Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Otthon készíthető marcipán: 25 dkg mandula, 25 dkg porcukor, 1 tojásfehérje
A mandulát forró vízbe mártjuk egy percre, majd hideg vízbe, hogy a héjja könnyen lejöjjön. A megszárított mandulát kávédarálóban finomra őröljük, majd alaposan kikeverjük a cukorral és a tojásfehérjével.
Többféle ízesítéssel készíthető. Tehetünk bele rumot, mandulaaromát, őrölt fahéjat, vaníliás cukrot. A mandula helyett dióból vagy mogyoróból is elkészíthető.
Ételfestékkel/aromával színezhető.
Az elkészült masszával ugyanúgy járunk el, mintha tészta lenne, nyújtható, formázható.
HAMIS MARCIPÁN
1dl tejet 35dkg kristálycukorral felfozünk, 20dkg réteslisztet teszünk bele, 5 percig kevergetve fozzük, majd 12, 5dkg margarint keverünk bele. 1/2 fiola mandulaaromával ízesítjük. Megdermeszthetjük fóliával kibélelt formában, vagy melegen tortát is bevonhatunk vele
Pircsike én se sütve csinálom a tiramisut, hasonlit Moháéhoz, a család, barátok imádják (Én nem eszek sajt, vajkrém, joghurt stb) én egy olasztól tanultam. nem tul édes, de nagyon finom
Lanyok,joghurtos kremet keszitek a fiam tortajaba,de a zselatintol nem kemneyedett meg!Van otlete valakinek hogy tegyem kemenyebbe?Igy nem lehet felkenni a tortara...
Móni,2 napra készült pizza. Mondjuk a férjem tud is belőle enni rendesen. Mikor kedve van, fél tepsivel elfogyaszt ebédre, mondjuk vékony tésztával csináltam.
Julika, igen egy egész hadsereg lakik nálunk, 3 személyes, de mint írtam is, tettem el belőle a fagyasztóba, a dolgozós időre.
Pircsi! Én a tiramisu tortát nem szoktam sütni. A tortaforma alját kirakom konyakos kávéba mártott babapiskótával,erre jön a krém ,rászitálok kakaóport,majd megint babapiskóta, krém, kakaópor. Mehet a hűtőbe pár órára.
A krém: egy kis dobozos (250 gr) mascarpone, ízlés szerint porcukor, reszelt citromhéj, pici őrölt fahéj, ezeket kikeverem habosra, majd hozzáadok 3-4 dl habbá vert tejszínt és egy doboz Dr. Oetker tiramisu krémport, amit a rajta lévő utasítás szerint készítek el. Én nem szoktam nyers tojást tenni a krémbe,így biztosan eláll, és nem lesz tőle baja senkinek.
Cristina,Brigitta,Moha,és Dojika! ---Jár Nektek az OSZKÁR!
Dojika! Szerintem is egy kicsit lágy volt a tésztád,de úgy látom,hogy egy cseppet túl is kelt! Máskor kicsit szorosabbra hagyd a tésztát,és a kelesztési időre is figyelj! Amúgy nagyon szép az a kenyér!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit