Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Iza ! Ezek nagyon szépek! Jókora adag! Hogyan készíted el?
Nekem a sok éves mungó és adzuki babból lett egy befőttes üvegnyi csira, aminek egyenként lehúztam a héját, és mikor szép csupaszok voltak, pár percig pirítottam őket hagymán, amihez tettem gyömbért, és kevés szójaszószt. Igy finom kinai lett.
A múlt évi maradék , csíráztatásra vett magból is beáztattam mindet, meglátom, melyik életképes. A lucerna csira már jó.
Ma meg is sütöttem a lepénykenyeredet. A Wok most a fiamnál van, igy csak a serpenyő volt itthon. Sikerült megsütnöm, de nálam jó kis füst volt. Olajos szalvétával töröltem át, úgy sütögettem. A végeredmény nagyon finom volt.
Mára felfüggesztettem a diétázást , és megettem 3 lepénykét , amit melegen vajjal átkentem. Rántott hal volt az ebéd, és hordós savanyú káposzta volt a saláta.
Kellett sütnöm egy kis édességet, és végül lekvárral töltött kosárkát készítettem. A neten találtam több receptet, , kettőt kipróbáltam. Az első kicsit kemény lett, a második viszont omlós, Limara irt régebben erről a tésztáról, és onnan vettem a méretet is.
Az egyik adagot birslekvárral töltöttem, a másikat sűrű szilva és körte lekvár keverékével. Egy részhez darált diót is kevertem. Izlett mindegyik!
Mára elfogyott a tönköly lepénykenyerem , úgyhogy ismét készítettem , most meg tudom mutatni . 50 dkg tönkölyliszt , fele tk . fele sima fehér , 3 dl langyos víz , 0,5 dl olaj , fél cs. sütőpor , 1 mk. szódabikarbóna , 1 tk. só . Mindezt összekeverem dagasztókarral. Szép sima , lágy , de formázható tészta lesz . 1 órát pihen . 8 gombócba elosztom 30 percet pihen . 3-4 mm vastagra kisodrom , olaj nélkül wokban sütöm . Serpenyőben is lehet sütni , de akkor minden lepény előtt olajos szalvétával áttörölöm a serpenyőt . Ha kihűlt zacskóban a hűtőben tárolom . Napi 1 vagy 2 db az adagom , attól függ egyébként mi a kaja . 253 kcal 1 db.
Sajnálom, hogy igy kellett döntened. Tetszett a honlapod, sok finomságot feltettél, és a kommentek is jók voltak. Köszönöm, hogy felajánlottad a recepteket, nagyon kedves Tőled!.
Kedves ILDIKO !
Megnéztem a cukrász remekeket, amiket feltettél! Hihetetlen, hogy mi mindent megformáztak. Köszönöm, hogy megosztottad az élményt!
Kedves Marika ! Az oldalam fizetős volt . és mivel már nagyon régen értem rá foglalkozni vele és úgy néz ki a jövőben sem fogok , ezért nem újítottam meg a tárhelyszerződésemet . Idő is és pénz is másra kell .Viszont mindent lementettem , ha bármilyen receptre szükséged van szívesen átküldöm .
Ami a kenyeret illeti mostanában találtam egy receptet . Tönköly lepénykenyér . Nagyon bejött , majd megmutatom .
Nekem még elég sok zöldféle van a fagyasztóba, azokat próbálom eltüntetni. A kertben volt mángold, igy ma friss levelet ettem vacsorára. Csak megpároltam vöröshagymával, fokhagymával, darált piros paprika krémmel. Végül kevés juhtúrót morzsoltam rá.
Pár napja csicsókát ettem nyersen, az is fincsi.
A napokban olvastam az oldaladon az ecetes, hagymás pácolt rántott halat. Már megvettük hozzá a halat, mert nagyon megkívántam.
Az Ildikó lekváros kevert tésztáját ismét megsütöttem, de most dupla adagot. Olyan tészta, amihez bármilyen izesítő anyagot tehetek. Könnyü megsütni, és finom..
Marika ! A tavaszi fáradtságot szeretném kiküszöbölni a csírákkal .Nagyon belelendültem . Jelenleg próbálkozom a babon kívül lucernával , zsázsával , vöröskáposztával , lenmaggal és árpával .Valami csak kicsírázik , pár nap múlva meglátom . Terveim szerint kizárólag nyersen fogyasztom , saláta alkotórészeként , vagy ha sok lesz , ez lesz maga a saláta fűszerolajjal . Ha összejön jövő héten teszek fel képeket .
Ildikó örülök hogy itt vagy , remélem a fánkot szereted. Idén felfedeztem , hogy a wokban milyen remekül lehet fánkot sütni . De nem csak fánkot , hanem rántott húsokat , lángost , krumplit és bármit ! A fritőzt száműztem a konyhából , úgyis utáltam elmosogatni .
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit