Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Akkor én is ide teszem fel a kérdéseimet Fruzskának a kaláccsal kapcsolatban: a gépben kell keleszteni is vagy csak dagasztani, majd kivenni és ugy keleszteni? A kakaót kell higitani vagy csak belezuttyantom, de mikor? AKKOR AMIKOR A TÉSZTA MÉG A GÉPBEN VAN? Jaj mennyi kérdés, de majd csak összeáll ám a kép egyszercsak. Köszi
Neene ilyeneket én is csináltam. Akkor még nem tudtam, hogy elkovászolodott, adtam hozzá vízet, aztán lisztet gyúrtam mint a hülye aztán egyre rosszabb lett. Képet enm tudok rakni, de kisdobos becsületszavamra ezt mind elkövettem.
Neene! Sajnos ez megint egy kissé elkovászolódott kenyér. Ne keseredj el, én is sorozatban gyártottam kezdetben az ilyeneket, itt a bizonyíték:
Azt ajánlom, hogy csak hideg vagy kézmeleg hozzávalókkal dolgozzál, ha van a gépeden előmelegítés, azt próbáld meg kiiktatni, vagy végig nyitott géppel dagasszál! 20 percnél semmiképpen sem tovább és kikapcsolt gépben vagy inkább kelesztőtálban kelesszél! Meglátod ez csak múló rossz széria!
Ancsi és Dojika itt kérdezzetek Fruzsitól,mert a "Bármit"-be csak a recepteket írjuk,oda nem nagyon nézegetünk vissza,így soká kell várnotok a válaszra!
Na, közben meg szétesett a képernyőillesztőnk. Th így fest belülről...sieralmas. Nem is dicsekedni jöttem vele, hanem kérdezem, mi nem stimmel??? Mintha kicsit szoros lett volna formázáskor, de tényleg esetleg egy hangyányit csak. Hol a baj?? Lányok, pékecskék, én olyan bánatos vagyok...
Lányok, én egyre bénább vagyok! Annyira szerettem volna a jénaimmal remekelni, erre már olyan állapotot sem tudok teremteni, mint korábban jénai nélkül. Igazán, úgy éreztem, minden a helyén van, minden jó lesz, eere tessék... még nevetni is szabad! Nem tudom, mi a baj?!? Mitől ilyen lapos?? Limara öregtésztás kenyere, de most csak 10 dkg tönkölyt tettem a 40 BL80 mellé, + 20 dkg nyanya. Az jó volt, ebben nem láttam hibát. Aztán a formázás után mintha oldalt hosszában megrepedt volna, de a sütőben ez rendeződött, de minden más elromlott. Nem értem, hol a gond. Segítetek???
olyan éhes lettem,hogy csak na és most erősnek kell lenem !!!!!!!!mert most kezdtem megint a 2 hetem és már csak 1o6 kiló vagyok értitek 119kg helyett és ez oly jó de megyek is tova mert eme gyönyörűségek oly csábitóak ,ha nem lenne képernyő akkor már bele is haraptam volna valamelyikbe na de megyek is tova eterrel ti meg csak sütögessetek,
JÉGKÁSA az a turó torta valami REMEK IMÁDOM A TÚÚRÓÓT MOST IS KÖRÖZÖTT LESZ ALA NATÚRE EBÉDRE szia mindenki és jó sütögetést nektek
Szerintem a dagasztógép jó ötlet, ha nem akarsz gépi kenyeret sütni. Azt hiszem legközelebb én is azt veszek, annyit bosszankodom az üstök miatt.
Kézi, vagy dagasztógéppel történő dagasztáshoz egészen más folyadékarány szükséges. A dagasztógépek biztosan több folyadékot igényelnek, de sajnos nincs tapasztalatom, hogy mennyivel. Azt ajánlom, a receptben megadott folyadékot mérd ki, valamennyit tartsál először vissza, és lasan adagoljad a tésztához, ha még szükséges, nyugodtan tegyél hozzá. A kenyértészta ne legyen se kemény, se lágy, jól formázható rugalmas tészta legyen, de ne terüljön. Ahogy Margitka írta, megálljon a lábán. Semmiképpen se dagaszd ugyanannyi ideig mint a gépben. A lényeg, hogy egy jól kidolgozott tésztád legyen, amiben a lisztszemek szépen eloszlottak, nem álltak össze. Kézi dagasztásnál ez olyan 10-15 perc. Néhányszor az asztalhoz is csapkodhatod. Egy kis gyakorlat után látni fogod, mikor él a tészta a kezed alatt.
Túl lehet dagasztani a tésztát sajnos. Ekkor átmelegszik, elkezd szétesni, a felülete rücskössé válik. Sajnos menthetetlen ilyenkor.
Formázni lisztezett felületen szoktunk, de csak éppen, vékonyan vonja be a tésztát, ne álljon alatta. Formázás után vigyázni kell vele, könnyen összeesik, virágporlasztóval spricceld inkább, úgy nem kell hozzáérni. Ha formázáskor össze-vissza ragad a tészta, akkor lágyra dagasztottad. Nézd meg a videókat, azon lehet látni, milyen állagú a jó tészta.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit