E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

ILDIKO Előzmény | 2008.04.12. 12:38 - #914

Sziasztok!

Nagyon sok szep es finom dolgokat keszitettetek! En dolgoztam es mire hazaer az ember-leanya var a kovetkezo muszak. Nem volt idom jonni. Kozben gyorsan azert be-be kukkantgattam, mert KI? tudja megallni /hihihi/ hogy nem jon ide kukkolni es beszimatolni kerem!? Isteni illatokat hoz a NET -szele errefele! NAGGYON merges vagyok. Bevasaroltam es teli taskaval elbicikliztem a kerti centrumba 4db cserepet venni.Jol be is csomagoltam/2-3km!/ ERRE hazajovok, leallitom a foldre a fal melle a taskat, majd gondolta AAAZ dolok eggyet"" . Az OSSZES cserepem eltorott!! Pedig egy meglepetes lett volna nekem es Nektek is. Van 1 recim amibe az van hogy cserepbe kell megsutni a kenyerkeket . Foldimogyi/piritva/pisztacia, napraforgomag stb. Igy most "SUTHETEM CSAK"" meg. Az utobbi idoben nagyon ramjar a rud.A hocipom televan mar a tortenesekkel.Jon VALAHA JO?? IIIIS???

Most csakazert IS megsutom, DE sima formaba. 

MASALA, ez tenyleg tipikus menza zsomisuti volt nalunk is.Nekem mindig izlett, mert nagyon jooo szakacsnenink volt a sajat konyhankon az isibe. Szegeny, mar biztos nincs kozottunk, de halas vagyok Neki mert sok finomsagot ettunk akkor. szeretitek a makos-gubat is?? Egyszeru laktato es olcso kaja.

Mindenkinek jo sutogetest. Nalunk kaja: tegnaprol Shoarrma+pitakenyer, es makaronit dobok ossze. Ha lesz meg energiam sutok is vmit.

Pusssziii!


Limara Előzmény | 2008.04.12. 12:30 - #913

Sziasztok!

Hoztam egy kis tepertős és sajtos hajtoványt:

sajtos és tepertős hajtov 


konczbea76 Előzmény | 2008.04.12. 08:09 - #912

Emes! Még annyi, hogy másnap finomabbnak éreztem ez a feketeerdei kenyeret... Ja, az enyémek sincsenek nagyon oda a tk, vagy rozsos kenyérért. Bár az is igaz, hogy a fehéret sem nagyon eszik... 


emes Előzmény | 2008.04.12. 07:30 - #911

Bea! Köszi a recit! Tényleg jól hangzik, de ennyi tk. liszttel nem csinálhatom meg az itthoniak miatt! Sajna!

Masala! Köszi! Természetesen nem értettem félre, és tudom mire gondolsz az egyformasággal, már nekem is feltünt, ezért néha nem 3, hanem 4 vagy 5 vágást ejtek rajta , hogy ne legyenek teljesen egyformák!  


konczbea76 Előzmény | 2008.04.12. 07:22 - #910

Bau! Nagyon kívánatosak azok a gesztenyés csigák!

Fruzska, Emes! Gyönyörűek a kenyerek!

Emes! Kösz a sörös receptet, én is kipróbálom... Íme a feketeerdei kenyér receptje:

Feketeerdei kenyér


masala Előzmény | 2008.04.11. 20:51 - #909

Jaj,Lányok!

Nem akartam én ezzel a zsömlével flancoskodni! Nekem természetes, hogy Bulocskinak hívom, mert egész életemben menzán vagy üzemi kaján éltem és itt ez a neve. Csak  mindég utálatosan elázott, vízízű tottyadék volt! Pedig jól megcsinálva nagyon finom.

8 / vagy 6 / zsemléhez  1/2 kg túró, cukor ízlés szerint, 2 cs. vaníl.cukor, 2 tojás sárgája és a fehérje felverve habnak, 2 ek. vaníliás pudingpor,  a zsömlék kikapart belseje, mazsola, tejföl, hogy ne legyen nagyon sűrű.

A kivájt zsömléket tejben megfürdetem és megtöltöm. Egy kicsit duzzad a töltelék, nem kell púposra tölteni. Ráteszem a levágott kalapjukat, margarint kenek rájuk és alufóliával betakarva / nem szorosan / kb. 1/2 órát sütöm, leveszem a fóliát és még 10 percig sütöm. Nem öntöttem alá tejet, de úgy is lehet csak akkor nehezebb a tepsit elmosni. Hidegen isnagyon szeretem!

Moha nagyon szép a kenyered! Csak úgy kínálja magát. Pici szépséghiba csak ösztönzőleg hat.

Emes a kenyered olyan szép és egyforma, --félre ne értsd---mintha ugyan az a kép lenne mindég. Nagyon szép, formás kenyérke.

A sok gyakorlás és a sok önzetlen segítség meghozta a gyümölcsét! Sorozatban készülnek a szép és szebb kenyerek! Nem beszélve a többi kelttésztás finomságról. Az aranygaluskához nekem is már csak a diót kellene kiimátkozni a héjából.


bau Előzmény | 2008.04.11. 20:44 - #908

Kukuccs! Látom,-mindenki nagyon ügyes volt megint!

Szépek a kenyerek

Én ma gesztenyés csigát csináltam,isteni puha lett,Ebédre meg vargabéles készült.

gesztenyscsiga.jpg picture by bau4

gesztenyscsigaslt.jpg picture by bau4


emes Előzmény | 2008.04.11. 19:40 - #907

//gportal.hu/gindex.php?pg=5495154&nid=1082769

Néne! Ez itt a söröskenyér! :)


emes Előzmény | 2008.04.11. 19:37 - #906

Sziasztok ! 

Fruzska! Nagyon szép a kenyérkéd! Bea! A tiéd is szépséges, de miért feketeerdei? Ezt nem ismerem.

Köszönöm a dícséreteket! Néne! Ez Kisbence sörös kenyere. Itt, Margitkánál találtam, mindjárt ki is teszem neked ide. Ez a kedvenc receptem! Ezt egyszerűen nem lehet elrontani! Akik már régóta idejárnak, már biztos unják, hogy mindig reklámozom ezt a kenyeret, de szerintem még tanuló kenyérnek is remek! Nem győzöm dícsérni!


ancsi54 Előzmény | 2008.04.11. 15:30 - #905

Majorkaj, Neked is köszi a segitséget, további szép napot!


mosolygi Előzmény | 2008.04.11. 12:22 - #904

Sziasztok!

 Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, próbálkozom még! :))) Igazából, jó 20-40 perceket szoktam keleszteni a kenyereket, ameddig fel nem jön a jó nagy kelesztőtálban teljesen. Nagyon szépen szokott emelkedni!! :))) Az igaz, hogy csak 1x szoktam, ill. most 2x kelesztettem. A sütőt pedig elő szoktam melegíteni a sütési fokra. Majd kpróbálom hideg sütőben is. És ha kihagyom a tejterméket, hogy cserepes(ebb) legyen, nem lesz nagyon víz ízű? Ill. akkor csak annyi tej lesz benne, amennyi az élszesztőhöz kell, és margarin helyett olajat használjak?    No igen, az is igaz, hogy mivel először lenyomta magáról a jénai tetejét, nem raktam rá visszza, és azóta tető nélkül sütöm, vízzel lespriccelve. Lehet, hogy azért sem cserepes? Teszek fel majd képet, ha rájövök, hogy kell... :) Üdvözlet mindenkinek! Mosolygi


majorkaj Előzmény | 2008.04.11. 10:45 - #903

Szia Ancsi !

A zsömlét nem kell tojássárgájával lekenni. Ugyanúgy kell spriccelni mint a kenyeret. A cserepek a gőztől keletkeznek, tehát vagy sütőzacsiban vagy két tepsi között célszerű sütni. Ezek hiányában egy kis tálba tegyél vizet a sütő aljába.


ancsi54 Előzmény | 2008.04.11. 10:41 - #902

Limara, köszi a választ. Tényleg van gyors progi, de még sosem használtam, itt az ideje hogy elkezdjem. Igaz a gépem is még aránylag uj, 2 hónapos sincs. Eddig még csak az alapprogit használtam, meg a dagasztás-kelesztést. Na de majd most!!!!!! Nekirugaszkodok. Ja, és a tetejét lekenjem tojással? Meg kell spriccelni ugy mint a kenyeret, hogy szép ropogós, cserepes legyen?


Limara Előzmény | 2008.04.11. 08:18 - #901

Sziasztok pékecskék!

Gratulálok, gyönyörű kenyereket sütöttetek!

Mosolygi! Azt írod, hogy összeállítod a tésztát, keleszted, átgyúrod és be a sütőbe! Ha ez így van, akkor itt a hiba, egyszerűen kihagysz egy kelesztést, ezért reped szét a kenyered és lesz nehézkes, mert nincs megkelve. Ha kézzel gyúrod a tésztát, akkor is követni kell a megfelelő sorrendet. Összeállítod a tésztát, keleszted, közben 1x kissé átgyúrhatod, jobban beindul az erjedés, majd formázod, és itt ismét keleszted. Ez fontos. Jó duplájára, háromszorosára, csak utána kezded sütni. Ha hideg sütőben, akkor számolni kell azzal, hogy még kel a sütőben is.

Ancsi! Jó lenne kikerülni ezt a 20 perces előmelegítést. Elkovászolhatja a tésztát, annál is inkább, mert a szendvicskenyérnél felfuttatott élesztővel dolgozunk. Kelle lennie a gépeden gyors programnak, ahol csak 3-5 percet melegít a gép. Én azt is úgy szoktam, hogy bekapcsolom a programot, és közben, míg az előmelegítés tart, addig mérem az üstbe a hozzávalókat, utána illesztem az üstöt a helyére. Így még ennek a pici előmelegítésnek a nagy részét is lefaragom.

Legyen szép a napotok!


Fruzska Előzmény | 2008.04.11. 08:10 - #900

Sziasztok a tegnapi kenyerem, ezt a sörös kenyeret én is kipróbálom a hétvégén


dondenene Előzmény | 2008.04.11. 08:08 - #899

Csak tátom a szám!!Micsoda felhozatal!!!!Nem semmi remekek születtek!Mindenkinek nagy-nagy gratula!:):)


ancsi54 Előzmény | 2008.04.11. 07:32 - #898

Sziasztok!

Mindenkinek napsugaras, kenyér illatú jó reggelt ! A betegeknek mielőbbi gyógyulást, az ünnepelteknek minden jót és szépet kívánok.

Nekiálltam a zsemléknek és kiváncsian várom a végeredményt. Még soha nem sütöttem zsemlét, de nem adom fel. Vajon a tetejét le kell kenni tojással, és mitől lesz szép cserepes a teteje? Limara szendvicskenyerének a receptje alapján csinálom. Az én gépem ugy dagaszt, hogy előtte 20 percig előmelegit, ez ugye nem lesz baj és nem megy a zsemle rovására? Hát hirtelen ennyi kérdés jutott most az eszembe.

Gyönyörüségek születtek megint a tegnapi nap folyamán, mindenkinek GRATULA !!!!


konczbea76 Előzmény | 2008.04.11. 06:36 - #897

... és persze gratula mindenkinek a gyönyörű kenyerekért és egyebekért!!!


konczbea76 Előzmény | 2008.04.11. 06:33 - #896

Hozom a tegnapi feketeerdei kenyeremet:


Neene Előzmény | 2008.04.10. 21:20 - #895

Micsoda szépségek...megéheztem máris ( pedig nem rég vacsiztunk  ) ! Emes, ez a sörös kenyér honnan van??...mármint a recept... kié az eredeti?? gyönyörűűűűűűűszép, nagy gratula!!


[Későbbi] [1034-1015] [1014-995] [994-975] [974-955] [954-935] [934-915] [914-895] [894-875] [874-855] [854-835] [834-815] [814-795] [794-775] [774-755] [754-735] [734-715] [714-695] [694-675] [674-655] [654-635] [634-615] [614-595] [594-575] [574-555] [554-535] [534-515] [514-495] [494-475] [474-455] [454-435] [434-415] [414-395] [394-375] [374-355] [354-335] [334-315] [314-295] [294-275] [274-255] [254-235] [234-215] [214-195] [194-175] [174-155] [154-135] [134-115] [114-95] [94-75] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?