Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
Én is örülök, hogy fellendült itt is egy kicsit az élet
Masala! A besamelt minden féléhez és formában nagyon szeretem én is, karfilollal különösen a kedvencem
Bezsa! Holnap én is fejtett bablevest főzök
Ígértem a csirkémről beszámolót és képet.
Az egész csirkét a mellénél vágtam el és széthajtottam. Megszórtam sóval, grillfűszerrel és egy kevés grillolajat locsoltam rá. A jénaiba alulra terítettem a kockára vágott, sózott krumplit, erre került a csirke. Alá egy kicsi víz, rá egy alufólia és addig bekerült a sütőbe, amíg felforrt, átmelegedett az egész. Ezután tettem hozzá karfiolt, gombát, zöldbabot, paprikát, lilahagymát, szóval mindenféle zöldséget, ami a kezembe került. A tejszínt is ekkor öntöttem alá és először alufóliával letakarva, majd a végén enélkül készresütöttem. Amikor kivettem megszórtam a durvára vágott petrezselyemmel. Néhány percig szoktam hagyni állni a sütőből kivett húst, így ezalatt pont finoman rápárolódott a petrezselyem, de nem vesztette el az ízét.
Masala! Gondoltam persze, hogy vacsik is vannak a felsorolásodban. Köszönöm a csirke leírását, biztos finom. Gondolom így teljesen megpárolódik a hagyma. Én nagyon szeretem a hagymát, tulajdonképpen minden formájában. Így én azt is szeretem, ha roppanós. A fogyókúrám alatt volt, hogy natúr hús mellé köretnek, hirtelen lepirított, durva kockákra vágott sárgapaprikát és lilahagymát ettem. Húúú, nagyon finom Csirkecombot nagyopn régen ettem már, lehet, hogy a napokban csinálok valami hasonlót.
Sziasztok Lányok! Azért főzök több félét, mert a nagyobbik fiam a gyárba is visz magával főtt ételt. Itthon is eszik, ha hazajön és nem mindenből jó egymás után 3x- 4x enni.A férjem szerint ez is hiányozni fog neki, ha megnősül. Ha... megnősül valaha. Egyenlőre csak csajozik.
Margitka a csirke nagyon egyszerű és gyors.
Margarinnal kikent tepsibe teszem a fűszerezett csirkecombokat / só, bors v. ételízesítő és bors/
Vastagabb karikára v. cikkekere vágott sok-sok hagymát / mi szeretjük/ teszek rá
Kevés vizet, mert a hús úgyis sok vizet enged
Tejszínt öntök rá / 6 comb - 1/2 lit. főzőtejszín/
Fóliával letakarom és kb. 30-40perc alatt megsütöm
A fölösleges vizet, ha marad elpárologtatom.
A tejszín egy kicsit összeugrik, olyan, mintha összetúrósodna, de ez nem baj, sőt így sűríti a szaftját. A tányéron ez már nem feltűnő. Ezt én mindég rizzsel készítem, mert a hagyma és tejszín íze illik a rizshez.
Persze lehet az ízekkel játszani, sőt, ha tartalmasabban akarjuk, akkor a sütés végén lehet reszelt sajtot szórni rá.
A sütési idő persze függ a csirkecombok nagyságától.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit