E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Mit főzzek holnap? Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
szokimoki

2006.05.28. 00:23 -

Kedves Fórumozók!

Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.

Üdv, Szokimoki

superkeri Előzmény | 2006.09.26. 13:09 - #308

    Sziasztok!

Mai ebéd: Gyümölcsleves, rántott szelet, gombás rizs, sav.

Holnap:Tarhonyaleves, paradicsomos káposzta, sült hús

(imádom a parad.káposztát, sajnos nagyon ritkán főznek a napköziben)


masala Előzmény | 2006.09.25. 21:26 - #307

Szia Rabim!

Az én receptemben is volt padlizsán, hagyma és piros paprika. A fűszerezésre nem emlékszem, mert receptből csináltam és ez volt az első alkalom. A gyerekeim nem voltak oda érte, ezért az idén nem is tettem el. Nem akartam szétosztogatni, nekünk meg maradt még egy üveggel tavalyról.


rabim Előzmény | 2006.09.24. 22:45 - #306

Szia Masala!

A recepted hasonló az enyémhez?

Nekem többféle van, az összetevök ugyan azok, csak a mennyiség változó.

Holnap folytatom a  savanyúság eltevést  kovászos  uborkával, és uborkasalátával.

Szép lett a marinált paradicsompaprika, és a pirossá érett paprika. Ezek tetejére olajat tettem.

Az almapaprika közé dugtam néhány piros füszerpaprikát és kapros savanyuságtartósitoval öntöttem fel.

Szép hetet kivánok Mindenkinek: Marika


masala Előzmény | 2006.09.24. 22:11 - #305

Szia Rabim!

 Én tavaly tettem el olyan zakuszkát, amit most írtál le.Frissen nem volt olyan jó íze, mint összeérve. Mi is pirítóssal ettük leginkább.


rabim Előzmény | 2006.09.24. 14:00 - #304

Margitkám!   A zakuszkát mi piritott kenyérre tesszük, és néha reszelt sajttal átsütve fogyasszuk. A babgyuvecst csak ugy magában, esetleg friss kenyérrel. 

Ma folytatom az eltevést, csak most padlizsán+paradicsompaprika+ vöröshagyma az összetevö.  A többi paradicsompaprikát marinálva teszem el.  Kellemes hétvégét! üdv.Marika


kenyerke Előzmény | 2006.09.24. 13:18 - #303

Szia Margit!

A krumplis, de más lepénykékhez, palacsinta vagy hasonlóan sütendő finomságoknál csak egyszer teszek a teflon sütőbe egy kevéske zsíradékot, olajat. Amikor megfordítom, oda már nem. Igy soha nem lesz semmi sem túl zsíros.

A kenyérkém szuper lett! A tetejét már el is vitte a cica forrón. A receptet majd képpel küldöm az ABC-sbe.


EmMargit Előzmény | 2006.09.24. 11:57 - #302

Sziasztok!

Kenyérke! A krumpliból készült lepénykéről már reengeteg néven hallottam, sőt én is csináltam hasonlót egy időben. Nagyon finom, a gyerekeim is nagyon szerették, de elég sok olajat vesz fel, ezért nem sütök mostanában.
Az új kenyérkédről kíváncsian várom a híreket

Rabim! Köszönöm, éppen felfedeztem a recepteket, úgy jöttem ide.
Érdekes, a zakuszkát paszírozott formában találtam a receptekben a tegnapi nézelődésem során és hideg szendvicskrémnek írták a felhasználását. Mit szoktál télen ezekből csinálni?

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


rabim Előzmény | 2006.09.24. 10:07 - #301

Szia Margitkám!

Örülök, hogy érdekel a babgyuvecs, és a zakuszka.  Tegnap beirtam a receptesbe, hátha más is kipróbálná. Ezeket egy munkatársnömtöl tanultam. üdv. Marika


kenyerke Előzmény | 2006.09.24. 08:41 - #300

Szia Margit!

Nem csodálkozom, hogy ezt az elnevezést nem hallottad. A Kartoffelpufferból kiindulva én adtam neki s magam kutyultam.
Azt hiszem a konyhában nekünk már nem sok új van a nap alatt. Az ember már jól kiismeri magát az évtizedek eredménye képpen az alapanyagok között s bármit összedob, amire gusztusa van s a családnak is tetszik.

Szeretem az egyszerű alapanyagokból készült ételeket, melyek kertjeinkben megteremnek s a piacon is kaphatók. Időm mindig kevés volt, ezért nem is vállalkozom a munkaigényes művekre.

Mindig nagy krumplipusztító voltam s vagyok. Egy időben örökké rohanó szingliként gyakran sütöttem boglyoskákat. (Ez is saját mű:-))
Ez nagylyukú reszelőn nyersen lereszelt 1 nagy krumpli volt. Őrölt koriánderral és borssal fűszereztem (természetesen só is kell bele) és kevés liszttel összefogattam. Olajos teflonsütőbe 3-4 kanál kissé lapított gombócot sütöttem ki.  Volt, amikor ropogósra átsütöttem s volt amikor a krumplinak félig sültnek kellett maradnia, mert azt is nagyon kedveltem.

Ma egy új kenyérkét próbálok ki. Krumplis-köménymagos.
Vettem egy kenyérsütőgépes könyvet:
Jacqueline Bellefontaine: 100 újabb recept kenyérsütőgéphez.

A receptet módosítani fogom, mert sem tejport, sem szárított élesztőt nem használok. A kenyér tetejére sem szórok köménymagot, mivel nincs felső hőforrás. Anélkül pedig semmi értelme, csak szemetelne.


