Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Gyerekek! Hát ezek a kenyerek...! Meg kalácsok, meg muffin hegyek! És a sütik! Csodásak! Épp most vacsiztunk, és mondtam Anyunak, hogy ennék valami édeset. És hát innen-onnan lopkodtam is, hogy kielégítsem édes éhségemet! Utólag is köszi nektek!
Bea! Köszi, hogy kihoztad helyettem Kartikának a sörös linkjét. Láttam már reggel, csak nem volt időm rá, mert lekéstem volna a buszomat.
Limara Te aztán öntöd az önbizalmat Mindenkinek! Köszönjük a hozzáértő és építő kritikát és javaslatokat!
Ancsi nem baj, ha nehezebben jutsz el a végeredményig. Annál kedvesebb lesz az eredmény. Látod az én rozskenyerem is majdnem három napig készült. "Jó munkához idő kell!"
Masala, köszi a jótanácsot márványos kalács ügyben, legközelebb megpróbálom ahogy mondtad.
Lehet hogy kevés az önbizalmam és talán türelmetlen is vagyok, de azért igyekszem, csak nekem esetleg nehezebben mennek a dolgok.Azért szoktam kérdezni tapasztaltabb embereket és megfogadok minden jó tanácsot. Mert ez már csak igy megy.
További szép estét kivánok minden ügyes kis pékecskének, nagyon szép a mai felhozatal, mint mindig.
Iriszi! A pillangód egy cukorfalat, irtó bájos mosolygós kislány.
Neene látod csak bíznod kell Magadban és egy kis türelem árán milyen szép kenyered lett! Gyakorlat teszi a mestert! Ez senki NE felejtse el, ha fogytán a türelme!
Bea a kenyered igazán csinosra sikeredett. Ha az én első sörös kenyerem ilyen lenne.......
Moha ez a sütemény elég érdekes, nem tudom elképzelni, hogy lesz azonos tésztából háromféle állagú réteg. A kedves kommentárod alapján viszont azt hiszem, maradok tudatlan. Köszönöm! A kutyust pedig szép lassan szoktassátok vissza a norm. ételre, nehogy érzelmi válságba kerüljön.
Ancsi54 a kalácsod akkor lesz márványos, ha kb. 1 percnél tovább nem hagyod a kakaóval keveredni a gépben. Ha nem járt le az ideje, akkor kapcsold ki a gépet! Kiveszed a tésztát, megformázod és keleszted. Ezután már nem keveredik tovább. Eleinte én is sütöttem barna tésztájú kalácsot.
Meg is nézheted róla a régi képtárban a képet. Itt, bal oldalon, fent a Menü részben a Fórumozók képei.
Akik kevés önbizalommal rendelkeznek sütés terén és türelmetlenek, azoknak ajánlom a régi képek nézegetését, hogy elhigyjék, azok, akik ma jó tanácsokkal látják el Őket, szintén voltak Tanulók egykor. Persze a tanulásnak még sokáig nem lesz vége, de néhány balul sikerült képből lehet egy kis önbizalmat meríteni.
Na, hát itt van ez a szépség! Jelentem: Ukrán rozskenyér megszületett. Kicsit hosszú volt a vajúdás, de talán érdemes volt várni rá. Kicsit savanyú, jó rozsos ízű és kicsit, mintha szaftos lenne a tésztája, nem olyan száraz hatású, mint a többi kenyér. No, ezt jól megfogalmaztam! Úgy rémlik Kenyérke kenyere nem ilyen állagú volt, de gondolom ez a nem tökéletesen éber kovásznak köszönhető. Végül is majdnem három nap alatt készült el, de ez is azt mutatja, hogy nem szabad az első reakcióként a kukába dobni a tésztát. Kapott egy kis élesztőt és még egy napot a hűtőben kelegetett. Amikor már megunta, akkor bedugtam a sütőbe.
Lehet, hogy nem ilyennek kellene lenni, de ez az első "igazi" rozskenyérre hasonlító kenyerem. Még a színe is jó sötétbarna. Legközelebb jobban figyelek a kovászra!
Tegnap vettem 1 uveg Belga sort. A Barmibe beirtam 1 Belga sortorta recit. A heten elkeszitem es beszamolok a lotyistorta izerol es a kijozanodasi tapasztalatokrol majd.
Na, ilyen kenyérkére áhítoztam hosszú hetek óta ( amióta jénaim van ), úgy látszik ma, minden várakozáson felül, csak úgy egyszerűen, öregtésztásan ( Limara kenyere, 40dkg BL80+ 10dkg t.k búza ) szépre sikeredett. És nagyon finomra!! Kértek? Örömmel adom! Olyan boldog vagyok most, ha látnátok!! Csak vigyorgok!
Minden OKE? MOHA: Most olyan lettem mint a "szivenszurt gatyamadzag! Nem akartam En rossz recit kozolni. Nekunk bejott. En Worchester-szosz nelkul keszitettem, helyette egy mas, Indonez szoszt is vegyitettem.
Jelentem: Minden sutmenybol megcsortam! EZ ugyi kotelezo, marcsak a finomsagi vizsgalatok vegett!Mai kaja tegnaprol kinai: Tyap-tyoy pipivel.Holnapra tavaszi borso fozelek+ turos bugyor. Eljen JEGKASA otlete. hihi
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit