E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Mit főzzek holnap? Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
szokimoki

2006.05.28. 00:23 -

Kedves Fórumozók!

Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.

Üdv, Szokimoki

masala Előzmény | 2006.06.07. 21:59 - #68

Bocsánat,de lassan már mindenhol ott vagyok.

Amikor van új,gyenge karalábé,én főzeléket szoktam csinálni. Kockákra vágom,só,bors,majoranna,pici apróra vágott hagyma.Ha felforrt,főzök bele húsgombócokat--kicsiket,olyat,mint a töltöttpaprikába. Mármint ízre olyat.Fél óra múlva berántom és tejjel engedem fel.Lehet kicsi tejfölt is tenni bele a végén meg petr.zöldet.

Amíg berántom,kiszedem a gombóckákat,hogy ne legyenek útban. Gyorsan készen van és nálunk nagyon megy.

A másik menő főzelék nálunk a kukoricafőzelék.Ugyan úgy készítem,mint a borsófőzeléket,kicsit édesen,tejjel és a végén petr.zöldet teszek bele.A nagy fiaim kicsi koruktól szeretik és még ma is sokan csodálkoznak rajta.


szokimoki Előzmény | 2006.06.07. 17:15 - #67

Sziasztok!

Mai menü: saját sütésű pita tésztából gyros tzatzikivel.Jaj de fincsi volt! Hogy nem ismertem én eddig ezt a tzatzikit eddig?! Mindenki receptjéből egy kicsit hozzátettem és nagyon fini lett. Köszi Lányok!


Limara Előzmény | 2006.06.07. 12:52 - #66

Sziasztok!

Ma tonhalas spagetti volt az ebéd, nagyon finom, gyorsan elkészül.

Kaptam chilis tonhalkonzervet abból csináltam. 1 csomó zöldhagymát megpároltam a hal olaján, pici liszttel lepirítottam, felengedtem tejszínnel, beleraktam a tonhalat, ízesítettem 1 citrom reszelt héjjával, sóval, borssal, petrezselyemzölddel. Összeforraltam, ezalatt kifőtt a tészta, máris ehető.

Üdv: Limara


hpkriszti Előzmény | 2006.06.07. 00:06 - #65

A gyros nekem is nyami,de egyszer ettem életemben hivatalos helyen,csak hogy tudjam,kb.milyen.Azóta nem.Nem vagyok túl hisztis,meg finnyás sem,de vannak dolgok,amik számomra ezzel kapcsolatban nem egyértelműek.Nem akarom elvenni az étvágyadat,ez részemről valószínú csak tudatlanság.

nelly52 Előzmény | 2006.06.06. 23:49 - #64

OK, tényleg finom lehet, csak az a gond, hogy lassan éjfél lesz, és én kezdek éhes lenni ennyi finomság elképzelésekor. De azért csak írj nyugodtan, majd hozok egy kis kaját, hogy elverjem az éhemet. Imádom a gyrost. Nelly

hpkriszti Előzmény | 2006.06.06. 23:24 - #63

Sziasztok itt is! A múltkor említettem a tzatzikit,még nem olvastam vissza addig a beírásig teljesen,gondolom már van recept is,talán több is.Endzsiét olvastam csak el,az enyém is hasonlóan készül,kb.25 dkg juhtúróhoz megy egy nagy tejföl. Én ebbe reszelek egy nagy kígyóuborkát,vagy két kisebbet,én sem sózom meg,sőt nem is igen nyomom ki.A fűszer nálam is a fokhagyma(2-3 nagy gerezd) és hagyma.Legjobb a snidling,vagy az újhagyma,vagy a póré,apróra vágva.Én nem teszek kaprot,mert nem mindenki szereti.Pirítóson isteni finom,de van amikor csinálok egy "hamis" gyrost,az mellé/rá locsolva is nagyon finom.A gyrosom nagyon egyszerű és gyors.olívaolajon átsütök nagyon vékonyra vágott csirkemell csíkokat,sózom és gyros fűszerkeverékkel alaposan megszórom.Hú,de finom...

