E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Mit főzzek holnap? Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
szokimoki

2006.05.28. 00:23 -

Kedves Fórumozók!

Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.

Üdv, Szokimoki

superkeri Előzmény | 2006.07.14. 14:05 - #168

     Szia Tundibundi! Köszönöm a receptet, tetszik a fűszerezés! Mi ismerőstől vesszük a nyuszit, így ism. a nyuszi korát. Batkától tanultam a rántott hús sütőben sütését. Semmi olajszag és finom puha lesz a husi. Nyúl rántva= rántott csirke.  Üdv.

Batka Előzmény | 2006.07.14. 13:49 - #167

Tündi, a kuszkusz a tarhonyaszerű tészta neve, lehet belőle édeset és sósat, utóbbi gyakoribb, ahogy te is írtad, hagyományos arab egytálétel, és ha igazi-igazi kuszkuszt szeretnénk, speckó edény meg szabadtéri tűz kell hozzá. Édesen tejberizsszerűen lehet elkészíteni, pl. kókuszreszelékes tejjel, nutellás tejjel vagy fahéjas-almásan (esetleg aszalt gyümölcsökkel) leforrázni, hamar felpuhul és magába szívja a tejet. A te sós változatod fűszerezése nagyon tetszik, majd ha elfogy a Jamie Oliver-féle chilis babunk, utána valami magyarosat főzök, de aztán lehet, hogy kipróbálom ezt is. A csicseriborsóért annyira nem rajongok, pont az elkészítés hosszúsága miatt (nincs kuktám, be szoktam áztatni éjszakára, úgy valamivel hamarabb megfő). Bemásoltam egy Stahl-féle édes kuszkusz receptet a receptesbe, azt úgy még soha nem készítettem, de elég ígéretesnek tűnik, ha valaki ki szeretné próbálni.

tundibundi Előzmény | 2006.07.13. 21:40 - #166

Sziasztok!

Batka,

milyen édességeket gyártottál a kuszkuszból?

A kuszkusz: ez egy főleg az arab világban készített egytálétel. Mehet bele többféle husi, meg zöldségek, és hozzá a kuszkusz tészta. Én úgy csináltam, hogy két nagyobb fej v.hagymát megpároltam olajon, aztán rá a husit (egy egész csirke volt mell nélkül, mert azt a kisfiam kapja főzelékekhez, meg a bárány, de ez persze nem létszükséglet). Kicsit párolgattam, amíg a hús ki nem fehéredett. Aztán tettem rá néhány gerezd fokhagymát, sót, őrölt szegfűszeget, őrölt fahéjat, koriandert, kardamomot. Felöntöttem két doboz (400g-os) darabolt paradicsommal, meg annyi vízzel, hogy épp ellepje. Zöldségként sárgarépát és cukkinit tettem hozzá. Ja és előző este beáztattam a csicseriborsót, azt külön megfőztem kuktában 30p-ig. Amikor kész lett a szószós kaja, akkor hozzákevertem a csicseriborsót. A kuszkusztésztát külön megfőztem vízben.

Superkeri,

Mustáros nyuszi: az uram vajban megpárolta a nyuszit némi vöröshagymával, fokhagymával. Fűszerek: só, bors, kakukkfű, babérlevél. Löttyintett hozzá egy kevés fehérbort is. Mindezt áttette egy tepsibe, akkor tett hozzá mustárt és tejszínt és be a sütőbe lefedve alufóliával.

Rántva még sosem ettem. Talán azért nem is merjük, mert fene se tudja, hogy mennyire volt öreg a jószág, és akkor ciki ha nem sül át.


superkeri Előzmény | 2006.07.13. 15:45 - #165

       Szia Tundibundi! Írnál bővebben a mustáros nyuszi húsról? Csak egyszerűen beken mustárral? Fűszerezés? Nekünk is lapul nyuszi a fagyasztóban, mi rántva, spékelve, paprikásnak elkészítve fogy. A brokkoli biztos fincsi mellé.  Üdv. Superkeri

Batka Előzmény | 2006.07.13. 15:44 - #164

A kuszkuszos kajáról hallhatnánk bővebben? Én eddig csak édességeket gyártottam belőle, húsos egytálételre még nem találtam tuti receptet (a bárány nem játszik, de az csak nem létszükséglet).

tundibundi Előzmény | 2006.07.13. 15:25 - #163

Szokimoki,

látom, mióta nem jártam erre, azért szerencsére kisegítettek a többiek tojásos nokedli ügyben. Hogy sikerült?

Újabb menü ötletek: mustáros nyuszi husi főtt brokkolival, párolt lila káposztával és rizzsel (a husit a párom csinálta). Hétfőn gyorsan elkészíthető és kalóriaszegény kaja volt: paradicsomleves, krumplistészta. Tegnap kuszkuszt főztem, ami kalóriásabb, és költégesebb is a bárányhusi miatt, de nagggyooon  finom. Ma frankfurti leves és mákos nudli volt.


Batka Előzmény | 2006.07.13. 14:36 - #162

Margit, ahogy mondtam: majd ha én is elérek abba a korba, és még mindig olyan jól tartom magamat, mint ti, na akkor majd bezsebelem az elismerést Egyébként van egy Kalóriakalauz című könyvecskénk, aminek a hátsó borítóján ez áll:

A testsúly szabályozásában nincs semmiféle titok. Aki több kalóriát juttat a szervezetébe, mint amennyit az működése során elhasznál, h í z i k. Aki ugyanannyit, ő r z i az alakját. Aki kevesebbet, f o g y. Tapasztalatból tudom, hogy az emberek nagyon nehezen tudják elfogadni ezt az egyszerű tényt. (John Yudkin)

A könyvet nem nagyon lapozgatom, és fogalmam nincs, ki a fene az a John Yudkin, de igyekszem ehhez tartani magam: ha egyik nap túl soknak tűnik, amit megettem, akkor másnap kevesebbet eszem, a finomságokból nem eszem meg az utolsó utáni falatot, meg nem fojtom csokiba a bánatomat stb. - mindehhez csak arra gondolok, hogy máskor is ehetek még ugyanilyen jót - bár ezt igen nehéz megállni pl. a madártej esetében, tegnap estére el is fogyott mind a három liter de aznap nem is nagyon ettünk mást.

EmMargit Előzmény | 2006.07.12. 01:22 - #161

Sziasztok!

A tojásos nokedlit én is szeretem, sok-sok tojással és akár kovászos uborkával is.
Jó étvágyat hozzá holnapra Szokimoki, biztos finom lesz!

Én holnap tökfőzeléket fogok enni, ezen kívül még és még tökfőzeléket  Nagyon szeretem és rég ettem utoljára

Ma készen lett a kovászos káposztám, az is finom savanyúságként is, de nagyon finom nyári töltött káposztát is lehet belőle csinálni.

Batka! Neked nagy szerencséd van, hogy libazsírt, vajat, csokit, madártejet és minden földi jót ehetsz, és egyáltalán nem marad rajtad belőlük semmi

Jó főzőcskézést holnapra mindenkinek, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.07.11. 23:36 - #160

Köszi Batka! Holnap ki is próbálom a tojásos nokit. Igaz, egy uborka van itthon saláta helyett, de azt is meglehet csinálni ecetes cukrosan:-))

Batka Előzmény | 2006.07.11. 22:26 - #159

Ma vettem friss salátát, valami melegházi, pont tojásos nokedli céllal! Én is a levét imádom a kajára öntözni, lehet, hogy lélekben még gyerek vagyok? :-)))

masala Előzmény | 2006.07.11. 22:24 - #158

Bizony a tojásosnokedli igazi tavaszi, nyári étel.Kizárólag a saláta miatt, mert azzal az igazi. Minél több a tojás rajta, annál jobb.Én is a nokedlire öntöm a tojást és úgy sütöm meg rajta, így közben meg is melegszik a tészta is.A gyerekeim kicsi korukban úgy ették, hogy a saláta levéből öntöttek a nokedlire, mert jó íze volt az édeskés lének a tésztán.Néha még ma is csinálják, vagy kanállal itták hozzá a levet.

Batka Előzmény | 2006.07.11. 19:13 - #157

Masala, én nem félek attól, hogy megromlana a három lityó madártej, amit reggel főztem

Szokimoki, én úgy szoktam, hogy serpenyőben vagy fazékban libazsírt (na jó, étolajat is lehet) melegítek, ráborítom a kifőtt nokedlit, átforgatom, ráküldöm a felvert, sózott tojást, és kevergetem, amíg majdnem teljesen meg nem kocsonyásodik (utána is szilárdul még a nokedli melegétől). A kevergetés fontos. Fél kiló lisztből készült nokedlire én legalább 4 tojást teszek, és nem rajongok a hagyományos, ecetes-cukros salátaléért, de ehhez az dukál!

Itt fordítva csinálják, de részletesen leírják: http://www.konyhamester.hu/a_r_t/recept/247.htm De szerintem azért nem jó előbb megsütni a rántottát, mert akkor nem tapad rá a nokedlira.

szokimoki Előzmény | 2006.07.10. 22:54 - #156

Nyami nyami Klárika!

Ez sok finomság. Én egy kis vadas alapot vettem, majd azt gondoltam elkészíteni valamikor.

Tündike! Légyszíve sírd már meg nekem ezt a tojásos nokedli receptet, mert már hallottam róla, de még nem csináltam.


masala Előzmény | 2006.07.10. 21:09 - #155

Ma főztem előre 3napra, mert nem lesz gázunk karbantartás miatt.Csináltam karalábéfőzeléket húsgombóccal, pörköltet tarhonyával, és tésztát is főztem ki, abból majd túrós- vagy sajtostészta lesz.Remélem  ebben a melegben nem fog megromlani semmi.Ilyenkor még a hűtőben sem bízom igazán.

 


tundibundi Előzmény | 2006.07.07. 22:38 - #154

Sziasztok!

Néhány kaja a heti menünkből: lencseleves, tojásos nokedli. Volt még rakott zöldbab, cukkinikrémleves, csirkemellcsontból husileves és palacsinta.

A tk. liszt előnyeit én is észleltem a cukorszintemen. Kisfiammal való terhességem alatt terhességi cukros voltam. Rendszeresen mértem a cukorszintemet, és bizony jóval magasabb értékek születtek, ha finomlisztből készült péksütit ettem. Mi szeretjük a tk. durumlisztből készült tésztákat is. Viszont ma ki akartam próbálni Batka palacsintáját, de itt volt főzés közben egy barátnőm, és elfelejtettem belekeverni a tk. lisztet. Így fehér palacsinta lett. No de majd legközelebb kipróbálom tk. liszttel.


Batka Előzmény | 2006.07.06. 14:44 - #153

Masala, örülök, hogy bejött! Julika, nálunk is a felmenők közt vannak cukorbetegek, és mivel rendkívül édesszájú vagyok, ezt ellensúlyozandó igyekszem a lehető legtöbb helyre a rostokat becsempészni, de persze nem az íz árán. A palacsintát bátran merem ajánlani!

masala Előzmény | 2006.07.05. 22:12 - #152

Sose  bánd,hogy ahány családtag, annyi félét akar.Ha nem akarnak megenni valamit, nem tudod beléjük erőszakolni.Ahogy nőnek, úgy változik az ízlésük.Ha nem erőlteted,nem fogja megutálni.Az én nagyobb fiam volt mindég a különc.Most sokszor nem akarja elhinni,hogy miket nem evett meg régebben.Pl. uborkasalátát Neki külön csináltam fokhagyma nélkül,  most úgy eszi a fokh.-át, mint aki mindég szerette.Sok ilyet tudnék még mesélni.

szokimoki Előzmény | 2006.07.05. 21:36 - #151

Sziasztok!

Én ma cseresznyéből csináltam gyümölcslevest, meg hozzá sima palacsintát.(Mogyorókrémes, lekváros , kakaós) Nálunk hallani sem akarnak a tömörebb kenyérről. sajnos.

 

 


masala Előzmény | 2006.07.05. 20:56 - #150

Jelentem, a palacsinta kipróbálva.Elfogyott! Tényleg nem látni rajta a pöttyöket, és az ízén sem érezni semmit. Kb. fele-fele arányban kevertem a lisztet. Köszi Batka!

majorkaj Előzmény | 2006.07.04. 22:22 - #149

Szia Batka !

A palacsintát ki fogom próbálni. Nekem is sokkal jobb a cukorbetegségem maitt ha van benne teljes kiörlésű liszt. De nem mertem kiséletezni eddig. Üdv:Julika


[Későbbi] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak