Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
Mostanában volt: borsóleves, ezt tejszínesen, kicsit cukrosan nagyon szeretik a gyerekeim, bableves, füstölt hússal, bukta. Bolognai makaróni volt ma a vacsora. Holnapra még van levesem, de még valamit ki kell találnom. Currys csirkét kértek a gyerekeim, ez valószínűleg rövidesen beiktatom.
Limara! Fokhagymás krumplipüréről még nem is hallottam, biztos finom.
Szokimoki! Ez a törtkrumplis hús is biztosan nagyon finom lehet.
Anyukám olyan fincsiségeket szokott kitalálni, ezt már régóta csinálja, de hátha valaki nem ismei. Húslevest főz marhahúsból, aztán közben krumplit főz, hagymát dinsztel, és a megfőtt marhahúst felszeleti darabokra, beleteszi a hagymába, só bors, és az összetört krumplival összekeveri a hagymás húst! Nagyon szoktuk szeretni!
Ma rakott krumplit készültem csinálni, de "elém gurult" néhány csirkecomb, így kolbász helyett ezek kerültek a krumpli közé. Nyers krumpliból raktam össze az egészet, de a szokásos keménytojás és bacon azért a helyére került. Az egészet nyakon öntöttem egy nagy doboz tejföl és egy tejszín keverékével és így pároltam egy (illetve kettő) lefedett jénaiban puhára. A legvégén levettem a tetőt róla és lepirítottam a szalonnát és a felső réteg krumplit. Nagyon finom lett.
Nalunk csulkos bab van ma meg holnap.Csutortokre krumplis tesztat keszitek jeghegyi salataval es yoghurt-ontettel. Hetvege meg megint vmi husi lesz. Ezt meg ki kell gondolnom.Beterhetek neha hozzatok majzolni? TI is fincsiket varazsoltok am!
Csináltam olyasmit, mint Margit írta nemrég: szalonna, karfiol, borsos-szerecsendiós sajtszósz, sütés. Jó lett, a karfiolnak úgysincs semmi íze, meg így legalább laktató lett, bár rizst azért ettünk hozzá.
Van még egy adag disznótorosom a fagyóban, nagyon finom volt a másik fele, amit már megsütöttem és a párolt káposztát, hagymás tört krumplit is nagyon szeretem, mindegy milyen hússal. Jó ötlet mindkettő, köszönöm
Szokimoki! Már korábban szerettem volna kérdezni, csak elfelejtettem, hogy miből csináltál karalábéfőzeléket?? Na, jó, annyit sejtek, hogy karalábéból , de honnan van ilyenkor nem fás karalábéd? Én majdnem minden főzeléket szeretek, de karalábét legfeljebb kora tavasszal merek főzni. Az idén sajnos kimaradt, így szívesen főznék, ha lenne miből.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit