Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Marika ez torta végtelen egyszerű volt. A piskótájánál én már mindig ezt a receptet használom. Jól tartja formáját. Jól lehet szabni.
A krém pedig az alábbi volt: (mivel a kezem meg volt kötve, egészségügyileg)
Még a nagyi tortája készítésénél megmaradt egy jó adag vajkrém, amit lefagyasztottam. Most éppen kapóra jött. Felengedtem, jól kihabosítottam közben hozzáaadtam a gesztenyemasszát és kb fél dl rumot.
Ezzel töltöttem meg a tortát kivül és belül. Csokigyurmából készült a dísz rajta.
Ezt a töltött zellert vasárnap , ötletszerűen alkottam .Annyira finom lett , hogy magam is alig hittem . Aki szereti a zellert , okvetlenül próbálja ki .
Bezsa ! Nagyon aranyos a tortád, nekem pedig a kedvencem! Kérlek szépen, ird meg, hogy milyen volt a tölteléke, hogyan csináltad!
Paariza! Valamelyik nap felteszem a túros batyum képét. Képzeld, a párom nem örült, hogy igy csináltam. Nekem viszont igy sokkal könnyebb elkészíteni.
Hétvégére vendégségbe mentünk többfelé, igy három sütit készítettem. Bolyi túrós lepényt a családnak, a többieknek kekszes almást, és egy kevert tésztát, amit lekvárral töltöttem, majd csoki mázat tettem rá.
Születésnapot ünnepeltünk. Gesztenyetorta a kedvence az ünnepeltnek. Tejszínt sajnos nem használhattam, mert laktóz érzékeny a fiúnk. Egyszerű lett a díszítése.
Friss paradicsomról beszélsz? Van olyan amit föld nélkül termelnek. Onnan megismerem, hogy középen, ahol az a kis zöld izé van ami által függ, annak a közepe pár napon belül megsárgul. Értem ezalatt, hogy ez már az üzletben is látható ha a paradicsom nem túl friss. De itt a télen nem láttam ilyet, ez inkább ősszel van. Egyszer (nyáron) érdekődtem a piacon egy biós kofánál, hogy miért nincs olyan jó íze a paradicsomnak mint régen? Azt mondta, hogy ezek a mostaniak nem az a fajta mint régen, mert kitermeltek olyat ami ellenállóbb, de ez az íz rovására ment. Télen amit itt kapni lehet az Spanyolból és Marokkóból jön. Az olaszt nem veszem, a nápolyi botrány miatt ami évek óta tart.
georgina ,sajnos nem vagyok szerencsés alkat ahogy öregszem ugy jönnek rám a kilók ,abban bizom hogy a sok kerti melótol lemegy belőle persze ez majd kiderül ,erröl is beszámolok majd
Zsuzsa,bár lehet Mariskánk szerencsés alkat,amióta komolyan sütök itthon és termelek a kertben (befőzök is),rám csak rakódnak a kilók.Pedig ha kiszámolnám,hogy egy kapálás,locsolás hány kalóriát éget el,el se hinném.Nagy a csábítás,egy szelet kacsazsíros kenyér paradicsommal-hát kész bűnbeesés-főleg este,amikor bekerülsz a kertből nyáron .
Mariskám,majd meg tudod mennyi meló,de ezerszer több élvezet,és marha jó amikor a sajátodat eszed.AZ állatok meg külön kategória,melletük sosem lesz rosszkedved,elszórakoztatnak a nap minden percében.
Nagyon finomat hoztál, köszönöm! Hamarosan ezt a pácolt halat is megcsinálom!
Ma madártejjel fogok kedveskedni a fiuknak a virágért .
A múlt héten sütöttem egy Hideg túrós nevü sütit szalagáréval. Finom lett. Sajnos elfelejtettem fotózni. Pár napja túrós batyut készítettem , de a muffinsütőbe tettem, igy nem kellett bajlódni a formázással.
Kedves Zsuzsa!
Elolvastam a Marcell-Vencel blog-ot. igazán megható volt. Valóban jó, ha mindent leirunk, fotókat készítünk, ahogy Iza is mondta. Fontosak az emlékek!
Marika ! Éppen ezért fantasztikus ez a fényképezgetés , soha nem kell lemondani az alkotásokról .Mindig láthatom amikor csak akarom . Ezt is ennek a blognak köszönhetem ,mert addig amíg rátok nem találtam ez eszembe sem jutott .
Ami a profizmust illeti , egy cukrász biztosan röhögőgörcsöt kapna ha látná hogy készítem .
ILDIKO, ezért még visszajövök, nézd mit találtam: "Két dolgot adjon az ember a gyerekeinek útravalóul: gyökereket és szárnyakat". Gondolom ezt tettétek ti is. Marcell-Vencel blogján találtam.
ILDIKO, az igaz, hogy 35km nem a közeli szomszédság, dehát azért évente többször fogod látni őket. Igaz, az elején nagyon nehéz lehet. És veled hogy volt annakidején? A szüleid ottmaradtak Magyarországon? Az enyéim igen.
Mariska, te akkor egy boldog nő vagy! Mennyi diósbeiglit fogsz te csinálni! És mennyi lekvárt! Én nemrég csináltam ananász dzsemet (na nem azért mert nekem meg ananászfa nő az erkélyemen!
Vasárnap megsütöm az ILDIKO által felhozott csokis kókuszost, én nagyon szeretem az ilyesmit. Megértelek kenyér ügyben, az nagyon serkenti az embert, ha csak rossz kenyeret kap. Sajnos itt több is van ami nagyon finom, az enyéim mögöttük járnak. Igy nem is nagyon sütök már kenyeret.
nagyzsuzsa vannak gyümi fák nem sok ,de majd telepitek !! 3 dió ,sárgabarack ,körte a többi meg majd kiderül ,ja még eper fa,asszem öszi is van ,de amint kihajtanak a levelek rájövök milyenek
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit