E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

ancsi54 Előzmény | 2008.04.02. 18:08 - #614

Akkor én is ide teszem fel a kérdéseimet Fruzskának a kaláccsal kapcsolatban: a gépben kell keleszteni is vagy csak dagasztani, majd kivenni és ugy keleszteni? A kakaót kell higitani vagy csak belezuttyantom, de mikor? AKKOR AMIKOR A TÉSZTA MÉG A GÉPBEN VAN? Jaj mennyi kérdés, de majd csak összeáll ám a kép egyszercsak. Köszi


Dojika Előzmény | 2008.04.02. 18:01 - #613

én meg még fogok egy pár ilyet, valószínűleg ....


bezsa Előzmény | 2008.04.02. 17:56 - #612

Neene ilyeneket én is csináltam. Akkor még nem tudtam, hogy elkovászolodott, adtam hozzá vízet, aztán lisztet gyúrtam mint a hülye aztán egyre rosszabb lett. Képet enm tudok rakni, de kisdobos becsületszavamra ezt mind elkövettem.


Limara Előzmény | 2008.04.02. 17:45 - #611

Sziasztok!

Neene! Sajnos ez megint egy kissé elkovászolódott kenyér.8| Ne keseredj el, én is sorozatban gyártottam kezdetben az ilyeneket, itt a bizonyíték:

 

 

Azt ajánlom, hogy csak hideg vagy kézmeleg hozzávalókkal dolgozzál, ha van a gépeden előmelegítés, azt próbáld meg kiiktatni, vagy végig nyitott géppel dagasszál! 20 percnél semmiképpen sem tovább és kikapcsolt gépben vagy inkább kelesztőtálban kelesszél! Meglátod ez csak múló rossz széria!


Dojika Előzmény | 2008.04.02. 17:23 - #610

akkor megismétlem a Fruzskához intézett kérdésemet, a csodaszép foszlós-kalács okán:

Fruzska, szánom-bánom, de még csak gépben sütöttem kalácsot innen vett recepttel, mit takar az "úgy készül, min  a többi" ?

Köszi Moha, hogy szóltál, még bele kell jönnöm, mit hova kell beírni


Moha Előzmény | 2008.04.02. 16:37 - #609

Bau   azokból a csodás zsemlékből valami töltött finomság lesz ugye?

Boglárka  gratulálok  csak így tovább! Ügyes vagy!


Moha Előzmény | 2008.04.02. 16:14 - #608

Sziasztok!

Ancsi és Dojika itt kérdezzetek Fruzsitól,mert a "Bármit"-be csak a recepteket írjuk,oda nem nagyon nézegetünk vissza,így soká kell várnotok a válaszra!

Mindenkinek gratulálok a szépséges dolgokhoz!


Neene Előzmény | 2008.04.02. 15:19 - #607

Frizska, a Te csiguid viszont majd megszólalnak, bánatomban befúrtam 2-t, nem baj?


Neene Előzmény | 2008.04.02. 15:19 - #606

EPSN4168.JPG Na, közben meg szétesett a képernyőillesztőnk. Th így fest belülről...sieralmas. Nem is dicsekedni jöttem vele, hanem kérdezem, mi nem stimmel??? Mintha kicsit szoros lett volna formázáskor, de tényleg esetleg egy hangyányit csak. Hol a baj?? Lányok, pékecskék, én olyan bánatos vagyok...


Neene Előzmény | 2008.04.02. 15:11 - #605

Lányok, én egyre bénább vagyok! Annyira szerettem volna a jénaimmal remekelni, erre már olyan állapotot sem tudok teremteni, mint korábban jénai nélkül. Igazán, úgy éreztem, minden a helyén van, minden jó lesz, eere tessék... még nevetni is szabad! Nem tudom, mi a baj?!? Mitől ilyen lapos?? Limara öregtésztás kenyere, de most csak 10 dkg tönkölyt tettem a 40 BL80 mellé, + 20 dkg nyanya. Az jó volt, ebben nem láttam hibát. Aztán a formázás után mintha oldalt hosszában megrepedt volna, de a sütőben ez rendeződött, de minden más elromlott. Nem értem, hol a gond. Segítetek???

mi a baj? 

EPSN4167.JPG 

 


Dojika Előzmény | 2008.04.02. 14:24 - #604

Szia Fruzska, gyönyörű lett !!!! Bravo Kérdeztem tőled a "Bármit"-ben...


Fruzska Előzmény | 2008.04.02. 14:12 - #603

Sziasztok ma Bezsa vajas hajtott kakaós csigáját csináltam meg. Fantasztikus az íze. El fogom varázsolni a férjem




boglarka Előzmény | 2008.04.02. 11:15 - #602

benéztem,de minek mond óóó ég ....

olyan éhes lettem,hogy csak na és most erősnek kell lenem !!!!!!!!mert most kezdtem megint a 2 hetem és már csak 1o6 kiló vagyok értitek 119kg helyett és ez oly jó de megyek is tova mert eme gyönyörűségek oly csábitóak ,ha nem lenne képernyő akkor már bele is haraptam volna valamelyikbe na de megyek is tova eterrel ti meg csak sütögessetek,

JÉGKÁSA az a turó torta valami REMEK  IMÁDOM A TÚÚRÓÓT MOST IS KÖRÖZÖTT LESZ ALA NATÚRE EBÉDRE  szia mindenki és jó sütögetést nektek


majorkaj Előzmény | 2008.04.02. 10:39 - #601

Dondonene ! Gratulálok, nagyon sok szép mindent készítettél. Csak így tovább !


Limara Előzmény | 2008.04.02. 10:33 - #600

Szia Enid!
 
Szerintem a dagasztógép jó ötlet, ha nem akarsz gépi kenyeret sütni. Azt hiszem legközelebb én is azt veszek, annyit bosszankodom az üstök miatt.

Kézi, vagy dagasztógéppel történő dagasztáshoz egészen más folyadékarány szükséges. A dagasztógépek biztosan több folyadékot igényelnek, de sajnos nincs tapasztalatom, hogy mennyivel. Azt ajánlom, a receptben megadott folyadékot mérd ki, valamennyit tartsál először vissza, és lasan adagoljad a tésztához, ha még szükséges, nyugodtan tegyél hozzá. A kenyértészta ne legyen se kemény, se lágy, jól formázható rugalmas tészta legyen, de ne terüljön. Ahogy Margitka írta, megálljon a lábán. Semmiképpen se dagaszd ugyanannyi ideig mint a gépben. A lényeg, hogy egy jól kidolgozott tésztád legyen, amiben a lisztszemek szépen eloszlottak, nem álltak össze. Kézi dagasztásnál ez olyan 10-15 perc. Néhányszor az asztalhoz is csapkodhatod. Egy kis gyakorlat után látni fogod, mikor él a tészta a kezed alatt.

Túl lehet dagasztani a tésztát sajnos. Ekkor átmelegszik, elkezd szétesni, a felülete rücskössé válik. Sajnos menthetetlen ilyenkor.

Formázni lisztezett felületen szoktunk, de csak éppen, vékonyan vonja be a tésztát, ne álljon alatta. Formázás után vigyázni kell vele, könnyen összeesik, virágporlasztóval spricceld inkább, úgy nem kell hozzáérni. Ha formázáskor össze-vissza ragad a tészta, akkor lágyra dagasztottad. Nézd meg a videókat, azon lehet látni, milyen állagú a jó tészta.

Sok sikert! Üdv


andrej Előzmény | 2008.04.02. 10:29 - #599

Dondonene!Igazán szép a felhozatal.Ügyes vagy!


Limara Előzmény | 2008.04.02. 10:11 - #598

Hozom Dondonene képeit:

magvas kenyér     fehér kenyér

           magvas kenyér                                                  fehér kenyér

fehér kenyér   kenyércipócskák

                 fehér kenyér                                                         kenyércipócskák

pogácsa  pogácsa

Gratulálok, nagyon szépeket készítettél! (képre kattintva kinagyítható)


majorkaj Előzmény | 2008.04.02. 09:41 - #597

Sziasztok !

Megint remekeltetek Pékecskék !

Móni ! Csak úgy mosolyognak azok a briósok.

Bau ! Csoda szépek a kiflik, zsömik. Izgatottan várom mit alkotsz belőle.

Dojika ! Látom szép lett a kenyered, amiért drukkoltam.


moldvanm Előzmény | 2008.04.02. 09:16 - #596

Bau!

Nagyon szépek a kiflik. Kíváncsian várom mivé varázsolod csodás zsemléidet?

Dojika!

Nagyon jól sikerült a szendvicskenyered. Gratulálok!


Dojika Előzmény | 2008.04.02. 09:03 - #595

Fruzsi, köszi a recepteket, a kalácsot meg fogom sütni, mert nagyon nagyon tetszik


[Későbbi] [1034-1015] [1014-995] [994-975] [974-955] [954-935] [934-915] [914-895] [894-875] [874-855] [854-835] [834-815] [814-795] [794-775] [774-755] [754-735] [734-715] [714-695] [694-675] [674-655] [654-635] [634-615] [614-595] [594-575] [574-555] [554-535] [534-515] [514-495] [494-475] [474-455] [454-435] [434-415] [414-395] [394-375] [374-355] [354-335] [334-315] [314-295] [294-275] [274-255] [254-235] [234-215] [214-195] [194-175] [174-155] [154-135] [134-115] [114-95] [94-75] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?