endzsi Előzmény | 2006.06.06. 22:58 - #62

ja ez tényleg így van de hát ha az ember oda jár már unaloműzésből is :)))) ki vannak ezek találva nagyon :))))

nelly52 Előzmény | 2006.06.06. 22:56 - #61

Köszi! Sztem ha fizetnének, sem reklámoznánk jobban ezeket a nagy áruházakat. Mi aztán mindent megteszünk a forgalmuk fellendítése érdekében.Nelly

endzsi Előzmény | 2006.06.06. 22:49 - #60

............még annyi én bryndzát használok szlovák juhtúró a tescoban általában mindig van vagy ha abszolút nem kapok bryndzát akkor szintén a tescoban lehet kapni tömlős juhtúrót. úgy néz ki mint a camping krémsajt csak kb dupla olyan hosszú az is nagyon finom de nálunk a bryndza jobban bejön. ha csinálok akkor általában +1 csomagot veszek mert ugye meg kell kóstolni hogy nem romlott-e :))))))))

nelly52 Előzmény | 2006.06.06. 22:48 - #59

Köszönöm, most már teljesen ki vagyok okosítva. Visszatérve a besamellhez, megpróbálom majd a habverőt, de én nagyon ügyetlen tudok néha lenni. Bár lehet, hogy ez beválik. Nagyot nőnék a menyjelöltem szemében, ha egyszer végre normális besamellt tudnék csinálni. Nelly

endzsi Előzmény | 2006.06.06. 22:45 - #58

nem 1 nagypohár elég hozzá és a tejfölből kicsi pohárral de az a zsírosabb fajta legyen :) bocsika én voltam a kerge mert nem írtam :)) hja és egy kis fehérbors kell még bele :))) látszik hogy fejből írtam :)) most már viszont teljes a recept :)

nelly52 Előzmény | 2006.06.06. 22:40 - #57

Endzsi! Nagyon aranyos vagy! Köszönöm a tanácsot. Mindjárt ki is jegyzetelem.Ezek szerint Te 2 nagy pohár joghurtot használsz fel 5-6 ubihoz? A tejfölből is nagy pohár kell hozzá? nelly

endzsi Előzmény | 2006.06.06. 22:37 - #56

a kislyukú részét használd és nagyon csavard ki a levét az ubinak :)) a yoghurta azt hiszem az van írva hogy naturis yoghurt emlékeim szerint kék vagy esetleg zöldes dobozban van és 500 gr-os kiszerelésben. nagyon finom sűrű olyan mint a tejföl és a zsirtartalma 4,5% nekem nagyon bejön van amikor tejföl helyett használom :))

nelly52 Előzmény | 2006.06.06. 22:31 - #55

Endzsi! Már csak 2 kérdésem van. A reszelőnek van egy kisebb és egy nagyobb lukú része. Melyik a jobb? Mert én mind a kettőt szoktam sajtreszeléshez használni. MÁsik: milyen joghurtot ajánlassz név szerint, mert én szoktam ott vásárolni, de joghurtot nem. Köszike! Nelly

endzsi Előzmény | 2006.06.06. 22:29 - #54

szia Nelly!! tipp a besmaellhez :) habverővel próbáld !! én a főzelékeknél is azt használok nekem nagyon bejön :))

nelly52 Előzmény | 2006.06.06. 22:24 - #53

Hű Endzsi! Izgalmas ez a tzatziki! Le is fogom írni, mert a fiam imádja. Erre talán lesz időm, ha sütni nem is tudok senkinek, talán ezt megeszi a drágám. Margitka! Ha holnap működni fog a géped, akkor légyszi elmesélni, hogy a besamellt hogy csinálod meg úgy, hogy ne legyen csomós? Én ugyanis sokat csinálok a milánói makarónihoz, de olyan még nem volt, hogy ne kelljen turmix gépben símára turmixolni. Csináltam már langyos, forró, hideg tejjel is, sehogy se jött be. Pedig bizti van valami trükkje, csak én még nem tudom. De mint említettem vala, ami késik, nem siet. Előre is köszönöm a tippet. Nelly

endzsi Előzmény | 2006.06.06. 22:02 - #52

sziasztok :)) látszik hogy csak most olvastam utánatok mivel én a tzatzikinél tartok még:) nálam így készül: ALAP: kígyóubit a sajtreszelőn lereszelek (sokat 5-6 db-t) kinyomkodom a levét majd konyharuhába még jól kicsavarom (szinte teljesen szárazra) se só se fűszerek nem kellenek az ubihoz! ÖNTET: 2 pohár jó sűrű joghurt (lidlben van nagyon jó) 15-20dkg juhtúró, 1 pohár jó kemény tejföl, frissen vágott kapor és ízlés szerint jó sok fokhagyma, ezeket turmixba teszem és jól összeturmixolom (ne ijedjen meg senki ha hígnak tünik az öntet!!) ezt ráöntöm a kicsavart ubira, jól összekeverem (most fog jó sűrű lenni) és legalább egy két órára hűtőbe teszem. ezt a receptet egy görög lánytól kaptam ők így csinálták odakint a tzatzikit:) nálunk nagyon bejön még a gyerekeknek is pedig nem sajnálom a fokhagymát belőle:)

rabim Előzmény | 2006.06.06. 20:34 - #51

Nagygönc

Kb. 1 kg krumplit megfőzünk hajában. Meghámozzuk, átnyomjuk.
A gyúródeszkán az átnyomott krumplit szétteritjük, és hagyjuk kihűlni.
Mikor már hideg, meghintjük kb. 30-35 dkg liszttel. Kicsit megsózzuk, és a lisztet a 

krumplival  összemorzsoljuk lazán . Nem kell gyúrni, csak összenyomni  erőteljesen gombóc

formában. (Közepébe szoktunk apróra vágott töpörtyüt tenni. ) A gombócokat lisztben

megforgatjuk, és enyhén sós vizben kifőzzük.  A főzési idő a gombóc méretétől függ. Akkor jó,

ha kettévágva a közepe nem lisztes.


Tálalása: Frissen , feldarabolás után, hagymás, paprikás zsirral meglocsolva fogyasztjuk .
Másnap apróra  felszeleteljük,  tepsiben zsiradékkal meglocsolva átpiritjuk. Gyakran kell

kevergetni melegités közben.

Ez az étel Nógrád megyéből, Érsekvadkertről származik.


rabim Előzmény | 2006.06.06. 14:33 - #50

Sziasztok!

Ma töltött szölölevelet készitettem.

Magyaros:

Az apróra vágott vöröshagymát megfuttatom kevés olajon. Ráteszem a kb. 30 dkg darált húst , fehéredésig keverem. Leveszem a tüzröl, és hozzárakom a főtt rizst (nyersen 1 csésze). füszerezem: néhány gerezd zuzott fokhagyma, só, bors, örölt kömény, pici majoranna, 1 db nyers tojás . Jól összekeverem, és az előzöleg  blansirozott szölölevelekbe  töltöm. Az edény alját kizsirozom, a kis töltelékeket szorosan lerakom. Só, apróra vágott fokhagyma, 1 kávéskanál citromlé, és annyi viz, hogy ellepje. Kis lángon kb. fél órát főzöm. Néha megmozgatni az edényt óvatosan. Tejföllel tálalni.

Keleties, egzotikus:

egy csésze főtt rizst összekeverem az előző recept szerint elkészitett darált hússal.  Füszerezem: kevés fokhagymapép, só, bors, apróra vágott kapor, mentalevél, kakukkfü, 2 evőkanál áztatott mazsola, 2 evőkanál darált dió,1 nyers tojás. (Ha hús nélkül csináljuk, a dió lehet több is)

Friss zöldfüszerekkel készitettem.

Várom a további ötleteket. Én csak ezt ismerem. Üdv. mindenkinek! Marika


majorkaj Előzmény | 2006.06.06. 09:37 - #49

Sziasztok !

A gyümi levest én általában nagyobb fazékban készítem. A fazekat félig engedem vízel, bele egy kis fahéj, egy kis szegfűszeg, 3-4 karika citrom és én egy evőkanál folyékony édesítőszert teszek bele (de lehet cukrot), felforralom így a vizet. Beleteszem a gyümiket, ami éppen van. pl. cseresznye, meggy, alma, egy kicsit így forralom, nem sokáig, hogy a gyümölcsök ne menjek szét. Majd csinálok egy kis habarást kevés lisztet először pici vízzel csomómentesre keverem majd felengedem tejjel (kb. 3-4 dl), beleöntöm a levesbe, így is forr egy kicsit. Majd miután kezd hűlni, de még nem hűlt ki teljesen akkor besűrítem a következővel: 2 db tájássárgáját kikeverek 1 vaniliáscukoral és 3-4 teáskanál gyümölcscukorral(lehet sima cukor is ), ezt jó habosra keverem és óvatosan belekeverem a levesbe. Nagyon fincsi, érdemes kipróbálni. Üdv.Julika


[Későbbi] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak