Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Ildikóm itt van recept hozzá. Kb. 30 dkg kenyértésztát raktam bele. Hurkára sodortam. Nem kell kikenni semmivel. Kijön belőle szépen. Kalácstésztából szerintem elég 25 dkg-nyi is bele.
BEZSAM, irnal a tapasztalataidrol ezzel a kenyerrel kapcsolatban? Nekem 2 fajtam van meg, de meg nem mertem vele sutni.Van recepted hozza, es mennyi tesztat rakjak a hengerekbe hogy ki ne "durrantsa "a vegeit. Nekem mindket vegen 2 lezaro henger van illetve teto. Belul leolajozod a format hogy nehogy beleragadjanak?? Szoval ilyesfajta otleteket szivesen hallanek. Szivesen kiprobalnam kalacstesztaval IS. Koszi elore is!!Szuperul neznek ki a kenyerkeid!
Nalam most sult meg a Csikos kakaos Hokkaido kalacs Limaram receptje altal sutott. /Kezileg minden/ Finom. Ez lesz a vacsi sajatkeszitesu kakaot szurcsolunk majd melleje.
Mindent a recept szerint keszitek, kiveve a kremnel , en 2 zacskos fozospudingot 500ml tejjel elkeszitek a lisztes krem helyett. Ezt dolgozom egybe a piritott orolt dioval es a 250 g vajjal. EZ igazabol nem sok egy ekkora tortaba!
A kisult tortatesztat 3 lapra vagom fel. Egy talkaba kiuntom a Marple szirupot es ecsettel megkenem egyenkent a tortalapokat es ugyan igy a rummal. FIGYELEM! HA rummal keszitettuk, NE adjunk a gyerekeknek!! Helyettesitheto: Viz+cukor, sziruppa felfozi es rumaromat bele.VAGY a Marple szirupba keverjuk a rumaromat es igy idot es munkat, valamint felesleges cukorbevitelt IS sporoltunk. NE felj Zsuzsam, nagyon finom es a vaj mellett is konnyu torta.Nalunk ha diotorta= Maci tortaja keszul.
Most megyek Kinait kesziteni es Hokkaidot, vmint vmi kenyeret kene osszeszerkesztenem ". Kostolot hozzatok!!
ILDIKO, köszönöm a recit. A piskótát 9 (kilenc) tojással csinálod, recept szerint? Na jó, biztos vagyok benne, hogy igen. És amivel megöntözöd az a juharszirup? Kérdés a vajjal kapcsolatban : mennyi vajat teszel bele és hova? Kevesebb az mennyi? Meg fogom csinálni majd ha jön a családom.
Bella, köszönöm a dióval kapcsolatos leírást. Nagyon értékeltem! Már megpucoltam mindet és öszönösen is éreztem, hogy szárítani is kell. A szobámban szárítom tálcákon, ott nincs fűtés és picit nyitva az ablak. Pár szemet mégis betettem a mélyhűtőbe, kísérletezés képpen. A molyeltávolítási fagyasztást teljesen mellőzni fogom, ilyenkor még nem volt rá idejük a molyoknak, hogy belemenjenek. De kísérletképpen a száraz dióból is fogok betenni. Én egyetértek a szomszédasszonyoddal, mert a levegőtől avasodik a dió és a jól ledögönyözött darált dióban kevesebb a levegő mint a darálatlanok között. Na, egy nagy laboratórium lett a lakás.
Aldi már nálunk is van, de ilyesféle sablonokat én nem láttam, igaz, hogy nem is kerestem, lehet, hogy elmentem mellette.
Anyuskablogja szia! Megyek megnézni mivel kényezteted a családod!
Zsuzsa szerintem a diót pucolás után először hagyni kell alaposan kiszáradni . Mélyhűtőbe pár napra szokták betenni , hogy kifagyjanak belőle a lehetséges molyok kezdeményei .Utána egy szellőzős zacskóban tárolhatod . Szomszédnéni úgy szokta tárolni , hogy a már jó száraz diót ledarálta és alaposan összetömörítette egy jól záródó tetős üvegben .Egy évig is elállt neki ebben a formában . Valahogy én nem szántam rá magam , de saját szememmel láttam , hogy jó . Ami a diszítést illeti egyszerűen rátettem a tatárra egy műanyag sablont és leszórtam a jó Magyar kalocsai paprikával . A fotón valóban kicsit narancssárgásabb a valóságnál .(Aldiban 6 féle volt egy ezres .Igaz ezt porcukor szórásra szokták használni , de én kiszélesítettem a skálát .) Ezzel a qi-gonggal alaposan felkeltetted az érdeklődésemet , azt hiszem utána nézek .
Ebbe a diotortaba keves vaj kell. A lisztes krem helyett en 2 zacsko fozos vaniliapudingot keszitek 500ml tejjel. Ugyanolyan fini es konnyu kremes lesz a krem mint a lisztessel. A legutobbi amit itt most foton latsz, en rumos-mazsolas fozopudinggal keszitettem. Exra izt ad a kremnek. A tortalapot Marple sziruppal kentem le es rummal mint "extra".
ILDIKÓ, nagyon guszta ez a diós, én nem tudom, hogy merjek-e ilyen vajkrémes dolgokat enni, anélkül, hogy a koleszterinszintemért aggódjam? Eddig nem kell orvosságot szednem, szeretném életem végéig elkerülni. De vajat azért eszem, reggelire, a margarint még a sütikbe is elkerülöm, de ilyet, mint ez a gyönyörű diós, nem merek csinálni...
Tegnap vettem 5 kg diót a piacon, jó vizesek mert sokat esett. Azt hallottam, hogy lehet mélyhűteni a dióbeleket, mit tudtok erről?? Egy párat már megpucoltam, vagy a hűtőbe, vagy a fagyasztóba fogom tenni, de annyira vizesek, hogy a kezem is vizes tőlük, mellettem a papír, hogy törölközzem. A belső héj szinte egyben lejön. Úgy gondoltam, megtörném az összeset, be a fagyra, aztán amikor kell, kiveszem. Bár talán felesleges fagyasztani, év végéig a hütőben is eláll...
Bella, szia! Nagyon szépséges a torta amit csináltál, hát ilyet én még boltban sem láttam, az árát el sem tudom képzelni, ha lenne... Hanem a második kép mi? Az a tatárbifsztek? Nyers húst én sem eszem, csak a családom szereti. Ami engem érdekel az az, hogy miből van a díszítés, sütőtök vagy mi? Nyers, főtt? Egyszerű de szép, nagyon tetszik.
Köszönöm a biztatást, ígérem ki fogom próbálni Viki öregtésztás kenyerét, ha nincs is most rá időm, de elmegyek megkeresni és menteni és alkalomadtán kipróbálni.
A qi-gong tornát illetően, az végeredményben nem is torna, de nem tudom minek nevezzem. Azokról a gyakorlatokról van szó, aminek a kínaiak mihelyt van két percük, az utcán is nekikezdenek. Akár a vonatra várva is. Kis, semmi erőfeszítést nem igénylő gyakorlatokról van szó, amik aránytalanul sok energiát adnak a testnek. Fogyasztani nem fogyaszt, de a betegségekkel szembeni ellenállást fokozza. Ez nagyon bevált nekem, mert sosem szerettem a fizikai erőt igénylő gyakorlatokat.
Nálunk most iskola szünet kezdődött, úgy néz ki, hogy az unokám nem lesz itthon, én meg szeretnék egy hét (minimum) szőlőkúrát kezdeni. Tegnap vettem a piacon nagyon finom szőlőket. Már vagy háromszor csináltam ilyet, méregtelenítés céljából. Mellesleg pár kilót is levisz. Annak idején írtam itt erről, Johanna Brandt találta ki, neki gyomorrákja volt a múlt század elején és nem akart sem meghalni, sem műtetni magát. Úgy emlékszem 88 évig élt.
Huuu, IZAM, micsoda finom! Nagyon jol nez ki a Tatabifsztek is, de en azt nem sztem.Nem eszek nyers hust kiveve a fustolt sonkat stb.Az meg lemegy".
Az a torta egy koltemeny! A"Mezga Ocsi verzioval"atsugaraznal 1 szeletket? Itt pocsek az ido.Szakad az eso mintha dezsabol ontenek es hideg van. A heten a szomszed gyerekek becsengettek es kerdeztek hogy johetnek e Halloweenezni.
En ugyan elvagyok havazva a munkahelyi es az itthoni teendokkel. de nem tudtam nemet mondani. Kapnak majd egy mini csomagocskat cukrokkal es sutok muffint amit feldiszitek majd, megsutom ujra a bosziujjakat is. A muffineket ma sutom le es lefagyasztom, mert maskent nem megy. Dolgoznom kell majd es csak igy tudom magam megmenteni.A tobbi frissen keszul majd.
VAN?-tovabbi otletetek esetleg Halloweenra?? Ez inkabb egy tipikus Amerikai unnep, de egyre inkabb bekuszik ide is. Bananos, csokis es repas muffinre gondoltam. Sutotokom nincs es itt nem is igen kapnal a finom otthoni tokbol. No, csak ezert nem lesz azzal. A tortaborzen sikerult olcsoert vennem egy samu ujjas ontvenyt, azt meg megtoltom fehercsokival es csontvaz ujjak is lesznek. Az uzletekben jooo dragak az ilyen dolgok, jobb ha a sajat otleteddel es kezed munkajaval te magad okumlalod ki es keszited el az ilyeneket.
Ildikó , ez bizony nem véletlen kapta a baromira diós nevet , szerintünk is baromira finom . Akárcsak moha csodás csokis meggyese , amit most tortaformában sütöttem a sógornőm szülinapjára .Besegítettem az ünnepi uzsonna készítésbe is , a tatárbifszteket is én készítettem .
ITT vannak a fotok amiket keszitettunk a TORTABORZEN: http://www.mijnalbum.nl/Album=YSJDFCVX Csodanlatosak es temerdek munka lehetett akik keszitettek. Ez csak egy toredeke a kiallitasnak, mert keptelenseg volt mindenhonnan egy jo fotot kesziteni a tomegtol.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit