Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Mar kezdunk jobban lenni azt hiszem mert mar csak hoemelkedesunk van, de a kohoges nem hagy el bennunket. Isszuk rendesen a fenyotoboz es Thyjm szirupokat. Kozben az inhalalogeppel inhalalunk is. Mar olyan jo lenne "kikopni "ebbol. Nagyon lassan megy sajnos, de orulok hogy igy is javulas van.
ZSUZSAM, megkaptam a mailedet. NAGYON koszonom, de nem akarom hogy faradozz olyan messzirol vele. Biztosan lehet itt is kapni a varosba, de altalaban ugy van ha szukseged van ra akkor nem tudsz utanajarni mert olyan beteg vagy. Ha jobban leszunk mar akkor beszerzek ilyeneket meg ha nem is kell mar hogyha "megis "kellene, legyen itthon. NAGYON koszonom Neked hogy gondoltal rank!
Bezsa, nagyon örülök a recinek, mentettem, szívből köszönöm! Majd beszámolok róla, ha megcsináltam. Van még egy kérdésem: nekem szüzérme van, azt mennyi ideig kell sütni, ha 50 dk? Mert ugye a disznót nem csináljuk angolosra.
A leírás hosszabb, mint az elkészítése. Az a jó benne, hogy előre lehet dolgozni.
Wellington bélszín vagy szűz, ahogyan én csináltam.
Hozzávalók:
Bélszín vagy szűz
50 dkg gomba
Mustár
Olaj
1 citrom leve
Só
Bors
1 kis fej hagyma
1 dl habtejszín
Bacon szalonna
Vaj
1 tojássárgája összekeverve 1 kanál tejjel
A húst mustárral bekentem zacskóba raktam és én öntöttem hozzá egy kis olajat. (pácoltam) Ment a hűtőbe egy éjszakára.
A sütőt bekapcsoltam 200 fokra.
Forró serpenyőben kérget sütöttem rá körben és aztán betettem a sütőbe úgy 6-8 percre.
Hagytam kihűlni.
Serpenyőben közepes lángon felhevítek 60 g vajat, rádobom az apróra vágott gombát és citromlevét. Kevergetve párolom, amíg az összes leve eltűnik. Hozzáadom a hagymát úgy két percig még keverem vele, aztán ráöntöm a tejszínt, addig főzöm vele amíg felveszi az összes tejszint. Sózom, borsozom. Hagyom kihűlni.
Folpackot kiterítettem és ráfektettem a bacon szalonnát (akkora területre mint a hús).
A baconra rákenem a kihűlt gombamasszát és ráfektettem a húst. A folpack segítségével gombás bacont ráhajtottam a húsra. A folpackot is ráhajtottam, megfogtam a két végét és magamtól elfele elkezdtem görgetni, addig amíg egy szép formás tekercs lesz belőle.
Ezt is betettem egy kis időre a hűtőbe.
A tésztát kinyújtottam nagyobbra mint a hústekercs, ráfektettem a hústekercset, a tésztát ahol nem fedte a hús bekentem a tojással. Egymásra hajtottam a tésztát és megfordítottam, a két végét aláhajtottam. Bekentem a maradék tojásmázzal. Késsel mintákat lehet rajzolni rá vagy a maradék tésztából formákat vágunk ki és azzal díszítjük. A közepére kis nyílást vágunk, hogy a gőz eltávolodhasson.
Ment a hűtőbe félórára, de akár négy órával a sütés előtt is be lehet tenni. Ennél több időre ne hagyjuk hűtőbe.
200 fokon sütöttem. Angolosra 25 perc, fél angolosan 35 perc. Ha tészta nagyon kezdene barnulni, fedjük be alufóliával és állítsuk a sütőt 170 fokra.
Iza ez nagyon jó ötlet. Képzeld én két adagot készítettem. Az egyik megmaradt, mert még sok más is volt. Lefagyasztottam. Párom fia később elkunyízta, mert neki annyira ízlett. Így aztán nem tudom megmondani, hogy mennyit veszített a minőségéből. Ki fogom próbálni, így muffin sütőben. Szuper az ötlet. Aztán fagyasztok le belőle.
Vali én most muffinsütőben készítettem el . Eddig kétszer készítettem karácsonyi ebédre bélszínből Wellingtont. Nagyon finom volt , de nem tetszett , hogy a szép egyben sütött tésztás húst fel kell vagdosnom és így valljuk be kevésbé gusztusosan lehet tálalni . mivel a szűzérmék kicsi szeletkék lettek , eszembe jutott , (egyébként is imádom a muffinsütőt mindenre használni ) hogy a muffinsütőben milyen jól elférne egy-egy szeletke . Arról nem is beszélve , hogy a gombát szépen rá lehet halmozni , csomagolni és gusztusosan tálalni . egy darab szűzből és a fele tésztából éppen 12 szép muffin lett .
Zsuzsa ha érdekel az én receptem , ugyanúgy készítettem el , ahogy a bélszínt szoktam . Felteszem a blogomra , ott hamarosan megnézheted .
Koszonom a Jokivansagaitokat! Sajnos meg mindig nem vagyunk jol.Magas laz, izom-izuletifajdalom, mirigymegnagyobbodas, ettol fulfajas, es a tudodet kikopod ugy kohogsz. Vissza kellett mennunk az orvoshoz ezen okok vegett hogy nincs javulasunk. Azt mondta az orvos hogy ennek a virusnak az erosebbik kombinaciojat kaptuk meg valoszinuleg. Mindkettonk antibiotikumot kapott. Remelem besegit a gyogyulasunkba mertmar nagyon osszevagyunk razkodva a mar tobb mint 1 hetes kohogestol ejjel-nappal. A munkahelyemet megcsak 1 dolog izgatja hogy mikor megyek dolgozni. Minden masnap telefonalnak vagy nekem kell. Rohadt verszivok! Lehet igy gyogyulni ha mindig a stresszet erzed a hatad mogott. Ha jobban is leszunk majd mar, akkor sem azt jelenti hogy hajraa!: teljes erovel a munkapad mogott azonnal. A haziorvos is mondta hogy eltart egy jo darabig mig a szervezetunk rendezodik. Hat, ez van lanyok. Szomoru dolgok ezek hogy a tarsadalom ilyen cudar rabszolgatarto lett. Nem irmernek se anyat, se atyat.
A lanyomeknak megtiltottam hogy jojjenek, mert nehogy elkapjak . Azt hittem hogy csak-csak feltunik a szomszedainknal hogy idestova 1 hete nemlatnak bennunket es csak-csak becsonget vki hogy mi lehet. Tevedtem! Olyan nagy szuksegunk lett volna segitsegre hogy egykis gyumolcsot es teat vki tudott volna venni nekunk a szuperbe.... Senki! Rajottem hogy senkit sem erdekel ilyen a "Jo szomszedoktol" . En meg tenyleg nem kertem senki segitseget, de most uuuugy kellett volna!!!!! Ez van lanyok!
Ugy megettunk volna 1 tal csirkelevest! Annyi erom volt napokig csak hogy lementem 2 nagy termosz teat foztem aztan belezuhantam az agyba. 3 napig ez volt hogy nem ettunk semmit.
Tegnap foztem ami volt a hutombe: tojaslevest.Oltari jol esett!!!!! A ferjemmel egesz nap rajartunk. Ma meggylevest keszitettem es csikemell+ porehagyma+paprika= kinai csirket. Ettunk 2x keveset, mert a kohogestol nem tudsz tobbet.
Milyen kar hogy ilyen messze lakunk egymastol!!!!! Ugy kellett volna a segitseg, mert ilyen betegek meg nem voltunk.
Bezsa, nagyon jónak találom a citromhéj cukorral való tárolását, fogok csinálni!
A szüzérmével kapcsolatban, már bent van valhol a recept, vegy még csak a tésztája? Nem sürgetésből kérdezem, csak mert lehet, hogy elkerülte a figyelmem. Tudod, nekem nem elég, ha tudok jó tésztát csinálni hozzá, hanem kell még sütési fok, idő, meg hogy meg kell-e kicsit sütni palacsintasütőben előbb, meg hogy milyen füszert szórjon rá az ember. Iza már magas fokon üzi a sütést de én még iskolába járok ide !
A citrom héjjal én még azt szoktam csinálni, hogy belekeverem kristálycukorba kicsit szárítom, aztán kávédarálon ledarálom és üvegben tárolom. Most is van egy jó adagnyi.
A bio citrom hamarabb romlik, míg a másik jó sokáig eláll. Én azért ha egy mód van rá ha citromhéját kell használnom akkor lehetőleg biot használok.
Ha én sütök valamit akkor az unokáim is kapnak belőle és akkor már legyen egészséges amennyire lehet. Kivédeni úgy sem tudunk mindent. Amit lehet, azt megpróbálom.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit