E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Mit főzzek holnap? Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
szokimoki

2006.05.28. 00:23 -

Kedves Fórumozók!

Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.

Üdv, Szokimoki

EmMargit Előzmény | 2006.11.13. 21:20 - #448

Sziasztok!

Masala! Sok érdekes és biztos nagyon finom dolgot főzöl Te is.

Batka! Krumplileves nálam: Lepirított füstölt szalonnán (esetleg Bacon is mehet bele) szintén lepirítom a karikára vágott sárgarépát és a csíkokra vágott zellert. Felengedem vízzel, bele a kicsi szeletekre vágott krumpli, majoranna, kicsi vegeta, kömény, só, (bors), zellerzöld, fokhagyma, pirospaprika. Amikor puhára főtt minden, akkor beleteszek karikára vágott kolbászt, majd tejfölös habarást kap és vajas galuskát. A legvégén finomra vágott petrezselymet is lehet bele tenni.
(Nagyon szeretem a leveseket enni, de főzni is  )

Kenyérke! A pácomnak van egy kis története, megpróbálom röviden leírni. A hússzeletek pácolása általában úgy történik, hogy minden szeletet egyenként be kell kenni, szórni, szóval elég sokat kell vacakolni vele, mire minddel kész lesz az ember.  Ebből is elég sokat szoktam csinálni régebben, így nem nagyon volt kedvem hozzá. Ezért találtam ki a Lusta pácot. Ez volt: mustár (elég sok), bele tetszés szerinti fűszer (só, bors, kömény, fokhagyma, stb) és a végén felengedtem annyi tejjel, hogy még mindig sűrű maradjon a mustártól. Egy szűkebbre szabott edényben elkezdtem lerakni a hússzeleteket és folymatosan nyakon öntöttem ezzel a lével, a tetejére is lének kell kerülni. A puhább jellegű hús 1-3 nap alatt annyira laza szerkezetű lett, hogy alig tudtam a léből kiszedni és parázs felett megsütni, de egyszer marharostélyost is pácoltam így (kb 1 kg-os darabokat). Ezt is szabad tűz parazsán sütöttem meg, de ez emlékeim szerint 1 hetet töltött a pácban. Olyan porhanyós, omlós lett, hogy el nem hinné az ember, hogy marhahús volt. Ezt a pácot azóta is sok mindenre használom, pl. bélszín, hátszín pácolására is nagyon alkalmas. Most a bőrös karajomat tettem bele tegnap. Ma nem sütöttem még meg, mert a pác nem fedte el egészen a húst, mert nem volt akkora edényem, amiben elfért volna rendesen. Így ma megfordítottam és holnap megsütöm. Majd csinálok képet a pácban ázásról és a végeredményről is, ha jól sikerül.

További jó sütés-főzést mindenkinek, üdv, Margit


masala Előzmény | 2006.11.13. 20:26 - #447

Mai főzésem: Görögös ízesítéső darálthússal rakott burgonya.  Azért görögös, mert nem pirospaprikás és a fűszerek: borsikafű, oregánó,kakukkfű. A tetejére besamelt öntöttem és sajtot szórtam rá.

Batka Előzmény | 2006.11.13. 19:20 - #446

ez a Göncápa a hét poénja A krumplileveseket ti hagyományosan készítitek? Én azt annyira nem szeretem, viszont van egy ún. savanyú (tejfölös, zelleres) változat, amiből nem bírok eleget enni.

somika2 Előzmény | 2006.11.13. 17:03 - #445

Sziasztok!

Ma francia hagymalevest főztem,és párizsi szeletet tepsiben sült kakukkfűves krumplival.


masala Előzmény | 2006.11.13. 11:51 - #444

Igen, a palacsintatészthoz felvertem a habot, de csak  kézzel. Nem tudtam, hogy lehet ezt egyszerűen és érthetően leírni.

kenyerke Előzmény | 2006.11.13. 02:22 - #443

Margit, az a pácolt husi biztosan nagyon finom lesz! Majd írd meg, hogy Te hogyan csináltad meg.

A kerti partyra a fiúk mindig így pácolják a saslikot.


kenyerke Előzmény | 2006.11.13. 02:19 - #442

Sziasztok!

Ez igen! Itt aztán megy a nagyüzemi főzés.

Fasírozottból én is sokat szoktam egyszerre készíteni s a mélyhűtőbe bezacskózni vésztartaléknak.

A sütőtökös puffancsra én is gondoltam, de eddig még nem csináltam.

A tökpuffancsokat én is szerecsendióval szeretem ízesíteni, de a keverékbe szoktam még 1-2 nagykanál érlelt tejfölt is tenni. Ez az ízeket úgy harmonizálja, összeköti, jól kiegyensúlyozza.

A tökleveseknél én inkább a tejszínes alapot kedvelem ellenben a húslevesessel.


EmMargit Előzmény | 2006.11.12. 23:39 - #441

Sziasztok!

Ma vettem egy bőrös sertéskarajt, rábeszélt az ismerős hentes 
Meg akartam sütni, de meggondoltam magam, egyrészt mert volt mára készítve elég ennivaló, másrészt bepácoltam egy kis mustáros, fokhagymás tejbe. Így majd 1-2 nap állás után sütöm meg. Bekockáztam a bőrét, sóval körbe bedörzsöltem, szeleteltem mellé egy csomó fokhagymát és egy nagy műanyag edényben felöntöttem mustáros tejjel. Remélem jó lesz, majd mesélek róla.

Julika! Jó sok mindent csináltál, nem csodálom, ha jól esett pihenni egy kicsit   
Régen én is rengeteg mindent fagyasztottam. Szinte csak úgy főztem, hogy egy része mindig a fagyóba ment mindennek, amit csak fagyasztani lehet. Persze jó sokan is voltunk és a gyerekeim sosem ettek napköziben, mindig csak otthon, úgyhogy volt mire és kikre főznöm.

Masala! Jó ötlet a búzakorpa a nokedlitésztába, ez nem jutott eszembe, de ki fogom próbálni.
A habos palacsintatészta felvert tojáshabot jelent?

Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit


masala Előzmény | 2006.11.12. 19:24 - #440

 

Margit ez nagyon-nagyon aranyos!!!

    

Tegnap megsütöttem a sütőtökös rösztit. Majdnem! Finom lett, de nem röszti lett, hanem puffancs. Kicsit sok lisztet tettem bele és így sikerült. A kelbimbót megfőztem és habos palacsinta tésztába forgatva kisütöttem. Citromkrémes zöld színű zöldbabot főztem hozzá és sertéssültet. A nagyfiam szülinapi ebédje volt.

Mára gombás, tejfölös csirkepaprikást csináltam és a nokedli tésztába búzakorpát kevertem.


majorkaj Előzmény | 2006.11.12. 19:00 - #439

Sziasztok itt is !

Ma beindítottam a "nagyüzemi" konyhát.
Körömpörköltet főztem. Egy nagy adag sertés pörköltet amit a mélyhűtőbe adagolok és egy csomó fasírtot gyártottam amit szintén a mélyhűtőbe dugok vész tartaléknak. Valamint szintén egy hatalmas adag kelkáposzta főzeléket főztem, amihez pár szem fasírtot kisütöttem és krumplit főztem ki a körömpörihez.  Mit mondjak jól esik leülni az egész napi konyha után.


bezsa Előzmény | 2006.11.12. 18:04 - #438

Margitka ez nagyon aranyos. Így igaz a gyerekszáj a legmókásabb.

EmMargit Előzmény | 2006.11.11. 23:28 - #437

Sziasztok!

Tényleg aranyos Bezsa unokájának a szólása. A Nők Lapjában én is mindig elolvasom a gyerekszáj történeteket, sok aranyos van köztük.

Van nekem is egy, ami mindig eszembe jut, hogy el kellene küldeni. Sosem fogom, de nektek elmesélem, ha nem baj (a főzősbe egyáltalán nem is illik, de talán ez sem baj).

A középső fiam volt ici-pici, beszélni még alig tudott, amikor a rendszerváltás volt. Akkoriban volt egy mese a TV-ben amiben két cápa volt, a Cápali és a Cápeti. A rendszerváltás kapcsán rengeteget szerepelt szintén a TV-ben a Göncz Árpád.
A gyerekem üldögélt a pancsolóban a kertben és volt három kis műanyag halacskája. Hallgatom egy darabig, hogy miket mondogat, ismételget. Hát a 3 hal volt a Cápali, a Cápeti és a Göncápa.

Ennyi, de nekem nagyon kedves, üdv, Margit 


masala Előzmény | 2006.11.11. 21:02 - #436

Aranyos ez a céklás " gyerekszáj ".

A Nők Lapjában szokott lenni gyerekszáj címen, gyerekek mondásai. Ez pont oda illik!


bezsa Előzmény | 2006.11.11. 20:32 - #435

Ma rizses húst csináltam csirkmellből és koktélvirsliből. Kevés lett volna a hús és ezzel pótoltam. Uncsim kért, hogy csomagoljak neki vacsira is. A céklára azt mondta, hogy nem kér, de anya már evett ilyet.

ILDIKO Előzmény | 2006.11.11. 20:21 - #434

MARGITOM, ha kesve is, de beugrok hozzad hamar maskent nem megy:vacsorara.Fincsit foztel!

EmMargit Előzmény | 2006.11.11. 12:47 - #433

Sziasztok!

Nálunk ma tejfölös, kolbászos krumplileves (maradék), utána bolognai spagetti, de a tésztát úgy főzöm, hogy holnapra is maradjon. Ahhoz holnapra tejszínes, gombás, húsos ragu lesz, és húsleves lesz előtte.
(A holnapi hús alapját is úgy főzőm, hogy több legyen, így már a holnaputáni alap is kész lesz, de még nem tudom mit készítek belőle.)

További szép napot mindenkinek, üdv, Margit


enyedig Előzmény | 2006.11.10. 12:58 - #432

Somika és Limara ! Köszi szépen az ötleteket! Valóban már megjártam a piacot, vettem 10 db csirkecombot és kókusztejet is. Most tobzodom a leírtakban és beszámolok majd róla, mi is készül belőlük. A lencselevest mindenképp megfőzöm!


Limara Előzmény | 2006.11.10. 12:45 - #431

Szia Enyedig!

Lent jobb oldalon van a Fórumozók kedvenc oldalai között Chili&vanília blogja, az ő levese a kókusztejes vöröslencsekrémleves. Kókusztejet tudsz porból is csinálni, a Dm-ben és bio boltokban kapható, olcsóbb mint a konzerv kókusztej.

Nem tudom, mitlyen elkészítési módra gondoltál, de mondjuk, hogy a kókusztejnél maradjunk, a csirkemellből pl. a következőt szoktam csinálni: A húst falatnyi darabokra vágom,kissé meglisztezem, olívaolaj és vaj keverékén hirtelen megpirítom. Reszelek rá friss gyömbért, egy gerezd fokhagymát, megszórom chilivel, és felöntöm a kókusztejjel. Puhára párolom. Végül fél citrom vagy lime levével ízesítem. Másként: A megkapatott húst felöntöm konzerv ananász levével, kókusztejjel, ebben párolom puhára a húst, majd a végén hozzáadom a feldarabolt ananászt is.

Csirkecombnállunk mézesen a legmenőbb: 2 ek mézet, egy kk. mustárt, curryport, cayen borsot összekeverek, a csirkecombokat, vagy félbevágott csirkét alaposan bekenem vele, majd kiolajozott tepsibe fektetem, aláöntök fehérbort és 1 órán át párolom, majd óvatosan pirosra sütöm.

Csirkecombot szoktam tepsisen készíteni, feldarabolok sok krumplit, répát, hagymát, fokhagymát, bármilyen zöldséget, tepsibe terítem, ráteszem az ízlés szerint fűszerezett combokat, dobok rá egy ág rozmaringot, egy feldarabolt citromot, öntök alá kevés vizet, szorosan lefedem, puhára párolom, majd kissé megpirítom.

Csirkecombból kiveszem a csontot, helyére teszek füstöltkolbászt, vagy kapros juhtúrót, hústűvel megtűzöm, panírozom, kisütöm.

Csirkecomb teben-vajban: a combokat fokhagymával, borssal ízesített tejben 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a lecsöpögtetett husikat vaj és olívaolaj keverékén megkapatjuk, majd az áztató tejjel felengedjük (4-5 dl) , kakukkfűvel, sóval ízesítjük, lefedve puhára pároljuk. A tejet elfőzzük róla, majd fedő nélkül pirosra sütjük.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, nem tudom ilyenekre gondoltál-e, ha még tudok szívesen segítek. Bocsi, hogy hamarabb nem tudtam jönni, üdv Limara 


somika2 Előzmény | 2006.11.10. 11:17 - #430

Szia Gabóca!

Lehet,hogy már el is mentél a piacra,de most ültem ide.Én ma Margitka karfiolos húsát készítem,most tettem be a sütőbe,de én csirkemellel.Szerintem így is jó lesz,Neked is ajánlom.Szép napo,jó piacozást!


enyedig Előzmény | 2006.11.10. 09:36 - #429

Sziasztok! Bocs,hogy már ide is bepofátlankodom,de halvány sejtésem sincs mit főzzek hétvégére! Visszaolvasva a hozzászólásokat Batka és Limara említenek vmi kókuszos vöröslencselevest.Hol található a recept? Tudnátok ajaánlani elkészítési módot csirkecombra v. csirkemellre. Ja, és sorry de sürgőssen kéne,mert mennék a piacra ! Előre is köszönöm!!

[Későbbi] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?