E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

konczbea76 Előzmény | 2008.04.07. 11:01 - #774

Gratula mindenkinek a hétvégi ténykedéséért!

Anikó! Ez nem semmi!!! nagyon ügyes vagy!

Amarillisz!  Nagyon guszta a mogyorótortád!

Limara! Gyönyörűek azok az aprócska hamburgerzsemlék... meg a túrótorta.

Moha! nagyon szép a díszítés (is) a tortádon! Te csináltad? A lúdláb is nagyon finom lehet...

Brigi! Szépek a zsemléid meg a kiflik!

Bau! Nekem tetszik a Hokkaidód...

Julika, Bezsa, Andi, Fruzska, Emes! Igazán szépek a kenyereitek!

Móni, Emes! Megmutatnátok azt a kenyérformát, amiben sütitek a kenyeret??? Légyszi, légyszi, légyszi...


Fruzska Előzmény | 2008.04.07. 10:44 - #773

Kovász fehér kenyérhez másként.

Hozzávalók: 2 közepes nagyságú burgonya, 4 ek cukor, csipet só, 25 dkg finom liszt.

A burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzzük. A tűzről levéve csipetnyi sóval ízesítjük, majd ha langyosra hült, a levében összetörjük. A burgonyás péphez hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és annyi vízzel keverjük simára, hogy palacsinta tészta sűrűségű masszát kapjunk. A tálat fóliával letakarjuk kendőbe csomagoljuk és langyos helyen 3 napig pihentetjük. Ekkorra a kovász kissé savanykás illatúvá válik, felületén kis buborékok képződnek, érezhetően erjedésben van. A kovászból kivesszük a kenyérhez szügséges mennyiséget. A maradékhoz bő maréknyi lisztet s elegendő vizet keverünk(megetetjük), fóliával letakarjuk és 24 órán át erjesszük. Az így elkészített kovász egy hétig tartható el, kenyérsütésnél egy rész kovászhoz négy rész lisztet adjunk. (Ha a kovász rózaszínűre színeződne, esetleg nem erjedés, hanem penészedés lépne fel, dobjuk ki, ne használjuk fel.



Fruzska Előzmény | 2008.04.07. 10:28 - #772

Sziasztok hztam a saját kikombinált KENYÉRFŰSZER receptemet.

Hozzávalók: 1 mokkáskanál ánizs, 2 ek kömény, 1 ek édes kömény(patikában vettem). 1 ek koriander.

A hozzávalókat mozsárban vagy kávétörőben összedaráljuk és légmentesen lezárva tároljuk. 50dkg lisztből készült kenyérhez 1 mokkáskanálnyit adunk belőle. Ízlés szerint keverhetünk bele még fekete borsot vagy szegfűborsot is.

Íme:



ancsi54 Előzmény | 2008.04.07. 10:25 - #771

Bezsa, köszi a képfelrakást! Mindenkinek nagyon köszönöm a dicséretet, jólesett és ösztönzőleg hatott rám. Két nap termése / szombat, vasárnap / amit itt láttok, igaz belehúztam rendesen, pörögtem ezerrel. Este belezutty az ágyikóba. Tőletek tanultam ezt a sok finomságot és rengeteg jó ötletet kaptam itt a topikon. EZER KÖSZÖNET ÉRTE! Először pedig félve kérdeztem, mert féltem a visszajelzésektől, tudtam hogy naivakat kérdezek. Aztán mikor mindenki kedves és segítőkész volt akkor aztán dőltek a kérdések.

Mostanság már hamarabb nekiállok egy kalácsnak, vagy egy sütinek, mert ha nem tudok valamit, akkor tudom hogy fordulhatok hozzátok bátran.További szép napot mindenkinek:Anikó


ILDIKO Előzmény | 2008.04.07. 09:43 - #770

HUUuu!

ANCSI, mondd csak ugy suttyomban: aludtal Te egyantalan?? Ennyi finomsagot csak ugy idetalalni. szabad ilyet?-amikor uugysem fogyozok!  EZ kesz pekseg kerem Nalatok. hihi Nagyon ugyes vagy!!


andrej Előzmény | 2008.04.07. 09:17 - #769

Ancsi!nagyon ügyes vagy!


bezsa Előzmény | 2008.04.07. 08:58 - #768

Hozom Ancsi képeit!

Stik002.jpg   Stik008.jpg

Stik012.jpg  Stik017.jpg

Stik027.jpg  Stik037.jpg

Stik038.jpg

Nagyon szépeket sütöttél Gratulálok.


Biga Előzmény | 2008.04.06. 21:30 - #767

Lányok!

Mindenkinek GRATULÁLOK!

 


Amarillisz Előzmény | 2008.04.06. 20:57 - #766

Ildiko!

csak annyi, hogy készítettem egy adag főzött krémet(tudod szokásos: tej-liszt(vagy vaníliás pudingpor-tej),és margarin-cukor), majd 15 dkg natúr , sótlan mogyorót ledaráltam, picit szárazon pirítottam, és a krémbe tettem. nagyon finom, jellegzetes íze van!


ILDIKO Előzmény | 2008.04.06. 19:40 - #765

Lanyok!

Sutottem most gyorsan egy nagy tepsi meggyes lepenyt. Isteni lett! Most eszem. Kieheztem ra mert keveset sutok.

 


ILDIKO Előzmény | 2008.04.06. 19:24 - #764

Huuu, kerem.Mar megint miket talalok itt! Kenyer, torta, suti!

LIMARA, a Pamela Andersonnak nincsenek ilyen "minii"! Total hatrahokoltem a szekemben ezektol a ciciktol.

EMES, nagyon szep a kenyered. Jutna egykis db Ildinek is?? kosszi!

AMARILLISZ, a Te mogyisid is elragadott"" . hihi Irjal mar tobbet hogy hogy keszitetted. Jo?? Mit jelent az : daralt mogyorobol hoztad? Az egy NET oldal, vagy daralt mogyibol keszitetted.? Luke vagyok, mi!?

BEZSA: a Yoghurt tortat IS szeretemmm!


Edo-bedo Előzmény | 2008.04.06. 19:10 - #763

Sziasztok!

Tortak,ludlab,gonyoru cserepes kenyerek,zsomik......ez igenAmulok-bamulok olyan szepeket hoztatok ma!

Taps mindenkinek!

En nem sutottem,nem foztem ma semmit,volt  a fagyoban sutilap,megtoltottem a grizes-mezes kremjevel,oszt azt esszukDe finom.

 


andrej Előzmény | 2008.04.06. 18:38 - #762

Köszönöm mindenkinek a dícséretet,de nem ígérem meg,hogy sokszor csinálok ilyet.Legalábbis nem szeretnék.


Limara Előzmény | 2008.04.06. 18:32 - #761

Emes! Mi élesztett nyanyának szoktuk hívni

Amarillisz! Nagyon guszta a torta!

Ma annyit ettem itt a képernyő előtt, hogy gurulok!


emes Előzmény | 2008.04.06. 18:07 - #760

Limara!  Most olvasom, hogy mit írtál a hambizsömikről: azok az apró zsömik! Hú, ha én ilyan gigásziakat sütnék, ami ilyen kerek marad, akkor én már majdnem zseni lennék! 


Amarillisz Előzmény | 2008.04.06. 18:05 - #759

sziasztok!

jujj, de szépeket és finomakat sütöttetek!

én most egy kis mogyorókrémes tortát (darált mogyoróból) hoztam

 

 

 


emes Előzmény | 2008.04.06. 18:02 - #758

Bocsi lányok! Nem akartam senkit félrevezetni! Az újkovász elnevezést, ezek szerint, én találtam ki, csak nem tudtam róla.  Ez Limara újkenyere előtti felfuttatott kovász! Nem az én találmányom! Csak én nyanyát nem szoktam hozzárakni, mert nekem az nem szokik itthon lenni.


bau Előzmény | 2008.04.06. 17:51 - #757

Aztarézfánfütyülőjét....

Mennyi szépség már megint!

Na szóval: Moha,és Páfrány,ma nagyon finomat eszik..-és a bau nem kap belőle...

Az a Lúdláb idesétálhatna legalább!

Emes! Fantasztikus az a kenyér,de engem is érdekel,hogy MI AZ AZ Új KOVÁSZ???

Andrejkám! Én kimondottan az ilyen különlegesen vágott kenyeret kedvelem!

Brigi!    Imádom a Gofrit!    Küldöd?


Limara Előzmény | 2008.04.06. 17:47 - #756

Mara !

jegkasa Előzmény | 2008.04.06. 17:47 - #755

Sziasztok!
Micsoda szép kenyerek, kiflik, kalácsok és sütemények csak a nyálam csorgatom!
 
Mindenkinek gratulálok, ögyesek vagytok.

[Későbbi] [1034-1015] [1014-995] [994-975] [974-955] [954-935] [934-915] [914-895] [894-875] [874-855] [854-835] [834-815] [814-795] [794-775] [774-755] [754-735] [734-715] [714-695] [694-675] [674-655] [654-635] [634-615] [614-595] [594-575] [574-555] [554-535] [534-515] [514-495] [494-475] [474-455] [454-435] [434-415] [414-395] [394-375] [374-355] [354-335] [334-315] [314-295] [294-275] [274-255] [254-235] [234-215] [214-195] [194-175] [174-155] [154-135] [134-115] [114-95] [94-75] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?