Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Az ünnep előtti újságokban volt egy kis füzetke az élesztőről és a kelttésztákról. Abban azt írták, hogy az összedolgozott élesztős tészta kelesztés nélkül kb. 6 hónapig eltartható a fagyasztóban. Ez is jól jöhet, ha csak késő este jut eszünkbe, hogy kellene egy kis tészta reggelre vagy délelőttre, de nem érünk rá. A hűtőben szépen felenged és már formázható is. / Igaz, hogy a dagasztáshoz kell a legkevesebb idő az egész sütésből /.
A többiről azt írták, amit itt már többen kipróbáltak. Lehet megformázva és megsütve is fagyasztani.
Én is cukroztam, de akkor meg fehér lett a rózsaszín szirom a cukortól.
Superkeri ez a létező legegyszerűbb. Kinyújtottam, feltekertem és egy kisebb szögletes tepsibe tettem kelni, amit kitöltött a tészta a végére. Csak lazán tekertem rajta egyet és szépen összenőlt.
Masala! gyönyörűeket készítettél, gratulálok! A habcukorral én is így jártam, csak öntöttem, öntöttem hozzá még a cukrot, végül az egész fél kilót felvette szinte
Ez volt a húsvéti kalácsunk a sonka mellé. Hasonlót már akkor is sütöttem, amikor kézzel kellett dagasztanom. Ez kicsit édes csak, de nem sós, mint ahogy mostanában írják az újságok receptjei. Nekünk ez ízlik a sonka sóssága mellé.
Kovászos Lovagkenyér
Ezt Bezsának köszönhetem, Elővettem a kb. 8 hónapja lefagyasztott rozsos kovászomat. Újraélesztettem és megetettem, ő pedig meghálálta. Most egy másik kovászos kenyerem van a gépben, de ez most egy kicsit elaludt, mert már több, mint egy órája kel és még van neki legalább fél óra hátra. Remélem ennyi elég lesz. Igaz, hogy ebben 15 dkg kovász van és csak 1 dkg élesztő a 60 dkg liszthez. Azért sütöm gépben, hogy legalább a sütés alatt ne keljen figyelni rá.
Kb. másfél hete eljutottam idáig. Azóta a hűtőben dekkol a massza. Háromszor annyi cukrot vett fel, mint amennyi írva van. Mit nem csináltam jól? Amikor formázni akartam, hozzátapadt a szilikonlaphoz és elszakadt. Jó ez a cukor egyáltalán? Cristina.....? Én is szeretnék olyan szép virágokat! Amarillis.....?
Kinder Pingvin
Az eredeti adagolás, de nagyon sok a krém / még így sem tettem bele mindet / és a két réteg között levő csokoládén elcsúszik a sütemény. Miért? Különben a süti nagyon finom, lesz ismétlés is, de nem így.
Ez már nálam a szokásos, de mindég elfogy. Most egy sokkal krémesebb túróval készült és még jobb lett a tésztája.
Én akkora hülye vagyok!Képzeljétek el,már a kenyeremnek meg kellett volna sülnie.Megyek a konyhába,hogy meglessem.Hát látom,hogy fehér alig nőtt valamit.Kinyitom a sütőajtót,érzem,hogy nem meleg.Az első gondolatom az volt,hogy teljesen bedöglött a sütőm.Aztán odanéztem a programkapcsolóra és akkor szembesütem azzal,hogy nem a légkeverésre tekertem,hanem a kiolvasztásra.Ami ugye csak a konyhameleg levegőt keringeti.
Tehát még 1 órát kelt a kenyerem.Mi lesz belőle mire megsül?
Majorkaj, Fruzska! Köszi szépen a választ, bizony hogy sokat segitettetek. Holnap belevetem magam a kenyérsütés sürüjébe, már tiszta izgalomba vagyok hogy sikerül-e? Vagy mit fogok össze-vissza idétlenkedni, ez lesz életem első kenyérkéje ebben a formában ,mert gépben már sütöttem.A fonott kalácskák már egész jól mennek, igaz még csak a hármas fonásig, de az már szuper. A hétvégén megpróbálom a hokkaidó kalácsot, tök jól hangzik és jól néz ki. Most olvastam itt, gyorsan el is mentettem. A recept 15 dkg tejszínt ir, az szerintetek 1.5 dl lehet? Mindenki gyönyörüségeket alkot, imádok idejönni közétek. Mindig tanulok valamit, ellesek egypár jó ötletet és mindenki segitőkész
Csak a tisztán látás miatt írom, hogyha a 3*20 perces dagasztással készíted a kenyeret akkor öszesen kb. 1 óra (40 percnél bevágni a tésztát és még kb. 20 perc kelesztés) telik el, hogy kivetted a gépből a tésztát és megy a sütőbe.
Ha csak egyszr 20 percet dagasztod a gépben és kiteszed kelesztőtálba a tésztát akkor kb. 50 perc múlva formázod és még 1 órát kel a kenyér már a jénaiban.
Remélem így mrá világosabb, de ha nem akkor megpróbáljuk másképp megközelíteni a dolgot. És hidd el itt nincs buta kérdés. Mi is végig mentünk a rögös úton a kenyérsütés terén.
Lányok ! Micsoda kenyér felhozatal!
Limara ! Gyönyörű az a 6-os fonású. Minden elismerésem.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit