Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Superkeri én már csak a Pékinas kiskuktája lehetek. Ennyi finomság és ilyen szép tálalás! Ötletes a virslivel? töltött piros paprika is. Ha gastro tanfolyamot indítotok, én is jelentkezem.
Bezsa a Fiúk kenyere miből készül? Én a Szabolcs kenyerét szoktam sütni, az nagyon bejött!
Komolyan ,ha az ember egy kicsit kimarad,alig győz utána járni,ki milyen gyönyörűséget készitett.Nézzétek el nekem,de nem tudok név szerint sorolni,mindenki csodákat alkotott!
Mégis engedjétek meg,hogy Ildikót külön dicsérjem,mert olyan ritkán szokott hozni képet,és mindig elkápráztat minket!
Ildikó ez merénylet!!! Tessék szépen kicsiben adagolni a képeket, mert hiába sütök én is, ilyenkor nagyon írigy vagyok és sajnálom magam, hogy én nem tudok ilyen szépeket. Főleg, hogy nem kóstolhatom meg. Ennyi sütemény --tudom, hogy nem egyszerre készül--kemény munka!! Gondolom a Cica a fő pusztító?!
Egészen jól visszazökkentem a kovászos sütésbe. Csak rozskovászom van, de úgyis csak kevert lisztből sütök kenyeret. Persze azért a Fiúknak kell néha egy kis fehér is. Ezért sütöttem tatu kiflit is és csináltam persze öregtésztát is. Majdnem dupla adag lett belőle, mert az utolsó pillanatban indítottam a sütést a gépen. Éppen verdeste a tészta a gép tetejét. Igazából az ukrán rozskenyeret akarom megsütni, csak délután nincs elég időm a hosszabb kelesztést megvárni, most hétvégére pedig elfelejtettem megetetni a kovászt. Így aztán várhatok még egy hétig.
Sziasztok! Sütöttem kalácsot megint,kezdek lassan mániákus lenni. Limara ha erre jársz "megszakértenéd" a dolgot? Ez most a te tejszínes kalácstésztarecepted alapján készült, csak egy egész tojással ,nem 2-vel. A tészta jó rugalmas lett, nem túl lágy, remekül formázható, szép is lett a 6-os fonás. De!!! A sütésnél megint szakadozott néhány helyen és a formáját sem tartja meg teljesen. Ennél keményebbre már nem készíteném,mert akkor nagyon tömör lesz. Mit lehet csinálni,hogy ne szakadjon? Csak 2 dkg élesztőt tettem bele, és hagytam kelni 45 percet formázva.
Szerinted van különbség,hogy egész tojás vagy csak sárgája kerül bele? Ez is számíthat?
AZANNYÁJÁT!!!! Ildikó, Bezsa, Fruzska és a többiek. Már megint micsoda alkotások születtek, szinte hihetetlen, miket tudtok.
Bezsa! Nézegetem a meghivót, de még kinaiul van, a lányom meg nincs itthon, hogy segitene. Ha küldök képeket megtennéd hogy megint felteszed? Asszem én ezt sose fogom megtanulni, annyira nem értek a technikához. Nem szeretnélek mindig fárasztani inkább összegyüjtöm a képeket és ha majd egyszer átlátom ezt az egészet akkor a lányom segítségével talán sikerülni fog.
Ma zsemlét szeretnék sütni, és az a kérdésem, hogyha nem kenyérsütőben dagasztok, akkor is úgy be kell tartani a dagasztási időt, mint ami a dagasztógéphez való receptekben van leírva? Mert amiben én dagasztok, abba a lapát nagyon-nagyon gyorsan mozog.
Túl lehet dagasztani egy tésztát?
Anyám! Úgy gondoltam, mától kis önmegtartóztatás lesz, szerintem húsvét óta kúszott fel 1-2 kiló, de most muszáj legalább egy vékony szeletke tortát megennem Ennyi gyönyörűség, hidegtálak, kenyerek, kalácsok, Ildikó sütijei bűnbe visznek. Elismerésem kislányok!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit