Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Köszönöm Margitka szerintem is csak a teljes program a jó, mert most isteni lett a kenyér amit csináltam. Brigi Én mindíg Margitka 1 kg-os gépi kenyerét sütöm, de néha válltoztatok az adalékon. Most tört krumplit adtam hozzá. Így lesz nekünk jó, isteni lett tényleg. Limara gyönyörűséges a sütésed a kenyered meg 1 díjjas. Egyszer szeretném élőben megtanúlni és látni ta tudásod.
ANDREJKE: Neem rosszalkodtam, CSAK csintalankodtam. Itt valami lotyoges van mostansag a Portalon sztem mert vagy NAGYON lassan tolt, vagy nem akarja tolteni amit irtal az oldalra. Hat igy letezik hogy 2x lett u-az elkuldve. A computer v. mi a bunos. Amiert irtam, AZ Brigiert volt hihihihi mert O mindent szeret lecentizni es ez a kifli naggyon belevaloan finomnak latszik. Az utobbi idoben Smailikat IS nehezen tesz fel es vagy kiveszi ujra. En ugy gondolom hogy a Portal "szekletezik" a dolgokkal. Miota megujult En nemtudom jol hasznalni.
Ps: Errrre az oldalra mindig vendeg leszek. ! hihi Johet meeg tobb is. ! Imadom amit keszitetek. hihi
Hát az úgy volt, hogy tegnap (a szülinapomra) sütöttem egy túrótortát: Bezsa-féle sült túrótorta.
Bezsa!!! Imába foglalom a neved a receptért!!! Isteni!!!
Lefényképezni nem tudtam, mert nem volt itthon a gép, és mire férjem hazahozta, kiderült, hogy gyenge az akksi benne. Ma meg már.... Na,majd legközelebb.
Mint már egészen biztosan észrevetted, a kelt tésztát nem lehet teljesen egyenletesre igazgatni, nyújtani, illetve bármilyen módon formázni, ha nem géppel, hanem csak házias módon, kézzel csinálja az ember. Én ennek tulajdonítom, hogy a Baguette egyik fele kicsit ducibb, másik vékonyabb, és ezeknek a következtében akár egy kicsit görbe is lehet a hossza miatt. Nekem sem sikerült sosem teljesen egyenes és egyenletes Baguettet sütnöm, de talán ez nem is baj
Ha az express program az amire gondolok, akkor az semmire nem jó. Az újabb gépeken van a gyorsprogram (ez kb. 2 órás, ezzel még lehet trükközgetni és elfogadható kenyeret sütni) mellett egy 1 órás a program, de az sajnos használhatatlan. A 2 óráshoz is már emelni kell az élesztő és a folyadék adagját, ezzel jóval lágyabb és könnyebben kelő tésztát kap az ember. A lényeg, hogy a sütés indulásakor még ne érje el a teljes (végleges) magasságát a tészta, sütés közben még tudjon kelni egy kicsit. Én csak fehér liszttel kísérleteznék - mint a kísérletezésnél mindig - mert ezzel a legkönnyebb kitapasztalni egy-egy programot, illetve gépet.
Ma ismét kalácsot készítettem, külsőre nem ez a díjnyertes kiadásom, de ízre nincs vele különösebb gond. A 4es fonatú már 5 kisgyermek pocakjában lakik, ( 2 saját+ 3 vendégkislány volt itt du-n )
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit