E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Mit főzzek holnap? Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
szokimoki

2006.05.28. 00:23 -

Kedves Fórumozók!

Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.

Üdv, Szokimoki

EmMargit Előzmény | 2006.09.15. 21:23 - #268

Sziasztok!

Húsgaluska leves, sárgaborsó főzelék sült pulykacombbal. Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.09.14. 22:58 - #267

Sziasztok!

Masala! Nálatok 9 napból áll a hét
A "tejszínes csirkecombok sok hagymával"-ról mesélnél egy kicsit bővebben?

Szokimoki!  Mostanában többen is almalekvároznak, azt hittem valami olyasmi, vagy kifőzött tészta valamilyen formában almával. Ezért kérdeztem. Az almás sütire emlékszem 

További jó főzöcskézést, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.09.14. 22:16 - #266

Szia Margitka!

Az almás tészta=almás süti. Receptet beírtam már a receptesbe, kép is van. Ez csak egy kis lapos , de finom sütike:-)

 


masala Előzmény | 2006.09.14. 20:35 - #265

Az én heti menüm:

  1. Palócleves, palacsinta
  2. Lecsó nokedlivel
  3. Tejszínes csirkecombok sok hagymával sülve+ rizs
  4. A maradék nokedli tojással
  5. Chilis bab
  6. Kukoricafőzelék
  7. Paprikáskrumpli tarhonyával
  8. Resztelt máj

és megfőztem a tésztát szombatra /máskor nem lesz időm/

egy bazsalikomos pestóhoz/ ez is kész/


EmMargit Előzmény | 2006.09.14. 13:18 - #264

Sziasztok!

Ma Bolognai makaróni és tojásleves, de ez utóbbit nem eszik a gyerekeim, én viszont nagyon szeretem :-))

Bezsa! Megértelek, én a zsömlémet csináltam ilyen alapon tegnap este.

Várom a további ötleteket is, írjatok!! ÜDv, Margit


bezsa Előzmény | 2006.09.14. 12:38 - #263

A pipi falat a Manónak készült és ő szezám magot még nem szereti. Itt a lényeg a gyorsaság volt most. Jaj szoktam én pepecselőst is, de most mindennek a gyorsaság az alapja. Én imádom a szezám magot, meg legtöbb magot.

Batka Előzmény | 2006.09.13. 23:50 - #262

Na, a mi menünk az elmúlt és elkövetkező egy-két hétre (ömlesztve, de a sorrend nagyjából stimmel - csak ritkán főzök levest, azt ne nagyon keressetek, és kb. kétnaponta főzünk, aznapra meg másnapra): töltött paprika, zöldségleves sk. májgaluskával, parmezános-túrós spenóttal töltött leveles tészta, indiai típusú (csípős, fűszeres, szószos) hal és barna rizs és naan, bableves (lé nélkül :) túrós pogácsával, paradicsomleves és "pásztorpite", gombás pizza, rizottó vmilyen előre meg nem nevezett salátával, tojásos nokedli és salátalé, lencseleves (inkább lencsegulyás-szerűség), majonézes krumplisaláta és sütőben sült panírozott halrudacskák, sváb fokhagymaleves és fasírt rizzsel és csalamádéval, sárgaborsó-főzelék virslivel. Most semmi extra (különleges, munkaigényes) nem lesz, mert sok a dolgom.

EmMargit Előzmény | 2006.09.13. 22:49 - #261

Sziasztok!

Szokimoki! Mi az az almás tészta?

Bezsa! Ha egyszer van türelmed, ezeket a falatokat be lehet rendesen is panírozni, a morzsában egy kis szezámmaggal. Nagyon finom az is 
Tulajdonképpen bármilyen rántott hús bundájába lehet szezámmagot tenni, próbáljátok ki, aki még nem ismerné, érdemes.

Jó főzöcskézést holnapra, üdv, Margit

 


szokimoki Előzmény | 2006.09.13. 22:28 - #260

Sziasztok!

Először is köszönöm Masala  a máglyarakás receptet!

Másodszor pedig, minden újítás tök jó, meg hát az ötletcsere lenne itt a lényeg, mert mint ahogy írottam volt, ami valakinek megszokott kaja, az másnak lehet újdonság!

Nálunk ma milánói makaróni volt a gyerekeknek, a felnőtteknek meg karalábéfőzelék amihez most a fagyasztóból sütöttem húsos palacsintaszerű virslivel töltött gezemicét. +almástésztát csináltam, + tortát, úgyhogy a mai napom a konyháé volt.


bezsa Előzmény | 2006.09.13. 22:19 - #259

Sziasztok! Nálunk tegnap krumplipüré volt pipi falatokkal (sürü palacsinta tésztába beledobtam az apróra vágott pipimellet és kanállal raktam a forró olajba) Túrós csúsza Csirke leves uncsim miatt pörkölt tarhonyával Holnap gombapörkölt nokedlivel rizottó

EmMargit Előzmény | 2006.09.13. 22:00 - #258

Sziasztok!

Jaj, de örülök, hogy nyitott fülekre találtam az ötletemmel

Írok holnap is, remélem Ti is és mindenki aki erre jár és kedvet érez hozzá.

Szép napot kívánok holnapra, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.09.13. 21:24 - #257

Sziasztok !

Nem tudom Szokimoki mit szól hozzá, de én is megosztom veletek, hogy ma fél tyúkból főzöm a húslevest. Tegnap pedig laska gombából főztem egy kis pörköltet és tojást ütöttem rá.
A héten nem csapok nagy főzést a munkám miatt.


rabim Előzmény | 2006.09.13. 21:19 - #256

Sziasztok!

Margitka javaslatára leirom, hogy néhány napja mit föztünk:

húsleves cérnametélttel

kacsasült, párolt lilakáposzta,rizs, hagymás burgonya

rántott padlizsán, rántott csirkeszárny, petrezselymes krumpli, rizs

gulyásleves csipetkével

paprikáskrumpli kolbásszal, nokedlival

halászlé

lecsó

spenót , rántott párizsi

Többször volt vacsorára padlizsán krém, és csak nekem sült paprika saláta.

Nem ilyen sorrendben főztük, igy jutott eszembe.


EmMargit Előzmény | 2006.09.13. 14:19 - #255

Sziasztok!

Kicsit elcsendesedett itt az élet. Limara a társalgóban tette fel ma  akérdést, hogy mit is főzzön ma. Az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha beírnánk ki, mit főzött és evett aznap, ez a többieknek a másnapi főzéshez ötleteket adhatna.

Szokimoki, mint a topik házigazdája, mit szólsz hozzá??

Kicsit aktivizáljuk magunkat   

Hogy jó példával járjak elől, ma: Lebbencsleves, zöldbabfőzelék sült kolbásszal.

Várom jelentkezéseteket, üdv, Margit


krezigorl Előzmény | 2006.09.10. 13:38 - #254

Köszi Margit, ki fogom próbálni!

A fokhagymát sokszor rakom rántásba, tényleg isteni illata van! Nagyon szeretjük a fokhagymát, úgyhogy én szinte mindenbe teszek. Talán csak a pudingba nem...

Üdv. Krezi


EmMargit Előzmény | 2006.09.08. 16:58 - #253

Szia Krezigorl!

A darált, zúzott fokhagymát, ha picit megfuttatod egy kis olajon, akkor fantasztikus íze és illata lesz. Nem szabad pirítani, mert akkor megkeseredik.

Krémlevesekhez van egy nagyon jó levesbetét, a neve rántott borsó. A borsóhoz semmi köze  , de nagyon finom.
A felvert tojásba pici sót és lisztet kell keverni, annyit, hogy híg galuskatészta állagú legyen. Egy nagyobb lyuku szűrőn kell keresztülcsepegtetni forró olajba és aranybarnára megsütni. Rengeteg lesz már egy tojásból is, egyszeri étkezésre biztosan elég egy családnak.

További jó főzöcskézést, üdv, Margit

 


krezigorl Előzmény | 2006.09.08. 12:40 - #252

Sziasztok!

Mi nagyon szeretjük a krémleveseket, úgyhogy ezen az oldalon is rögtön azokat kerestem. Fokhagymakrémlevest találtam a receptek között, de én másképp csinálom.

Szóval: nem pepecselek vele sokáig, akár fokhagymából, akár gombából, akár brokkoliból stb. csinálom. Húsleves és víz (kb 1/3-2/3 arányban) keverékében felrakom főni pl. a fokhagymát. Ha megfőtt összeturmixolom és tejszínes habarással beheberom. Amelyikhez illik reszelt sajtot is teszek bele. A fokhagymásba pl levesbetétként is azt teszek, kruton helyett. Nagyon fincsi, mikor a reszelt sajt a tányéron megolvad a forró levestől!!! 

Persze sózni és fűszerezni izlés szerint lehet, de nem feltétlenül kell. A húsleves általában elég ízesítőnek. Én egyébként is nagyon kevés fűszert használok, még csak most ismerkedek velük. De a borsot végleg száműztem - kb 15 éve egyáltalán semmibe nem eszek.

Sok sikert hozzá, aki kedvet kapott!

 

 


Piroska Előzmény | 2006.09.03. 21:11 - #251

Szia Masala!

Mennyi tejet használsz hozzá? Mennyi almát? A tojás sárgáját a tejhez teszed? Hány fokon sütöd? A tojásfehérjével kell még sütni? Bocs, de nekem ez eddig kimaradt az életemből.

Piroska


masala Előzmény | 2006.09.03. 19:51 - #250

Szia Szokimoki! Nálunk a máglyarakás akkor készül, amikor összegyűlik a kalács a fagyasztóban. Kakaós, mazsolás, mákos. diós,mindegy. Ugyanúgy beáztatom a tojássárgájás, cukros tejbe, mint a kiflit szokták. Margarinnal kikent tepsibe teszem, és jól összenyomkodom egymáshoz, a maradék tejet ráöntöm. Ebben egy recept biztos ad Neked támpontot, hogy mennyi tej és tojás kell, én nem szoktam mérni, de 5-6 tojást azért elhasználok, hogy legyen elég fehérje a habnak. Ezután is szabadon választott a készítése.A sorrend sem számít igazán.

Ha nem elég édes a kalács, akkor szoktam rákenni egy kis sárgabarack lekvárt. Erre jön a durvára reszelt, párolt alma. Nem kell sokáig párolni és lehet cukrot tenni rá, ha nem elég édes.Nem kell alá tenni semmit, úgyis levet enged. Ezt rákenem a kalácsra, teszek rá mazsolát, durvára tört, pirított / nem fontos/ diót.

Mazsola helyett, csresznye vagy meggybefőttet is tettem már bele, a dió ki is maradhat. Viszont most tettünk még bele csokoládédarabokat. Egy tortabevonó kockáit elosztottuk a tepsiben. Ez főleg melegen finom, de nálunk a csoki a lényeg!

Ezután betettem a sütőbe kb. 20 percre, hogy egy kicsit összesüljön. Ezután tettem rá a felvert tojásfehérjét, most lekvárral édesítve, de van, hogy csak cukrot teszek bele.

Szerintem a máglyarakás akkor jó, ha nem száraz. Az almát érdemes megpárolni , mert sose lesz olyan jó a sütőben sült, mint a párolt.


szokimoki Előzmény | 2006.09.02. 21:32 - #249

Szia Masala!

Leírnád, hogy te hogy szoktad csinálni a máglyarakást?Már annyiféle képpen hallottam, de valami fincsit én is megcsinálnék.

Köszi, Szokimoki


[Későbbi] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak