E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

bezsa Előzmény | 2012.10.16. 16:58 - #10019

http://hvali.blogspot.hu/2011/08/buli-kenyer.html

Ildikóm itt van recept hozzá. Kb. 30 dkg kenyértésztát raktam bele. Hurkára sodortam. Nem kell kikenni semmivel. Kijön belőle szépen. Kalácstésztából szerintem elég 25 dkg-nyi is bele.


ILDIKO Előzmény | 2012.10.16. 16:22 - #10018

Sziasztok!

BEZSAM, irnal a tapasztalataidrol ezzel a kenyerrel kapcsolatban? Nekem 2 fajtam van meg, de meg nem mertem vele sutni.Van recepted hozza, es mennyi tesztat rakjak a hengerekbe hogy ki ne "durrantsa "a vegeit. Nekem mindket vegen 2 lezaro henger van illetve teto. Belul leolajozod a format hogy nehogy beleragadjanak?? Szoval ilyesfajta otleteket szivesen hallanek. Szivesen kiprobalnam kalacstesztaval IS. Koszi elore is!!Szuperul neznek ki a kenyerkeid!

Nalam most sult meg a Csikos kakaos Hokkaido kalacs Limaram receptje altal sutott. /Kezileg minden/ Finom. Ez lesz a vacsi sajatkeszitesu kakaot szurcsolunk majd melleje.

 


bezsa Előzmény | 2012.10.16. 16:08 - #10017

Sziasztok!

Zsuzsa én a mélyhütőben tartom a diómat. Amit használok azt meg a rendes hütőmben. Lassan egy éve ottvan a mélyhütőben és semmi probléma nincs vele.

Ma a kenyérviágnapja alkalmából forma kenyeret sütöttem és a munkatársaimmal megettük.

 


ILDIKO Előzmény | 2012.10.16. 11:32 - #10016

Szia ZSUZSAM!

Mindent a recept szerint keszitek, kiveve a kremnel , en 2 zacskos fozospudingot 500ml tejjel elkeszitek a lisztes krem helyett. Ezt dolgozom egybe a piritott orolt dioval es a 250 g vajjal. EZ igazabol nem sok egy ekkora tortaba!

A kisult tortatesztat 3 lapra vagom fel. Egy talkaba kiuntom a Marple szirupot es ecsettel megkenem egyenkent a tortalapokat es ugyan igy a rummal. FIGYELEM! HA rummal keszitettuk, NE adjunk a gyerekeknek!! Helyettesitheto: Viz+cukor, sziruppa felfozi es rumaromat bele.VAGY a Marple szirupba keverjuk a rumaromat es igy idot es munkat, valamint felesleges cukorbevitelt IS sporoltunk. NE felj Zsuzsam, nagyon finom es a vaj mellett is konnyu torta.Nalunk ha diotorta= Maci tortaja keszul. 

Most megyek Kinait kesziteni es Hokkaidot, vmint vmi kenyeret kene osszeszerkesztenem ".   Kostolot hozzatok!!

 

 

 


nagyzsuzsa Előzmény | 2012.10.16. 09:51 - #10015

ILDIKO, köszönöm a recit. A piskótát 9 (kilenc) tojással csinálod, recept szerint? Na jó, biztos vagyok benne, hogy igen. És amivel megöntözöd az a juharszirup? Kérdés a vajjal kapcsolatban : mennyi vajat teszel bele és hova? Kevesebb az mennyi? Meg fogom csinálni majd ha jön a családom.

Bella, köszönöm a dióval kapcsolatos leírást. Nagyon értékeltem! Már megpucoltam mindet és öszönösen is éreztem, hogy szárítani is kell. A szobámban szárítom tálcákon, ott nincs fűtés és picit nyitva az ablak. Pár szemet mégis betettem a mélyhűtőbe, kísérletezés képpen. A molyeltávolítási fagyasztást teljesen mellőzni fogom, ilyenkor még nem volt rá idejük a molyoknak, hogy belemenjenek. De kísérletképpen a száraz dióból is fogok betenni. Én egyetértek a szomszédasszonyoddal, mert a levegőtől avasodik a dió és a jól ledögönyözött darált dióban kevesebb a levegő mint a darálatlanok között. Na, egy nagy laboratórium lett a lakás.

Aldi már nálunk is van, de ilyesféle sablonokat én nem láttam, igaz, hogy nem is kerestem, lehet, hogy elmentem mellette.

Anyuskablogja szia!  Megyek megnézni mivel kényezteted a családod!


ILDIKO Előzmény | 2012.10.16. 09:14 - #10014

Sziasztok!

MARISKAM, jol megdezsmaltam ezeket a szep hammikakat amit keszitettel.Bevallom, az almasbol 2x is csortam.

 


mariska Előzmény | 2012.10.16. 01:11 - #10013

http://anyuskablogja.blogspot.hu/2012/10/suti-es-kenyer.html?spref=fb


paariza Előzmény | 2012.10.15. 13:58 - #10012

Zsuzsa szerintem a diót pucolás után először hagyni kell alaposan kiszáradni . Mélyhűtőbe pár napra szokták betenni , hogy kifagyjanak belőle a lehetséges molyok kezdeményei .Utána egy szellőzős zacskóban tárolhatod . Szomszédnéni úgy szokta tárolni , hogy a már jó száraz diót ledarálta és alaposan összetömörítette egy jól záródó tetős üvegben .Egy évig is elállt neki ebben a formában . Valahogy én nem szántam rá magam , de saját szememmel láttam , hogy jó . Ami a diszítést illeti egyszerűen rátettem a tatárra egy műanyag sablont és leszórtam a jó Magyar kalocsai paprikával . A fotón valóban kicsit narancssárgásabb a valóságnál .(Aldiban 6 féle volt egy ezres .Igaz ezt porcukor szórásra szokták használni , de én kiszélesítettem a skálát .) Ezzel a qi-gonggal alaposan felkeltetted az érdeklődésemet , azt hiszem utána nézek .


ILDIKO Előzmény | 2012.10.14. 16:33 - #10011

Szia ZSUZSAM!

Ebbe a diotortaba keves vaj kell. A lisztes krem helyett en 2 zacsko fozos vaniliapudingot keszitek 500ml tejjel. Ugyanolyan fini es konnyu kremes lesz a krem mint a lisztessel. A  legutobbi amit itt most foton latsz, en rumos-mazsolas fozopudinggal keszitettem. Exra izt ad a kremnek.  A tortalapot Marple sziruppal kentem le es rummal mint "extra".

ITT a receptje Macitol:  http://www.macikonyha.com/2007/10/baromira-dis-torta.html     Orokzold diotorta lett ez a csaladba. Probald ki Zsuzsam. Az egesz tortat ugysem eszed meg egyszerre, igy nem kell aggodni a koleszterinert. 


nagyzsuzsa Előzmény | 2012.10.14. 11:41 - #10010

ILDIKÓ, nagyon guszta ez a diós, én nem tudom, hogy merjek-e ilyen vajkrémes dolgokat enni, anélkül, hogy a koleszterinszintemért aggódjam? Eddig nem kell orvosságot szednem, szeretném életem végéig elkerülni. De vajat azért eszem, reggelire, a margarint még a sütikbe is elkerülöm, de ilyet, mint ez a gyönyörű diós, nem merek csinálni...

Tegnap vettem 5 kg diót a piacon, jó vizesek mert sokat esett. Azt hallottam, hogy lehet mélyhűteni a dióbeleket, mit tudtok erről?? Egy párat már megpucoltam, vagy a hűtőbe, vagy a fagyasztóba fogom tenni, de annyira vizesek, hogy a kezem is vizes tőlük, mellettem a papír, hogy törölközzem. A belső héj szinte egyben lejön. Úgy gondoltam, megtörném az összeset, be a fagyra, aztán amikor kell, kiveszem. Bár talán felesleges fagyasztani, év végéig a hütőben is eláll...

Bella, szia! Nagyon szépséges a torta amit csináltál, hát ilyet én még boltban sem láttam, az árát el sem tudom képzelni, ha lenne... Hanem a második kép mi? Az a tatárbifsztek? Nyers húst én sem eszem, csak a családom szereti. Ami engem érdekel az az, hogy miből van a díszítés, sütőtök vagy mi? Nyers, főtt? Egyszerű de szép, nagyon tetszik.

Köszönöm a biztatást, ígérem ki fogom próbálni Viki öregtésztás kenyerét, ha nincs is most rá időm, de elmegyek megkeresni és menteni és alkalomadtán kipróbálni.

A qi-gong tornát illetően, az végeredményben nem is torna, de nem tudom minek nevezzem. Azokról a gyakorlatokról van szó, aminek a kínaiak mihelyt van két percük, az utcán is nekikezdenek. Akár a vonatra várva is. Kis, semmi erőfeszítést nem igénylő gyakorlatokról van szó, amik aránytalanul sok energiát adnak a testnek. Fogyasztani nem fogyaszt, de a betegségekkel szembeni ellenállást fokozza. Ez nagyon bevált nekem, mert sosem szerettem a fizikai erőt igénylő gyakorlatokat.

Nálunk most iskola szünet kezdődött, úgy néz ki, hogy az unokám nem lesz itthon, én meg szeretnék egy hét (minimum) szőlőkúrát kezdeni. Tegnap vettem a piacon nagyon finom szőlőket. Már vagy háromszor csináltam ilyet, méregtelenítés céljából. Mellesleg pár kilót is levisz. Annak idején írtam itt erről, Johanna Brandt találta ki, neki gyomorrákja volt a múlt század elején és nem akart sem meghalni, sem műtetni magát. Úgy emlékszem 88 évig élt.


paariza Előzmény | 2012.10.13. 14:10 - #10009

Ildikó én jópofa kekszpókokat láttam valahol a minap , jövő héten megkeresem és mutatom .


ILDIKO Előzmény | 2012.10.13. 13:05 - #10008

Sziasztok!

Huuu, IZAM, micsoda finom!  Nagyon jol nez ki a Tatabifsztek is, de en azt nem sztem.Nem eszek nyers hust kiveve a fustolt sonkat stb.Az meg lemegy".

Az a torta egy koltemeny! A"Mezga Ocsi verzioval"atsugaraznal 1 szeletket?          Itt pocsek az ido.Szakad az eso mintha dezsabol ontenek es hideg van. A heten a szomszed gyerekek becsengettek es kerdeztek hogy johetnek e Halloweenezni. 

En ugyan elvagyok havazva a munkahelyi es az itthoni teendokkel. de nem tudtam nemet mondani. Kapnak majd egy mini csomagocskat cukrokkal es sutok muffint amit feldiszitek majd, megsutom ujra a bosziujjakat is. A muffineket ma sutom le es lefagyasztom, mert maskent nem megy. Dolgoznom kell majd es csak igy tudom magam megmenteni.A tobbi frissen keszul majd.

VAN?-tovabbi otletetek esetleg Halloweenra?? Ez inkabb egy tipikus Amerikai unnep, de egyre inkabb bekuszik ide is.  Bananos, csokis es repas muffinre gondoltam. Sutotokom nincs es itt  nem is igen kapnal a finom otthoni tokbol. No, csak ezert nem lesz azzal.  A tortaborzen sikerult olcsoert vennem egy samu ujjas ontvenyt, azt meg megtoltom  fehercsokival es csontvaz ujjak is lesznek. Az uzletekben jooo dragak az ilyen dolgok, jobb ha a sajat otleteddel es kezed munkajaval te magad okumlalod ki es keszited el az ilyeneket.    

Kellemes hetveget mindenkinek! Kostolot hozzatok!  


paariza Előzmény | 2012.10.13. 12:05 - #10007

Ildikó , ez bizony nem véletlen kapta a baromira diós nevet , szerintünk is baromira finom . Akárcsak moha csodás csokis meggyese , amit most tortaformában sütöttem a sógornőm szülinapjára .Besegítettem az ünnepi uzsonna készítésbe is , a tatárbifszteket is én készítettem .


ILDIKO Előzmény | 2012.10.13. 09:36 - #10006

Sziasztok!

Tudom hogy meg kora igy kostlgatni, de megis... mivel olyan finom.  A"" Baromira finom diotorta. Macitol azota IS.

Klik op foto voor groot formaat


ILDIKO Előzmény | 2012.10.09. 13:29 - #10005

A erjem atszerkesztette, igy NEM kell kitorolni!!


ILDIKO Előzmény | 2012.10.09. 12:22 - #10004

BEZSAM!!!!!!!

 

SURGOOOOOS Torold ki legyszi az egesz also  beirast!!!!    Amit betettem!!!!!

Koszi!!!


ILDIKO Előzmény | 2012.10.09. 12:19 - #10003

Sziasztok!

BEZSAM, nagyon gusztik!!!

ITT vannak a fotok amiket keszitettunk a TORTABORZEN: http://www.mijnalbum.nl/Album=YSJDFCVX    Csodanlatosak es temerdek munka lehetett akik keszitettek. Ez csak egy toredeke a kiallitasnak, mert keptelenseg volt mindenhonnan egy jo fotot kesziteni a tomegtol. 

 

 


bezsa Előzmény | 2012.10.08. 22:21 - #10002

 

Köszönöm Iza. Ezek Tegnap készültek. Lassan visszajön a kedvem a sütögetéshez, de az időm sajnos az még kevés.


paariza Előzmény | 2012.10.08. 19:42 - #10001

Vali , egészen fantasztikusakat sütöttél .


mariska Előzmény | 2012.10.07. 23:01 - #10000

http://anyuskablogja.blogspot.hu/


[10634-10615] [10614-10595] [10594-10575] [10574-10555] [10554-10535] [10534-10515] [10514-10495] [10494-10475] [10474-10455] [10454-10435] [10434-10415] [10414-10395] [10394-10375] [10374-10355] [10354-10335] [10334-10315] [10314-10295] [10294-10275] [10274-10255] [10254-10235] [10234-10215] [10214-10195] [10194-10175] [10174-10155] [10154-10135] [10134-10115] [10114-10095] [10094-10075] [10074-10055] [10054-10035] [10034-10015] [10014-9995] [9994-9975] [9974-9955] [9954-9935] [9934-9915] [9914-9895] [9894-9875] [9874-9855] [9854-9835] [9834-9815] [9814-9795] [9794-9775] [9774-9755] [9754-9735] [9734-9715] [9714-9695] [9694-9675] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77