E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Mit főzzek holnap? Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
szokimoki

2006.05.28. 00:23 -

Kedves Fórumozók!

Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.

Üdv, Szokimoki

Batka Előzmény | 2006.07.15. 22:46 - #188

Nincs mit, remélem, most már összejön :-) hátha ebből is egy jóféle levelezés kerekedik, mint amiről meséltél a hazaúton. Ez az élesztőpástétom jó dolog, én vendégségben kóstoltam, és nem lehet megmondani, miből van, ha nem tudod! Egyszer kinéztem magamnak a Morzsálóból Mirza receptjét (jobbra alul a fórumozók linkjeinél van), de még nem jutottam el a megvalósításig.

rabim Előzmény | 2006.07.15. 22:17 - #187

Batka! Köszi a receptet, és a Nellinek nyújtott segítséget! puszi: Marika

 


rabim Előzmény | 2006.07.15. 22:15 - #186

Van egy kedvenc reggeli pástétom receptem:

fél csomag élesztőt kb. 2 dl vizben jól elkeverek, teszek hozzá két evőkanál zsemlemorzsát. só+pici bors, esetleg egy csipet vegeta.  Jön hozzá egy egész tojás, és ezzel is jól elkeverem.

Egy kis fej vöröshagymát apró kockára vágok, kevés olajon megdinsztelem. Hozzáöntöm a fenti keveréket, és addig kevergetem, mig pástétomsürüségü lesz.

Jó hozzá az indiai füszerkeverék is.

Piritott kenyérrel fogyasztom.


Batka Előzmény | 2006.07.15. 22:07 - #185

Pácolt fokhagyma néven fut, egyelőre csak a receptes fórumban van, majd egyszer Margit átrakja az abc-sbe is.

rabim Előzmény | 2006.07.15. 22:02 - #184

Kedves Batka!

Köszönöm szépen  a chilis bab receptjét, megtaláltam!

Viszont a tárkonyos-fehérboros fokhagymát nem találom. Lehet, hogy rossz helyen keresem!?

Kedves Limara éa Masala!

Minden variáció érdekel, szeretek új dolgokat kipróbálni.

Várom a reciket! Üdv.Marika


Batka Előzmény | 2006.07.15. 21:54 - #183

A chilis bab jöhet, nekem is van egy sajtos-magyarosabb, de mégis mexikói jellegű változat a la Frank Júlia, azt is nagyon szeretjük, de hátha van még más is - amit a gyerek szeret, nem lehet rossz :-) A sós kuszkuszváltozatokat is megköszönöm! Nem nyaralok sajna, a férjem utazik el, de ő is munkával tölti azt a hetet.

masala Előzmény | 2006.07.15. 21:40 - #182

Köszönöm, a fiam is így okoskodott, de hát Ő sem szám.gépes tudor, én meg kíváncsi vagyok.

Nekem is van chilisbab receptem, kicsit más, de ha ilyet főzök, a nagyobbok gyerekem még a szendvicsébe is beleteszi.Ha érdekel, beírom.

Batka, Te is nyaralni mész? Neked majd kuszkuszos reciket írok, ami húsokhoz való.


Batka Előzmény | 2006.07.15. 21:21 - #181

Masala, ez megvolt a gépemen text formátumban, pár éve lementettem az indexről. Ha szöveget szeretnél scannelni, van a Recognita nevű program, az nagyon jó, a többi nem nagyon ismeri fel a magyar szöveget, túl sokat kell javítani rajta utólag. Ha képként szeretnéd, akkor viszont nem tudod beilleszteni a fórumba, csak ha elküldöd Margitnak vagy feltöltöd valahová a netre.

Batka Előzmény | 2006.07.15. 21:19 - #180

Marika, a chilis bab az aszalt paradicsom felhasználása címszó alatt szerepel a "receptes fórum receptjei abc rendben" között. Én eleinte aszalt pari nélkül csináltam, és hát nem nagyon éreztem különbséget, mikor már lett aszalt paradicsomom. A fűszerezése lehet, hogy meglepően hangzik, de másnapra jól összeérik. Palacsintával vagy tortillával jó enni, a saláta szerintem hülyeség hozzá, de az eredeti recept úgy szólt.

masala Előzmény | 2006.07.15. 21:15 - #179

Ezt szoktam én is csinálni, csak a friss tárkony helyett 1cs. szárítottat teszek bele.

Batka, Te ezt a receptet  írtad vagy másoltad? Kértem a fiamat, hogy segítsen bemásolni a könyvből scennerrel, de sehogy sem sikerült.


rabim Előzmény | 2006.07.15. 21:11 - #178

Szia Batka!

Köszi a receptet, és kérdezném, hogy a Jamie Oliver-féle chilis bab receptjét is beirtad már?

üdv. Marika

 


Batka Előzmény | 2006.07.15. 19:25 - #177

Marika és Masala, beírtam az én tárkonyos-boros fokhagymámat a la Frank Júlia a receptesbe. Az indexen találtam még régen, hát mit mondjak, páratlan.

rabim Előzmény | 2006.07.15. 15:25 - #176

Kedves Masala!

Kérlek, ird le pontosan, hogyan készíted a tárkonyos-boros fokhagymát. Szeretném kipróbálni! köszi előre is!

Ma töltött paprikát főztem, de a húst kiegészitettem szójagranulátummal. Igy könnyebb.

Magamnak délutáni csemegére cukkiniből készitettem salátát. A cukkinit vékonyan felkarikáztam, kicsit megsóztam, borsoztam, és tefonban kevés olajon megsütöttem. Egy üvegbe raktam még forrón, és a rétegek közé nyers felszeletelt vöröshagymát tettem. Mikor kész volt, szeletekre vágott paradicsomot tettem bele, és egy kis garam-masala füszerkeverékkel megszórtam. Már el is fogyott! üdv. Marika


Limara Előzmény | 2006.07.15. 12:57 - #175

Sziasztok! Itt a hagyma városában mi is nagyon szeretjük a fokhagymát, a leves nállunk is kedvenc. Beírom a receptesbe én hogy csinálom, hogy legyen ebből is választék. Üdv

masala Előzmény | 2006.07.15. 12:36 - #174

Szia Rabim! Azért a hasonló korúaknak hasonló emlékei vannak. Nálunk a tésztaléből hagymaleves készült ugyanúgy, mint a fokhagymából.

Ecetes fokhagymát én is szoktam eltenni, az enyém egyszerű, fehér kocsisborban fől és tárkony az ízesítése a többi mellett.A tetején szintén olaj van. Az idén nem teszek el, mert már két üveg megmaradt tavalyról és ezt nem lehet őrizgetni, mert megavasodik az olaj. Különben tényleg nagyon finom, érdemes eltenni, de ezt most kell, amíg fiatal a fokhagyma.


rabim Előzmény | 2006.07.15. 12:16 - #173

Kedves Batka!

A fokhagymás ételeket mi is kedveljük. Gyerekkoromban mi gyúrtuk a tésztát, és ennek a főzővizét használta fel nagymamám a fokhagymás leveshez.

A fokhagymát apróra összevágjuk,és kevés zsiradékban megfuttatjuk, kevés pirospaprikát szórunk bele, és a tésztalével felengedjük. A sóval vigyázni kell, mert a tésztalé is sós. Azzal a tésztával tálaljuk, amit kifőztünk. A nokedli főzővize is jó.

A másik fokhagymás kedvencem a marinált fokhagyma.

Gerezdekbe szedünk, megtisztitunk fél kg fokhagymát, és lobogva forró sós vizbe rakjuk, 5 percig főzzük, majd leszűrjük, üvegbe töltjük.

Borecetből vízzel, sóval, néhány szem borssal, két babérlevéllel, meg csipet cukorral 3 dl kellemesen savanykás páclevet készítünk és ha van, tehetünk bele egy darabka gyömbért is.

Kis lángon 5 percig forraljuk, majd az üvegben lévő fokhagymára forrázzuk. Ha kihült, lekötjük és a hütőben legalább 1 hétig érleljük.

Ezután beleöntünk 2-3 evőkanál olajat, és még egy napig állni hagyjuk.

Spanyolországban leszürve kínálják minden frissen sült húshoz, halhoz ezt a különleges savanyúságot. A fokhagyma a főzés során elveszti illatát, de az ize finom. (F.N.Angéla receptje)


Batka Előzmény | 2006.07.14. 22:43 - #172

Ja, azt nem tudom, hogy ilyet ettél-e, ez nem olyan, mint a hagymakrémlevesek (pl. francia hagymaleves), tehát nem olyan sűrű, de nagyon tetszett, jól belelkesített :-) pedig nem vagyunk levesesek.

Batka Előzmény | 2006.07.14. 22:31 - #171

igaz, igaz! mindjárt bepötyögöm a fokhagymást a receptesbe. Talán életem első rántásos levese... és azt hittem, sok lesz bele, de nem, két alkalomra befaltuk ketten. Egy pécsi vendéglőben ettünk ilyet, és utána levadásztam a receptet, azt hiszem, a netről származik, de csak a hozzávalókat írtam fel, így már nem tudom megmondani. Amíg nem kerül bele a tejföl, elképesztően maró íze van, de nem kell megijedni, teljesen eltűnik, és csak a fokhagymaaroma marad meg. A legjobb, hogy a fokhagyma pürésítésétől eltekintve annyi idő alatt kész van, amíg két liter folyadék felforr!

tundibundi Előzmény | 2006.07.14. 22:17 - #170

Igen, azt tudtam, hogy a kuszkusz alapvetően a tészta (dara) neve, mégis a legtöbb főleg idegennyelvű receptek esetében magát a sós egytálételt is így hívják: pl. marokkói kuszkusz, algír, tunéziai stb.

Megnéztem az édes kuszkuszos Stahl-os recit, jól hangzik. Majd egyszer kipróbálom. Viszont a fokhagymaleves recijét elkérhetném? Egyszer Ausztriában ettem olyat, és nagyon fincsi volt. Mi mindnyájan imádjuk a fokhagymát, nyersen, sütve, főzve, így nem érezzük a másikon.  


Batka Előzmény | 2006.07.14. 20:04 - #169

El is felejtettem mondani, olyan isteni sváb fokhagymalevest rittyentettem pirított zsemlekockákkal, hogy ihaj. Nyersen nem bírom megenni a fokhagymát, de ez valami fenomenális, ha valaki egyébként szereti az ízét. És az benne a szép, hogy ha mindenki eszik, senki nem érzi a másikon a fokhagymaszagot

[Későbbi] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak