Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Hát persze Vali , nem lehet mindenki modell , de az egészségre ügyelni kell . Találtam egy oltári jó oldalt , az ünnepek óta ez segít kontrollálni az étkezésemet .
http://kaloriabazis.hu/adataim?reg1=1
Egyébként elkészítettem a tésztát a wellingtonhoz .Kelesztettem szobahőn 2 órát , majd a hűtőbe tettem úgy 1óra körül .Akkor holnap reggel fagyasszam le ?
Zsuzsa , a durum tésztaliszt bizony szenzációs ! Ha létezik nálatok , bizony érdemes megkeresni .Sajnos nálunk is ritka mint a fehér holló , sorra szűnnek meg a webáruházak ahol hozzá tudtam férni . Ennek nyilván az az oka , hogy kevesen készítenek manapság házi tésztát és , . az üzletek tele vannak nálunk durumlisztből készült tésztával . Ilyenek egészen biztosan vannak nálatok is . A táplálkozástudósok jelenlegi véleménye , hogy sokkal egészségesebb és táplálóbb mint a hagyományos lisztből készült tészta .
MINDENKINEK ! Jegyezzétek meg , hogy sohase nagy a fenekünk , csak nőies !
Bezsa, az a helyzet, hogy mindent folytatunk úgy, ahogy tanultuk és bevált. Én is eddig finomlisztből csináltam a tésztát, amikor nem a boltban vettem. Csak megütötte a szemem, amikor olvastam, hogy az olaszok másféle lisztből készítik a tésztájukat, mint mi egyszerű emberek. Innen indult a keresés.
Zsuzsa,nagyon örülök,hogy sikerrel jártál!Ugye,hogy nem ázik el,és gyorsan megfő?
A kávérólt,és a sütiről is lemaradtam,de azért megcsodáltam.Sajna az én hátsóm mérete sem optimális :(
Bezsa,köszi a linket,meglepődve láttam,hogy a városunkban forgalmazzák.Ti használjátok?Mi a tapasztalatotok vele?
Egy ideje orvoshoz járkálok,egy ideje kiugróan magas a pulzusszámom,a fene sem tudja miért?A vérnyomás az normális,jövő héten megyek laborra,remélem kiderül valami.Egyúttal már egy hormonvizsgálatot is letudok,úgy néz ki elkapott a klimax egy fordulóra.
Erdélyben fejtik és nincs finomítva és adalék anyagok sincsenek benne. Persze csak bizonyos boltokban lehet kapni, túl természetes és egyben egészségesebb is. Szürkés színe van.
Zsuzsa az a baj, hogy a citromos süteményeket én is imádom. tegnap kalács felfújtat készítettem.
Volt lefagyasztott kalácsom.
Liszt ügyben örülök, hogy mégis csak sikerült. Nekem ezt mondták, én ebben nem vagyok járatos.
Bezsa, ez a citromos süti a családom egyik kedvence, nagyon szeretik. Én is. Neked hatalmas lelkierőd van, azt már látom.
Megnéztem a Neten mi az a parajdi só, sosem hallottam róla és látom, hogy egy csodaszer! Van valaki akinek ez használt valamire??? És ha igen, mire?
Gina, kitünő a réteslisztes tészta, köszönöm, mindenkinek ajánlom! A gyúrásnál ugyan fel kell türni az embernek az ujját, de végül is megéri. Nem ázik el, rugalmas, jó minőségü tészta.
Azon gondolkodtam, hogy az f betű után vajon mi lehet??? Nagyon csúnyára nem gondolok, mert mi nem szoktunk úgy beszélni. Akkor meg mi lehet? A hátsó fertály kedves Vali? Már bocs, hogy ilyen kíváncsi fáncsi vagyok... hihihihi
Köszönöm Gina, így világos. Megjegyeztem. Tegnap főztem raviolit paradicsomszósszal, nagyon finom lett, de ez egy olyan nagy munka (többet csináltam és jégre is tettem belőle, nyersen), hogy nem mertem ezzel kipróbálni a réteslisztet, csináltam a hagyományos fehérliszttel. De estére káposztás tésztát iktatok be, azt réteslisztből fogom csinálni. Holnap beszámolok!
Felfőzöm a vizet,vagy húslevet,beleteszem a tésztát.Megvárom,míg felfő keverek rajta egyet a fedőt jól rányomom,és elzárom alatta a gázt.A fedő klasszul rácuppan,kb 5-10 perc múlva kész (tészta jajta függő).Laskafélénél leszűrőm,ha levestészta,akkor később még teszek rá folyadékot,mert beszívja.Másnap se lesz ázott,még a csigatészta sem.Csak rétesliszt,kevés só,és minden 10 dkg liszthez egy tojás.
Remélem érthető voltam.A pntos időt ki kell tapasztalni,érthetően egy cérnametélt hamarabb megpuhul,mint egy nagyobb,vastagabb tészta.
Majd számolj be az eredményről.
Szóval azt mondod, hogy a rétesliszttel készített tészta nem ázik el olyan könnyen? Mert ez volt a gondolatom amikor olvastam valahol, hogy az ember tehet egy kis finomszemcsés grízt a finomliszthez ha keményebb tésztát akar. Meg hogy az olaszok csinálják a legjobb tésztát a durumlisztből, mert azzal rugalmasabb és keményebb. Hát én nem tudom mi az a durumliszt, mi a francia neve, hogy néz ki és nem hiszem, hogy itt találokDe arra gondoltam, hogy ha finomszemcséjü grízt lehet adni a rendes fehérliszthez, akkor miért ne lenne jó inkább a rétesliszt? . Ki fogom próbálni. Én most elsősorban raviolit szeretnék csinálni.
De részletezd egy kicsit jobban légyszi! Azt írod, hogy "Csak forró vízbe teszem,megvárom míg felfő,elzárom,és 10 perc múlva ehető." érted ezalatt, hogy nem veszed ki a lobogó vízből, csak elzárod a lángot és a tészta még 10 percig a forró vízben marad és nem málik szét??? llyet én még nem hallottam, el sem tudom képzelni... Írd meg, hogy jól értelmezem-e?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit