorzsával finoman megszórva szép pirosra lehet sütni.

Én előfőzött krumplival szoktam csinálni, de ehhez minden egyébnek készen kell lenni, mert a krumpli, ha egyszer kihűl, akkor már nem igazán lehet továbbpuhítani.

Ez szándékosan egy tejfölmentes étel, hogy elüssön a szokásos rakott krumplitól, viszont nagyon finom hozzá, akár egy tejfölös uborkasaláta vagy egy jó kis kovászos uborka.

Nos, ez jutott eszembe Batka tepsis krumli ötleteiről, üdv, Margit


[Későbbi] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak