Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
A csirkeláb nagyon finom lett! Azon gondolkodom, hogy sima fűszerezett lében főzve a levéből nagyszerű aszpikokat lehetne csinálni....
A csirkehát kirántásával egészen belelkesítettetek. 2-őt már félre is tettem kipróbálni
A párom szerdán két helyes kis tökkel lepett meg a kertecskéjéből. Az egyiket még ma éjjel megfőzöm. Többre már nem futja a ma éjjelből, mert holnap mozgalmas napom ígérkezik
Igen, tényleg nagyon szeretem, sikerült is rengeteget ennem belőle a közelmúltban. Most spenótozok, az is nagy kedvencem gyerekkorom óta. Szegény Anyukám nem győzte főzni és tiszta szomorú voltam, amikor a második napon közölte, hogy másnapra már nincs. Szerintem minden héten főzött egyszer
Tulajdonképpen minden főzeléket szeretek, a leveseket szintén, a húst is, csak a tésztaféléket nem annyira. Na speciel a csirkelábat nem szeretem , meg a cupákos, zsíros húsokat. A csirke far-hát viszont nagyon finom rántva, csatlakozom Masalához ebben.
Superkeri, ez biztos akkor volt, amíg nem jártam erre - töredelmesen be kell vallanom, hogy még mindig nem sikerült behozni a lemaradásom, pár oldal még mindig hiányzik. Nem baj, hátha mások még mennek nyaralni, és hasznát veszik az ötletnek. Nálunk holnap kefires lángos lesz, most nincs túl meleg, és cserébe nagyokat lehet utána aludni. A csirkelábat, körömpörköltet meg hasonlókat ki nem állhatom: én szeretek gyorsan enni, de legalábbis nem folyton azt figyelni, vajon mikor harapok porcra.
Margitka ! Ha jól emlékszem, akkor a Te egyik kedvenc ételedet főztem ma: tökfőzeléket ! A csirkelábat én is megeszem a levesből, de csirkeláb pörköltet még nem ettem és nem csináltam. Csirke far-hátat sem szoktam venni. Üdv: Julika
Kenyérke, jó étvágyat! Van aki az apró csontocskákat is megeszi a lábakból, én szeretem azt is leszopogatni, még a legkisebbet is. Csirke far-hátat is szoktam venni. A hátak a levesbe mennek, a fara pedig rántva a legfinomabb.Néha direkt összegyűjtöm a fagyasztóban, hogy legyen 3-4db, ha rántotthúst csinálok.Először csak magamnak tettem félre, de már a férjem is megszerette. Kakast viszont már rég nem ettünk.
Batka! Köszi a tippet, de egy kis félreértés történt. Sajnos mi nem utazunk, itthon leszünk önellátók. A szokásos nyári leállás lesz az isk. napköziben ( innen hozzuk az ebédet: ismered az állapotomat), és erre az időszakra gyűjtöttem a tippeket. Üdv.
A csirkelábpörkölt a múltkor nagyon megfogott. Csirkelábat csak a húslevesből ismerem. Ma a piacon én is vettem és estére magamnak azt főzök :-)
Mást is vettem ám! Ájuljatok el! Far-hátat nyakastól fejestől. A vasárnapi ünnepi húslevesből a kakas nyaka, feje és taréja mindig az enyém volt hajdanán. Egy szép nagy kakasnak valóságos trófeái voltak és hosszú szép erőteljes nyaka. Anyámnak a nyakat tőből úgy kellett elvágni daraboláskor, hogy az max. hosszúságú legyen.
Ezek csak jércikék zsenge nyakincákkal, de szép bőrös, szaftos nyakincák :-))
Superkeri, tudod mit érdemes hosszabb útra vinni? Én utoljára gyerekkoromban voltam nyaralni egy rokonunkkal, és a kajafelelős asszonyka befőttesüvegekbe kisütött natúr karajszeleteket tett, és ráöntötte a zsírját, amiben sült. Miután a husit felfaltuk, zsíros kenyérnek is jó volt, és vagy egy hétig elállt, mert akkor ettük az utolsó adagot, amikor elértük a törökországi úticélunkat. Amennyi időt ott ennek a megsütésévell töltenétek, megspórolhatjátok, és csinálhattok mást.
Köszönöm az újabb menüsort. Már kezdem összeállítani a 2 heti "programot". A jövő héttől leszünk önellátók. Nagyon finomakat írtatok, jó néhány nyerő nálunk is. Most lesz idő a kívánságok teljesítésére. Üdv. S
Van egy csomó étterem, aminek fent van a heti menüje a neten, szóval biztos nem fáj nekik. Menünk még mindig nincs, de ilyesmiket fogunk enni: rizottó, mustáros máj krumplipürével (most találtam az index mit főzzünk topikon), gombalepénykék, lejárat szélén álló virsliből pizza, pörkölt tarhonyával, rizibizi és halrudacskák házi majonézzel vagy franciasalátával, zöldbab "főzelék" üresen vagy lágytojással (én nem rántom, ez nálunk gyakorlatilag hagymával és fokhagymával párolt zöldbab tejföllel), bolognai lasagne.
Mint látható, nem vagyunk levesesek, szerintem dupla meló, és úgyis csak kipisiljuk, mert az éhünket ugyan nem verni el.
Szia Nelly! Ha nem minősöl lopásnak, akkor légyszíves írd le az étlapokat. Nem lehessen tudni, hogy az ember mikor kerül kellemetlen helyzetbe itt.Ötletadónak is jók ezek az étlapok.
Sziasztok! Ha gondoljátok, én is tudok feltenni heti menüt, mert egy étteremnek én írok, és nyomtatok ki minden héten. Csupán emberbaráti szívességből, és nagyon fincsi dolgokat készítenek. Nelly Az írok azt jelenti, hogy ők kézzel megírják, én pedig számítógépen szövegszerkesztővel csinálom készre. Nem én szerkesztem, nem az enyém a dicsőség. Nelly
Tündibündi, örülök, hogy rátaláltál az ausztriai ízekre :) Én mostanában kizárólag hajnalban vagy éjszaka főzök, amikor már emberi idő van, és akkor is olyan kajákat, amit hidegen is meg lehet enni, szóval semmi hirtelensült, hanem jó kis krumplifőzelék, rizottó és hasonlók. Most úgy tűnik, lesz egy kis időm, összeállítok egy kéthetes menüt magunknak, majd közzéteszem ötletadónak.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit