Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
Én ma pulykanyaklevest főzök, kész a kacsaszárnytövem sütve, valamint a pulyka felsőcombom sütve. Ja, és kész a paprikás krumplim is. Azért van ennyi minden, mert a kis menyem tegnap ment vissza, és csináltam neki egy kis hazait. Így mára csak a leves maradt. Ja, meg készül a pöttyös is!!! Nelly
A héten csináltam zöldbab fözeléket,
Kurkumás-kókusztejes csirkemellet, a maradékhoz főztem tésztát, Füstölt sajttal és tejföllel nyakon öntöttem és megsütöttem.
Grillezett csirkemellet, párizsias csirkemellet salátával.
Ma még nem tudom, hogy mi lesz. A gulyásleves jó ötlet.
Hú sztrapacska ! De régen csináltam, pedig úgy szeretem !
Holnap egy kis brokkolit fogok készíteni leöntve egy kis tejfölös mártással és be a sütőbe. És főzök csirkeszárnyból és nyakból pörköltet, amihez majd vasárnap főzök ki egy kis tésztát és fejes saláta lesz hozzá.
A zellerkrémlevesbe finom a tejföl mellé a tejszín is. Levesbetétnek nagyon jó még a "rántott borsó". Valahol már írtam róla azt hiszem, így most nem ismétlem magam, de ha valakit érdekel, akkor szívesen leírom újra.
A zellerkrémlevest az is megeszi, aki nem szereti a főtt zellert.
Én kevés krumplival szoktam összefőzni a kockákra vágott zellert. Néha egy kis hagymát is teszek bele. Leveskockával ízesítem, ha megfőtt összeturmixolom. Ha kell higítom, só, bors és tejfölt vagy tejszínt teszek bele. Pirított kenyérkockákkal esszük.Zsiradék nincs benne!
Nagyon egyszerűen készítem a zellerkérmlevest, Horváth Ilona recije alapján a gumóból. Röviden most leírom. A megtisztított zellert lapos szeletekre vágom, forró zsiradékban, fedő alatt, megsózva egy kis kevés vízzel puhára párolom. Meghintem liszttel és vízzel felengedem, teszek bele e3gy kicsi vegetát. Ha már egyszer jól felforrt beleteszem a turmixba és összeturmixolom, visszaöntöm a fazékba esetleg egy pici tejet teszek még bele, ha szükséges és apróra vágott petrezselyemzöldet teszek bele. Tejfölt összekeverek egy tojássárgájával és egy pici sót teszek bele. Majd amikor egy kicsit kihűlt a leves akkor beleteszem a tejfölt. Lehet bele tésztát is főzni, de én nem szoktam.
Julika ! Megírnád hogy készíted a zellerkrémlevest.Tele van a kertem zellerrel,a zacskós zellerkrém levest szerették a gyerekek.Talán sikerülne hasonló.
Nálunk: tegnapi húsleves,töltött csirke vele sült zöldségekkel/padlizsán,sárgarépa,zeller,karalábé,hagyma/rizibizi
Persze, hogy ugyanaz. Nagyon ritkán szoktam csinálni. Nem régen kaptam kisebb csirkét, ami eddig a mélyhűtőben várt a sorára. És most úgy gondoltam ma megsütöm. Olyan mint a grill pipi. És abszolút nem macerés.
Batka! Azt a babot én is nagyon szeretem, de nagyon rég nem találkoztam vele sajnos.
Rabim! Ennek e levesnek nagyon jó neve van, kicsit mesélnél róla bővebben?
Julika! A sóban sült csirkéről már hallottam, gondolom ez is hasonló ahhoz. Még nem próbáltam, de lehet, hogy sort fogok rá keríteni, most, hogy eszembe jutattad. Biztos nagyon finom, sok jót hallottam róla régen.
Nálunk ma rántott sajt, rizs (rizi-bizi) és tartár volt a menü.
Kaptunk ajándékba óriás szemű babot, amit mi
gesztenyésnek nevezünk az íze miatt. Szóval hatalmas adag fejtettbab-gulyás, túrós-tönkölypelyhes pogácsával az elkövetkezendő első és harmadik napra. Valamint kevéske pörkölt a kimaradt húsból, tarhonyával és csalamádéval a másodikra. Egészséges zabpelyhes-nádcukros-csokilencsés süti desszertnek.
Én ma indiai ételt főztem ebédre. Szerencsére mindenki szereti a különleges ízeket. Elárulok egy titkot: ezekben az a legjobb, hogy senki sem tudja milyen ízűnek kell lenni. Így aztán mindég mondhatom, hogy ilyennek kell lenni. Ha az össz ízhatás jó, akkor mindenki meg van elégedve. Azért szeretem ezeket, mert sok zöldséget használnak a főzéshez, csak a fűszerezés megy egy kicsit nehezebben, mert sok féle kell bele, de megéri.
A mai ebédben karfiol volt zöldborsóval és sok-sok hagyma. Ehhez kellettek a mini húsgombócok.
Holnap marhahús ragut főzök sárgarépával, hagymával, talán egy kis vörösbort is teszek bele. A köreten még gondolkodom, de lehet, hogy kuszkusz lesz vagy kukorica polenta. Majd még megálmodom.
Ma zöldbableves volt csipetkével. Anyukám mindig igy csinálta.
Reggelire kipróbáltam egy ételt. Gyerekkoromban nyaraltam Erdélyben, és ott vettünk egy paradicsomos halkonzervet, amiben bab is volt. Azóta se találkoztam hasonlóval, de nekem akkor izlett. A múltkor tettem el babos zakuszkát. Volt itthon paradicsomos hal konzerv. A kettöt összekevertem, és éppen olyan ize volt, mint a gyerekkorban evett konzervnek.
Ma ismét sütöttem Lala kiflit. A férjem most csak üresen kérte, de a lekváros is izlett neki. A Donuts édes fánkot is megsütöttem, csökkentett adaggal. Nagyon hasonlit a mi fánkkunkra. Finom , és könnyen elkészithetö.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit