Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Kedves Bezsa!Köszönöm az infót. Hm..két napja van meg a masina, és már kiderült mégsem volt annyira jó választás Inkább a 820-as kellett volna...Majd csak találok olyan receptet, amelyik "beavatkozás"nélkül is jó lesz. Addig is próbálkozom, a lelkesedésem még nem múlt el
Limara, gyönyörű ez a kenyér... de hozzá se fogom, mert ennyire "barna" kenyeret az enyémek nem esznek meg... ha 150 g-nál több benne a rozs, az már a pici fiamnak nem ízlik... De a te kenyered ámulatba ejt, mindig Ha lesz fehér változata, arra megtaníthatnál
Moha, szépek a bagettkéid
Nekem most kell, formázás után a szendvicskenyerem, titokban némi tönkölyliszt van benne . Köszönöm az elmúlt nap tanácsait, mert még soha ilyen szép tésztám nem volt mint most formázáskor... sima, gyönyörű... jaj, csak most ne rontsam el 10 percig dagasztottam a dagasztógépben, egyszer kis vizet, utána némi lisztet tettem hozzá és csodák csodája, sikerült
Bau ez a zsemlecsoda jól hangzik,kíváncsian várom a képeket róla,meg a tapasztalatokat a készítéshez! Az előre bemártott zsemleszelet nem fog nagyon elázni? Nem elég neki csak a palacsintatésztát beszívni? Kérünk pontos leírást!!
Limara kérlek számolj be erről a gyönyörű rozscipóról, esetleg kép megvágva? Ízre milyen lett? Régóta szeretnék olyan igazi bajor rozskenyeret készíteni, bár tudom a boltiban van sok egyéb vacak, de legalább állagra,ízre olyat Aztán ha jónak ítéled,akkor receptet is kérünk! Köszi!
Tegnapi nyanyás fehér kenyerem, kisebb adagban, mostanában ritkábban sütök fehér kenyeret, elég ennyi is.
Tegnap kezdtem készíteni ezt a rusztikus rozskenyeret. Nincs benne fehérliszt, csak tk. rozs és világos rozs. Kovásszal készült, élesztő nélkül. Tegnap délben dagasztottam be,só nélkül, kézzel, majd ment a hűtőbe 9 órán át pihizni. Akkor rászórtam a sót, begyúrtam, majd egy rozsliszttel alaposan beszórt konyharuhába tettem, majd tálba, és ismét ment a hűtőbe. Reggel kivettem, hogy kissé átmelegedjen, addig a sütőt felmelegítettem260 fokra, mikor kész lett, a tésztát átborítottam egy sütőtepsire és beraktam sülni. A sütőt azonnal visszavettem 220 fokra, majd 10 perc után 170 fokon sült még 40 percig. Belül nem tudom milyen, még forró.
Szeretnék egy ilyen kovászos, vastag héjú, "harapni való" fehér kenyeret is összehozni. Majd látom, mi sül ki belőle.
Sipike én azért tudom így csinálni, mert programozható gépem van. Te is meg tudod úgy csinálni, hogy elinditod a gépet 20 perces dagasztásra. Kikapcsolod és hagyod 20 percig kelni. Újabb dagasztás, kikapcs. és amikor szépen megkelt beindítod a sütést.
ancsi a kakaót is beletettem még az elején a gépbe a csoki darabkát a végén mikor csipog mert az dagasztás közben elolvadt volna. Nem a gépben kelesztem, mert akkorára megnő mint a ház, ezért kiteszem és kelesztő tálban kelesztem.
Nagyon köszönöm a hasznos és jólelkű tanácsokat. Az elmúlt 2 napban nem sütöttem, mert van egy 2 hónapos kislányom, aki még most sem alszik, így nehezen jutok odáig. De minden infót összegyűjtve nekiugrok majd egy újabb zsmlének vagy kenyérnek talán pénteken.
Lányok! Mindenkinek egy nagy cuppanós puszi jár a munkájáért! Gratulálok!
Fruzsika:szépek a csigucik!
Nenee: ne szomorkodj,ezt a túlkelesztéses játszmát mindegyikünk végig játszotta! Hiába adjuk a tanácsokat egymásnak,a megoldás mégis a Te kezedben lesz.,mert a saját tapasztalatodból fogsz rájönni a helyes megoldásra. Odáig meg kissé rögös út vezet... kitartás!
Mohácska! Látom mindenkit izgat a zsemléim sorsa... Most nevetni fogtok,de svábosan írom le a recept nevét! Igazából nem is tudom,hogy jól mondom-e...de bennem így maradt meg :Szejmelsnic A zsemléket lapokra vágom,mint mikor vajazni akarom,de 4 szelet legyen belőle. Darálok mákot,úgy mint mikor a beiglibe készül..tehát tejben megfőzöm cukorral.A zsemleszeleteket belemártom tojásos tejbe, és két szelet közé teszek egy kanál máktölteléket,majd sűrű palacsintatésztába forgatva bő olajban kisütöm.porcukorral megszórva tálalom. Majd hozom mutatni.
A kenyerek sütői kitettek magukért:Fruzsika, Andrej, Dojika, Dondonene
A péksütik sem maradtak alul, csodaszépre sikerültek. Gratulálok a készítőiknak:Fruzsika, Andrej, Moni, Bau, Dondonene
Neene! ne keseregj! Társadul szegődöm! Éppen ma sikerült másodszor olyan csúf kenyeret sütnöm, mint még talán kezdő koromban sem. Nagy a valószínűsége, hogy úgy jártam, mint Te. Rozsos bucit szerettem volna sütni, és még a sikér is kimaradt. A végeredmény egy "betontömb". Legközelebb jobban kell figyelnem.
Limara! az elkovászolódás jele az is, hogy a 2. kelés közben repedezni kezd a tészta, elég csúnyán és sülés közben pedig egyre kisebb lesz a kenyér?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit