Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Sajnos anyukámat elkapta a járvány , ezért csak öcsémmel és húgommal mentünk virágot vinni , a családjaink itthon maradtak . A tortát így nem díszítettem fel , csak elosztotttuk . A virágok közé mézeskalácsot készítettem emlékül .
paariza akkor egy cipőben járunk,sajnos ,de itt most még a reumás rendelés is megszünt ,ez a hülye körzetesités miatt meg nem lehet akár hova menni végre jó orvos volt most meg mehetek maszek alapon sok sikert a sütéshez a szüleid részére biztos szép lesz !!! majd meglesem a képeket
Mariska semmi vész , csak ezt a kis mennyiséget sodortam kézzel .Sajnos én is a múlt héten kaptam injekciót a bal vállamba . Családi örökség a karzsibbadás és hajnali őrült fájdalom . Most esküszöm több mázsa havat kellett lapátolni , Pasi egész nap dolgozik , ez rám marad . Ez aztán betette a kaput a karomnak , de most egy hónapig talán nem fog fájni . Készülhet a torta és mézeskalács szüleim 50.-ik házassági évfordulójára .
paariza megnéztem a blogodat és sajnállak hogy kézzel kell nyujtanod a tésztát /nekem ugy fáj a kezek ,most a bal hogy képtelen lennék tésztát nyujtani ,a jobkezem beinjekciózták az jó már de most a másik adta be a kulcsot bedagad és a mutató ujj alatti izület begyulladt,megint injekció ,és pihentetés és kimélés !!!!
nagyzsuzsa minap nem volt leves tésztám és gyorsan készitettem 2 tojásbol és grizes liszt volt kéznél ,sokkal jobb lett mint a sima lisztből persze sok volt a 2 tojás igy lett belőle lebbencs is
Zsuzsa ! Természetesen kipróbálhatod fehér búzaliszttel is nyugodtan , hiszen az eredeti recept is úgy szól . Bizonyára van hasonló kolbász is nálatok.
Hát igen Iza, ebből nagyon szívesen ennék most, azonnal, rögtön, két tányérral. Nekem, ahhoz, hogy én is megcsináljam már csak a durumliszt meg a parasztkolbász hiányzik...
De a rétesliszt nagyon bevált a metélthez (Gina ajánlata) meg a raviolihoz, úgyhogy a "gyűszűtésztát" ki fogom próbálni.
Mariska ! Ma felkerült a gyűszűtészta a blogomra amit tőled tanultam .Igaz hogy az "anyja" sem ismerne rá , de a lényeg változatlan . Próbáljátok ki ezt az olcsó és gyors leveskét , amibe a gyűszűtésztát használtam betétként . Nekünk nagyon bejött .
Ugyi hogy ne csak kohogesrol es orvosokrol legyen szo az utobbi idoben enfelolem..., talaltam nektek egy csodaszep tortafoto blogot. Figyelmeztetlek bennetek, elotte tessek leulni!
Köszönöm Nelly, tudod ennek a sütinek olyan forma kell aminek kicsi az alja és úgy szélesedik felfelé. Akkor nem néz ki úgy mint amiből kisajnálták a krémet. Ezt csak akkor értettem meg amikor megsütöttem az első próbasütit. De itt nem kapható olyan forma és azért nem megyek Portugáliába, hogy vegyek...
Csináltam vasárnapra a pastel de nata-t, élesztős hajtogatott leveles vajastésztából, viszontagságos volt, de sikerült. Mármint a tészta. A belevaló vaníliás krém nekünk túl édes volt, azért nincs benne több, még így is határeset volt mert ráadásul a tetejére még kellet fahéjas porcukrot szórni. De mivel nem csináltam sokat, megettük. Meg fogom csinálni újra, kevesebb cukorral; megéri mert finom.
Bezsa, gondoltam, hogy rossz nem lehetett, ha a párod mind megette de azért kíváncsi voltam a te véleményedre is; azt hiszem megcsinálom a hétvégére. És a krémjébe narancshéjat vagy citromhéjat kevertél? Hát igen, ízlés dolga, hogy mennyi cukrot tesz az ember a tésztájába, mi szeretjük a krém és a tészta közötti ellentétet. Egyébként is itt sokkal kevesebb cukrot használunk, mint otthon, azt már láttam. Meg vajat is.
Mariska, nekem is van olyan készülékem, mint amivel csináltad ezeket a guszta kis zsebikéket, de még nem használtam a nagyokat. Meglepett, hogy nem csináltad nagyobbra a tésztát, mert ha nem akarod olyan cakkosra a szélét akkor nem egyszerűbb anélkül csinálni csak úgy kézzel? És mik azok a fehér darabkák amiket a pörköltre teszel, sajt?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit