Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
A tortához nem én csináltam a marcipánt, nekem volt itthon cukrász marcipánom, egy kedves barátnőmtől kaptam, én csak színeztem. Azt a receptet azért hoztam, mert valaki a társalgóban keresett ilyet, mivel nincs marcipánja.
Kartika! A kapukat játékboltban vettem, gombfoci kapuk. Úgy gondoltam, ezzel szebb lesz, ráadásul élethű kaput készíteni... Az eladó hölgy megnyugtatott, hogy a cukrászok is ezt viszik a tortára.
Limara! Hát az a torta valami csoda... A komplett focipálya nélkül is nagyon guszta, de azzal együtt... Büszke lehet rád a fiad!!!
Gratula Mohának a pizzapomposért és a gyönyörű kenyérért, Jégkásának a húsvéti mézesért és hájasért, Kartikának a pomposért és a pogiért, Fruzskának a kenyérért és a sajtos ropogósért, Baunak és Dojikának a kenyérért! Dojika! Szerintem is lágy a tésztád, próbáld keményebbre dagasztani!
Mindenkinek gratulálok, Moha egyre gondoltunk ma. én még nem csináltam a pompost, de ma jött az unoka gondoltam csinálok. hát jó lett el is fogyott a tepsi fele, jó kiadós.
Limara, komolyan mondom a cukrászok elbujhatnak melletted. szuper, ilyenkor sajnálom hogy már nem kicsik a gyerekim, na majd az unokának.Ha nem vagyok indiszkrét a kaput honnan vetted? biztos nagyon örülnek a srácok neki, szuper.
Limara ez a marcipán szerú massza tényleg három kg cukorból készül? Most olvastam Ildikó írását, eddig azt hittem el van írva a menny., de az Ő 1kg-ja után újra megnéztem a receptet. Ebből tényleg sok tortát be lehetne vonni.
Moha a zsömléid nagyon kívánatosra sikerültek! Tényleg szép lett a belseje. Szemrevételezem a receptedet. Nálunk is van cukorbeteg, akinek süthetne a felesége ilyet. Meg persze nagy ritkán esetleg én.
Mindig tudtam hogy HA eljo az ido a "szilikontomesre"ratok MINDIG szamithatok! Micsoda zsomik es egyebb "tomnivalok vannak itt keremszepen! -DEEE _ hogy mar focizni is focizunk AZ megmar CSUUUCS! Gratula LIMARAM! Nagyon szep a tortad!! Ugyes vagy!! A kisfiadek biztosan orulni fognak. Sok szeretettel gratulalok es egeszsegben, szerencseben, boldogsagban meg sok-sok elkovetkezo eveket!!!
Irnal tobbet errol a Te altalad keszitett marcipanrol? Nekem csak 1kg cukorbol kene hogy keszitsek. Itt jo draga a porcukor. Jelenleg nem kapok marcipant , azt mondtak "Lejart a szezonja "! ??????Akkor a cukrasz AZ majd beleul a kovetkezo tortara itt????
Már nem is merek ide jönni. Mindenki szebbnél szebb dolgot süt!
Persze Limara viszi a prímet,(gratulálok az ünnepeltnek,és a mamájának,aki focipályát ad a gyerkőcnek )
Moha! Áruld el kérlek,-te lakkozod a kenyeredet? Mitől olyan fényes a tiéd? Az enyém folyton matt lesz! pedig jénaiban sül,és kap vizes simogatást sütés előtt és utánna is... Szép a zsemléd,de a pizza is jöhetne...(ablak nyitva!)
Mint mindig,most is nagyon szépeket sütöttetek!!Mindenkinek csak gratulálni tudok!!
Limara!Gyönyörű letta torta!! lett a torta!!A kicsi fiacskád biztosan nagyon fog örülni,és nagyon büszke lesz az Anyukájára! Boldog születésnapot kívánok neki!!!!
Kisültek a diabetikus zsemlék a szomszédomnak, tk.tönköly liszttel, egy zsemle 30,3 CH ,persze ha több részre osztom a tésztát akkor,ez csökkenthető. A szendvicskenyérből indultam ki, nagyon jó szerkezetű és finom puha lett, végre hasonlít az "igazi" zsemléhez. Beírom a diétás recik közé.
Limara fantasztikus lett a focipálya! Nagyon ügyes vagy, biztosan oda lesznek a gyerekek tőle. Nagyon szépen sikerült színezned is a marcipánt, egyenletes lett.
Fruzska a kenyered nagyon szép,igazán ügyes péklány vagy!
Semmi baj nem történik, ha nem teszel bele burgonyapelyhet. A pehely arra jó, hogy nem szárad ki olyan hamar. Szerintem nem lesz ideje kiszáradni. Az eredeti bagettekbe nincs is, de ezért hamar kiszáradnak. Ha nem fogy el, akkor fagyaszd le és ha kienged olyan lesz amjdnem mint a friss.
Sziasztok Pékecskék! Segítséget kérnék Tőletek. Vacsira sajtos bagettet szerettem volna sütni, és a recept 2 ek. burg.pelyhet ir. Sajna nem kaptam itt a boltban / CBA / néztek rám hogy mit is akarhatok, és időm nincs elmenni a Tescoba. Ha nem teszek bele burg.pelyhet azért még sikerülhet? Burg.püré port ajánlgattak, szerintük ugyanaz. Szerintetek? Ti hol szoktátok beszerezni, én még soha nem vettem, ezidáig nem használtam, de most hogy látom a szebbnél-szebb kenyereket amiket itt sütögettek, gondoltam jó lesz beszerezni, mert látom hogy Limara receptjeiben van. Köszi a segítséget,üdv:Anikó
Jesszusom Limara ez igazi mestermű ! Biztos nagyo nfog örülni neki a kis ünnepelt és a barátok is odáig lesznek tőle. És ízre is úgy látom, hogy különleges.
Hamis marcipán vagy cukrász massza recept / Tutireceptek.hu-ról
Hozzávalók:
250g viz
250g méz vagy cukor szirup
250g margarin
30g zselatin
3kg porcukor
Elkészítés:
Odatenni forrni a vizet, a mézet és a margarint. Amikor forr félrevenni és beletenni a zselatint, amit előzőleg feloldottunk 15 kanál hideg vizben. Utánna ezt beleönteni 3kg porcukorba. Jól elkeverni és amikor kihült lehet formázni.Olyan kell, hogy legyen mint a gyúrma.Ha túl lágy akkor lehet bele tenni még porcukrot. Ez az adag kb.5-6 nagy torta bevonására felel meg. De a felmaradt masszát zacskóba kell csomagolni és még hat hónapig eláll a hűtőben.
Tanácsok:
Én pont ma csináltam ezt először és nekem bevállt. Bár untig elég ezeknek a hozzávalóknak a negyedét is megcsinálni.Akkor is lesz jócskán belőle. Én azért csináltam meg mind, mert nem tudtam mennyi masszát fogok belőle kapni.Jó édes, de ha csak nagyon vékonyan vonjuk be vele a tortát és a torta nem túl édes akkor nagyon finom.Egyébként nem csak torta bevonására alkalmas, hanem készítheünk belőle akármilyen figurákat is.Pl. szülinapi tortára, de más alkalmakra is. Úgy lehet szinezni, hogy a kívánt színt egy kis vizzel feloldjuk és hozzákeverjük a marcipán masszához és jól eldolgozzuk.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit