Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
Nálunk ma húsleves volt pulykaszárnyból, raktam még hozzá gombát, z. borsót és egy kis zellerszárat. Sajnos a pulyka valszeg. nem volt már nagyon hamvas korban, mert hiába főztem kuktában, kemény volt a húsa. Másodiknak mákos tészta volt. Tegnap egyszerű spenótot készítettem tócsnival. Előtte pedig néhány héttel ezelőtti Nők Lapjából a sonkába tekert spárgát csináltam meg (ezt majd beírom a receptesbe, ha lesz erőm). Paradicsomleves volt előtte.
Limara! Hogyan készíted a muszakát? Időigényes étel? Én még nem készítettem ilyet, kíváncsi lennék rá.
A mai vacsoránk zöldbabfőzelék tükörtojással, petrezselymes, fokhagymás ízesítéssel. Bár anyósom kaporral szokta ízesíteni a zöldbabot, úgy is nagyon finom.
A holnapi menü marhahúsleves, és petrezselymes krumpli fokhagymás sült hússal, uborkasalátával. Sütit is tervezek, de sajnos holnap még dolgoznom kell, így csak vasárnap lesz belőle valami.
A hétvégén vsz. Latsia fóliában sült húsát (valószínűleg nem csirkecombot, de még nem tudom) fogom fóliás krumplival elkészíteni, hozzá paradicsom-paprika saláta, és valamikor a sváb fokhagymaleves című gyönyört is beterveztem. Most átmeneti menühiány van, mert határidős melóm van, de addig a fagyasztott maradékokat esszük (panírozott sajtból rántott sajt, bolognai szósz van még "raktáron", a többi elfogyott), illetve a fóliás cuccokhoz hasonlóan gyorsan elkészíthető dolgokat (a sonkás rakott krumplival túl sok lenne a meló).
Ma fokhagymakrémlevest készítettem, és muszakát. Egyik felét görög másikat szerb módra. Holnap pedig oldalast sütök mangalica zsírban, mert a fiúk szeretik a sültzsíros kenyeret Ja, és még mindig lekvárt gyártok, mert ahogy kifő egy adag, mindjárt bekanalazzák. De így a jó!
Én nagyon szeretek rakott dolgokat csinálni, de hát a család azt sem szereti. Én azt úgy szoktam, hogy ált. sertés combot darálva megfőzök pörköltnek, rizset mikróban odateszek 20 percre, só, bors, delikáttal ízesítve.aztán követekezik amit éppen "berakok". Szoktam: karfiolt, savanyú káposztát, zöldbabot, (a multkor még virslit is).Ezeket előtte megfőzöm.Ezután egy jénaiba teszek alulra pörköltöt rá a beraknivalót arra rizset, rétegesen és a végén ráöntöm a pörkölt szaftot az egészre arra tejföl és be a sütőbe. Nagyon egyszerű és finom. Ma székely káposztát csinálok.
Sziasztok! Nálunk a héten volt erőleves,cs.mellből pörkölt csiga tésztával,uborka saláta.Karfiolleves-ezt senki nem ette meg rajtam kívül-gombóc,aztán lesz zöldbabos husi,amit nagyon szeretünk , a temesvári karaj alapján jött az ötlet,de cs.mellből van és jó hamar készen van.Az ünnepek alatt azt hiszem egy hideg gyümölcsleves lesz,és cs.mellből gyros,tzatziki,és sült krumpli-a többieknek.Ja,és most vándorolnak az üvegbe a bodzaszörpik,csak azt várom,hogy rottyanjon egyet.....Jó főzőcskét,üdv,Kriszti
Ma csak eg kis gyümölcslevest főztem, mélyhűtő űrítési akció keretében.
Holnap laskagombából készítek pörit és arra tojást szoktünk ütni. Majd rakott spárgát főzök, ezt még nem csináltam, holnap lesz a fő próba ha jól sikerül és fini lesz leírom a recijét ha valakit érdekel. Ma találtam a recit az NLC-n. Jó főzőcskézést. Üdv.Julika
Én tegnap ettem egy nagyon finomat. Kész rakott krumpli tetejére tettem egy kis füstölt szalonnában lepirított hagymát. Ezt érdemes akár a rétegek közé is betervezni, mert nagyon finom lesz tőle, bár nem igazán diétás
Nagyon jó ez az "ötletbazár", örülök, hogy Szokimoki kitalálta.
Sziasztok!
Ma nálunk rántott gomba petrezselymes rizzsel és tartárral lesz a menű. Vettem 1 kg gombát, mert annyira szép friss volt, hogy szinte ritkaság számba ment. Bepaniroztam, felét lefagyasztom, hogy csak elő kelljen kapnom legközelebb.
Holnap azt hiszem palóc leves lesz.
Palacsintán én is gondolkodom, de majd meglátjuk.
Ki mit főz holnap? Én ma nem főztem, maradt tegnapról.Vettem egy kis túrót, hogy majd csinálok túrós palacsintát, de aztán túró tortát csináltam belőle. Nagyon finom, könnyű lett. Semmi sütés, csak kavarás.Nem fényképeztem le, mert a tetején a zselatin elég "zavaros" lett, így az nem lett a legszebb, de finom és ez a lényeg. A holnapi illetve már mai menüről még gőzöm sincs.
Hellócska! Én nem voltam itthon a hét végén, ezért a fiaméknak előre készítettem a lenntebb is említett paprikás krumplit galuskával, virslivel és füstölt kolbásszal, valamint egy nagy tál lasagnet is csináltam, csak be kellett rakni nekik a sütőbe kisütni. Meg anyukám csinált nekünk töltött csirkecombot, és ők is kaptak belőle. A menyemnek vizsgaidőszak van, a fiam meg államvizsgára készül, így most segítek nekik, hogy tudjanak tanulni. Mi pedig körömpörköltet csináltunk csülökkel bográcsban, és a végén még belefőztünk egy adag újkrumplit. Én csak a krumplit ettem, meg egy pár falat színhúst a csülökből, mert a zsírosat kihagytam. De azért szuper volt. Nelly
Sziasztok!
Ma én sárgaborsó főzeléket csináltam tükörtojással.
Most éppen a kamrát akarom kifőzni. Az készül amit találok benne.
Tehát a héten kamra " a la cart".
Időnként nagy bevásárlást csinálok és bent felejtődnek dolgok. Most ezért először ott nézek körül.
A héten még zöldbab főzelék vagy palóc leves lesz, mert a mélyhütőben az is lapul.
Nagyszerű ez az oldal, én mindennap főzök, sokszor nehéz kitalálni, hogy mi is kerüljön az asztalra. Ma pompos volt az ebéd, holnap friss zöldborsóból készítek levest, a szomszédnéni meglepett egy nagy zacsival, és csőben sült spárga lesz a második fogás.
Sziasztok! Elöljáróban: köszönet Mindenkinek ezért az oldalért! Nálunk is csak hétvégén van főzés, de az "kívánságműsor". Vasárnap bárány sült volt ebédre, az elkészítés saját kútfő alapján történt: a karajt (fiatal, minden mellék íz nélküli) egészben hagytam, sóval, borssal és mustárral izesítettem, vékony fokhagymaszeletkékkel jól megtűzdeltem, a tepsiben baconszalonnával betakartam. Fólia alatt párolódott, sült. A félidőben dobtam mellé néhány szem, hasábra vágott krumplit. A sütés vége előtt szeltem rá néhány karika paradicsomot és ezt már csak rápirítottam. Finom omlós lett és a krumpli is kellemes ízű volt. Bármilyen húsból elkészíthető--szerintem.
És mert itt az eper szezon, a desszert is ebből készült: Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, túl érjen aszéleken. Piros tortazselét elkészítjük a tasak leírása szerint, egy tálka epret megmosunk, egy részét félbe vágjuk. A ketté vágott eperszemekkel szépen kirakjuk a forma alját, öntünk rá az előzőleg meghűtött zseléből, majd mostmár ömlesztve beletesszük a formába a többi epret és ráöntjük a maradék zselét. Fontos hogy ellepje az epret! Betakarjuk a fóliával és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor tálcára borítjuk és lehúzzuk a fóliát róla. Vigyázat, mert hamar megolvad! Mutatós és finom csemege. Üdv. Superkeri
Majd én is írok egy pár újdonságot. De most főznöm kell a kelkáposzta leveskét.Meg csirkeciciből lesz édes-savanyú mártással, rizzsel egy kis könnyű ebéd.
Én inkább a hétvégi menüt osztom meg veletek, emrt hétközben nem mindig csapok nagy főzést. Szóval készítettem rántott csirke combot, rántott karfiollal, petrezselymes új krumpival, tejfölös uborkasalival. Aztán egy nagy adag rakott krumplit csináltam és szilvalekváros derelye volt még a menü. Holnap este gyorsan egy kis karalábélevest főzök. Én is örülök ennek a topicnak, mert így itt is ötleteket csenhetünk el egymástól. Üdv.Julika
sziasztok :) látom új topik nyílt!! nagyon örülök neki mert engem is gyötör néha a feladat súlya: mit együnk a 7végén??:)
én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy csak a 7végén kell főznöm ugyanis este 7-8 körül már nem eszünk frissen főtt kaját:)
leírom a múlt 7végi menüt:
SZOMBAT: húsos káposzta volt Norbi féle főzési módszerrel, ez annyiban más mint a szokásos, hogy a káposztát (savanyú) külön dinsztelem meg. olajon pirítok egy kis hagymát és arra teszem a káposztát majd apránként öntögetem fel vízzel és puhára párolom. a hús: egy fej hagymát egy pici olajon üvegesre, majd pirospaprikával színezem, én szoktam bele tenni 1-2 gerezd fokhagymát is, majd rá a hús és pörköltnek puhára főzni. amikor mindkét alkotó elem kész akkor összekeverem és 4-5 percig együtt főzőm. tejföllel tálalva nagyon finom!!
VASÁRNAP: érdekes kaja volt:) kb 1/2 kg darálthúst összekevertem fokhagymakrémmel, vöröshagymakrémmel, egy pici gulyáskrémmel, pirosarannyal, borssal és 2 db tojással. picike, nagyon picike gombócokat formáztam belőle és kisütöttem egy pici olajban. csináltam hozzá: chilli szószt, a felnőtteknek és a múltkor vettem az Ikeában barnamártás port (olyat amilyet a svéd húsgolyókhoz adnak), a gyerekeknek, köretnek rizst adtam hozzá:)
nagyon finom volt nem maradt egy falat sem belőle:)
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit