E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

bezsa Előzmény | 2013.01.15. 19:52 - #10199

Nem, a hűtőben kelesztés után kicsit megdagasztod és csomagolod és megy a mélyhűtőbe.

Felhasználás előtt 12 órával tedd a sima hűtőbe.


paariza Előzmény | 2013.01.15. 17:03 - #10198

Hát persze Vali , nem lehet mindenki modell , de az egészségre ügyelni kell . Találtam egy oltári jó oldalt , az ünnepek óta ez segít kontrollálni az étkezésemet .

http://kaloriabazis.hu/adataim?reg1=1

 

Egyébként elkészítettem a tésztát a wellingtonhoz .Kelesztettem szobahőn 2 órát , majd a hűtőbe tettem úgy 1óra körül .Akkor holnap reggel fagyasszam le ?


bezsa Előzmény | 2013.01.15. 16:55 - #10197

Iza igazad van fenék ügyben, na de azért annak is van határa.


paariza Előzmény | 2013.01.15. 14:13 - #10196

Zsuzsa , a durum tésztaliszt bizony szenzációs ! Ha létezik nálatok , bizony érdemes megkeresni .Sajnos nálunk is ritka mint a fehér holló , sorra szűnnek meg a webáruházak ahol hozzá tudtam férni . Ennek nyilván az az oka , hogy kevesen készítenek manapság házi tésztát és  ,  . az üzletek tele vannak nálunk durumlisztből készült tésztával . Ilyenek egészen biztosan vannak nálatok is . A táplálkozástudósok jelenlegi véleménye , hogy sokkal egészségesebb és táplálóbb mint a hagyományos lisztből készült tészta .

MINDENKINEK ! Jegyezzétek meg , hogy sohase nagy a fenekünk , csak nőies !

Ennek jegyében egy tönkölybagettet kóstoljatok !

 


Marika Előzmény | 2013.01.15. 07:55 - #10195

Kedves Zsuzsa,  köszönöm előre is!


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.01.15. 07:33 - #10194

Bezsa, az a helyzet, hogy mindent folytatunk úgy, ahogy tanultuk és bevált. Én is eddig finomlisztből csináltam a tésztát, amikor nem a boltban vettem. Csak megütötte a szemem, amikor olvastam, hogy az olaszok másféle lisztből készítik a tésztájukat, mint mi egyszerű emberek. Innen indult a keresés.

Marika, a napokban lefordítom a citromos sütit! 


Marika Előzmény | 2013.01.14. 22:06 - #10193

Kedves Zsuzsa!

Kérlek, ird meg a citromos sütid receptjét!  Nekem nagyon tetszik.

Georgina!   A pulzus a pajzsmirigy túlműködés miatt is tud szaporán verni.  Majd ird meg, hogy mi mond az orvos.

Bezsa!  Nekem sem tett jót az ünnep, mert hiztam pár kilót.  Elseje óta  minden nap sétálunk a férjemmel egy órát.  Lassan vissza állt a súlyom is.

Ildiko! Nagyon sokat dolgozol december óta , alig jössz mesélni.  Nálatok milyen az idő?  Itt kb. 15 cm hó van.


georgina Előzmény | 2013.01.14. 20:06 - #10192

Zsuzsa,nagyon örülök,hogy sikerrel jártál!Ugye,hogy nem ázik el,és gyorsan megfő?
A kávérólt,és a sütiről is lemaradtam,de azért megcsodáltam.Sajna az én hátsóm mérete sem optimális :(

Bezsa,köszi a linket,meglepődve láttam,hogy a városunkban forgalmazzák.Ti használjátok?Mi a tapasztalatotok vele?

Egy ideje orvoshoz járkálok,egy ideje kiugróan magas a pulzusszámom,a fene sem tudja miért?A vérnyomás az normális,jövő héten megyek laborra,remélem kiderül valami.Egyúttal már egy hormonvizsgálatot is letudok,úgy néz ki elkapott a klimax egy fordulóra.


bezsa Előzmény | 2013.01.14. 11:43 - #10191

http://parajdiso.hu/

Szia!

Erdélyben fejtik és nincs finomítva és adalék anyagok sincsenek benne. Persze csak bizonyos boltokban lehet kapni, túl természetes és egyben egészségesebb is. Szürkés színe van.

Zsuzsa az a baj, hogy a citromos süteményeket én is imádom. tegnap kalács felfújtat készítettem.

Volt lefagyasztott kalácsom.

Liszt ügyben örülök, hogy mégis csak sikerült. Nekem ezt mondták, én ebben nem vagyok járatos.


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.01.13. 22:56 - #10190

Bezsa, ez a citromos süti a családom egyik kedvence, nagyon szeretik. Én is. Neked hatalmas lelkierőd van, azt már látom.

Megnéztem a Neten mi az a parajdi só, sosem hallottam róla és látom, hogy egy csodaszer!   Van valaki akinek ez használt valamire??? És ha igen, mire?

Gina, kitünő a réteslisztes tészta, köszönöm, mindenkinek ajánlom! A gyúrásnál ugyan fel kell türni az embernek az ujját, de végül is megéri. Nem ázik el, rugalmas, jó minőségü tészta.


bezsa Előzmény | 2013.01.13. 19:42 - #10189

Igen a hátsomra gondoltam, szószerint.


nelly Előzmény | 2013.01.13. 17:25 - #10188

Azon gondolkodtam, hogy az f betű után vajon mi lehet??? Nagyon csúnyára nem gondolok, mert mi nem szoktunk úgy beszélni. Akkor meg mi lehet? A hátsó fertály kedves Vali? Már bocs, hogy ilyen kíváncsi fáncsi vagyok... hihihihi


bezsa Előzmény | 2013.01.13. 17:08 - #10187

Már iszom is. A sütit kihagyom, mert..... a f......mnek nem kell.


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.01.13. 12:56 - #10186

Ezt hoztam nektek ebéd utánra.

Nem tőlem van, de azért megisszátok, megeszitek, ugye?

  


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.01.13. 12:38 - #10185

Köszönöm Gina, így világos. Megjegyeztem. Tegnap főztem raviolit paradicsomszósszal, nagyon finom lett, de ez egy olyan nagy munka (többet csináltam és jégre is tettem belőle, nyersen), hogy nem mertem ezzel kipróbálni a réteslisztet, csináltam a hagyományos fehérliszttel. De estére káposztás tésztát iktatok be, azt réteslisztből fogom csinálni. Holnap beszámolok!


georgina Előzmény | 2013.01.12. 20:04 - #10184

Gratulálok mindenki nagyon szépeket sütött!

Változatlanul sütök én is,kenyeret rendszeresen,de csak telóval tudnék fotózni,az viszont elég pocsék képeket készít :(


georgina Előzmény | 2013.01.12. 20:01 - #10183

Zsuzsa szia!

Felfőzöm a vizet,vagy húslevet,beleteszem a tésztát.Megvárom,míg felfő keverek rajta egyet a fedőt jól rányomom,és elzárom alatta a gázt.A fedő klasszul rácuppan,kb 5-10 perc múlva kész (tészta jajta függő).Laskafélénél leszűrőm,ha levestészta,akkor később még teszek rá folyadékot,mert beszívja.Másnap se lesz ázott,még a csigatészta sem.Csak rétesliszt,kevés só,és minden 10 dkg liszthez egy tojás.
Remélem érthető voltam.A pntos időt ki kell tapasztalni,érthetően egy cérnametélt hamarabb megpuhul,mint egy nagyobb,vastagabb tészta.
Majd számolj be az eredményről.


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.01.12. 14:18 - #10182

Gina szia! Minden jót neked is az új évre    

Szóval azt mondod, hogy a rétesliszttel készített tészta nem ázik el olyan könnyen? Mert ez volt a gondolatom amikor olvastam valahol, hogy az ember tehet egy kis finomszemcsés grízt a finomliszthez ha keményebb tésztát akar. Meg hogy az olaszok csinálják a legjobb tésztát a durumlisztből, mert azzal rugalmasabb és keményebb. Hát én nem tudom mi az a durumliszt, mi a francia neve, hogy néz ki és nem hiszem, hogy itt találokDe arra gondoltam, hogy ha finomszemcséjü grízt lehet adni a rendes fehérliszthez, akkor miért ne lenne jó inkább a rétesliszt? . Ki fogom próbálni. Én most elsősorban raviolit szeretnék csinálni.

De részletezd egy kicsit jobban légyszi! Azt írod, hogy "Csak forró vízbe teszem,megvárom míg felfő,elzárom,és 10 perc múlva ehető." érted ezalatt, hogy nem veszed ki a lobogó vízből, csak elzárod a lángot és a tészta még 10 percig a forró vízben marad és nem málik szét??? llyet én még nem hallottam, el sem tudom képzelni... Írd meg, hogy jól értelmezem-e?

Köszönöm, puszi 


Ildiko Előzmény | 2013.01.10. 19:04 - #10181

MARISKAM!

Nagggyon eheto mindegyik!

En repatortat keszitettem fehercsokis -Maskarpones tetovel. Fini lett no. Recept innen:  http://cecilekonyhaja.blogspot.nl/search/label/r%C3%A9pa

 


bezsa Előzmény | 2013.01.10. 18:32 - #10180

Szia!

Az első  hűtőben kelesztés után visszadagasztod, csomagolod és megy a mélyhűtőbe.

Zsuzsa igen ezt én már masodszor készítettem el. Másodszorra dupla adagot csináltam és fele ment a mélyhűtőbe.

Egy adagnyi tészta két szűzhöz elég.

Írom nem sokára a hús elkészítését is.

Sőt amikor becsomagolod a húst vele, utána is mehet a hűtőbe (4 óránál nem többet) és csak akkor kezded sütni, mikorra eljön az ideje.


[10634-10615] [10614-10595] [10594-10575] [10574-10555] [10554-10535] [10534-10515] [10514-10495] [10494-10475] [10474-10455] [10454-10435] [10434-10415] [10414-10395] [10394-10375] [10374-10355] [10354-10335] [10334-10315] [10314-10295] [10294-10275] [10274-10255] [10254-10235] [10234-10215] [10214-10195] [10194-10175] [10174-10155] [10154-10135] [10134-10115] [10114-10095] [10094-10075] [10074-10055] [10054-10035] [10034-10015] [10014-9995] [9994-9975] [9974-9955] [9954-9935] [9934-9915] [9914-9895] [9894-9875] [9874-9855] [9854-9835] [9834-9815] [9814-9795] [9794-9775] [9774-9755] [9754-9735] [9734-9715] [9714-9695] [9694-9675] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77