E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Mit főzzek holnap? Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
szokimoki

2006.05.28. 00:23 -

Kedves Fórumozók!

Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.

Üdv, Szokimoki

Limara Előzmény | 2006.10.26. 09:50 - #388

Szia Kenyérke! Bátran merem ajánlani a májkrémmel töltött gombát. Síma májkrémmel is lehet tölteni, de sokkal finomabb, és gazdaságos is, ha a gomba szárát apróra vágod, egy kis vöröshagymán puhára párolod, sóval borssal fűszerezed. Mikor megpuhul, hozzákeversz egy-két doboz májkrémet, és ezzel töltöm meg a kalapokat.

 Én lehet, hogy holnapra halasztom, mert annyira fáj nekem is és a férjem torka is, hogy nyelni is alig bírunk, már ráz a hideg is. Ma lehet, hogy tejbepapi lesz? Vagy csak jó kis citromos tea?


kenyerke Előzmény | 2006.10.26. 09:14 - #387

Szia Limara!

Ezek szerint nincs új a nap alatt!
Nagyon jó lehet krumplival s hagymával keverve mindenféle nem édes tök fajta is. Jó ötletet adtál!

A májkrémmel töltött rántott gomba is fenséges lehet! Még nem próbáltam, csak a juhtúróval töltöttet ismerem.


Limara Előzmény | 2006.10.26. 07:51 - #386

Szia Kenyérke! Nagyon fincsi ez a töklepény, én cukkiniből szoktam csinálni. Cukkinit, egy nagyobb krumplit, hagymát, fokhagymát keverek ki 1 tojással, és annyi liszttel, hogy jó galuska sűrűségű legyen, és kanállal szaggatom a serpenyőbe, amibe mindig csak kevés olajat teszek. Mindkét oldalát pirosra sütöm. Mi is tejföllel, vagy fokhagymás joghurttal szeretjük.

Ma májkrémmel töltött gombát fogok rántani ebédre, sültkrumplival és házi majonézzel.Üdv


kenyerke Előzmény | 2006.10.26. 03:40 - #385

Sziasztok!

A legújabb kreációmat muszály elmesélnem 

Tegnap vasalt tökpuffancsot sütöttem vacsorára. Annyira finom lett, hogy degeszre ettem magam vele

Receptje: Kis főznivaló tök, aminek a magháza még a hústól nem különült el nagyon. A bél és a magok jól reszelhetőek. Héjastól mindenestől lereszeltem, 1 tojással, 1 kanál érlelt házi tejföllel, vegyes liszttel (rétes+sima+graham) jó nokedlisűrűségűre bekeverem. Sóval, szerecsendióval ízesítem és kanállal egy nagy serpenyőbe kevés olajra 4-5 halmot teszek. Amikor a halmok alja szépen megsült, megfordítom és kanállal laposra szétnyomom a felülre fordított piros felén.
A vasalás a következő fordításnál következik egy krumplitörővel. Most már gyakran forgatom a laposra nyomott puffancsokat s minden fordításnál "vasalok". Szinte olyanokká válnak mint az olajban sült bundás húsok csak vékonyabbak.
Enyhén sózva, borsozva és érlelt tejföllel vékonyan megkenve fogyasztottam.

Érlelt tejföl: A forralt tejet mindig lábasban tartom a hűtőben s 1 nap tárolás után lefölözöm, mert a házi tej zsírja kb 1 újjnyi vastagan kiül a tetejére. Ezt egy kisüvegbe gyűjtöm s mindig hozzáteszem a frissebb felezést a régihez és elkeverem. Fenséges érlelt íze lesz ezzel a módszerrel és nem forralttej ízű.


majorkaj Előzmény | 2006.10.25. 19:39 - #384

Sziasztok !

Ma: Kelkáposzta főzelék, sült virslivel volt a vacsi


Batka Előzmény | 2006.10.25. 16:33 - #383

Hát igen. Már elgondolkodtam rajta, hogy annak idején Okostojás néven kellett volna regisztrálnom. Akkor mindenki tudná, mire számíthat

A minap nagyon jó kis ananászos-fehérboros-szójaszószos-kókusztejes csirkét gyártottunk ismét. A mindmegettén volt a recept, kicsit átalakítottuk, de az alapíz megmaradt.

masala Előzmény | 2006.10.25. 15:53 - #382

Jól van, na!!

Sáfrányos szeklice a becsületes neve. Persze az igazi sáfrány grammja aranyárban van. Állítólag!!!


Batka Előzmény | 2006.10.24. 21:50 - #381

Ezt a sáfrányról és a szeklicéről találtam még régebben. Szóval nagyanyáink biztos nem sáfrányt használtak
Chili-Vanilia szeklice vs. sáfrány

masala Előzmény | 2006.10.24. 19:06 - #380

Szia Nogea!

A kelbimbót én is szeretem, a családom is. Nagy kincs, mert télen drága és most meg még drágább és csúnya is.  Amit te írtál, azt én egyiket sem szoktam, ill. levesbe teszek néha kicsiket, kekáposzta helyett. Én általában köretet csinálok belőle bármilyen sült húshoz.

Megfőzöm először, aztán vagy leöntöm besamellel és teszek rá sajtot / egytálétel v. vacsora /, vagy sajt nélkül köret lesz, vagy szalonnás kelbimbó köret / húsos szalonnát pirítok kevés hagymával, fokhagymával,borssal és összekeverem a kelbimbóval /.

Kapros kelbimbó: margarinon apróra vágott kaprot futtatunk és rádobjuk a főtt kelbimbót / lehet köménnyel is ízesíteni-én nem szoktam/

Rántott kelbimbó: szokásos módon a főtt kelbimbót panírozzuk / nem kell puhára főzni és ha nejlonzacskóban panírozol. akkor nem is utálatos munka /.

Besamel helyett lehet csak tejföllel leönteni és zsemlemorzsával megszórni és mehet a sütőbe.

Van gesztenyés kelbimbó is, de annak a receptje nálam csak karácsony környékén fog előkerülni.

Ebből azért lehet gazdálkodni, nem?


nogea Előzmény | 2006.10.24. 13:49 - #379

Ma BMV főzelék volt a BMV leves mintájára. A gyerekeim nevezték el ezt ennek. Bele Minden Vacakot,persze a vacak az idézőjelben van. Volt benne borsó,brokkoli,sárgarépa,zeller,karalábé,kelbimbó,paprika,hagyma, megpároltam kevés olajon,liszt rá,pirít,tejjel felenged,bors,vegeta.Nagyon finom lett. Rabim! A kelkáposzta roládot hogy kell készíteni ? Nekem is tellik a kamrám a kertem meg burjánzik a kelbimbótól. Erre nincs valakinek recije ?Én csak a levest meg a rakott kelt,meg a főzeléket ismerem. Üdv ! Nogea

Limara Előzmény | 2006.10.24. 09:46 - #378

Sziasztok! Ma maradék csirkepörköltből Hortobágyi húsos palacsintát csinálok, holnap meg azt hiszem egy kis fokhagymás spagetti lesz. Üdv

rabim Előzmény | 2006.10.23. 20:28 - #377

Szia Majorkaj!

Nálunk is a fagyasztóba kerül a felesleg, és szeretjük késöbb elövenni, vagy visszük a gyerekeknek.

Ma karajcsontból föztünk húslevest. Szépen volt rajta husi. Csináltam hozzá néhány kanál mézes-mustáros mártást. (mustár-méz-pici olaj) Izlett mindkettönknek.

üdv. Marika


majorkaj Előzmény | 2006.10.23. 20:10 - #376

Szia Rabim !

Én is szeretem a pacalt, de sok krumplit szoktam kevés pacallal enni. Én is 3 kg-ból készítettem és lefagyasztottam. Úgy gondoltam, ha már neki állok csinálni akkor mindegy, hogy keveset vagy sokat készítek.


rabim Előzmény | 2006.10.23. 11:33 - #375

Sziasztok!

Szia Margitka!

Köszönöm a gyümölcsleves recit, finom, ki fogom probálni. A piskótát ma délelött megsütöttem, lekvárral töltöttem. Két adag pizzát sütök, mert holnap a Barátok klubjában fogunk fözni, és én ezt viszem.

Majorkaj! A pacalt mi is nagyon szeretjük. Ügyes vagy, hogy sikerült. Nálunk a férjem késziti, én csak főkóstoló vagyok. Mi régen ezt csak akkor főztük, ha a barátainkat vártuk.

Szép napot kivánok Mindenkinek! üdv.Marika


EmMargit Előzmény | 2006.10.22. 21:31 - #374

Sziasztok!

A pacalt én nem szeretem, de állítólag finomat tudok főzni

Marika! Csinálj magadnak Görög gyümölcslevest. Igaz ez nem olyan, mint a főzött, de nagyon finom és ebből egy-két tányérnyit is lehet csinálni. A tálalótányérban is készülhet. Bele: bármilyen gyümölcs vagy befőtt apró kockára vágva (ha befőtt akkor egy kis leve is mehet bele), tej, kb. 1,5-2 dl tejszín, kevés narancslé, 1-2 kk porcukor, pici citromlé és a végén málnaszörp. Ez összesen kb 7,5 - 8 dl-es tálra való, ezt csak a tejszín mennyisége miatt írtam ki. Abból jó sok kell bele, de az adja meg a sűrűségét és az állagát. Aztán nagyon finom is benne, bár nem mondható kalóriaszegénynek

További jó sütés-főzést mindenkinek, üdv, Margit

 


rabim Előzmény | 2006.10.22. 21:05 - #373

Ma székelykáposzta volt gomboccal.

rabim Előzmény | 2006.10.22. 20:58 - #372

 

Szia Masala!

Ne haragudj, de véletlenül Limarát irtam az elöbb. Sokszor eltünik a hozzászólás, talán ezért tévesztettem. A fagyasztott paradicsomot a napi fözésnél hasznájuk, levesbe, pörköltbe. A salátákba is teszek, mert az ize tökéletes a fagyasztás után is. Az állaga: pöttyedt! De ez senkit nem zavar. A szüretkor jó volt az idö. Szeretettel üdvözöllek: Marika


rabim Előzmény | 2006.10.22. 20:41 - #371

 

Szia Szuperkeri!

A mákosnudli az egyik kedvencem, a férjem viszont hagymásan eszi a nudlit.

A gyümölcslevest viszont irigylem, mert mi soha nem fözünk. Magam miatt nem csinálok, a párom nem szereti. A gyerekeknek rendszeresen föztem. Igy vagyunk a meggymártással, egresszósszal is. Viszont szereti a férjem a spenotot, soskát, kapormártás.

Nálunk természetesen demokrácia van, mindenki azt eszik , amit szeret. Csak a lustaságom szólhat közbe.


rabim Előzmény | 2006.10.22. 20:28 - #370

 

Sziasztok!

Szia Limara!

Köszönöm az együttérzö soraid a befözéssel kapcsolatban. Azt hiszem, hogy mindketten nagyon kitettünk magunkért az idén. A férjem éppen az elöbb mondta, hogy az idén annyi beföttet tettem , hogy most pár évig nem lesz rá gondom.

Most jo év volt, szépen termett minden. A szölö is nagyon finom, édes volt. Nekünk föleg csemege szölö van, de pár tőke borszölö is akad. kb. 10 liter must lett.


superkeri Előzmény | 2006.10.22. 20:22 - #369

   Sziasztok!

Hm...hm...Pacal? Majorkaj az nagyon finom, néhány hete mi is főztünk!

Kedves Rabim! De jó is volna egy kis mákos nudli v. guba. Felkerül a kívánság listára.

 Ma gyümölcsleves volt az ebéd és (a zöldséges csirke hatására) zöldségágyon sült (burg., karfiol, cukkini és s.répa) fűszeres s. szeletek

Fejtettbab leves és  túrósbatyu.


[Későbbi] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?