E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Mit főzzek holnap? Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
szokimoki

2006.05.28. 00:23 -

Kedves Fórumozók!

Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.

Üdv, Szokimoki

masala Előzmény | 2006.10.22. 18:08 - #368

Kezdem újra.

Szia Rabim!

Jól megdolgoztál a téli kényelemért.Szépen tele lehet a kamrád. Szeretem nézni én is a polcokat, ahogy telnek. Ilyenkor már nem gondolok a sok munkára. Azt szoktam mondani, hogyha bezárnának a lakásba egy fél évre, talán akkor sem halnánk éhen! / No, jó azért kellene még némi liszt és krumpli /.

Mit csinálsz a fagyasztott paradicsommal? A szüretkor jó időtök volt? Azt hallottam, hogy az idén jó idő volt a jó borhoz.

A rántott kelkáp.rolád tetszik. Néha szeretnék több káposzta félét etetni a családdal, de nincs ötletem csak az a 2-3 ételféle.


rabim Előzmény | 2006.10.21. 22:45 - #367

Üdvözlet Mindenkinek!

A héten ezt föztük:

kelkáposzta fözelék, rántott párizsi

rántott kelkáposzta rolád sajttal töltve, krumplipüré

rántott padlizsán , rizi-bizi

gomba leves, mákos nudli

kakukkfüves apropecsenye, sültkrumpli

Ma vacsorára : tojásos gombapástétom

A hét elején le kellett szedni mindent a kertben a fagyok miatt. Ezért minden este a zöldségfélék elrakásával foglalkoztam. Rengeteg koktélparadicsomot fagyasztottunk le. A beérett piros füszerpaprikát, uborkát, pici zöld paradicsomot savanyuságként tettem el. A piros pritamin paprikát ledarálom, és sóval tartositom. Még van néhány félig érett padlizsán, és zöldpaprika. Talán holnapra befejezem. A szüret is megvolt. üdv.Marika


majorkaj Előzmény | 2006.10.21. 21:33 - #366

Sziasztok !

Nem fogjátok elhinni ma mit főztem: pacalt !

Holnap pedig sztrapacskát csinálok és kipróbálom Limara által javasolt Makói vágott savanyúlevest.


Limara Előzmény | 2006.10.20. 14:58 - #365

Még egy szó a húslevesről! Ha éppen nem jutok házi csirkéhez, vagy mondjuk karaj csontból főzök levest, akkor egy teáskanál pirosarannyal szoktam ízesíteni és színesíteni.

Limara Előzmény | 2006.10.20. 14:23 - #364

Sziasztok!

Julika, én is pont így csinálom a húslevest Szerintem is fontos a hús minősége. Épp tegnap rendeltem meg karácsonyra a kapirgálós gyöngyösöket, és már majdnem elkéstem, csak azért kapok még a nénitől, mert évek óta tőle veszem. gyönyörű aranysárga kapirgálós kacsákat is nálla rendelem.

Ma thai csípős-savanyú levest főztem, utána kipróbáltuk az Uncle Bens maláj aszaltszílvás mártását, nagyon finom.

Holnap nem tudom még mit főzök, szombat a kicsi kívánságlistája szerint alakul, így nagy az esélye a palacsintának, vagy pizzának.

Vasárnap zöldborsós raguleves és csirkepörkölt, ezer éve nem főztem, a terv, maradékból pedig hétfőn Hortobágyi palacsinta lesz.

Legyen szép a hosszú hétvégétek!


majorkaj Előzmény | 2006.10.19. 16:16 - #363

Sziasztok !

A húslevest én sosem színeztem külön és mindig gyönyörű sárga.  Nagyon sok zöldséget teszek bele,mindig falusi tyúkból(Anyukám nagynénjétől való) főzöm és 3-4 órán keresztül éppen hogy csak mocorog a leves teteje, tehát nem zubogva forr. Ezt a módszert Anyukámtól tanultam. Szinte mindig megkocsonyásodik a lé a hűtőben.
A tojásos nokedlire én is csak arra teszek tojást amit meg is eszünk.


EmMargit Előzmény | 2006.10.19. 14:14 - #362

Szia Szokimoki!

A tojásos nokedlire csak adagonként - ahogy esszük - szoktam ráütni a tojást, így másnap is ugyanolyan friss, mint amikor készült. 

Sziasztok!

A húslevest több módon is lehet színezni, de szerintem, ha minden benne van, akkor szép színe lesz csak magában is. Most főztem pulykacombból levest, fergetegesen finom lett és olyan a színe a levének, mint a marhahúslevesnek. Ez volt a mai ebéd, utána kelkáposztafőzelék, amin a feltét, füstölt szalonnára ütött tükörtojás lett.

További szép napot mindenkinek, üdv, Margit


masala Előzmény | 2006.10.18. 21:17 - #361

Szia Ildikó! Hát Te , hogy találtál ide?

A húslevest én úgy színeztem régen / ma már nincs türelmem/, hogy lereszeltem a sárgarépát,kevés olajon átsütöttem és beleszűrtem a levesbe. Nagyon szép színe lett. A répát megetettem a gyerekekkel. Az új borsóból a levest úgy csinálom, ahogy leírtad.


ILDIKO Előzmény | 2006.10.18. 21:02 - #360

Szia SZOKIMOKI!

En nemszoktam safranyt tenni bele, hanem a sargarepa db-okat megfuttatom"olajon". Ezt "hamis"-huslevesnek is mondjak VAS-megyeben. Utana HA szeretitek z.borsoval tovabb parolni egy kicsit, en minim. cukorral teszem es utana jon bele az osszes tobbi amit gondolsz. Szep sargas szine lesz igy is a levesednek, es finom is. De szerintem ugyis biztos ismerted mar talan igy.Jo etvagyat! Szia mia!


szokimoki Előzmény | 2006.10.18. 19:33 - #359

Sziasztok Lányok!

Tegnap megcsinéltam a tojásos nokedlit.Nekem akkor ízlett amikor megcsináltam, de felmelegítve már nem volt olyan menő. Meg lehet hogy a fejes saláta is hiányzott mellőle, mert nem voltam a piacon. majd holnap! Én úgy emlékszem, hogy régen mintha sáfrányt is tettek volna a húslevesbe, hogy sárgább legyen.Vagy lehet, hogy nem jól emlékszem. De sok finomságot főztök! az a baj, hogy az én válogatós családom a felét sem eszi meg. Pedig én pl nagyon szeretem a lecsós húst is...


masala Előzmény | 2006.10.18. 10:22 - #358

 Erre a hétre tervezem ill. főztem

Krumplifőzelék,  zöldbabfőzelék pörkölttel

Spenótos tésztás nokedli tojással, gulyásleves

Brassói pulykahúsból


superkeri Előzmény | 2006.10.16. 19:30 - #357

     Sziasztok!

  Kedd: Húsleves, lecsós szelet, tarhonya

  Szerda: Burg.leves, z.babfőz., sült hús

  Csüt.: Raguleves, aranygaluska, vanília öntet

  Péntek: Brokkolikrémleves, Erdélyi tokány, tészta

Masala! Jó hogy eszembe juttattad a szószokat! Már régen készítettem, pedig mindenki szereti nálunk főtt hússal.

A hétvégén csirkepörköltet főztünk és csipetke volt mellé.  Kb. 15 éve, hogy a Nagynéném (78 éves) ellát minket száraz tésztával: csiga, csipetke, metélt. Óriási segítség ez nekünk.


majorkaj Előzmény | 2006.10.16. 18:58 - #356

Szia Masala !

Nem szoktam szószt csinálni. Biztos szeretnénk, mondjuk a kaporszósz kivételével.


masala Előzmény | 2006.10.15. 20:22 - #355

És ha csinálsz valamilyen szószt a húshoz?

Almaszószt, paradicsomszószt, fokhagymaszószt, meggyszószt, kaporszószt meg ilyeneket. Nem szeretitek?


majorkaj Előzmény | 2006.10.15. 19:28 - #354

Ma pedig főztem egy nagy adag tyúkhús levest. Amibe persze csigatésztát teszek majd.
Mivel egész tyúk volt és így főtt husinak nem fog elfogyni, így valamelyik nap a főtt husiból sütök le egy pici zsíron, kis sóval, borssal, fokhagymával, majorannával ízesítve.


majorkaj Előzmény | 2006.10.15. 19:21 - #353

Sziasztok !

Holnap nálunk tojásos nokedli lesz fejes salátával. Mi is nagyon szeretjük.

Margitka ! 10 tojással házi használatra?Tudom, hogy sokan vagytok, de nekem a Te adagjaid mindig hatalmas mennyiségeknek tűnnek.


masala Előzmény | 2006.10.15. 19:10 - #352

Szokimoki a panírozásról Batka írta, hogy kihagy egy lépést. Én pedig azt írtam, hogy nejlonzacskóba teszem a lisztet és a prézlit és abban rázom össze a karfiolt.

Amit Kenyérke írt, azt úgy szoktam, hogy a palacsinta tésztába darálthúst keverek és fűszereket és ebbe forgatom a lisztes karfiolt.

A kurkuma és kókusztej nagyon kellemes ízű együtt. Főleg indiai ételek ízesítője, de más keleti ételeket is készítenek vele.

Nagyanyáink kurkumával sárgították a húslevest!


EmMargit Előzmény | 2006.10.15. 13:43 - #351

Sziasztok!

A panírozással kapcsolatban én is adnék ötleteket.

Amit Kenyérke írt az a párizsi massza. Ezt tej helyett sörrel is el lehet készíteni, ez a sörtészta. Pl. halat lehet ebbe bundázni és bazsalikomos paradicsommártással tálalni, ez a ......(valamilyen) hal Orly módra.

A karfiolt, gombát úgy szoktam panírozni, hogy nagyobb műanyag tálba teszek kevés lisztet, ugyanígy egy másikba morzsát. Egy tálba a felvert tojást és kell még egy magasabb tál, amibe egy szűrő kerül. A lisztesbe beleteszem az összes vagy jó sok nedves karfiolt/gombát és megrázogatom, körbeforgatom. Két marékkal, óvatosan lerázogatva átteszem az tojásba az egészet, kézzel jól átforgatom, majd átteszem a szűrőbe, hogy lecsöpögjön. Innen már egyesével érdemes a morzsába tenni, de tulajdonképpen borítani is lehet, ha sokat csinál az ember és haladni szeretne. Ezt is elég körberázogatni, majd kiszedni. Remélem érthetően írtam le. Igaz, így 2 edénnyel többet ken össze az ember, de pillanatok alatt kilószám (!!) lehet gombát vagy karfiolt panírozni.
Ha nem egészen egyrtelmű, de érdekel valakit, akkor kérdezzetek, megpróbálom másképp is leírni.

A tojásos nokedli nagyon finom étel, mi nagyon szeretjük. Én a galuskát házi használatra 10 tojással csinálom, így finom ruganyos lesz és biztosan nem tud szétázni.

További szép napot mindenkinek, üdv, Margit


kenyerke Előzmény | 2006.10.15. 10:24 - #350

Szia Szokimoki!

Tojás, liszt és kevés tej keverékével palacsintatésztához hasonló jó tojásos masszát csinálok. Ebbe tunkolom a kirántandó anyagokat: húst, padlizsánt, tököt, karfiolt, gombát stb.
Ezt a masszát ízesíteni is lehet különféle fűszerekke.: szerecsendió, koriánder, őrölt kömény, bors stb.

A kirántott dolgokkal sok a babra és a szemét, bűz. Az olajat állandóan szűrni, cserélgetni kell. Nálam nincs hagyományos kirántott étel, csak bundás.


szokimoki Előzmény | 2006.10.15. 00:14 - #349

Sziasztok Lányok!

Még van a tegnapi gulyás levesből.Ma karfiolt rántottam. Elég macerás, nem is nagyon szeretem csinálni, de a fél család megeszi.hallottam már, vagy itt olvastam, hogy valaki megspórol 1 lépést, azt hiszem a lisztet keveri össze a zsemlemorzsával? Már elfelejtettem. Olyan régen szeretném megcsinálni a tojásos nokedlit. Nagymamám csinálta sokszor fejes salátával, de valahogy 1xsem kóstoltam meg. Egyszerű kaja, de 1-nek jó.

Bezsa! Kurkuma, kókusztej? Egyiket sem használtam még. Milyen íze van, hasonlít valamihez?

Jaj de szeretem a legnagyobb szemű babot, de a piacon valahogy sosem találok. Mi a neve pontosan? Tudja valaki?


[Későbbi] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?