EmMargit Előzmény | 2006.09.23. 23:05 - #299

Szia Rabim!

Írnál kicsit bővebben ezekről amiket eltettél?

Persze gyorsan utánanéztem a Neten, hogy mik is ezek. Mindkét nevet hallottam már korábban, de fogalmam sem volt, hogy mik ezek. Érdekes módon gyuvecsnek főtt ételeket találtam, többedszerre akadtam csak a babgyuvecsre, gondolom ezt tetted el.
Még sosem ettem ilyeneket, biztos nagyo érdekes és finom is lehet.

További kellemes hétvégét, üdv, Margit


rabim Előzmény | 2006.09.23. 20:10 - #298

Sziasztok!

Ma változott a menü. Bablevest akartam főzni, de végül inkább szalontüdőt csináltunk, zsemlegomboccal. A babot viszont elkészitettem  zakuszkának és gyuvecsnek.  Ezeket üvegekben elraktam télire.


EmMargit Előzmény | 2006.09.23. 19:10 - #297

Sziasztok!

Kenyérke! A tökpuffancsról még nem halltottam, de nagyon tetszik az ötlet. Biztos finom lehet, ha módom lesz rá, kipróbálom.

Superkeri! Majd mesélj a csirkéről, jó étvágyat hozzá!

További jó sütés-főzést kívánok mindenkinek, üdv, Margit


kenyerke Előzmény | 2006.09.23. 17:48 - #296

Szia Masala!

Nekem annyira izlett a tökpuffancs, hogy ma ismét sütöttem, reggelire.

Ezúttal egy finomabb lyukú reszelőn reszeltem le. Örölt koriánderrel s őrölt köménymaggal fűszereztem, a liszt-rizsliszt és a tojás változatlan maradt, de a tésztát palacsintaszerűen sütöttem ki. Ez még jobban izlett. Ezt a tökpalacsintát ízlés szerint húsosan, sajtosan meg lehet tölteni, mint a hortobágyi palacsintát, annak aki laktatóbb, kalóriásabb ételre vágyik. Nekem egy kicsit megsózva elég. Inkább 2-őt eszem belőle töltelék nélkül.

Superkeri nagyon finomakat főzöl! Pacal, fejtett bableves, túrós tészta...


superkeri Előzmény | 2006.09.23. 13:52 - #295

    Sziasztok!

Ma nálunk szőlő és almaszüret van. Az ebéd pacalpörkölt volt és Lala kifli (sós, sajtos)

Holnap: zöldséges csirke ( Margit és Masala módjára), és egy kis adag gyümölcsös csirke (Kartika recije szerint)

Hétfő: Fejtett bableves, túrós tészta


masala Előzmény | 2006.09.23. 12:54 - #294

Tökpuffancsot én is szoktam csinálni, mert a tököt a nagyfiam csak így hajlandó megnni. Én kaprot teszek bele ízesítőnek és vacsorára is finom, teával.

kenyerke Előzmény | 2006.09.23. 06:35 - #293

Sziasztok!

Ide is be-benézegetek. Sok finomságot, gyönyörűséget nézegetni, ötleteket meríteni.

A csirkelábpörkölt nagyon ízlett. Több mint egy hónapig minden héten főznöm kellett magamnak leginkább, mert nekem módomban állt társaság nélkül elszopogatni a csontocskákat. A végén egy kis csirkeszárnnyal is dúsítottam, hogy azért hús is legyen benne a heti ebédhez.

Tegnap egy újdonságot sütöttem. Tökpuffancsot pörköltzsíron.
A főzőtököt lereszeltem egy nagylyukú reszelőn. Tettem hozzá egy tojást, némi lisztet és rizslisztet (hadd fogyjon a készlet). Őrölt koriánderral és szerencsendióval ízesítettem és szép ropogós-puhára megsütöttem.

Nagyon finom melegen friss paradicsom szeletkékkel tállalva.


EmMargit Előzmény | 2006.09.23. 00:45 - #292

Sziasztok!

Rabim, köszönöm a dícséretet  

Elkészült a fejtett bablevesem. A friss babból egy könnyebb, tavasziasabb változatot szoktam csinálni. Fütölt hús nélkül, csak zöldségekkel, a végén tejszínt és egy kevés tejfölt forraltam bele és egy jókora adag durvára vágott petreszselymet. Sűrítés nem került bele.
A levesekbe betétnek vajas galuskát szoktam főzni, igaz már rég nem vajjal, hanem olajjal csinálom. Nagyon finom lett 

Kellemes hétvégét kívánok, üdv, Margit


rabim Előzmény | 2006.09.22. 21:33 - #291

Margitkám! A csirkéd egy költemény , csodásan néz ki! Ezt mi is hamarosan megcsináljuk. üdv. Marika

rabim Előzmény | 2006.09.22. 21:31 - #290

szerda: pörkölt + tarhonya

csüt: krumplistészta, uborkasaláta

szombat: bableves, csipetkével

vasárnap:csontleves, tepsiben sült füszeres oldalas, vegyes köret


szokimoki Előzmény | 2006.09.22. 20:33 - #289

Sziasztok!

Ma pizzát sütöttem, tegnap rántott parizer volt krumplipürével, azelőtt borsos -mustáros sertés szelet hagymával, krumplikrikákkal tepsiben sütve.azelőtt csirkecombik sütőben szép pirosra sütve.


[Későbbi] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak