E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2008.03.25. 19:20 - #334

Nagyon ügyes vagy Móni!


masala Előzmény | 2008.03.25. 19:19 - #333

Az ünnep előtti újságokban  volt egy kis füzetke az élesztőről és a kelttésztákról. Abban azt írták, hogy az összedolgozott élesztős tészta kelesztés nélkül kb. 6 hónapig eltartható a fagyasztóban. Ez is jól jöhet, ha csak késő este jut eszünkbe, hogy kellene egy kis tészta reggelre vagy délelőttre, de nem érünk rá. A hűtőben szépen felenged és már formázható is. / Igaz, hogy a dagasztáshoz kell a legkevesebb idő az egész sütésből /.

A többiről azt írták, amit itt már többen kipróbáltak. Lehet megformázva és megsütve is fagyasztani.


andrej Előzmény | 2008.03.25. 19:16 - #332

Vaúúúúú Móni!Ez igen!


masala Előzmény | 2008.03.25. 19:13 - #331

Én is cukroztam, de akkor meg fehér lett a rózsaszín szirom a cukortól.

Superkeri ez a létező legegyszerűbb. Kinyújtottam, feltekertem és egy kisebb szögletes tepsibe tettem kelni, amit kitöltött a tészta a végére. Csak lazán tekertem rajta egyet és szépen összenőlt.


moldvanm Előzmény | 2008.03.25. 19:10 - #330

Íme a tönkölyös zsemléim. Nagyon könnyűek, lazák.

tönkölyös zsemlék

Ez pedig a kókusztejes kalács, amit 3-as fonással csináltam. Ez már technikai előrelépés ugyebár? Középen elszúrtam, de nem olyan csúf.

kókusztejes kalács


andrej Előzmény | 2008.03.25. 18:53 - #329

Masala!Jól alá kell porcokrozni.Én nyújtottam,majd felvettem.Megint egy kis nyújtás,megint felvettem.Utána formázás.

A sütéseid pedig nagyon szépek.


superkeri Előzmény | 2008.03.25. 18:31 - #328

   Masala! mit tennél, ha teljesen jó lennél? még ennyi szépség! a kalács a csúcs!!! írnál a formázásáról?


masala Előzmény | 2008.03.25. 18:20 - #327

És mit csináltál vele? Irány a kuka?


Limara Előzmény | 2008.03.25. 18:18 - #326

Masala! gyönyörűeket készítettél, gratulálok! A habcukorral én is így jártam, csak öntöttem, öntöttem hozzá még a cukrot, végül az egész fél kilót felvette szinte


masala Előzmény | 2008.03.25. 18:16 - #325

Húsvéti kalács.jpg Ez volt a húsvéti kalácsunk a sonka mellé. Hasonlót már akkor is sütöttem, amikor kézzel kellett dagasztanom. Ez kicsit édes csak, de nem sós, mint ahogy mostanában írják az újságok receptjei. Nekünk ez ízlik a sonka sóssága mellé.

 Kovászos Lovagkenyér.jpg Kovászos Lovagkenyér

Ezt Bezsának köszönhetem, Elővettem a kb. 8 hónapja lefagyasztott rozsos kovászomat. Újraélesztettem és megetettem, ő pedig meghálálta. Most egy másik kovászos kenyerem van a gépben, de ez most egy kicsit elaludt, mert már több, mint egy órája kel és még van neki legalább fél óra hátra. Remélem ennyi elég lesz. Igaz, hogy ebben 15 dkg kovász van és csak 1 dkg élesztő a 60 dkg liszthez. Azért sütöm gépben, hogy legalább a sütés alatt ne keljen figyelni rá.


masala Előzmény | 2008.03.25. 18:05 - #324

Pillecukor.jpg Kb. másfél hete eljutottam idáig. Azóta a hűtőben dekkol a massza. Háromszor annyi cukrot vett fel, mint amennyi írva van. Mit nem csináltam jól? Amikor formázni akartam, hozzátapadt a szilikonlaphoz és elszakadt. Jó ez a cukor egyáltalán?  Cristina.....? Én is szeretnék olyan szép virágokat! Amarillis.....?

Kinder pingqi.jpg Kinder Pingvin

Az eredeti adagolás, de nagyon sok a krém / még így sem tettem bele mindet /  és a két réteg között levő csokoládén elcsúszik a sütemény. Miért?  Különben a süti nagyon finom, lesz ismétlés is, de nem így.

Túrós sajtos.jpg Ez már nálam a szokásos, de mindég elfogy. Most egy sokkal krémesebb túróval készült és még jobb lett a tésztája.


andrej Előzmény | 2008.03.25. 17:41 - #323

Ancsi örülök,hogy segíthettem.


andrej Előzmény | 2008.03.25. 17:39 - #322

Szia Amarillisz!Jól néz ki a kenyered!


Amarillisz Előzmény | 2008.03.25. 17:36 - #321

sziasztok!

hoztam én is egy kenyeret, külsőleg közepesen sikerült, de finom.

ancsi54! kakaós csiga sikerült? vagy mégsem készült?


ancsi54 Előzmény | 2008.03.25. 17:33 - #320

ANDREJ! Kösziköszikösziköszi, hogy ez nekem nem jutott eszembe, igy is lehet tejszint mérni


andrej Előzmény | 2008.03.25. 17:16 - #319

Én akkora hülye vagyok!Képzeljétek el,már a kenyeremnek meg kellett volna sülnie.Megyek a konyhába,hogy meglessem.Hát látom,hogy fehér alig nőtt valamit.Kinyitom a sütőajtót,érzem,hogy nem meleg.Az első gondolatom az volt,hogy teljesen bedöglött a sütőm.Aztán odanéztem a programkapcsolóra és akkor szembesütem azzal,hogy nem a légkeverésre tekertem,hanem a kiolvasztásra.Ami ugye csak a konyhameleg levegőt keringeti.

Tehát még 1 órát kelt a kenyerem.Mi lesz belőle mire megsül?


andrej Előzmény | 2008.03.25. 17:00 - #318

Ancsi!Meglátod,sikerülni fog.Ha nem az első,akkor a következő.

A tejszínnel én meg azt szoktam csinálni,hogy lemérem a poharat,és úgy öntöm bele a tejszínt.Akkor nem dl mérem,hanem dekában.


virag Előzmény | 2008.03.25. 16:57 - #317

Fruzska!

Írtam a füvesbe!


ancsi54 Előzmény | 2008.03.25. 16:52 - #316

Majorkaj, Fruzska! Köszi szépen a választ, bizony hogy sokat segitettetek. Holnap belevetem magam a kenyérsütés sürüjébe, már tiszta izgalomba vagyok hogy sikerül-e? Vagy mit fogok össze-vissza idétlenkedni, ez lesz életem első kenyérkéje ebben a formában ,mert gépben már sütöttem.A fonott kalácskák már egész jól mennek, igaz még csak a hármas fonásig, de az már szuper. A hétvégén megpróbálom a hokkaidó kalácsot, tök jól hangzik és jól néz ki. Most olvastam itt, gyorsan el is mentettem. A recept 15 dkg tejszínt ir, az szerintetek 1.5 dl lehet? Mindenki gyönyörüségeket alkot, imádok idejönni közétek. Mindig tanulok valamit, ellesek egypár jó ötletet és mindenki segitőkész


majorkaj Előzmény | 2008.03.25. 16:36 - #315

Szia Ancsi !

Csak a tisztán látás  miatt írom, hogyha a 3*20 perces dagasztással készíted a kenyeret akkor öszesen kb. 1 óra (40 percnél bevágni a tésztát és még kb. 20 perc kelesztés) telik el, hogy kivetted a gépből a tésztát és megy a sütőbe.

Ha csak egyszr 20 percet dagasztod a gépben és kiteszed kelesztőtálba a tésztát akkor kb. 50 perc múlva formázod és még 1 órát kel a kenyér már a jénaiban.
Remélem így mrá világosabb, de ha nem akkor megpróbáljuk másképp megközelíteni a dolgot. És hidd el itt nincs buta kérdés. Mi is végig mentünk a rögös úton a kenyérsütés terén.

Lányok ! Micsoda kenyér felhozatal!

Limara ! Gyönyörű az a 6-os fonású. Minden elismerésem.


[Későbbi] [1034-1015] [1014-995] [994-975] [974-955] [954-935] [934-915] [914-895] [894-875] [874-855] [854-835] [834-815] [814-795] [794-775] [774-755] [754-735] [734-715] [714-695] [694-675] [674-655] [654-635] [634-615] [614-595] [594-575] [574-555] [554-535] [534-515] [514-495] [494-475] [474-455] [454-435] [434-415] [414-395] [394-375] [374-355] [354-335] [334-315] [314-295] [294-275] [274-255] [254-235] [234-215] [214-195] [194-175] [174-155] [154-135] [134-115] [114-95] [94-75] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?