Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Orulok a jo hirnek, es koszi a dicsit is.Pontosan mi volt a gond? Nyalko vagy gyulladas? Nekem is elkene mennem a fogorvoshoz mert sorra tornek le a fogaim.A tomeseim es a fogaim is kezdenek kilazulni.Anyukamnak volt gyonyoru fogsora, amig elo nem jott a foginysorvadas. Egymas utan lptyogtek ki neki.Hat, en nagyon beszari alak vagyok, mert gyerekkoromban volt 1-2 sinterrel megismerkednem .Dehat akkor is csak meg kell csinaltatnom. Szegenyem, sokat gondoltam rad!Mi a gond meg vele? Faj??
Naggyon nyugodalmas es kellemes nyaralast kivanok Nektek! Mi nem megyunk mert a lakast pofozzuk tovabb es a kevesbol is rentgeteg uszik el.Hogy itt mikor lesz kesz minden? Majd ha a lotton nyerek.Sokat szidom gondolatban az elozo lakot mert uuugy elhanyagoltak a lakast es az itteni IKV-t mert mindig atdobnak bennunket.
BEZSAM, puszi az uncsikaidnak is! Biztosan nagyon orulnek hogy Veluk fogsz lenni. Fozel nekik finomakat.Imadkozok ertetek hogy jo ido legyen, de ne 40C mert azt senki sem birja. Puszika!
Beteszek fotot.1./A hazassag elotti ifj. par. Ez a foto az En kertemben keszult.
Ez meg Limaramtol keszitett Levendulas suti az O blogjarol.
Mivel nekem nincs ilyen szep viragmintazom , jott egy otletem haaat dehogy nincs! Fogtam a mintazo szilikonos "lepedomet "hihi es ilyenre sikerult.
Finom sutike, de en nekem legtobbnyire csak "L "es tojasom van itthon es ezert nagyon puha es tapados volt a tesztaja meg lisz beledolgozasa utan is. A gyurolaprol a tepsibe valo atemelesnel.
Azert nem rossz.Legkozelebb azert egy kicsivel tobb cukrot teszek bele mert edesszajuak vagyunk.Szaritott Levendulam nem volt, igy az elokertembol szedett friss Levendulaval kevertem.
Koszonom a dicsit es hogy tetszett.A meleg vegett kellett trottyognom vele mert minden olvadt. ezert tartott hosszabban a keszitese.
Lanyok, semmi kolonos benne. Kuksikam receptje alapjan piskotat sutottem 2 kulonbozo nagysagba.Vajkremet keszitettem es 2x lekentem.Eloszor velonyan hogy morzsatalanitsam, majd hogy a fondant szepen megmaradjon rajta.
Epres-yoghurtkremet keszitettem./En szeretem a Dr Oetker Yogh-v. Turo kevereket.Viz helyett 400ml eperpure /mix/ ment bele. HA meleg van azert rakok legkozelebb 1-2 zselatinlap extrat hozza, mert ez is puhabb lett.
Osszeallitod a tortat+ eperdzsem kenes es mivel emeletes torta volt es a krem puha allagu , en kozepen megspekeltem tobb Smorfis fehercsoki"cigivel"ruddal. Igy megtartja a felso emeletet anelkul hogy eldeformalodna az also torta.
Fondant bevonas /ehhez mintazo rudat, rollt es szilikonos matot-lapot hasznaltam.Elozo 2 nappal mar elkeszitettem a rajt lathato diszeket. A ket oldalan levo diszitosort lefujtam gyongyhazfenyu sprayvel.
Hat, ennyi " En mindig veszek extra fondantot v. marcit a boritashoz, mert "hatha nem eleg, v. a "baleseteknel ha tortenne szakadas stb. Akkor van tartalekom es idoben eltudom kesziteni. En nem magam keszitem a fondantot mert nem olcsobb nekem es az extra munka is igy. Egyszer azert kiprobalom majd kuksika recijet. Az ilyen motivumos tortahoz kell egykis befektetes mert nem olcsok az ilyen cuccok.Nemelyiket hasznaltan vettem de jo allapotban. En sem vagyok Rockefeller "cimmel.
A tortazo lanyok itt is jajgatnak hogy a diszeket nem is ragasztjak mert azonnal hozzatapad a paras melegtol.es olvad naluk is minden. Pocsek igy dolgozni.Mivel 1 hutom van az osszes tejfolomet es tejszint lefagyasztottam hogy ha a torta "elmegy "addig . Elovettem es felolvadt.Az osszes mindent el kellett dobnom mert beturosodott v. mi. Majdnem sirtam mert 9tejfol es 8 tejszin ment a szemetbe. Az ize is mas lett. Undorito volt.Fozni sem tudtam vele.
MI a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?? 12-ig volt a datum jo es friss volt mert elozo nap vettem.Pipa vagyok erte.
No, most elbucsuzok mert felpattanok a kerekes paripamra es elszaguldok a munkahelyemre. Mindenkinek szerencses szep napot!
No, vegre kesz lett ez a torta.Epres-yoghurtos a toltelekje mert ezt kertek. Megkinlodtam vele, mert tegnapra olyan meleg lett itt hogy minden olvadt es abba kellett hagynom a kesziteset mert minden olvadt. Aztan este alltam neki ujra mert akkor lehult egy kicsit. A fotok igy nem a legtokenletesebbek mert nem "termeszetes fenynel keszultek. A rozsaknak szep lila szinuk volt, dehat igy meg maskent lathato. Mara meg ujra osz lett es szakad az eso
Ki birja ki ezt a mindennapi evszakvaltozast? Itt a fotoalbum cimem es ha itt nezitek meg akkor tobb fotot lattok.Mindig a lap legaljara gorgettek ott talaljatok a legujabb harapnivalokat "hihi.
Kivancsi vagyok, holnap hogy tetszik a rendelonek. EZ van ha nem tetszik keszitsen maga.Most megyek es iszok meg egy kavet mert a szempillaim lecsukodnak.
Ildikó , ne aggódj nem bántjuk a macskákat . Még a szomszéd macskája is annyira megbízik bennünk , hogy tavaly a bejárati ajtónk elé kölykezett hajnalra .
Hoztam egy bécsi túrós palacsintát frissen turmixolt eperrel nyakon öntve .
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit