E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

paariza Előzmény | 2013.01.10. 17:13 - #10179

VALI szeretném elkészíteni ezt a tésztát , az a kérdésem melyik fázisban fagyasszam le ? A kelesztés után , vagy tegyem a sima hűtőbe egy időre és azután ?


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.01.10. 12:13 - #10178

Bezsa, nagyon szépen köszönöm! Mentettem a Wellington tésztáját. Ugye ez az amit te már elkészítettél és jól sikerült? Jó tudni, hogy előre el lehet készíteni.

A liszt is jól jött, mert holnap készítek friss tésztát.


bezsa Előzmény | 2013.01.09. 17:28 - #10177

Zsuzsa most beszéltem a barátnőmmel, rétes liszt nem jó a tésztának. Piskótába, nokedlinek, jó.

 


bezsa Előzmény | 2013.01.09. 12:43 - #10176

Sziasztok!

Zsuzsa délutánra választ kapok, mert Gizi barátnőm, mindenféle lisztből készít tésztát, de amikor hívtam még nem volt otthon.

Más:

Itt van a Wellingtonnak a tésztája:  a többit majd később irom, de ha van kedved ezt előre is el lehet készíteni és fagyasztóba rakni.

Nem olyan hosszadalmas, mint aminek látszik.

Wellington szűz

 

Hozzávalók a tésztához: (Tésztavarázs könyvből)

 

260 ml langyos tej

12 g friss élesztő

450 g liszt (én BL(0-ast használtam)

10 g só

3 tojássárgája

90 g puha vaj

45 g kristálycukor

 

Az élesztőt tálba tesszük, és a langyos tejet ráöntve felfuttatjuk. A lisztet,  sót és a tojásokat tésztahoroggal rendelkező elektromos mixerbe töltjük, beleöntjük a felfuttatott élesztős keveréket, és a tésztát 5 percig alacsony fokozaton keverjük dagasztjuk.

Spatulával lekaparjuk a tésztát a tál belsejéről, majd közepes fokozaton 10 percig keverjük. Ekkor a tésztának már simának kell lennie.

közben egy másik tálban összekeverjük a vajat és a cukrot. Egy kis adagot hozzáadunk a tésztához, majd alacsony fokozaton történő keverés mellett apránként a többit is.

Amikor a cukros vajat a tésztába dolgoztuk, növeljük a gép sebességét, és 6-10 percig keverjük, amíg nagyon sima és fényes lesz, már elválik a keverőtál falától, és tökéletesen rugalmas.

Eltávolítjuk a tésztahorgot, és a tésztát a tálban hagyjuk. Tiszta konyharuhával vagy folpackkal lefedjük, és szobahőmérsékleten 2 óra alatt duplájára kelesztjük.

A tésztát visszaütögetjük, és a  kezünkkel 2-3-szor átgyúrjuk. A tálat ismét lefedjük, és több órára (de 24 óránál ne többre a hűtőbe tesszük. A tészta ezt követően kész a formázásra és felhasználásra.

Ezt a tésztát akár két héttel a felhasználás előtt elkészíthetjük és mélyhűtőbe tároljuk.

Felhasználás előtt 12 órával a hűtőben hagyjuk felengedni.

 


Pannika Előzmény | 2013.01.09. 11:10 - #10175

Sziasztok Pékecskék! Google:  http://tisztatészta.blog.hu                 Google: Nagyi titka    lisztek +sütemények!!

Jó sütést kívánok!! üdv.Panníka


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.01.08. 22:27 - #10174

Köszönöm Bezsa, ha megérdeklődöd, hogy a rétesliszt jobb-e a tésztának. Tudom az olaszok durumlisztból készítik és hogy az milyen jó, de nekem halvány fogalmam sincs, hogy annak mi a neve franciául és hogy egyáltalán kapható-e itt. Véleményem szerint nem. A lisztes zacskókon itt nincs szám sem, úgyhogy természetesen azt sem tudom, csak sejtem, hogy az 55-ös minek felel meg. Itt az a nevük, hogy kalácsliszt, fehérliszt, félfehér liszt, félbarna liszt, barna liszt, rozsliszt, stb. Még megjegyzem, a félfehér kb egy éve létezik csak, gondolom ez felel meg a magyar kenyérlisztnek. Azelőtt csak félbarna volt, ami elég sötét, úgy kevertem a fehérrel...


bezsa Előzmény | 2013.01.08. 20:28 - #10173

Sziasztok!

Mariska örülök, hogy tudtam segíteni. Így már Te is tudod hozni a képeket.

Azt a kuglofot elfogadnám. Nálunk, most egy kicsit édesség stop van. Azért tegnap sütöttem túrófánkot. Bevittem a dolgozóba a csapatnak. Nehogy mi együk meg az egészet, 

Zsuzsa én BL55-ből szoktam, már amikor én csinálom. Megkérdezek egy profit, aki nekem is készíti a tésztát.


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.01.08. 07:18 - #10172

Mariska, nagyon finom!!! Gratula! Itt nézegetem a reggelimhez.

Örülök, hogy volt megoldás a képfelrakáshoz, Bezsa te sokat tudsz!


mariska Előzmény | 2013.01.08. 01:14 - #10171

ez volt a karácsonyi szülinapi tortám !!!


mariska Előzmény | 2013.01.08. 01:11 - #10170

  Max receptje alapján


mariska Előzmény | 2013.01.08. 01:10 - #10169

bezsa  siker ,kössz


mariska Előzmény | 2013.01.08. 01:09 - #10168

  kuglóf ,már a 4. az idén


bezsa Előzmény | 2013.01.07. 18:15 - #10167

Mariska!

Ha a blogodról akarsz képet másolni, mert Neked ez lenne egyszerűbb. Oda úgyis felteszed, akkor a blogon lévő képre jobb gombbal kattintasz. Ott a "link cimének másolására" kattintasz.

Itt rálépsz a kép ikonra.Ott a hivatkozás másolásába beilleszted. Méretéd állítsd kb 400 szélességre. Aztán már rendben is van. Remélem tudtam segíteni.


paariza Előzmény | 2013.01.06. 16:33 - #10166

Néha karácsonyra szoktam Wellington bélszínt készíteni , de a szűzpecsenye valóban hozzáférhetőbb és finom is . Érdekelne engem is a recept .


bezsa Előzmény | 2013.01.04. 16:19 - #10165

Szia!

Nálunk olyan 7000 ft körül van. Ritkán veszek. Talán egy évben kétszer. Az nagyon húzós ár ami nálatok van. Én szűzet nagyon szeretem és karácsony előtt kapott a vejem megbízható helyről.

Igérem lefogom írni, mert nagyon mutatós és finom. A tésztát előző nap kell elkészíteni és érdemes kicsit többet készíteni, mert le lehet fagyasztani.

Amennyire tartottam először tőle, kiderült nem is olyan ördöngösség. Van aki leveles tésztában készíti, de én nagyon kiváncsi voltam a Tésztavarázs könyvemben levő tésztára és nem bántam meg.


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.01.04. 09:17 - #10164

Bezsa, köszönöm, szívesen várok, a szüzek a jégen vannak (két kisebb). Bélszínt nem veszek, mert itt nagyon drága. Kevesen veszik, így többször megmarad, az üzlet nem akarja kidobni, így körülvágják és egyre kisebb lesz, az ára ugyanaz marad (78.- svájci frank = kb 18.300 Ft kilója).


bezsa Előzmény | 2013.01.03. 17:38 - #10163

Zsuzsa!

Amint egy kis időm lesz, leirom részletesen.

A tésztát is, mert az nagyon szuper.

A szűzet serpenyőben körbe sütöttem (kérget) és aztán ment a sütőbe 10-12 percre.

Hütöttem és aztán csomagoltam a tésztába.

Ennyit most röviden.

A blogomon bélszínnel van. Azt kevésbé kell átsütni.


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.01.03. 15:08 - #10162

Mariska, Bezsa, Pannika, Iza, köszönöm a dícséretet! 

Bezsa, köszönöm az krumplis ötletet, igen, már csináltam úgy és jobb is lett mint a többi, de a baj az volt, hogy soha nem csináltam egy kenyeret ami jobb volt a boltinál. Itt nagyon finom boltit lehet kapni. Ezért aztán átpártoltam a süteményekhez, pogácsákhoz, azok meghálálták, mind finom.


paariza Előzmény | 2013.01.02. 15:44 - #10161

Zsuzsa ! Gratulálok , nagyon -nagyon szép lett a mécsesed . Ez bizony túltett az enyémen . Köszönöm szépen az ajándékodat ezúton is , de hidd el nekem nagy örömet szerez például az , hogy az általam tervezett mécsest valaki megvalósításra méltónak találja . Emlékszem amikor megismerkedtünk egy pogácsával küzdöttél és nézd mire jutottál ! Ezt csakis magadnak köszönheted . A narancsok és linzerek is nagyon szépek .


Pannika Előzmény | 2013.01.01. 18:29 - #10160

Szia Zsuzsa!!

Gratulálok!!! Csodás fényképeidhez és a sütikékhez is!! Narancsaid meg----- Különlegessek!!!sok puszi!! B.Ú.É.K.


[10634-10615] [10614-10595] [10594-10575] [10574-10555] [10554-10535] [10534-10515] [10514-10495] [10494-10475] [10474-10455] [10454-10435] [10434-10415] [10414-10395] [10394-10375] [10374-10355] [10354-10335] [10334-10315] [10314-10295] [10294-10275] [10274-10255] [10254-10235] [10234-10215] [10214-10195] [10194-10175] [10174-10155] [10154-10135] [10134-10115] [10114-10095] [10094-10075] [10074-10055] [10054-10035] [10034-10015] [10014-9995] [9994-9975] [9974-9955] [9954-9935] [9934-9915] [9914-9895] [9894-9875] [9874-9855] [9854-9835] [9834-9815] [9814-9795] [9794-9775] [9774-9755] [9754-9735] [9734-9715] [9714-9695] [9694-9675] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?