E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Mit főzzek holnap? Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
szokimoki

2006.05.28. 00:23 -

Kedves Fórumozók!

Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.

Üdv, Szokimoki

masala Előzmény | 2006.11.18. 20:13 - #468

Hát én ezt sosem hallottam. Finom lehet és nem is bonyolult.

A főzelékekről még csak annyit, hogy a stresszt nem tudom elkerülni, a szmogot megint nem, akkor hagy egyek nyugodtan egy fincsi főzeléket!!!! Ha egészségtelen, akkor is egészségesebb, mint a stressz!


EmMargit Előzmény | 2006.11.18. 15:51 - #467

Sziasztok!

Ma nagyon finom ebédet csináltam, gyerekkorom egyik kedvence volt és egy kicsit mostanában feledésbe merült.

A neve nálunk: knóflis hús 

A német knoblauch = fokhagyma szó svábos torzuálásából adódik a "knófli".

Bármilyen, natúrnak alkalmas hús jó, most én szűzet szeleteltem fel és csak kézzel ellapítottam a szeletkéket. Megsóztam, lisztbe forgattam és egy minimális olajon, nagyon hirtelen pirosra sütöttem. Kétszerre sütöttem emg az összes húst, a második adaghoz még egy kis lisztet mellészórtam, hogy a hússal együtt egy kicsit megpiruljon. Amikor kiszedtem a húst, akkor félrehúztam a lángról az edényt, beleszórtam darált fokhagymát, ráborítottam par. pürét, felnegedtem vízzel és visszatettem a gázra felforrni. Kicsit megsóztam és egy ici-picit megcukroztam, majd amikor felforrt, akkor visszatettem bele a hússzeletekeet, de épp csak átforrni. Közben kitálaltam a megfőtt tésztát és máris mellészedtem a húst és a szószt. Lehet rá reszelt sajtot is tenni, most a mienken nem volt, enélkül is nagyon finom.

De jó! Most egy jót ettem és egy jót nosztalgiáztam

További szép napot kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.11.17. 23:17 - #466

Sziasztok!

Én már rég nem rántok semmit, mindent habarok (kivéve a tojás és a fokhagyma levest). A leveseket és a főzelékeket is csak egészen vékonyra sűrítem, nem is szeretem, ha megáll bámelyikben a kanál.

Ha már ilyen jól elfőzelékezgettünk, megmutatom mi volt a mai krumplifőzeléken a feltét. Biztos sokaknak nem új, de hátha van, akinek jó ötlet lehet:

feltét főzelékre feltét főzelékre feltét főzelékre feltét főzelékre

Ez tulajdonképpen egy omlett féleség. Tojást felvertem bele kevés liszt és só jól elkeverve. Olajos serpenyőbe öntöttem, majd hajszál vékony sonka és sajtszeletekkel borítottam be az egyik felét. A másikat ráhajtottam és mindkét oldalát addig sütöttem, amíg a sajt elkezdett kiolvadni belőle. Elfelezve ez két adag feltét lett a  mai vacsihoz.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.11.17. 20:45 - #465

angolul nincs is szó a mi főzelékünkre. mondjuk a rántásos cuccok hazai jellegzetesség - amolyan magyarosan egészségtelenek :)

EmMargit Előzmény | 2006.11.16. 22:35 - #464

Sziasztok!

A lebbencsleves nálunk nagy kedvenc, de az édestestvére, a tarhonyaleves is. Azt is sok féle fűszerrel, füstölt szalonnával szoktam csinálni. A napokban szerintem megint sorra fog kerülni.

A tatárt is nagyon szereti mindenki, jó ötlet

Örülök, ha tetszett a karaj és a pácolása. Superkeri, majd mesélj, ha egyszer kipróbáljátok, remélem nektek is beválik!

Én ma zöldbablevest főztem, a finnyás fiamnak maradt még egy tányér paradicsomleves tegnapról. Utána csak süti volt, mert nagyon későn, 4 óra után volt ebéd és a vacsiig alig maradt idő.
A vacsora krumplifőzelék és hozzá a karaj vége volt.

További jó sütés-főzést mindenkinek, üdv, Margit

Ui.: Majd elfelejtettem: Masala! annak idején az NDK-s ismerőseink - a többi magyaros étel mellett - nem győzték tömni magukba a zöldbabfőzeléket, úgy ízlett nekik


masala Előzmény | 2006.11.16. 21:12 - #463

Szia Superkeri!

Egy kicsi még maradt,  de csak azért, hogy ne kelljen kidobni. Most különösen jó ízűre sikerült. Nem mindég tudom eltalálni a só és cukor arányt. A gyerekek édesen szeretik, én nem annyira . Cukrozni még utólag is lehet, de most azt sem kellett. Egyébként én is szeretek több főzeléket langyosan. Hidegen a zöldbabot és a tököt, főleg nyáron.

Tudtad, hogy a főzeléknek ezt a formáját csak nálunk készítik? Valahol olvastam. Külföldön a főzelék a zöldségek párolt változatának a neve. Ha nem lenne, nekem hiányozna! 


superkeri Előzmény | 2006.11.16. 17:15 - #462

       Sziasztok!

Masala! Nem maradt egy kis par.káposzta? Nem baj ha hideg, ezt úgy is szeretem.

Margitka! Gyönyörű a sülted! A pácolását leírtam, ki fogjuk próbálni.


majorkaj Előzmény | 2006.11.16. 16:32 - #461

Sziasztok ! Tegnap a vacsink tatár bifsztek (csak így magyarosan) volt pirítós kenyérrel. Ma pedig forró dög (hot-dog) lesz, ha a fakanalas mutatvány működik.

Limara ! Lebbencslevest milyen régen csináltam. Idejét sem tudom ! Jó ötlet !

Margitka ! Csodálatos a bőrös karajod !
Üv. Julika


Limara Előzmény | 2006.11.16. 07:45 - #460

Sziasztok! Ma lebbencsleves lesz, és túrós béles utána. Holnap még rejtély, Üdv

ILDIKO Előzmény | 2006.11.15. 21:45 - #459

MARGITOM, megerte a faradozast, nagyon szep lett, hatmeg az ize milyen lehet. Hmmmm

EmMargit Előzmény | 2006.11.15. 01:31 - #458

Sziasztok!

Megsütöttem a karajomat. Kalandos volt, mit ne mondjak  Mondtam is a családomnak, hogy egyhamar ne számítsanak hasonlóra. Öt és fél órán keresztül sült, azt hittem ehetetlen lesz. Ám minden jó, ha a vége jó  , nagyon finom lett. A sütőm annyira ócska, hogy 2 órába tartott csak az, mire átforrt az egész.

Mutatok képet a pácban a húsról:

bőrös karaj pácban bőrös karaj pácban

Azt írtam, hogy nem fért el rendesen így 1 nap után átfordtottam.

Ma átettem egy nagy jénaiba és az egész pácot ráöntöttem. Lefedtem alufóliával és így sütöttem, amíg már kezdett megpuhulni. Kivettem, átettem a rendes gáztepsire, mellé szórtam nyers krumplit és hagymát és egy kevés leszűrt levet. Ezt már fedetlenül tettem vissza a sütőbe. A vége felé egyy kevés sörrel meglocsoltam a bőrös részt.
Ilyen lett (a kép színe csal, nem lett ennyire fekete):

bőrös karaj megsült bőrös karaj megsült

Csodák csodája, még a gyerekeimnek is mindenestűl ízlett, még a bőrt is nagyon jóízűen elropogtatták. Nagyon örültem neki, pedig a sütés alatt majdnem végig dühöngtem. A felét meg is ettük négyen, pedig jó későre lett kész

A férjem már megrendelte a következő adagot, csak nem egyben, hanem ugyanilyen pácolással, szeletben, hirtelen sütve kérte. Az is szép feladat lesz

Nem régen beszélgettünk itt a száraz húsfélékről. Nos, ebben a pácban egész szaftos maradt a karaj, még így egészben sütve is. A rövid részét vettem meg, így ezen rajta volt a szűz is, az különösen nagyon finomra párolódott, alul elbújva   

További jó sütés-főzést mindenkinek, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.11.14. 22:44 - #457

igen, anyukám is ezt a paprikás változatot csinálja, de én azt nem különösebben szeretem. Viszont a tejfölös és zellerzöldes változat, na az nagyon finom.

masala Előzmény | 2006.11.14. 22:14 - #456

Holnap paradicsomos káposztát fogok főzni és oldalast sütök hozzá.

Ma  ettük meg az utolsó sütőtök puffancsokat, azt hiszem máskor is sütök.  Teával is jó vacsorára.


somika2 Előzmény | 2006.11.14. 21:17 - #455

Szia Ildikó!

Már gyömöszölöm is,várjad!!


ILDIKO Előzmény | 2006.11.14. 21:06 - #454

Szia SOMIKA!

Lekestem egy "kicsit"de remelem egy kanalkaval hagytal nekem.Gyomoszold at a kolbasztomoddel.Elore is koszi!!

Szia!


somika2 Előzmény | 2006.11.14. 18:02 - #453

Szia Ildikó!

Gyorsan megyek teríteni,remélem addigra már itt leszel!Siess,várunk!


superkeri Előzmény | 2006.11.14. 17:59 - #452

     Holnap még a vendégség utáni morzsákat fogy.

    Csüt.: Csirkegulyás, derelye

    Péntek: Gyüm.leves, rántott szelet, burg.püré

Somika! Jó hogy említed chilis dolgokat, korábban már elkészítettem a chilis babhoz való húst, azóta a fagyasztóban várakozik. lehet, hogy a hétvégén sorra kerül.

Margitka! A krumplilevesed valami fenséges lehet.


ILDIKO Előzmény | 2006.11.14. 17:35 - #451

Szia SOMIKA!

Megyek hozzad hamizni!-multkor MARGITUNKNAL voltam. Jooo is lenne!-ha lehetne.Pusszantas!


somika2 Előzmény | 2006.11.14. 16:20 - #450

Ma rántott karfiolt és gombát készítettem rizzsel,virslis bucit sütöttem utána.Holnapra bepácoltam a chilis oldalast,mellé azt hiszem sárgaborsófőzelék lesz.

kenyerke Előzmény | 2006.11.14. 03:14 - #449

Margit, köszönöm a leírást! A fiúk valami majonézes mustáros trutyóba dagonyázták a husókat. Lehet, hogy tej is volt benne. Fűszerek minden bizonnyal. Kemény fával égő tűzparázson sütötték nyársra húzva. Fenséges volt!

Köszönöm mindenkinek a jó tippeket. Nagyon finomakat főztök, süttök. A leírásaitokkal az ember mesterszakács lehetne ha eleget gyakorolna.


[Későbbi] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?