E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

bezsa Előzmény | 2008.03.29. 19:19 - #454

Szia Moha!

Én is azt olvastam, hogy a pizzát a legmagasabb hőfokon kell sütni. Amikor csinálok akkor én is max.ra teszem a hőfokot.


Moha Előzmény | 2008.03.29. 19:15 - #453

Sziasztok! 

Hát éhesen tényleg nem lehet ide jönni! Superkeri ez a bőségasztal gyönyörű lett!  Jégkása, Kartika, Bea nektek is gratula a sok szépségért!

Bau a kenyeret nem lakkozom, csak a sütés utolsó 5 percére leveszem a jénai tetejét,alaposan megspriccelem,úgy megy vissza még sülni. Amikor kiveszem én már nem spriccelem le,csak kiteszem hűlni.

Ma is pizzát sütöttem,és érdekes tapasztalatom volt vele. Már több helyen olvastam,hogy nagyon magas hőfokon kell sütni, így hasonlít legjobban a kemencében sütésre a dolog. Felfűtöttem a vénséges sütőmet a max. hőfokra, (nálam ez kb. 220-240 fok) és így sültek a pizzák, kb. 10-12 perc alatt készre. Az alja ropogós lett,tökéletesen megsült,nem száradt ki,szóval működik az ötlet.


bezsa Előzmény | 2008.03.29. 19:14 - #452

Ancsi az általánosban már irtam, de kezdjük előlről. Kell egy webes képtár. Küldjek meghívót a tvn-re. Sokan vagyunk ott és abban tudok segíteni.


ancsi54 Előzmény | 2008.03.29. 18:56 - #451

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni Tőletek. Képeket szeretnék feltenni de nem tudom hogy kell még azt se találom ahonnan el tudnék indulni. Nagyon béna vagyok, segítsetek, köszi szépen,üdv:Anikó


jegkasa Előzmény | 2008.03.29. 18:55 - #450

Fruzska!
 
Nagyon szépek a mézesek!
 
Szuperkeri és Pékinas!
 Nagyon ügyesek vagytok!  Még jó hogy most vacsoráztam különben a képernyőbe harapok!

moldvanm Előzmény | 2008.03.29. 18:54 - #449

Mindenkinek gratulálok az alkotásokhoz. Gyönyörűség születtek én csak csorgatom a nyálam és meresztem a szemem.


andrej Előzmény | 2008.03.29. 18:54 - #448

Superkeri!Bezsának teljesen igaza van.Mielőtt megnéznénk a képeidet,enni kell.GYÖNYÖRŰEK,NAGYON-NAGYON gusztusosak a hidegtálak.


bezsa Előzmény | 2008.03.29. 18:33 - #447

Hozom Superkeri képeit!

Tegnap egy kedves ismerősünknek volt a nyugdíjas búcsúztatója és arra készültünk. A hidegtálak és a kiflik   oda készültek

 

  Kenyeres 274.jpg  Kenyeres 275.jpg

Kenyeres 277.jpg  Kenyeres 279.jpg

Kenyeres 284.jpg  Kenyeres 285.jpg

A kalácsokat ma sütöttük.

Azt sejtettem, hogy mielőtt ide leülök, jobb ha megvacsorázom. NAgyon szépséges dolgok készült

ek itt.


Fruzska Előzmény | 2008.03.29. 18:29 - #446

Sziasztok ma mézes puszedlit sütöttem.



enid5 Előzmény | 2008.03.29. 18:25 - #445

Nagyon köszönöm a gyors segítséget!!! Most újradagasztottam a tésztát finoman, s betettem a második kelésre. NAgyon izgulok, hogy jó legyen. Sokkal lágyabb már ez a tészta mint a tegnapi volt, így remélem ehetőbb is lesz :).

Nemsokára beteszem sülni, ha kész, magírom milyen lett :).


EmMargit Előzmény | 2008.03.29. 18:02 - #444

Enid!

Ha megbolygatja az ember a tésztát, akkor össze szokott esni, ez igaz a második dagasztásra is. Ez nem baj, sőt tulajdonképpen ez kell neki azért, hogy az élesztő ismét táplálékban gazdag környezetbe kerüljön és szaporodni, dolgozni tudjon.

Ha hirtelen hideget, huzatot kap a tészta és ettől esik össze az nem jó, de a második dagasztás előtt nem is nagy vész. A végleges kelesztésnél már kínos, mert újrakelni magától nem tud.

Robotgéppel nagyon régen dagasztottam már, de nekem is feltekeredett a gépkarokra, ezért is ment tönkre annak idején egy kis kézi robotgépem. Nagyon keménynek azért nem kell, nem is szabad lennie a tésztának, mert akkor nehezen vagy rosszul kel és annál szorosabb lesz a kész kenyér is.

Ha jó a tészta állaga és kézzel belenyúlsz alaposabban, akkor bizony ragad és ez nem baj. Ha simán le tudtad szedni a gépről és nem ragadt a kezedre, akkor biztos, hogy túl kemény volt.

Remélem tudtam segíteni, de kérdezzél, ha bármire szükséged van még. Üdv, Margit


enid5 Előzmény | 2008.03.29. 17:44 - #443

Köszönöm a választ. Elolvastam az ott találtakat.

Megnéztem az előbb a tésztát, szépen feljött, de mikor kibontottam a meleg bebugyolálásból, akkor elkezdett összeesni. Ez normális dolog???

Másik kérdésem, hogy mikor nemsokára kiveszem az első kelesztésből, akkor át kell gyúrni, vagy azt szigorúan tilos, mert összeesik?

Harmadik kérdés, hogy a robotgép dagasztó része nem kis bucikát csinált, hanem az egész tészta rákunkorodott a forgórészre, úgy operálgattam le róla. Ez nagy baj?


EmMargit Előzmény | 2008.03.29. 17:35 - #442

Szia Enid!
 
Üdvözöllek közöttünk.
 
A bal oldalon találsz egy ilyet: Néhány tanács és ötlet.... kezdőknek. Ha jól emlékszem itt van szó róla, hogy miért kell kétszer dagasztani. Mindenképpen másodszor is össze kell dolgozni a tésztát, de ennek már nem feltétlenül kell olyan alapos dagasztásnak lenni mint az elsőnek.

A kenyértészta állagát elmondani elég nehéz, a saját tapasztalat majd segít a későbbiekben, de erről is van szó a fent említett segítő részben.

Először mindenképpen érdemesebb lenne egy teljesen fehér lisztből készülő tésztával kísérletezni, mert ezzel sokkal könnyebb dolgozni, de látom már készülőben az újabb, így ezzel az ötletemmel már elkéstem.

Kérlek a bal oldalon kicsit olvasgassál és ezután ismét kérdezzél bátran. Szívesen segítünk, csak amit ott már leírtam, azt most nem szeretném itt újra.

Várom jelentkezésedet, üdv, Margit


enid5 Előzmény | 2008.03.29. 17:19 - #441

Sziasztok!

Kenyérsütés témában kérdeznék! Idáig még sosem sikerült rendes és finom kelt-tésztát készítenem, kenyeret meg főleg nem, így elég bizonytalan vagyok :(. Tegnap sütöttem egyet, az szörnyen kemény lett. Ma találtam erre az oldalra, így az itt olvasható instrukciók alapján próbáltam egy újat összerakni, most kel. Nekem nincs kenyérsütőgépem, így a dagasztás a robotgéppel történt. Tönkölybúzaliszt és teljes kiőrlésű liszt keverékéből gyúrtam, mert fogyókúrázom, s egyáltalán nem eszem fehét kenyeret már egy hete.

Kérdésem az, hogy milyen állagúnak kell lennie a kenyérnek a dagasztás után? Mert már nem ragadt a kezemhez sem az edényhez mikor elraktam kelni, puha volt, de nem állt úgy össze mint az itt lévő videón, ami a kenyérsütőgépben való dagasztást mutatja be. Már elindult a kelése, jön fel szépen, de nem buborékos még.

Kérdésem az is, hogy mindenképpen kétszer kell dagasztani, vagy ez csak egy lehetőség?


superkeri Előzmény | 2008.03.29. 16:37 - #440

      Lányok!  ez aztán a parádé!

 Moha, Bea, Fruzsika  kenyér és pompos bemutatója, Jégkása sütiei ,zsemléi, Kartika pogija is mind-mind remek alkotások!

 Limara! a tortád valami fantasztikusan néz ki és biztos nagyon fifni is. Micsoda ötletek pattannak ki a fejedből!!!

Nálunk is volt sütés. Mégpedig Limara Tejfölös kiflije készült --zsúrra, ma kalács  sült  ,egy mákos-meggyes töltelékkel, a másikba cukrozott narancshéj és csokitojás darabok. ( majd Bezsa hozza a képeket) 


bau Előzmény | 2008.03.29. 15:42 - #439

húúú! Azok a zsemlék és a kenyerek...nyami  Én ma tócsit sütöttem,a főzősben mutatom. Kenyeret majd csak holnap kell sütnöm,de jövő hétre valami csigafélét tervezek.

 


Fruzska Előzmény | 2008.03.29. 15:37 - #438

Köszönöm szépen a recepteket, megpróbálom


ancsi54 Előzmény | 2008.03.29. 15:04 - #437

Sziasztok! Látom ma mindenki pihizik, vagy sétál a verőfényes napsütésben. Esetleg finomságot sütöget!!! Én ma nagyon szorgalmas voltam, megsütöttem Amarillisz féle kakaós csigát, csináltam egy kenyérkét, és most kel a gépben a fonott kalácsnak való. Megmutatni sajnos nem tudom, mert nem tudok képet feltenni. A csiga issssssteni finom lett, a kenyér is, és a fonott kalácsban is reménykedem hogy sikerülni fog, többször csináltam már eddig még mindig jó lett. Vajon hogy kellene képet feltenni, szeretném megmutatni a mai termésemet.


jegkasa Előzmény | 2008.03.29. 14:22 - #436

Sziasztok!
 
Bea!
Nagyon szép a kenyered!
Kartika!
A pogácsát és a pompost is megkóstoltam!
Mindenkinek ! Gratula!
 

Sütöttem ma szendvicskenyeret és zsemlét:

Finom könyű lett! A zsemléket máskor nagyobb tepsibe kell tegyem mert nagyon összenőttek.


Limara Előzmény | 2008.03.29. 07:14 - #435

Gratulálok, nagy szép mesterműveket hoztatok megint!


[Későbbi] [1034-1015] [1014-995] [994-975] [974-955] [954-935] [934-915] [914-895] [894-875] [874-855] [854-835] [834-815] [814-795] [794-775] [774-755] [754-735] [734-715] [714-695] [694-675] [674-655] [654-635] [634-615] [614-595] [594-575] [574-555] [554-535] [534-515] [514-495] [494-475] [474-455] [454-435] [434-415] [414-395] [394-375] [374-355] [354-335] [334-315] [314-295] [294-275] [274-255] [254-235] [234-215] [214-195] [194-175] [174-155] [154-135] [134-115] [114-95] [94-75] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?