E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Mit főzzek holnap? Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
szokimoki

2006.05.28. 00:23 -

Kedves Fórumozók!

Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.

Üdv, Szokimoki

kenyerke Előzmény | 2006.11.10. 01:04 - #428

Sziasztok!

Mindenhol, mennyi finomság! Határozottan jól esik bekukkantani. A munka és időigényes dolgokat nem igazán szoktam bevállalni, de nézegetni azt jól esik.

Fűszereket általában szárítva és natur szeretem. Amit lehet magam is szedem s beszárítom. Keverni s őrölni is magam szeretem. Sajnos mindent nem lehet, ill. nagy utánjárással lehet csak megvenni.

Egyszer sültcsirkefűszert vettem. Micsoda illat! Bekentem vele a pipit sütéshez. Mondani sem kell mekkor volt a csalódásom. Ellenben az én házi fűszereimmel, melyek kevésbé intenzívek mint ez a készen vásárolt viszont íz- és illataromájukat sütés után is finoman őrzik. Az új szerzeménnyel a sültnek még szaga sem maradt, nemhogy illata.

Nem is csoda! Az intenzív illatot az ízfokozó (E621) árasztotta, amikor a csirkére kentem.


masala Előzmény | 2006.11.09. 22:42 - #427

Bocsánat!  A lényeges különbség, hogy én mindent nyersen teszek a tepsibe.


masala Előzmény | 2006.11.09. 22:40 - #426

Ehhez hasonlót én is szoktam főzni. Amit leírtam kacsacombbal, annak is ez az ötlete, de lehet sertéshússal is. Ezeken kívül én teszek bele hagymakarikákat és alma cikkeket. A tetejére tejföl és mehet a sütőbe! Nagyon szeretjük!

somika2 Előzmény | 2006.11.09. 21:43 - #425

Sziasztok,leírom,hogy ma mit főztem:

Elzászi szelet

hozzávalók:1 1/2 kg tarja,1 1/2 kg savanyú káposzta,2 kg krumpli

A káposztát megdinszteljük,a húsra grill fűszert szórunk,megsütjük,a krumplit megfőzzük.

Tepsibe rakjuk a köv.sorrendben:krumpli,káposzta,hús,bacon v.házi szalonna,krumpli,káposzta,.....És megsütjük.Jó étvágyat!


masala Előzmény | 2006.11.09. 21:31 - #424

Margit ez  nagyon jónak tűnik!  Valamilyen húst nekem is kell sütnöm a karfiol mellé, mert nálam is jó étvágyú fiúk vannak. Legközelebb lehet, hogy így fogom csinálni. Gyakran használok én is pulykahúst, levesbe szoktam szárnyat is főzni, de a kiscomb-része nélkül. Vagy megsütöm a szárnyakat. Jó kis ragacsos sült lesz belőle.

EmMargit Előzmény | 2006.11.09. 18:08 - #423

Sziasztok!

Tegnap írtam az általánosban, hogy egy új ételt csinálok, amit két másikból variáltam össze. Ilyen lett:

besameles karfiol és hús besameles karfiol és hús

A lényeg a besameles karfiol volt, ezt én nagyon szeretem. A fiúk miatt valami hússal meg kellett toldani, mert nekik úgy vékony lenne. Tehát alulra kitaláltam, hogy teszek olyan húst, amiről már több helyen olvastam (lisztbe, tojásba, sajtba "panírozott" bacon-be csomagolt, majd így sütőben, jénaiban megsütött szelet hús).

A végső megoldás ez lett: egy pulykacombot felkockáztam, 2 tojást felvertem és belekevertem kb 1 ek lisztet és két jó marék reszelt sajtot és egy kis tejet. Ebbe a masszába beleforgattam a húst (egyszerre az egészet), majd egy baconnal bélelt jénaiba simítottam. Lefedve betettem sülni annyi időre, amíg az egész átforrt. Ezután kivettem, rátettem a kiolvasztott karfiolt, az előre elkészített, sajttal és tejföllel dúsított besamelt, majd a tetejére még bacont. Így tettem vissza sülni.
Szokás szerint nekem kisült a jénaiból, de mivel mindig így járok, ezért tepsin szoktam mindent sütni 

Nagyon finom lett. Az összes fiúm előre húzta a száját, hogy ez nekik nem is igazán kell majd, de mindegyik (még a férjem is) megnyalta utána a szája szélét
Én előre spórolom a mai adagra a pocakomat, mert nekem a besameles ételek nagy kedvenceim.

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


Limara Előzmény | 2006.11.09. 15:00 - #422

Eltünt a társalgóból, ide írom: Láttam ezt a köretet kissé ünnepi változatban is elkészíteni. Muffinsütőt lehet kibélelni + alakban bacon szalonnával, aki nem szereti sütőpapírból is hajtogathat csíkokat, erre  papírvékonyra szelték a krumplit, só, bors jön rá, majd tejszín. Szalonna szélét visszahajtani, és ropogósra sütni a sütőben. Nagyon guszta, ünnepi köret volt. Most így karácsony közeledtével nem is rossz ötlet, lehet hogy így is kipróbálom

Limara Előzmény | 2006.11.09. 14:05 - #421

Szia! Régebben én is így készítrettem, de jártam többször úgy, hogy nem puhult meg a krumpli. Egyszer aztán Nigellától ellestem a következőt: A karikára szelt krumplit , mondjuk jó egy kilót fele-fele tejszín és tej keverékében(2,5-2,5 dl) felteszem főni, alaposan megsózom, borsozom, reszelek bele 2 g. fokhagymát, ha póré nélkül csinálom, akkor teszek bele 1 fej vöröshagymát. Kb 20 percig főzöm, majd tűzálló tálba öntöm, vöröshagymát kidobom, vajdarabkákat tezsek a tetejére, és forró sütőben 10-15 perc alatt megpirítom. Csuda finom, krémes lesz

bezsa Előzmény | 2006.11.09. 12:38 - #420

Sziasztok! Beirom a mai menűt. Potatis gratäng- Brill Méyebb tepsit , vagy jénait kivajazol-margarinozol és vékonyra beleszeletelsz két sor burgonyat közben sózod, borsozod. Azután rászeletelsz 1 sor poréhagymát, majd megint 2 sor burgonyát. 2dl tejfölt es 2 dl főzőtejszint összekeversz , mehet bele 1 tojás is es ezt ráöntöd az egészre , sózod, borsozod és mehet a sütőbe . Kb 40 perc alatt kész a burgonya a felszivja a tejfölt-tejszint es rendesen megpuhul minden. Ha önálló ételkent akarod , akkor sonkacsikokat raksz a sorok köze és bacont a tetejére , vagy sajtot közé es a tetejére is vastagon. Szerecsendióval megfűszerezve igen finom! Jó etvágyat! Ez az NCL-ről való recept. Én most annyit változtattam rajta, hogy: 1/2 csirkemellet csikokra vágtam és só, borssal megszórtam és kicsit oliva olajon megkapattam. Párom hozott valamelyik nap füstölt sonkát abból is vágtam rá csikokat. Ezt raktam rétegenként.

Limara Előzmény | 2006.11.09. 07:43 - #419

Szia Szokimoki! Nagyon jól hangzik, felvettem az étlapra! Ma csak gyors tonhalas spagettit készítek, többre nem lesz időm, szerencsére nagyon szereti a csipet csapat. Üdv

szokimoki Előzmény | 2006.11.09. 00:23 - #418

Sziasztok Lányok!

ma egy egyszerű, de nagyszerűen finom kaját csináltam. szeretem az ilyen egyszerű reciket. Az nlc-n találtam, leírom nektek is:

Hagymás hús/Rágica

6 vastagabb szelet sertés hús

4-5 óriási fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 pohár tejföl

sertéssült fűszer

olaj

Felvágni a hagymákat, (minél több, annál jobb), elég karikára szelni.Olajon megdinsztelni, majd felönteni egy kis vízzel és még tovább főzni egy kicsit. Közben beleaprózom a fokhagymát, majd beleteszem a sertésült fűszersóval előre beszórt husikat.Mikorra a húsok megpuhulnak, a hagyma teljesen elfő, és egy finom mártás szerű lesz alatta. Ha szükséges, pici vizet lehet aláönteni, de általában nem kell.Ha elkészült, kiszedem a husikat, és és behabarom 1 pohár tejföllel. Aztán vissza bele  a husikák. Krumplipürével, főtt tésztával, rizzsel is lehett tálalni.


EmMargit Előzmény | 2006.11.06. 23:43 - #417

Szia Limara!

Nagyon jól hangzik amiket írtál, biztos finom lehetett.

A párolásra szánt húst én is majdnem mindig előre megpirítom, igen forró zsírban. Csülköt, sertéscombot, pulykacombot, de még csirkecombot is, ha csak magában akarom párolni, zöldségek nélkül. Minden húsfélének nagyon jót tesz, ha így összekapja a külsejét a hő, mert valóban nem engedi kifolyni a szaftot a húsból a későbbi sütés/párolás során.

Szép napot kívánok holnapra és főzzél megint valami finomat, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.11.06. 22:37 - #416

köszi szépen, a gondolatot elraktározom, és ha szép husit látok, majd jól kipróbáljuk.

Limara Előzmény | 2006.11.06. 08:32 - #415

Sziasztok!

Tegnap nagy siker volt a kolbászos karaj, és hogy ne legyen annyira száraz, kicsit újítottam rajta. A karajt pácolás nélkül, felszúrtam, és puhább, lángolt kolbászt nyomtam bele. A húst kívülről sóztam, borsoztam, és sertéssült fűszerkeverékkel szórtam meg. Egy serpenyőben olívaolaj és vaj keverékét feklmelegítettem, és körben megkapattam rajta a húst,így a finom szaftok benne maradtak, a kéreg nem engedte kisülni belőle. Hústűt, villát tilos beleszúrni. Míg a hús sült, a cbeáztatott cserépedény alját kiraktam felszeletelt édesköménnyel, vöröshagymával, vastag karikára vágott répával és egy fej gerezdjeire szedett fokhagymával. Erre a tettem a húst, mellé raktam 2 ág rozmaringot, egy babérlevelet és a kömény zöldjét. Nyakonöntöttem egy fél pohár borral, és beraktam a sütőbe. 2 óra alatt omlós puha lett. Az édeskömény én sem szeretem, a szagától is kiráz a hideg, de bátran merem mondani, hogy próbáld ki sütve, mert még csak nem is hasonlít nyers önmagára. Nagyon finom sütve! Ha még szaftosabbnak szeretnéd a húst, akkor nyers sütnivaló kolbászt kiveszed a bélből, és habzsák segítségével töltöd be a karajba, az abból kisülő zsírtól még szaftosabb lesz. Pont a kissé szárazabb volta miatt csináltam hozzá köretnek a csőben sült póréhagymás krumplit, és csináltam nagyon fincsi meleg céklasalátát, és grillezett padlizsánsalátát is. Ha nem töltöm karajjal, csak símán sütöm, akkor a visszamaradt pecsenyelevet leszűröm, és kis darabka vajjal besűrítve tálalom a húshoz. Mi is pont ezeket a húsokat szeretjük.

Még annyit, hogy mikor nem sütöttem előre a húst, hanem rögtön a sütőbe toltam, akkor valóban mindig kilógott a végén a kolbász, annyira összement a hús. Így viszont nem, pont akkora maradt, mint a kolbász.

Üdv


Batka Előzmény | 2006.11.06. 00:02 - #414

Hm, a szárazság nálunk nem gond, épp fordítva: a bőrös húst nem esszük meg. Karaj, csirke/pulykamell, csirkecomb, marha felsál, kb. ennyi, amit közvetlen környezetem hajlandó elfogyasztani, meg pörköltnek a sovány combot, de a tarja, lapocka, köröm, még a csülök is kizárva. Oldalast egyszer sütöttem, kifejezettem pecsenyezsírnak, a "húst" meg leadtam a nagyszülőknek.... A sima karaj is összemegy a töredékére, szóval az nem fájna annyira. Ha meg tényleg szárazos, akkor vmi jóféle mártást csinálnék hozzá. Nálunk a piacon lehet kapni hidegen füstölt karajt meg marhadarabokat, csontszáraz, de én nagyon szeretem, ilyenkor zöldséggel, salátával vagy savanyúsággal szoktam ellensúlyozni a szárazságát.

EmMargit Előzmény | 2006.11.05. 23:41 - #413

Szia Batka!

Kicsit belekotyogok, de biztos Limara is válaszol majd és remélem nem haragszik meg. 

Az egyben sült karaj, főleg a rövidkaraj totál száraz lesz, bármit csinálsz vele. Aki szereti, annak nagyon jó, olyan mint pl. az egyben sült pulykamell. Nekem túl száraz, pedig a zsíros húst nem szeretem, csak a szaftosat. Tehát a csirkemellet csak szeletben és nagyon rövid ideig (2-3-4 perc) sütve, levesbe főve vagy egyben sütve/párolva hosszú ideig már nem. Emiatt is szokták hidegtálakra, hajszálvékonyan szeletelve tenni, mert ott a salátákkal nem tűnik olyan nagyon száraznak. Egyébként nagyon nagy a sütési vesztesége is. Ha ugyanakkora kolbászt teszel a karajba, mint maga a hús, akkor a sütés végére mindkét oldalon kilóg belőle a kolbász, pedig valamennyire az is összesül.

Kíváncsi vagyok Limara majd mit ír. Minden jót, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.11.05. 23:09 - #412

Az a kókuszos vöröslencse tényleg jó, én nem is pépesítettem, a lencse besűrítette. Az édeskömény viszont részemről brrr! A kolbászos karajt hogy csinálod, mivel fűszerezed, pácolod-e? Még sosem mertem nekivágni, pedig anyukám lepasszolta a semmire nem használt sütőzacskóját, és abban gondoltam kipróbálni, hogy biztos leveses maradjon.

Limara Előzmény | 2006.11.03. 09:20 - #411

Ma rakott makarónit készítek, holnap megcsinálom chili&vanília kókusztejes vöröslencse krémlevesét, nagy kedvencünk. A 2.-on még töröm a fejemet. Vasárnap megint ebédvendégeim lesznek. Marhahúsleves lesz, grízgaluskával, kolbásszal töltött karaj lesz vele sült zöldségekkel, kaptam a Lidl-ben édesköményt is, köretnek pedig csőben sült krumpli lesz, és meleg céklasaláta.

majorkaj Előzmény | 2006.11.01. 21:07 - #410

Nálunk ma gyümölcs leves volt és palacsintát sütöttem. Kipróbáltam a palacsinták töltéséhez a mélyhűtőbe rakott ringló lekvárt. Nagyon fincsi lett vele.

masala Előzmény | 2006.11.01. 20:46 - #409

Szia Kenyérke!

 A sóskát én is szeretem, de az még nem jutott eszembe, hogy desszertként egyem. Ha főzök, persze édesre csinálom. Az üzemi konyhán sósan adják és húsos felfújtnak mondott valamivel.

Ma főztem egy nagy adag pulyka brassóit.

Tárkonyos pulykaragu levest

Óriás kagylótésztát töltöttem ricottás darálthússal és  olaszos parad. szósszal öntöttem le és bedugtam a sütőbe.


[Későbbi] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak