Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Zsuzsa legközelebb úgyis készíthetnéd, hogy szűzet szép kis szeletekre vágod. Serpenyőben mindkét oldalád megsütöd. Tényleg rövid idő kell neki. Aztán amikor kihűlt ezeket csomagolnád kis batyukba. Annyira jó ez a tészta és jól megtartja a formáját, hogy muffinsütő sem kell hozzá.
Iza, a gomba szereti a fehér bort, de én a húst főztem, pároltam vele. A jobb a jónak ellensége alapon én a Wellington gombájába nem tennék mert így ahogy volt mennyei volt. Még a legapróbb morzsáját is megettük.
A kekszekkel kapcsolatban, kis mennyiségben ki fogom próbálni szombaton, még nem tudom hogyan, lágyabbra csinálva vagy szeletelve. De, tudod, még ha ízre azonos is lenne, nekem az élmény nem lesz ugyanaz. Utána megvárom Bezsa kinyomóját, mert az az igazi.
Zsuzsa , természetesen muffinsütő nélkül is lehet tésztabatyukat készíteni . Azt el tudom képzelni milyen finom a gomba egy kis borral .Én is imádok sörrel , de főleg borral főzni . Az egészségügyi oknál én is a galandféregre gondoltam .
Ami a húsőrlős kekszet illeti , az eredeti kemény állagot biztosan nem tudod nyomózsákból kinyomni . Pannika is azt javasolta , hogy lágyabbra kell hagyni a tésztát . Nem tudok ehhez hozzászólni , mert lágyabban nem próbáltam , de azt hiszem Pannika elég tapasztalt , ha ezt írta biztosan így van . A másik gondolatom az , ha kisodrod fél cm vastagra és felvágod kis téglatestekre a kemény tésztát , az élmény ugyanaz lesz . Esetleg villával be lehetne bordázni .
Iza, köszönöm, egyenlőre nincs muffinsütőm és venni sem fogok, mert már nem tudom mit hova rakjak. Én arra gondoltam, hogy megcsinálom azt a receptemet miszerint kérgezés után durván kockázott hagymával és fehér borban sül (fő) tovább egy mélyebb palacsintasütőben (eredetileg utána még kucsmagombás, tejszínes szósz jön hozzá, de ezt a Wellintonnál elhagyom), hagyom kihülni és utána csomagolom a tésztába baconnal és gombával. Addig hagyom a sütőben 200°-on amíg a tészta megsül. Azért így, mert így már csináltuk a szüzet és szenzációs finom volt az íze a fehér bortól és hagymától. Én gondolom, hogy vetekedhet a rózsaszínüre sült szüzzel. (Vagy 20 éve dolgoztam a megyei kórház konyháján, ahol csipegethettünk a maradékokból. Életemben először volt akkor galandférgem... a szakácsok nem sütötték jól meg a disznóhúst. Úgyhogy nem érdemes kockáztatni, mert nem tudja az ember mi lesz a vége.) Én kipróbálom így, majd megírom utána, hogy milyen lett.
A húsdarálós kekszet, gondolod, hogy ki lehet nyomni zacsiból, csillagformával a végén, ahogy Pannika írta? Az állagára vonatkozik a kérdésem, hogy nem-e túl sürü, kemény ahhoz.
Zsuzsa , próbáld ki a Wellingtont úgy a szűzből , hogy a kéregsütés után elszeleteled és csomagocskákba teszed a gombával , pl. muffinsütőbe ahogy én .Sajnos nem tudtam a blogomra feltenni , mert a gépem pont akkor romlott el örökre amikor ezek a képek voltak rajta , úgyhogy ez az egy kép maradt amit ide ide feltettem . Így tökéletesen átsült , bár meg kell mondanom hogy amikor a kéregsütés után felszeltem és rózsaszín volt a belseje annyira csábító volt , hogy megkóstoltam .Sokkal finomabb mint teljesen átsütve , de sajnos egészségügyi okokból , tudom ez nem tanácsos .
Pannika, köszönet az ötletért, habzsák csillagvéggel van! Látod, nem gondoltam rá. Majd megyek Izához a reciért.
Iza, hát ugye ezt nem hiába hívják szalagos fánknak! Gyönyörüek! És igen, értem miért fényképezted még sütés közben, mert abból háború lett volna, ha még a fényképezéssel késlelteted a vacsorát...
Bezsa, megvolt tegnap előtt a wellingtoni, de... én disznóból csináltam és rózsaszínü maradt... Pedig még fél kilós sem volt a szüz. 10 perc elősütés volt a sütőben a kéreg után és 40 a tésztában. Úgyhogy ki kellett venni a a szeletekből a húst és gyorsan még megsütni palacsinta sütőben, mielőtt tálaltam. Persze nem lett ugyanaz, mintha végig a sütőben sült volna, de azért finom volt. Meg fogom még csinálni, de inkább marhából. Abból tökéletes lett volna. Dehát csak kettőnknek csináltam az unokámmal, hogy legyen benne gyakorlatom, ha egyszer vendégeknek csinálom. Hanem a tésztája az szenzációs finom lett, betettem a másik felét a mélyhütőbe. A gomba is tökéletes volt; tettem bele még petrezselymet mert a fényképeden zöld valamiket láttam a masszában, az snidling lehetett, de nekem csak petrezselymem volt. Finom lett. Lehet, hogy mégis megcsinálom mégegyszer disznóból (mert itt a marha amellett, hogy drága még ízetlen is), és legalább 1 órát hagyom a sütőben.
Visszatértem és most már látom Ildikó képeit ! Na azért ez a kis "összecsapott" se kutya Ildikó !
Igen Zsuzsa , a húsdarálós az , jól emlékszel . Drága nagymamám látott el bennünket vele annak idején . Most ismét megörült a nagy család a nosztalgiázásomnak .
Iza, hogy lehet, én látom! Arról beszélsz ami itt van pont a te üzeneted alatt?
Nem ismertem ezt a húsörlős keksz nevet. Az lehet, amit húsdarálóból nyomott ki édesanyám és mi darálós keksznek neveztük. De jó emlékeim vannak róla! De itt nincs húsdarálóm. S ha lenne, akkor sincs itt olyan forma amit beletesz az ember a kekszhez... De jó volt nézni!
Ildikó , nagyon örülök , hogy meggyógyultál . Anyukám is jól van , de újabb és újabb családtagokon tör elő a betegség . Ami a darálóst illeti Mami mindig ilyen adagokat készített a sok unokának . Sajnos a te képeidet nem látom és a képtáradat sem tudom megnyitni , pedig nagyon kíváncsi vagyok rá .
IZAM, nem semmit keszitettel! Itt ulok a villammal "hatha"leesik 1 szelet! Anyukadnak is es Neked is javulast, gyogyulast!
MARISKAM, Neked is javulast, gyogyulast! PANNIM, szia! Koszi a jokivansagot! ....EEEES NELLYMNEK is!
Mielott beteg lettem volna keszitettem 1-2 dolgot. Ez a zold kremes torta: Repatorta citrusgyumisroomkremmel /tejszines/hasonlit a mascarponera. A masik negyszogleteset, mar betegen keszitettem ezert nez uuuugy ki ahogy kinez./39Cvolt mar...akkor/
Osszecsaptam.Szerencsem volt hogy a hetvegen vasarnap a tortatesztat es a kremet elkeszitettem mar es hetfon osszeallitottam. A munkatarsam szulinapos volt.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit