E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

Brigitta Előzmény | 2008.04.01. 13:41 - #574

Szia Enid!

Köszöntelek közöttünk!

A lényeget tulajdonképpen Mónika már leirta.Ha van időd,és kedved,akkor a lap bal oldalán Néhány tanács cimnél nagyon jól összefoglalja Margitka a lényegeket.Azért javaslom,hogy olvasd át,mert átfogóbb,és mindenre jól kiterjedő válszt kapsz!Ha vannak még kérdéseid,bátran tedd fel,szivesen segitünk.

Én is javaslom a kenyérsütőgépet,mert azzal nagyon szépen el lehet dolgozni,dagasztani a tésztákat.Nem kell túl drágát venni,mert nem tud többet az olcsóbbnál.Olyat vegyél,amin van külön dagasztóprogram.Általában ez 20 perc szokott lenni,ez mindenfajta tésztához elegendő idő.Végig figyelni kell a tésztát,és vagy folyadékkal,vagy liszttel tudsz korrigálni az állagán.A gép nem engedi a túldagasztást,csak előfordulhat,ha melegiti a tésztát,hogy elkovászolódik.Ezért kell figyelni.A zsemlének való tésztát egyenlő darabokra vágjuk,és enyhén lisztes felületen formázzuk.Ez azért fontos,mert igy egyenletes lesz a felülete,és nem szakadozik.Lehetne kézzel is dagasztani,ha nem találod jónak a robotgéppel való dagasztást,bár van itt aki azzal dolgozik.

Egyelőre ennyit tudok irni,remélem tudunk segiteni.én azt javaslom olvasgassál kicsit az oldalon,én sok választ fogsz kapni,de ha van további kérdésed,csak nyugodtan,itt mindig van,aki segit!Ha LIMARA olvassa a kérdésedet,Ő majd kiegésziti a mi válaszainkat is!

Sok sikert !Üdv:Brigitta


moldvanm Előzmény | 2008.04.01. 13:23 - #573

Szia Enid!

Én sem vagyok még annyira szakértő, vannak itt tapasztaltabbak, de azért leírom a saját gondolataimat. Nekem kenyérsütő gépem van, abban dagasztok, aztán kiveszem a tésztát, kint kel szobahőmérsékleten és teszem a sütőbe sülni. Van olyan hogy túlmelegszik a tészta és akkor ugy mondják,hogy elkovászolódik. Olyankor rücskös, "narancsbőrös" lesz a felülete. Ezt sajnos már nem lehet megmenteni. Én ezért csak 15 percig dagasztom a gépben aztán nyitott tetővel még 5 percig. Ha lágy a tésztád akkor persze ragad, tehát dagaszd kicsit keményebbre. Miért nem kenyérsütőt veszel? azt dagaszt és ha kevés az időd meg is sül benne a kenyér. Kezdő koromban Brigi tanácsára a fürdőszobában kelesztettem, mert ott volt állandó hőmérséklet. Ha túlkel a tészta, akkor szokott összeesni. Én ennyit tudok mondani.


enid5 Előzmény | 2008.04.01. 11:25 - #572

Sziasztok!

ÉÉÉÉÉn is nagyon szeretnék ilyen szép és ehető kelttésztákat gyártani, de vhogy még nem megy .
Tele vagyok kérdésekkel, így ha van időtök ésé kedvetek légyszi válaszoljatok!

Túl lehet-e dagasztani egy tésztát? Honnan tudom, h a tészta dagasztás közben túlmelegedett? És ennek milyen hatása lesz a kisűlt tésztára?

Tegnap megpróbáltam joghurtos zsemlét sütni, és ugye nekem nincs kenyérsütőgépem, így a robotgépben dagasztottam. De nagyon felmelegedett a tészta, gondolom nehezen bírta a gép, a motor szagát is kezdtem érezni már. Szépen megkelt, de mikor hozzányúltam, összeplattyant. Ez normális? Akkor nem melegedik fel egy tészta ha kb szobahőmérsékeltű marad?

Különböző dagasztófunkciókkal rendelkező gépekben különböző igeig kell dagasztani és a tésztát kell figyelni, vagy be kell tartani a leírt időt? Milyen egy jól megdagasztott tészta? Egyszerűen jól kidolgozott, vagy van egy olyan állaga, ami általános, és minden tésztánéál ugyanazt kell elérni??? Pl. nem ragad a kézhez, lejön könnyen az edény faláról, ....

Tegnap amikor a már tepsiben szépen megkelt zsemlék tetejét be akartam vizezni ahogy hozzájuk értem összeplöttyedtek. Sztem ez nem normális. Ugye?

Amikor zsemlét süttök, miután elosztjátok egyenlő részre, akkor lisztes kézzel gyúrjátok át vagy anélkül? Mert én azza gyúrtam át, m csak úgy tudtam, különben össze-vissza ragadt.

Tegnap a férjemmel megbeszéltük, h veszünk egy dagasztógépet. Milyent érdemes venni? Illetve mire kell odafigyelni?

Bocs h ennyit kérdezek, de senkihez sem tudok fordulni ez ügyeben, így csak rátok tudok támaszkodni.

Köszönöm a válaszokat!!!!!

üdv, Judit


ILDIKO Előzmény | 2008.04.01. 09:53 - #571

KARTIKA! A tortatolt. reci beirva a "kiprobalasra valo recik koze.


ILDIKO Előzmény | 2008.04.01. 09:28 - #570

Ja! A 4 db fonott kalacs : Helyet akartam sporolni es jol egybekeltek. ajajajj! DE finom volt!  BEZSAM es MOHAM is : gyonyoruek a kalacsaitok!!


ILDIKO Előzmény | 2008.04.01. 09:25 - #569

Sziasztok!

Jool "letuntem"mert sok dolgom volt hetvegen.Himalajak vasalasa cimmel. Tegnap meg egesz ejjel beteg voltam. Munka utan hazajottem es sztem a husi fuszeressege ES meghogy este ettem ilyet beadot. Most tamolygok a kialvatlansagtol.    Lanyok mindenkinek koszonom a dicseretet! Mindig jol esik.hihi

KARTIKA: A tortanak amit kerdeztel , tulajdonkeppen a toltelekje erdekes. Azzal IS vontam be. Egy sutit torok meg sodrofaval.  Nem teljesen porra. Amolyan por+ gombockak+ szetlapitott allagra. Ezt keverem a teszinhez es ezzel toltok. A suti neve itt :BOKKENPOOTEN

"Ha leforditom: bakkecske labak hihihiSztem otthon IS! kell hogy lehessen kapni a Lidlbe. Mandula+s barackmag izu. Amolyan amaretto. Ettol az iztol meg kulonlegesebbnek tunik a torta. Aztan meg megbolonditottam csokival es grillazzsal. Fantazia az egesz. Tudod: a gyerek miert marad fiatal? Elokeresem majd az osszetetelerol a recit.EZ a suti hasonlit a Mi karacsonyi habosunkra es meg mandula is van benne.Majd keszitek fotot rola ha veszek es akkor biztosan tudjatok MIRE is gondoltam ill. irtam.

A zsomi es a kifli a torta  ALATT : az limaram Recije. Péksüti-Nyanyás-joghurtos kifli – Limara

En nekem nem volt mar burgpejhem. Helyette krpure port tettem Ezert Joool el is.... szoval EL.Ezt csak ezert kuldtem hogy lassatok nekem milyen bena a tudomanyom a kenyer es miegymashoz. Sajna! A krpure por tobb vizet ill folyadekot kivan!!! Ezert tomottebb lett a teszta DEEE nagggyon finom volt ennek ellenere!! Azonnal elfogyott , meg melegebe     Lanyok, a foton / husveti/  a CICA volt a tojas kereso /MASALA/ nalunk. hihi

Kedves lanyok! annyi gyonyoru szepet es finomat keszitettetek hogy az ember-leanya nem tud valogatni! Csodanlatosak!!! Az uj pekek meg nagyon ugyesek es kitartoak!!!! Gratula Nektek!! Micsoda cserepes dolgok szulettek! A Praktiker bezarhat kerem. Ebben TI vagytok a nyerok. hihi

Megyek fozni es egyebb.A Tortatoltelek recit meg majd beirom.

 


Dojika Előzmény | 2008.04.01. 08:52 - #568

Jégkása, ezek a zsemlék :) Csodaszépek... de szeretnék én is ilyet sütni... BRAVO, BRAVO ! :)

Bea, nagyon izgis a kalács, de a kenyered is állhatna az asztalunkon pár pillanatot... utána elfogyna :)

Fruzska, ez a kalács így reggel... épp nem akartam nagyon reggelizni, de most éhes lettem

Móni, nagyon szuper a hibernált kenyér... ki fogom próbálni, ha úgy jön ki a lépés.


Fruzska Előzmény | 2008.04.01. 08:18 - #567

Sziasztok nagyon sok szép dolgot csináltatok gratulálok mindenkinek


Hoztam képet a tegnapi foszlós kakaós mazsolás csoki darabos kalácsomról





Biga Előzmény | 2008.04.01. 06:42 - #566

Jégkása,Bea,Móni!

Ismét gyönyörű dolgokat készítettetek!


andrej Előzmény | 2008.04.01. 06:30 - #565

Jégkása,Bea,Móni! Szép kenyérkéket sütöttetek!


moldvanm Előzmény | 2008.04.01. 06:28 - #564

Bea, Jégkása!

Ngyon szépeket alkottatok! Gratulálok!


moldvanm Előzmény | 2008.04.01. 06:27 - #563

És itt van a hibernált tk-s szendvicskenyér kész állapotban.

kisült


konczbea76 Előzmény | 2008.04.01. 06:18 - #562

A tegnapi sütéseim:

Gépi kalácsot sütöttem, mert nem volt kedvem azon agyalni, hogy időben összeegyeztessem a kenyérrel... Aszalt meggyes-csokis kalács. Nagy sikere volt, talán két szeletke maradt belőle.

Fél kg-os tönkölyös-magos kenyerem. A nagy jénaimban sütöttem, kelesztésnélkitámasztotam, így viszonylag magas lett. Ez is finom lett. ... és cserepes. Limara! Rájöttem, hogy az én gépem is túlmelegíti a tésztát, elkovászolódik. Érdekes, mert a kalácstésztánál nem... Legközelebb kitámasztom a tetejét.

Jégkása! Nagyon guszta a szendvicskenyered, a zsemlék, meg a túrótorta is!!!


superkeri Előzmény | 2008.03.31. 21:50 - #561

   Ez igen!        Mennyi szépséges kenyér! Gratulálok a Pékeknek          


Neene Előzmény | 2008.03.31. 21:29 - #560

Húúúú, hát ez gyönyörűűűűűű! Mindenképpen kipróbálom így is!! És moldvanm kenyerére is kiváncsi vagyok, milyen lesz hűtőbéli éjszakája után!! 


jegkasa Előzmény | 2008.03.31. 21:24 - #559

Nenee!
 
Vehetsz atortából nyugodtan. Most gondolgoztam még a víz mennyiségén nem raktam talán mindet bele, én adagolom ahogy dagaszt a gép és  ahogy a tészta kívánja.
Itt egy kép megvágva!

 

Remélem segítettem.


jegkasa Előzmény | 2008.03.31. 20:57 - #558

Szia Nenee!
 
Igen az egész tejmennyiséget lecseréltem vízre, így is finom puha lett és jobban hasonlít a kenyérhez az íze. Most egyébként tönkölyliszt és rétesliszt keverékéből sütötte. A héja is keményebb lett és cserepeket is sikerült rá varázsolni. Megvágott képet tegyek fel?

moldvanm Előzmény | 2008.03.31. 20:50 - #557

Eza tönkölyös szendvicskenyerem. Itt éppen megy csucsukákni a hűtőbe. A formát beraktam egy nagy sütőzacskóba. A végeredménnyel reggel jelentkezem.

kelesztés


Neene Előzmény | 2008.03.31. 17:27 - #556

De jó ötlet, Jégkása! És így milyen ízű a szendvicskenyér?? Az eredeti recept szerint már többször sütöttem én is, írtó laza és finom, de nekem is túl kalácsos az íze. Vízzel milyen lesz? És u.annyi kell vízből, mint tejből? Így gondolom nem olyan foszlós, vagy??

nagyon szép a túrótortád is, én egészen kihülve szeretem, ez már olyan, vehetek?


n.a. Előzmény | 2008.03.31. 17:14 - #555

Sziasztok,szia Limara!A foci tortát milyen piskótából készitetted?Andi

Olyan szépeket készitettetek,hogy csak ámulok


[Későbbi] [1034-1015] [1014-995] [994-975] [974-955] [954-935] [934-915] [914-895] [894-875] [874-855] [854-835] [834-815] [814-795] [794-775] [774-755] [754-735] [734-715] [714-695] [694-675] [674-655] [654-635] [634-615] [614-595] [594-575] [574-555] [554-535] [534-515] [514-495] [494-475] [474-455] [454-435] [434-415] [414-395] [394-375] [374-355] [354-335] [334-315] [314-295] [294-275] [274-255] [254-235] [234-215] [214-195] [194-175] [174-155] [154-135] [134-115] [114-95] [94-75] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?