Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Dondonene, én is melléfogtam tegnap a kenyeremmel... én is a hiba oldalt nézegetem két napja... egyrészt a formázásom se sikerült, a tészta is lágy lett a nagy jénaihoz, de azt hiszem a kelesztéssel is baj van nálam... mintha miden túlkellne, talán túl meleg van...
Tulajdonképpen én mostanában Limara féle szendvicskenyér receptjén indulok ki a sütéseimhez.
10 dkg lisztből 2dkg élesztővel 1 tk cukorral 1dl víz vagy tej. ezt 20 percig eg ylezárt edényben hagyom kelni. Ezután a liszteket variálva állítom össze a tésztát. A zsemléhez most 30 dkg tk. lisztet és 10 dkg BL 80-as lisztet kevertem meg magokat. A tojást viszont kihagyom belőle. Az hogy tejet vagy vizet használok attól függ mennyire szeretnék kalácso jellegű tésztát.Én kétszer dagasztom és a formázás után kelesztem 1 órát. Ha még még kérdésed szólj. Szivesen segítek amiben tudok.
Ha valaki lát széthúzós dobozformát írjátok be légyszíves,mert én is szeretnék venni! Meg persze Bea is!
Sipike elég úgy,hogy dagaszt a gép,aztán kiveszed tálba, letakarva kel 20 percet, kiveszed átgyúrod, aztán még kap a tálban 20 percet. Ezután lehet formázni.
Ez melyik recept alapján sült? Tegnap én is próbálkoztam - a Margitka Rozsos buci vagy zsemle receptje alapján, bár elkészítés itt nem is volt, azt máshol néztem meg - félsiker! Kicsit a formázás még nem volt tökéletes, de az íze rendben volt! Egy kérdésem maradt: egyszer vagy kétszer kell-e dagasztatni a tésztát?
Kicsit pirosabbra szeretném sütni, de félek, hogy nagyon vastag és kemény lesz az alja. Vegyem le a sütés vége felé a jénai tetejét és/vagy spricceljem meg????
Ismét gratula mindenkinek!
Móni, Emes! Köszi a segítséget! Lányok, ha lát valaki ilyet, szólna nekem??? (széthúzható sütőforma)
Dondenene írd be kérlek a sajtostallérodat a Bármitbe! Köszi! Én egy barátnőm mamájától kapott reci alapján sütök, de sajna csak kontaktgrillben,mert nincs ilyen szép sütőm hozzá. Hol lehet ilyen jó kis tallérsütőt kapni lányok?
Jégkása a kérdés neked is szól, a tiéd is csodás lett! Kíváncsi vagyok a képre,hogy milyen a sütőd.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit