E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Mit főzzek holnap? Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
szokimoki

2006.05.28. 00:23 -

Kedves Fórumozók!

Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.

Üdv, Szokimoki

kenyerke Előzmény | 2006.09.02. 07:18 - #248

Szokimoki, én is Horváth Ilona szakácskönyvéből szoktam főzni gombócot, núdlit - kezdettől fogva és mindig kiválóan sikerült.

A gombócot fahéjas kristály cukorral szeretem belül és kívül is. Fogyasztáshoz közvetlenül frissen megszórva nagyon keveset.

A núdlikat sósan szeretem.

Mindkettőt friss ropogós zsemlemorzsában megforgatva. Ha már egy kicsit állt, akkor a zsemlemorzsa felpuhul. Megeszem ugyan így is, de az nem az igazi.

Masala, jó ötlet a rakott kel, én is nagyon szeretem!

A lekvárfőzés jó ötlet. Útközben a bodzák környékén a dzsumbujban rengeteg direkt termő kis sárga és vörös szilvát fedeztünk fel. Tegnap szedtünk egy adagot, amit ma és holnap be fogok főzni. Imádom ezeket a kis sörétszilvákat, de a bodzát is. Tavasztól őszig mindig az utóbbiban gyönyörködöm évek óta. Tavasszal a virágokért vagyok oda, most pedig a termésért. Lehet, hogy kísérletezek egy kis bodza-szilva lekvárral

Az útmenti bóklászás a párom érdeme, náluk rengeteg vadontermő gyümölcs van, amit bárki leszehet. Sok a gomba, a hal. Nem véletlen, hogy ott olyan sokan pecáznak, horgásznak.

Amikor a dzsumbujokat jártuk mindig mondogatta, hogy itt miért nincs gomba, gyümölcs. - Most nem panaszkodhat  


masala Előzmény | 2006.09.01. 17:28 - #247

Nekem két napra való rakottkelkáposztám volt a savanyúság eltevés miatt, ma pedig paradicsomleves és zöldborsós, gombás,sertéspörkölt tésztával. Holnap lehet, hogy húsos rakott palacsintát csinálok, mert az édesség megvolt tegnap a máglyarakással.

szokimoki Előzmény | 2006.09.01. 00:25 - #246

Sziasztok Lányok!

Muris ez a gumigombóc. Én régen csináltam már szilvásgombócot, de akkor a Horváth Ilona szakácskönyvből csináltam, és mindig jól sikerült. De sajnos nálunk ezt sem eszik. Csináltam őszi-és sárgabarack lekvárt, direkt a háztartási keksz tortához, mert nagyon finom bele, és én majdnem egy fél üveggel beleteszek 1-1 alkalommal. Ma csülköt sütöttem krumplipürével, és még volt egy kis tegnapi paradicsomleves hozzá.


kenyerke Előzmény | 2006.08.28. 23:58 - #245

Jelentem, a szilvás gumigombóc sikeresen elfogyott! 3 napig ettem.

Viszont a sárga sörétszilvából készült savanyú szilvalekvár (cukor nincs benne) nagyon finom. A szilvát egy útmenti dzsumbujban fedeztük fel. Vadonnőt kis fácskán termett.


ILDIKO Előzmény | 2006.08.28. 20:35 - #244

Sziasztok leanyok!

Kenyerke, jot nevettunk a lanyommal a tudositasodrol a szilvas gomboc ugyben!Ugyanis mi keszen vettunk mirelittet es mi ugyanigy jartunk. Egesz jo ragogumi helyett!! Szilvalekvaros rago. EZ uj!

EL NE DOBJATOK!!!! Be kell ujra szaritani es ha jon egy uj arameles legyenmihez kapnotok a GYurcsannal szemben!!! EN bolond hogy nemhoztam el egyparat otthonrol!!!


masala Előzmény | 2006.08.28. 18:31 - #243

Szia Kenyérke! A házi szilvásgombóccal én is nosztalgiázok, de csinálni ritkán szoktam. Sok idő kell hozzá. Most éppen van besztercei szilvám és ha ez tényleg az, akkor ez a világ legfinomabb szilvája. A sógornőm adta a múlt héten, mikor náluk voltunk. Ott minden ház előtt van 1-2-3 fa az utcán. Ebből készül az igazi szilvalekvár is. Azt is kaptam két üveggel, olyan, hogy megáll benne a kanál.

Én eddig csak gumibarackról hallottam, de megjegyzem a Te gumigombócodat is.


kenyerke Előzmény | 2006.08.28. 17:00 - #242

Sziasztok!

Kíváncsiságból vettem gombóclisztet s a hétvégén szilvásgombócot csináltam.

Ilyen pocsék gumigombócot még eletemben nem ettem.

Mi mindig friss főtt burgonyával készítjük a gombóc és a núdli tésztát. Eléggé időigényes étel mindkettő, viszont a finom szilvagombóc megéri.

Nos ezekkel a gombócokkal jól leszerepeltem s most ehetem magam ha nem akarom kidobni.

Azért ne sajnáljatok ám! Kis sörét sárgaszilvából készítettem tegnap sóska savanyúságú lekvárt. Ebbe tunkoltam a gumigombócokat s így egészen ehetővé váltak.


szokimoki Előzmény | 2006.08.22. 22:55 - #241

Sziasztok!

Mai főzésem: Zöldbableves, vadas rövidcsőtésztával sertshúsból, és kürtös kalács.


superkeri Előzmény | 2006.08.18. 13:42 - #240

     Sziasztok!

  Margitka! Jól emlékezel, már a héten itthon főzünk. Így aztán megbízott élelmezésvezetővé váltam. Nagy hasznát veszem azoknak a tippeknek, amiket írtatok. Többek közt: zöldlevesek(bab, karalábé, karfiol) tejföllel gazdagítva, brassói apr.pecsenye+tepsiben készült sült krumpli, borsófőz.+ pulykasült, gulyáslev.+smarni, fincsibaracklekvárral . A hétvégén nyuszi fog lapulni a sütőnkben. Ehhez Tundibundi írt jó tippet. Nagyon szép volt a füles mája, azt pedig hétfőn használjuk fel, mégpedig a Bábolnai s.tokányhoz.

Margitka! Ha időd engedi, szívesen fogadok még jav-t. Könnyebb dolgom lesz, ha gazdagabb a választék.

Jó sütést-főzést kívánok Mindenkinek Superkeri


EmMargit Előzmény | 2006.08.17. 23:32 - #239

Sziasztok! Szia Superkeri!

Nem tudom, hogy írjak-e még tippeket, vagy most már van elég.

Superkeri! Ha jól emlékszem, akkor most kezdődik az önellátásotok. Mesélj majd, miket főztök!

Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit


masala Előzmény | 2006.08.13. 21:14 - #238

Igen, a csirkeszárnyam hasonló, mint Margité csak én nem forgatom lisztbe, hanem natúr. Ilyenkor viszont nem jó az alufólia csak a sütőpapír.

Batka Előzmény | 2006.08.13. 19:02 - #237

Fú, mi ezt nem hívjuk sehogy, csak esszük :) Esetleg megpróbálhatod, hogy alufóliára kilapítod a prézlit, így vékony lesz, aztán megspricceled olajjal, és kisütöd. De így első blikkre szerintem nem éri meg a fáradságot, a prézlilepényke is tök jó.

EmMargit Előzmény | 2006.08.12. 21:44 - #236

Sziasztok!

A csirkézésről és a csirkeszárnyról jutott eszembe egy nagyon finom elkészítése a szárnynak, nálunk nagy kedvenc. Fűszeres csirkeszárnynak hívjuk és a következőképpen készül.
Kechup, erős paprikakrém, kicsi mustár, fokhagyma, só (esetleg tetszés szerinti fűszer) összekeverve pácnak és ebbe kell beleforgatni a megtisztított, félbevágott csirkeszárnyakat. Nem kell, hogy vastagon legyen a húson, csak mindenhol legyen rajta. Letakarva, hűtőben kell hagyni összeérni legalább fél napot, majd lisztbe forgatva (vagy rendesen bepanírozva) bő olajban, hirtelen megsütni. Nagyon finom, érdemes kipróbálni. A csípős papikától ne ijedjetek meg, enyhén  érződik csak a megsült húson.

Jó étvágyat hozzá, ha valaki kipróbálja, üdv, Margit


masala Előzmény | 2006.08.12. 21:32 - #235

Köszönöm  Batka, ezt ismerem. Mi ezt vakaréknak hívtuk és mindég megsütöttük a hús után.Én igazából arra gondoltam, hogy a prézli olyan legyen, mint a húson. Vékony és ropogós.Erre nincs ötleted?

superkeri Előzmény | 2006.08.12. 21:06 - #234

Bizony-bizony! Mégcsak ez ám az étek: hús nélküli rántott hús!  Nálunk is harc van érte.  Masala! fincsi ajándékot hozott Neked Batka!  üdv.

Batka Előzmény | 2006.08.12. 18:17 - #233

Még hogy nem lehet külön megsütni a prézlit! Mi a maradék tojást, lisztet és zsemlemorzsát csipet sóval összegyúrjuk, kilapítjuk és kisütjük a hús után. Ha sok benne a morzsa, száraz lesz. Mi verekszünk érte, sokszor felütök plusz egy tojást, hogy elég prézli legyen mindenkinek. Legyen ez az én névnapi ajándékom, próbáld ki!

masala Előzmény | 2006.08.12. 11:19 - #232

Szia Kenyérke!

 Kíváncsi voltam, mit szólsz a csirkefarkakhoz, de látom az is ízlik. Szerintem nincs magyar ember aki ne szeretné a rántott húst.Én megenném csak a prézlit, ha ki lehetne sütni külön. Ennek ellenére nem csinálok gyakran rántott húst, mert szerettem volna megismertetni a gyerekeimet sokféle étellel. Annál jobban ízlik, amikor erre kerül a sor.

A csirkeszárnyat most 399ft.-ért vettem. Én úgy szoktam számolni, hogy fejenként 4db.-ot veszek, hozzá salátát és pirítóst, akinek kell.Persze a bőrös rágcsálás öröme itt is fontos.

A Párod nagyon jó fej lehetett. Ezek szerint náluk is ennyire ismeretlen a csirkeláb, hogy még a körmét sem merte levágni? Abban igaza van, hogy ollóval vágta, én is a konyhai ollóval szoktam a végeket lenyesni.Ha pedig a cicákról van szó, akkor a Párod máris a szívembe lopta magát!

Élvezd ki ezt a pár sétálós napot, ahogy hallom nemsokára kész lesz Csili-vili és akkor megint jön a rohanás.


kenyerke Előzmény | 2006.08.12. 10:07 - #231

Szia Masala!

Nagyon köszönöm mégegyszer ezt a jó ötletet!

Ma elmentünk a piacra és vettünk 1 kg csirkelábat. Mindketten szeretjük az ilyen cupákos, szopogatós hús-börkéket. Amíg én a kávémat iszogatom s eggyet pihenek - szokatlan a nagy gyaloglás s autó még mindig nincs, a hét elteltével ki vagyok mint a hízott liba -, olvasgatok esetleg írok, a párom elpakol s neki látott a csirkelábakat pucolni. Megyek ki s nézem, a nagy karmok csak úgy hegyelnek rajta. Ezt le kell vágni! - mondom.
Később megnézem. Ollóval vagdossa a körmök hegyét.
Elmondom neki, hogy a pipik ezzel dadasztják a kakát, ezért jobb ha az újjhegyet is hozzávágják, mert rendesen kitisztítani úgy sem lehetne.

Kisidő elteltével el is készült s megjegyezte, hogy a körmöket becsomagoln s elvinné majd.
Nagyot néztem. - 
Kiderült, hogy a szállásukon - egy kertes ház - van egy félszemű macskájuk.
Eddig is nagyon nevethetnékem volt, de a félszemű macska hallattán dőltem a nevetéstől.

Masala,tegnap este kirántottam 2 hátat. Nagyon finom volt. Hálás köszönet az ötletért! A másikat kicsit megtöltöm - a töltelékbe vettünk friss petrezselymet -  s úgy fogom panírozni és kirántani. Ehhez a hátakat először forróvízbe dobom, hogy belül nehogy véresek maradjanak.

Csirkeszárnyakat sütni s rántani is szoktam, de az igazat megvallva az egységárát magasnak tartom ha a hús-csont arányt nézem. Inkább far-hátat veszek azért a pénzért vagy egyszerűen csirkecombot. Ezeknél az árakat elfogadhatónak tartom.

 

 


masala Előzmény | 2006.08.11. 21:23 - #230

Szia Kenyérke! Nagyon örülök,hogy sikerült egy jó ételt ajánlanom. Hát rántva még én sem ettem, de gondolom ez az amire mondtam, hogy az apró csontokat is megeszik. Szerintem másként azt nem lehet enni.

Egy másik kedvencem: sült csirkeszárnyak.Biztosan szereted vagy szeretni fogod.Nagyon egyszerű elkészíteni és kalóriaszegényebb, ha csak salátával esszük.Ha érdekel, szívesen leírom.Én ma vettem 1kg szárnyat, mert szinte midég van itthon.


kenyerke Előzmény | 2006.08.11. 13:09 - #229

Masala, a csirkelábpörkölt nagy sikert aratott.

A párom 2-szer is evett belőle. Azzal sem törődött, hogy a fiúk az ebédnél esetleg ugratni fogják, hogy ezt érdemelte.  


[Későbbi] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?