Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Fruzska, látom nagyon szép kenyeret sütöttél. Elmondanád a tökéletes kenyér titkát? Az előbbi hozzászólásomban azon keseregtem, hogy nagyon világos a kenyerem teteje. A Tied nagyon szép, ha az enyémnek igy sikerülne a teteje akkor nem is bánkódnék. Vagy csak dagasszam-kelesszem a gépben és utána tegyem be jénaiba és ugy a sütőbe? Teljesen tanácstalan vagyok, na és még ráadásul kezdő is.
Ildikó! Igen, a kalácsokat most hatos fonással készítem, éppen ebbe szerettem bele, olyan szép. Igaz, a doboz formában elveszik azután, de muszáj abban sütnöm, a gyerekeim szerint ha szabadon sütöm, túl sok a héja. 60 dkg lisztből készülnek, a széthúzható doboz formában, amit a Lidl-ben vettem, és nagyon szeretek, Kihúzom olyan 5 cm-ert, vagy ahogy sikerül, és így is mindig a doboz fölé nő. Mindig tejszínnel sütöm a kalácsokat, méghozzá többnyire a lidl -ben kapható dobozos 2 dl-est használom, nagyon jónak tartom. Az első kelesztésnél elég, ha éppen duplájára jön fel a tészta, akkor kiborítom, elfelezem, kicsit megigazítom és mindkét darabot 3 részre vágom. ezután a darabokat ellapogatom a kezemmel, olyan téglalap vagy ovális formára, melyik hogy sikerül.Alá és fölé is lesztezek egy kicsit. Majd fentről elkezdem lefelé tekerni az ujjaimmal, minden tekerést lenyomkodva. Mikor kész a kis hurka, akkor már csak egy gyors mozdulattal megsodrom, lisztezett felületen, akkor nem szakad és reped a tészta, szép egyenletes lesz.
Ancsi! Az, hogy a kenyér teteje világosabbra sül, sajnos többnyire a gép hibája. Azzal tudsz segíteni, hogy letakarod, ill. picivel több cukrot teszel bele, ill. margarint használsz a tésztába, ezek talán segítenek. Próbáld ki, hogy a sütőben lekapatod, én egy szer csináltam egy kaláccsal, pill. alatt megégett, túl közel volt a villanysütő száljához.
Andi! Ez a kenyér tökéletes, nincs mit véleményezni rajta, legyél büszke!
Gabye! Jól belendültél a konyházással, szebbnél szebb dolgokat készítettél, az ukrán rozsod csodaszép!
Sziasztok rájöttem a kenyér sütés titkára. Isteni repedezett kenyér titkára. Köszönöm nektek Margitkának, Bezsának a sok tanácsot titkot. Akkora lett a tegnapi kenyerem, hogy a jénai tetejére sült ezért hiányzik róla A mai már tökéletes lesz Hoztam szezámos kiflit, Ostorosi rétes foszlós kalácsot, és a kenyeret amit a bizonság kedvéért kétszer sütöttem meg, hátha nem sikerül a jénais.
Én csak egy csendes szemlélő vagyok és nem győzök gyönyörködni a müveitekben, valami csodákat müveltek. Kiguvadt szemekkel nézem és csorgatom a nyálam. Mindennap bekukkantok, nincs nap hogy kihagynám ezt a kedves, vidám profi topicot. Már többször kértem és kaptam is tanácsot ami mindig bevált, ezért köszönet mindenkinek. Most is lenne egy kérdésem amit már régóta nem tudok megoldani. Próbálgatom a kenyérsütést, és szintén itt kaptam tanácsot, Margitka fehér kenyerére amit ki is próbáltam és csak dicsérni tudom, nagyon bevált. De az a problémám hogy a teteje olyan sápadt, hogy rossz ránézni. Pedig fóliával eltakartam az ablakot és mindent pontosan az előirás szerint csináltam. Az oldala és az alja szép, csak hát a teteje. Ti biztos tudtok valami megoldást erre is, tudnátok valami jó ötletet? Tudom hogy olyan sosem lesz mint a sütőben sütött. És ha esetleg azt csinálnám hogy megsütném a gépben és utána bedobnám pirulni a sütőbe? Nagy hülyeség amit gondolok? Csak rontanék vele? Köszi a választ, és további szép napot kívánok mindenkinek:Anikó
LIMARAM, ez a kalacs mennyi lisztbol keszult es hany cm-es /Szia BRIGI!/ a sutoformad? es hanyas fonassal keszitetted? Jeeee! Ez tisztara mateklecke amit most kerdeztem. hihi
Draga pekek! Nagyon izlik a produkcio! Vegigettem az etlapot. Csodanlatosak a kenyerek es minden!! Ildi szive orul, mert teli a pocak. hihi
Senkit nem megbántva és kihagyva gratulálok mindenkinek, csodás dolgok születtek megint. Tényleg kellene egy kis pihenés én megyek is. éjjel 3-ig dolgoztam, de kész lettem, közben egész nap sütés-főzés.(most elájulás)
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit