Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
Szia Nelly! Nincs az a sztrapacska,ami úgy tudna ragadni,hogy ne egyek meg egy mázsányit belőle.Hú,de szeretem!! De én ezt juhtúró nélkül,csak a hagyma és a szalonna legyen rajta,néha egy pici tejföl,de nem mindig.
Masala! Az én gyrosom nem az "igazi",viszont nagyon gyors,és finom,lehet,ezt csak csúfolni lehet annak,de érdemes kipróbálni.Én csirkemellből készítem,nagyon vékony csíkokra vágom,majd meglocsolom olíva olajjal,pici fokhagyma,só,és a görög sültek-gyros-fűszerkeverékkel beszórom,és beteszem a hűtőbe érni.Közben a saláta:fejes saláta,sok paradicsom,hagyma-előtte besózva-esetleg egy paprika apróra vágva,esetleg zöld fűszerek,ha van-ezen most nem volt-.ezt óvatosan összeforgatjuk.A tzatziki nálam:25-30 dkg juhtúró,1 nagy tejföl,2 nagy gerezd fokhagyma,valamilyen gyenge hagyma(snidling,póré,vagy újhagyma),ha a salátában van,nem is fontos,és egy nagy,vagy két kisebb kígyóubi belereszelve,az alma/káposztrareszelőn,szép hosszúakra,hűtőbe betenni.A húst forró wokban,kevés olíva olajon pirosra sütöm.Tányérra halmozom a salátát,rá a husit,majd meglocsolom a szósszal.Én szoktam még kikeverni egy csípős öntetet is,mi azzal szeretjük.
Szia Masala ! A Gyros recijét megtalálod a Receptes fórum receptjei ABC-ben, és ott az Egyebek között: Gyros-Batka. Nagyon finom én is kipróbáltam már saját sütésű pitával. Remélem kipróbálod.Üdv.Julika
Köszi Kriszti! Nehezen ment, de mostmár leírtam, hogy ne felejtsem el. Egyébként nálunk mustáros csirkecomb volt, valamint csináltam még sztrapacskát is. Mind a kettő jól sikerült, bár a sztrapacska egy kicsit ragacsos lett. Most azt nem tudom, hogy lisztet rakjak még bele, vagy tojást? Én inkább lisztre saccolnék. A család kéri, hogy csináljak újra minél hamarabb, mert pillanatok alatt elfogyott ebéd után. Ja meg volt idei zöldborsóból leves, és újkrumpli sütve. Hát lesz mit leadni. Nelly
én a Stahl féle csokis muffint és a Stahl féle lekváros muffint házasítottam össze és persze több csokival. Az aztán a finom.A répás is nagyon jó,és senki nem veszi észre a répát,ha nem tudja.Húsvétkor,és persze máskor is,répatortát szoktam sütni.Sok répa,dió,mazsola,teljeskiőrl.liszt,a tetejére cukros sajtkrém.Eddig még senki nem vette észre a répát.Ha már édesség,legalább egy kicsit legyen egészséges.Nem?
Amit főztem, az a nokedli felfrissítése.Maradt a tojásosból tojás nélküli és nem akartam lefagyasztani.Ilyenkor szoktam olyat,hogy párolok szálasra vágott hagymát.Sokat,mert mi nagyon szeretjük.Összekeverem a nokedlivel,teszek még hozzá apróra vágott sonkát/füst.,nyers,gépsonka v.szalámi maradék/sajtkrémet,tejszínt v. tejfölt,borsot,pici majorrannát,borsikafüvet.Vajazott tepsibe öntöm,a tetejére még sajtot teszek,és összesütöm.Salátával nagyon finom.
Ez a gyros mit takar pontosan?Ez nálunk is elfogyna!
Annyit gyrosoztunk,hogy ismét csináltam és most le is fotóztam.Először a szószok nélül,aztán pedig a szószokkal nyakon öntve.A férjem 2 naponta ezt enné legújabban.Én pedig így nem tudok fogyózni,a gyerekek pedig nem szeretik túlzottan.Hát,nem egyszerű az élet,de ennél nagyobb bajunk ne legyen.Tegnap csináltam a Stahl féle csokis muffint,és egy málnás túrótortát,mirelit málnából.Ha Margit hozza a képet,azon még látszik,hogy deresek a málnák,a zselét pedig nem szeretio a család,így az nálunk nincs rajta.Holnap tökfőzelék lesz,mert a kicsi azt imádja,de akkor mit egyen a nagyobb?!? Mert ő persze nem szereti.Majd kitalálok valamit neki is,ha sikerült,majd megmutatom.Üdv,kriszti
Szia Limara! Latom Te is szereted a Marokkoi izeket. Itt a lepcsohazban tobb marokkoi csalad lakik .Tudod ha hazajovok munka utan /itt este esznek meleget!/ a lepcsohaz tele van FIIIniom illatokkal .Mar sokszor gondoltam bekopogok valamelyikhez egy kis vacsi kostolora.Kusz-kusz stb. Finom konyhajuk lehet. Kiveve amit nem akarok leirni.
Holnap igazan atnyomhatnal"a vonalon egy villanyival!
Épp most pácoltam be a csirkemelleket holnapra. Reszeltem le gyömbért, fokhagymát, apróra vágtam 1 chilit, tettem hozzá 1 ek. mézet, fél lime levét és olívaolajat. Ezt beöntöttem egy zacsiba, bele raktam a husit, és jól össze maszíroztam, légmentesen összezártam a zacsit, holnapra pont jó lesz. Kusz-kusz és tepsiben sült zöldség lesz hozzá a köret, ropogós salátával.
Baromi gyors ebéd: tepsibe vagy sütőtálba némi olaj, rá liszt és őrölt pirospaprika, erre karajszeletek, rá liszt és paprika, nyakon önteni tejszínnel vagy tejjel hígított tejföllel, a tetejére füstölt sajt. Fólia alatt sütni, a végén rápirítani a sajtot. Nagyon fincsi szósz lesz rajta, és ha csak egy rétegben tesszük le a húst, még vendégek elé is ki lehet rakni. Zöldborsós rizzsel finom. Desszertnek a Tante Fanny leveles tésztám másik felét őzgerincbe simítottam, bele vaníliás túrótöltelék aszalt meggyel, ráborítottam a lelógó tésztavégeket (előtte felcsíkoztam, hogy a tetejére hajtva V alakú rácsok legyenek belőle), be a sütőbe, míg meg nem pirul.
Ilyesmi karalábéfőzeléket én is szoktam csinálni, nagyon szeretem. Sajnos nálunk eléggé vegyes a főzelékek fogadtatása, de azért időről időre csinálok olyat is amit a család kevésbé szeret, de én nagyon. Ma zöldbabfőzeléket ettem, párolt pulykacombbal. Az is finom volt Üdv, Margit
Én sűrűn csinálok, mert a gyerekek nagyon szeretik. Általában egy üveg befőttet főzök fel, ha szükséges teszek hozzá még vizet, cukrot, egy citromkarikát és egy csipet őrölt szegfűszeget, lehet szemes is, de a gyerekek nem szeretik ha látják benne. Amikor felforr és a meggy megpuhul behabarom, általában tejszínnel, de lehet tejföllel is. A menzán ha jól emlékszem berántották és utána tejfölözték.
A Lidlben most mexikói ételek vannak leakciózva. Vettem ma tortillát, hozzá mártást, de vannak chipszek és más finomságok.
Lenne egy kérdésem hozzátok! Ti szoktatok -e meggyszószt csinálni, és ha igen akkor hogyan? Én az iskolai menza óta(!) nem ettem (ott is utáltam) de a férjem ezt szeretne.
Tudod Kriszti, visszatérve a gyrosra, az igazi az, amit Görögországban eszel, miközben gyönyörködsz a tengerben. Én legalábbis imádom a tengert, és hála Istennek, voltunk már egy pár szigeten és az országban is. Így volt alkalmam megkóstolni a görög gyrost is. Szóval finom, és van Magyarországon is egy-két hely, ahol nagyon finoman készítik el. Pl. Szegeden is. De tzatzikivel a legjobb.Kívánom, hogy legyen alkalmad megízlelni görög honban. Nelly
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit