E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Mit főzzek holnap? Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
szokimoki

2006.05.28. 00:23 -

Kedves Fórumozók!

Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.

Üdv, Szokimoki

majorkaj Előzmény | 2006.11.01. 20:43 - #408

Szia Superkeri !

Hú én is ezer éve nem főztem körömpörköltet. Pedig nagyon szeretjük, de én csak télen szoktam főzni.


kenyerke Előzmény | 2006.11.01. 14:50 - #407

Sziasztok!

Ez a pudinggal behabart sóska ma hidegen még finomabb!
Olyan tejfölsűrűségű és az íze a vaniliapudingtól nagyon finom lett. Desszertnek tejszínhabbal díszítve egy gyertyafényes vacsorához nagyon illene. Gyertyafényes vacsorához, hogy ez a sárgás-mélyzöld szín a félhomályban jelentőségét veszthesse.


kenyerke Előzmény | 2006.11.01. 06:58 - #406

Sziasztok!

Tegnap főztem egy nagy adag sóskát. A cég hatalmas szépen kezelt parkjának egy eldugottabb területén rengeteg sóska szokott nőni. Sajnos csak most fedeztem fel :-(

Gyönyörű, szépen fejlett zsenge levelek. Így most egy kis fazéknyira valót készítettem, amit hidegen is, desszertként elkanalazgatok. A változatosság kedvéért és próbaképpen vanilia pudinggal habartam be + tejfölt és tejet adtam hozzá. Sűrű, sötétzöld mártás lett.

Cukrot mindenben keveset használok, mert a természetes ízeket szeretem, melyet a cukor édes íze csak kiemelhet de nem nyomhat el.


superkeri Előzmény | 2006.10.31. 20:35 - #405

           Sziasztok!

Margitka! Szerencsés vagyok, hogy már 1x megkóstolhattam a menzád főztjét!

Holnap rakott karfiol lesz ebédre, jó sok besamellel. A hétvégén pedig körömpörköltet főzünk( már 100 éve nem ettem), ha jól sikerül, mind a 10 ujjunkat megnyaljuk. Üdv.


EmMargit Előzmény | 2006.10.29. 22:42 - #404

Szia Masala!

Igen, arra mondta az Anyukám, hogy nem jó már lecsónak. Ez a paprika, amit vettem, olyan átmenet volt, mindenesetre nem az az egészen vastag, húsos paprika és a fele sötétpiros volt. Nagyon guszta és finom lett a lecsó belőle.  Én nyárbúcsúztató lecsónak hívtam

Jó lecsófőzést kívánok, üdv, Margit


masala Előzmény | 2006.10.29. 21:32 - #403

Én úgy hallottam, hogy a vastag húsú paprikának válik el a héja. Az csak tölteni   jó és savanyúságnak. Lecsónak a vékony héjú paprika jó. Nekem eddig még bevált.

Mielőtt még újból darabra adnák a paprikát, még én is főzök egy nyárízű lecsót!


EmMargit Előzmény | 2006.10.29. 19:48 - #402

Sziasztok!

Superkeri! Legtöbbször én is menzán élek 

Kicsit mesélek. A héten valamikor vettem egy zsák paprikát lefagyasztani. Annyira szép és jó állagú volt a paprika, hogy egy jókora szatyornyit nem tettem be a fagyasztóba, hanem a feléből próbaképpen lecsót csináltam. Szinte hallottam az Anyukám hangját, mindig azt mondta, hogy szeptemberben már nem szabad lecsót főzni, mert nem jó hozzá a paprika, elválik a héja főzés közben. Nos, én szeptemberben nem főztem lecsót, de az október végi lecsóm olyan finom lett, hogy a másik felét is megfőztem a zacskó paprikának. Ma is az a vacsora  
(Talán már említettem, hogy nálunk nagy sláger a lecsó, sosem győzök eleget főzni belőle )

További jó főzöcskézést mindenkinek, üdv, Margit


masala Előzmény | 2006.10.29. 19:27 - #401

Szia Szuperkeri!

Azért amit Te írsz le, abból már én is vettem ötletet. Néha egészen jó ételek kerülnek partvonalra, mert nem jut eszembe.


superkeri Előzmény | 2006.10.29. 18:00 - #400

    Sziasztok!

Ti aztán tudjátok heccelni a menzán élő pékecskét!Cs.szárny, cs,máj-hű de fincsi!, töltött gomba...Mind-mind jó ötlet arra az időre, mikor magunkat kell ellátni.

 Hétfő:Lencseleves, mákos tészta

 Kedd:Zellerkrémleves, sült hús, rizs, kapor mártás

 Csüt: Gyüm.leves, zöldséges rizses hús

 Péntek: M.húsleves, babfőz., pörkölt


masala Előzmény | 2006.10.28. 22:14 - #399

 

      O.K.


EmMargit Előzmény | 2006.10.28. 20:25 - #398

Szia Masala!

A Hortobágyi palacsintához a kész borjúpörköltet kell késsel apróra vágni
Tudom, hogy szinte mindenhol darálják és nem borjú a prökölt, de nem az az eredeti

Ha velőt veszel, akkor az ép rózsákat érdemes eltenni rántani, az apró, töredezett pedig jó pirított velőnek (hagymás, borsos, majorannás). A rántani való velőt is meg lehet abálni egy kevés fűszeres vízben (hagyma, szemes bors, talán citromkarika is?) és lecsepegtetve bepanírozni.

Örülök, hogy tetszik a gombás ötlet, majd mesélj a sikeréről, ha elkészíted. Jó étvágyat hozzá, üdv, Margit


masala Előzmény | 2006.10.28. 17:17 - #397

Ez a csirkemájjal töltött gomba nagyon jó ötlet. Ezt biztosan meg fogom sütni, mert mind a kettőt szeretjük. Nálunk a velő is jöhet csak azért csinálok ritkán, mert nem lehet tudni, hogy  mennyi az egész, szép velőrózsa az összesből. A tojásos velőt is szoktam sütni, de ez a gombás nagyon jó!

A hortobágyi palacsinta is finom és én már nem a pörköltet darálom le, hanem darálthúsból csinálok pörköltet. Az előzőnél a daráló mindég kinyomta a húsból az összes szaftot és nagyon száraz volt. Pedig így van az eredeti,ha jól emlékszem. No, meg a mosogatás sem mindegy.


EmMargit Előzmény | 2006.10.27. 21:01 - #396

Szia Julika!

Finom ám
A velős is nagy siker mindig, már ha valaki szereti a velőt. Én nem szeretem. Ugyanezzel a hagymás, pirított velővel lehet töltött, rántott palacsintát is csinálni, szintén tartárral. Én ezt sem eszem meg, de hortobágyi palacsintát azt nagyon szeretem.

Na abbahagyom, mert éhes leszek, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.10.27. 19:55 - #395

Szia Margitka !

A májjal tölött rántott csirkeszárnyat ismerem és azt szoktam is csinálni. De a fűszeres túróval töltött rántott gomba is fincsi lehet.


EmMargit Előzmény | 2006.10.27. 19:51 - #394

Sziasztok!

Látom a töltött gomba ötlete többeket is érdekel. Még van a tarsolyomban variáció. Lehet pirított velővel két egyforma méretű kalapot összeragasztani és így bepanírozni és kirántani, majd rizzsel és tartárral tálalni. Ugyanígy lehet fűszerezett túróval is tölteni, de ezt mintha Kenyérke már írta volna.

A csirkemájat a csirkeszárnyba is bele lehet tölteni, mégpedig úgy, hogy a háromszögre hajtásba bele kell fogatni az egész csirkemájat. Így lehet bepanírozni és kirántani, ez is nagyon finom.

További szép estét kívánok mindenkinek, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.10.27. 19:02 - #393

Szia Szokimoki ! Egy ételre jár az eszünk ?

Ma káposztás kocka volt és holnap csülkös bablevest főzök. Emlegettétek az általánosban a palacsintát, lehet hogy a bableveshez igen jó lenne nekünk is.

Nagyon jól hangzik ez a töltött gomba rántva.  Újabb ötletet kaptam Tőletek.


szokimoki Előzmény | 2006.10.27. 18:49 - #392

Mai menü: babgulyás, csirkecomb sütve, és mindjárt csinálom a túróval töltött kiflit megsütve olajon.

holnap káposztás kocka a terv.


Limara Előzmény | 2006.10.27. 12:58 - #391

Margitka! Nem rossz ötlet, legközelebb kipróbálom. Én egyébként is csak rántva szeretem a csirkemájat. Finom tejszínes, gombás, zöldséges sült rizssel kész ünnepi eledel 

kenyerke Előzmény | 2006.10.27. 01:14 - #390

Szia Limara!

De sajnálom, hogy ezt a finomságot most ki kell hagynotok. Ilyenkor csakugyan nem élvezi az ember a legfinomabb falatokat sem. Teázgassatok, pihentessétek a torkotokat s egy pár nap múlva majd csak túl lesztek rajta. Gyógyuljatok meg mielőbb s jöhet az elmulasztott finomság.

Margit, a csirkemájjal is nagyon finom lehet! Imádom a frissen sült csirkemájat, amit a piacon vagy szaküzletben kapható friss áruból lehet sütni. Csirkemájjal töltött rántott gomba, Limara májkrémes rántott gombája! Ez lesz a legközelebbi ünnepi menünk, amikor a párom visszajött. Kíváncsi vagyok, hogy neki majd hogyan fog izleni.
Csirkemájas fűszeres zsömlével töltött csirkecombokat szoktam neki sütni az útra, mert az a kedvence.

 


EmMargit Előzmény | 2006.10.27. 00:20 - #389

Szia Limara!

Jobbulást kívánok mindkettőtöknek.

A gombába egy fél csirkemájat is lehet tölteni és a szokásos módon panírozni és sütni. Az is nagyon finom ám

Minden jót kívánok, üdv, Margit


[Későbbi] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?