E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Mit főzzek holnap? Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
szokimoki

2006.05.28. 00:23 -

Kedves Fórumozók!

Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.

Üdv, Szokimoki

masala Előzmény | 2006.07.29. 08:49 - #208

Sárgabélű görögdinnyét már vagy két éve nem láttam.Nosztalgiából a csupa zöld görögdinnyét kerestem  évekig és csak 2-3 éve lehet több hekyen is kapni.Azt nem mondom, hogy finomabb, de " régen" csak ez volt.

 

 

 


majorkaj Előzmény | 2006.07.28. 21:25 - #207

Sziasztok !

A holnapi reggeli padlizsánkrém lesz a Keresztes zsömlével és paradicsommal, paprikával. Már alig várom, hogy reggeli legyen. Pedig nem vagyok éhes, mert most ettünk sárgabélű görögdinnyét és főtt kukoricát. Nagyon fincsi volt a dinnye. Üdv:Julika


kenyerke Előzmény | 2006.07.28. 07:23 - #206

Sziasztok!

Micsoda finomságokról írtok Ti itten! Imádom a levesben főtt csirkelábat! Pörköltet még nem ettem, de ki fogom próbálni!

Nagyon szeretem a csirkenya/liba/pulyka nyakából készült pörköltet. Ilyenkor, nyár idején tökfőzelékre föltétnek.

A tökfőzelék nálam a finomfőzelékkel kevert öszvér mű. Pirított hagymára és párolt zöldségre jön a gyalult 50-70 dkg-os kis tök. Héjával, magházával mindenestől legyalulva. Jó sok apróra vágott kaporrral, némi petrezselyemmel összepárolom, berántom s a végén öntök hozzá egy kevéske forralt tejet is.

A kacsasültet szeretem én is. Masala receptjével különösen finom lehet, de az igazat megvallva a kacsát túl drágának tartom. Mire megsül csak a töredéke az eredeti nagy husiknak. A házi nyuszival úgyanígy vagyok. Üzletben megvéve én nem tartom gazdaságosnak. Viszont házilag előállítva, ahol keveset kell a nevelésre költeni, mert sokminden egyébként is adott, ott szuper!

Margit, de régen ettem jó krumplis tésztát. Létezik egy utólagosan sütőben vagy serpenyőben piros-ropogósra sült változata   


EmMargit Előzmény | 2006.07.26. 20:18 - #205

Szia Superkeri!

Ha van érdeklődés rá, akkor nagyon szívesen írok minden héten néhány ötletet , nekem van miből válogatnom
Most ettem tökfőzeléket  

A bábolnai tényleg nagyon finom, saját találmány.

További szép estét, üdv, Margit


superkeri Előzmény | 2006.07.26. 19:11 - #204

    Szia Margitka!

Nagyon jó ötletnek tartom, hogy többször is írnál menü javaslatot. Nekünk kiváltképp jól jön, mert aug.-ban 2 hétig "önellátók" leszünk. Egyébként csak hétvégén főzünk, mert isk.napköziből hozzukl az ebédet.

Ez a bábolnai sertéstokány nagyon jól hangzik!  Köszi


EmMargit Előzmény | 2006.07.26. 18:31 - #203

Sziasztok!

Csak tippek:

  • lebbencsleves, tökfőzelék virslipörkölttel
  • májgaluskaleves, burgonyás tészta
  • hideg gyümölcsleves, rakott kel
  • tavaszi leves, bábolnai sertéstokány rizzsel (s. pörkölt, a végén belefőzött, kockára vágott csirkemájjal és tejföllel)

Ha van rá érdeklődés, akkor szívesen írok ilyen ötleteket minden héten, akár ennél többet is, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.07.25. 22:14 - #202

Masala !

A párom és én is szeretjük a körömpörit, kocsonyát, pacalt és társait. Én akrácsoynra vettem egész kacsát, inkább csak nagyon ritkán kacsacombot veszek azt sütöm meg lila párolt káposztával és krumplival. Na jó befejezem, emrt így 10 óra után egy kissé megéheztem. És én már ilyenkor nem vascsizhatok.


masala Előzmény | 2006.07.25. 21:56 - #201

Ma megfőztem a chilis babot a fiam rendelésére.Kétszer evett belőle és egy adagot visz magával a munkába. 4dob. konz. bab és 2 dob. kukorica meg 7o dkg darálthús.Hatalmas adag, de csak így érdemes  nekikezdeni.Holnap valami tésztát keresek a receptjeim között.

tundibundi Előzmény | 2006.07.25. 21:46 - #200

Masala,

nyugodtan írd le milyen finomságokat készítesz, szerintem azért van ez a topik. Én spec. szeretem az ilyen lábas dolgokat. A körömpörköltet is, meg a csülköt pékné módra, meg a kocsonyát, pacalt (na jó, tudom, az nem láb, hanem gyomor). Tavaly, amikor még Angliában éltünk, elég nagy kihívás volt beszerezni a kocsonyának valót, de végül sikerült a helyi hentesnél megrendelni a farkat, körmöt, szívet (sajnos fül nem volt).

Az egész kacsát az uram hozta az Auchanból. Nem is mélyhűtött volt, de lehet, hogy a többi hiperben is van friss v. mélyhűtött. Az Auchanban is vmi 1100-1200 Ft volt kilója. Mi még a libát is nagyon szeretjük. Azt persze még ritkábban (Márton napon) eszünk, mert az általában tényleg nagy jószág, sokáig kell sütni.


masala Előzmény | 2006.07.24. 22:53 - #199

Nem is tudom, hogy ide merjem-e írni amit ma főztem.

Csirkeláb pörköltet kb. 1kg cs.lábból.Nem tehetek róla, én szeretem! Ritkán lehet kapni olyat, ami tiszta és gusztosos. Mi a körömpörköltet is szeretjük./a gyerekek nem/

Nem vagyok őrült kacsa rajongó, mert nincs is kacsa.Egészben akkor szoktam sütni, ha a piacon lehet kapni ősszel, de nagyon drága. 5kg.-os kacsa 5oooft.És mi lesz belőle ha megsül?

Mi lenne? Finom sült kacsa!


tundibundi Előzmény | 2006.07.24. 21:37 - #198

Masala,

a kacsátok nagyon jól néz ki. Biztos fini is volt  Én szombaton sütöttem egy egész kacsát. Némi párolt vöröskáposztával és a kacsával sült krumplival isteni volt. Tudom, hogy nem az a kalóriaszegény étel így nyáridőben, de rengeteget szoptatok, ezért nincs gond az étvágyammal.

Ma megfőztem Batka sváb fokhagymalevesét. A 3,5 éves nagylányomat befogtam fokhagymát pucolni. Persze csak a kis kezével, nem késsel. De nagyon ügyesen lecsupaszította. Muszáj kisebb munkákat adni neki, mert nagyon unja magát a hosszú oviszünet alatt. A múltkor segített a karajt is klopfolni. Na szóval a fokhagyma levesre ma azt mondta, hogy ez iszonyú finom!!

Batka köszi a recit, erre gondoltam én is, ilyet ettem anno Ausztriában.


masala Előzmény | 2006.07.23. 11:55 - #197

Hát úgy látszik a receptek kettős életet élnek. Én csak a címét írom ide, a receptesben van a másik fele:

Nem elzászi káposztás kacsa

A látszat ellenére nem nehéz étel!!!


kenyerke Előzmény | 2006.07.22. 13:56 - #196

Ez a hideg GASPACHO fenséges lett!  

1/2 adagot csináltam s Kicsit módosítottam a recepten  

Borecet helyett tettem bele egy kanálnyi Tokaji hárslevelűt, hegyes húsos érett (piros) erőspaprikát, egy nagyobb gerezd apróra vágott fokhagymát, apróra vágott kaprot és petrezselymet.

2 db vékony 1/2 szelet békebeli félbarna kenyérrel nagyon finom hűsítő-üdítő ebéd.


kenyerke Előzmény | 2006.07.22. 08:39 - #195

Ma úgy döntöttem, hogy kipihenem az elmult napok fáradalmait az ebédem pedig ez lesz:

GASPACHO
(paradicsomos spanyol specialitás)

Hozzávalók: 1 lit. paradicsomlé, 1 közepes uborka, 1 kis fej hagyma, 1 paprika, 1 citrom leve, 1 ek. borecet, olívaolaj, só, bors.
Elkészítés: Apróra vágjuk a hagymát, a paprikát, az uborkát. A paradicsomlét megízesítjük a citromlével, sóval, borssal, borecettel, olívaolajjal s közvetlenül tálalás előtt mindezt összekeverjük.

Tálaláskor tehetünk mellé felkarikázott paprikát, paradicsomot, hagymát, uborkát, kemény tojást, olajbogyót egy külön tányérban, s pirítóst, rozskenyeret.

Fontos, hogy a kenyéren kívül legyen minden jól behűtve.


masala Előzmény | 2006.07.21. 16:04 - #194

Itt a jó idő, itt a gyümölcsleves!

A múlt héten is és ezen a héten is főztem kb.8 litert.A múltkor csak meggyből, most vegyesen.A fiam ezen él.A két lakli a meggylevesen majdnem összeveszett, hogy ki evett többet.

a cukkinit én is szoktam főzni, gyakran levest vagy hagymás rakott mindenfélét.A múltheti pl.

  • cukkini vastagabb karikára vágva, besózva,leöblítve, lisztbe forgatva és kisütve
  • ezt egy sütőbe is rakható edénybe tesszük egysorban
  • rászórunk szálasra vágott, párolt hagymát jó sokat, mert szeretjük /ezzel együtt elősütött csirke vagy sertés szűz is mehet rá/
  • só, bors, friss borsikafű /utánozhatalan/
  • paradicsomkarikák
  • leönteni tojásos besamellel vagy csak tojásos tejföllel
  • tetjére reszeltsajt /diétásan nélküle/

mehet a sütőbe, amíg összesül /ha hús nélkül van,hamarabb kész/

A sajátsütésű kenyérlepény mellé, hát.....


kenyerke Előzmény | 2006.07.21. 03:40 - #193

Sziasztok!

Kedvenceim változatlanul a tökfélék. A cukkini is tulajdonképpen tök. Bőven terem a párom kertecskéjében. Másik kedvencem a friss kapor.

A megmosott cukkinit sűrű késű univerzális szeletelővel hosszú keskeny szeletkékre felvágom s mint a gombát vajon (olaj, zsír) üvegesre megpárolom. Picit maradjon ropogós! Röviddel a a befejezés előtt egy csokor apróra vágott kaporral átforgatom. Kifőzött tésztára teszem. Ezeket a nagyobb sodrott/vagdalt/formázott tésztákat érdemes hozzá megfőzni. Hidegen fogyasztandó. Sajttal, túróval megszórva. Esetleg egy kis tejföllel nyakon öntve. A meleg kánikulai napokon különösen finom.

 


masala Előzmény | 2006.07.20. 21:20 - #192

Hát látom Pékecskék, Ti nem kaptatok sokkot ettől a fűszerezéstől, mint a családom! Nem mindég szoktam megmondani nekik, hogy mit esznek, bár nagyon eddzetnek /így kell leírni? / mondhatók!

A hőség ellenére ma főztem kolbászoslecsót nokedlivel, fejtettbabfőzeléket füstöltlével, sütöttem kevert lisztből bucit és csokis, barackos kalácsot.Hű..hőség..

Hálás kosztosaim vannak.


masala Előzmény | 2006.07.18. 21:41 - #191

Na, képzeljétek, ez egy kenyér fűszerezése, amit sült malachoz sütöttem. Összepároltam hagymát, borsikafüvet, borsot és tettem bele még körömvirág szirmokat, levendulavirágot /nem sokat, mert erőteljes/.Ezt gyúrtam a tésztába.Éredekes volt, de kellemes összhatású. Nem mindennapra való!

EmMargit Előzmény | 2006.07.17. 23:20 - #190

Sziasztok!

Masalaa  chilis bab hozzávalóiról küldött képet és egy fűszer-kavalkádról, de azt sajnos nem tudom, hogy mi, mert a kép címe valamiért érkezés közben csupa álombákommá torzult. Majd megkérlek Masala, hogy írd meg nekünk, hogy mi ez. Előre is köszönöm, üdv, Margit

a chilisbab hozzávalói fűszerek

 


masala Előzmény | 2006.07.17. 12:51 - #189

helló Lányok! Már lehet muszakát csinálni, nem olyan drága a padlizsán!

[Későbbi] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak