Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Hozzávalók: 2 közepes nagyságú burgonya, 4 ek cukor, csipet só, 25 dkg finom liszt.
A burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzzük. A tűzről levéve csipetnyi sóval ízesítjük, majd ha langyosra hült, a levében összetörjük. A burgonyás péphez hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és annyi vízzel keverjük simára, hogy palacsinta tészta sűrűségű masszát kapjunk. A tálat fóliával letakarjuk kendőbe csomagoljuk és langyos helyen 3 napig pihentetjük. Ekkorra a kovász kissé savanykás illatúvá válik, felületén kis buborékok képződnek, érezhetően erjedésben van. A kovászból kivesszük a kenyérhez szügséges mennyiséget. A maradékhoz bő maréknyi lisztet s elegendő vizet keverünk(megetetjük), fóliával letakarjuk és 24 órán át erjesszük. Az így elkészített kovász egy hétig tartható el, kenyérsütésnél egy rész kovászhoz négy rész lisztet adjunk. (Ha a kovász rózaszínűre színeződne, esetleg nem erjedés, hanem penészedés lépne fel, dobjuk ki, ne használjuk fel.
Sziasztok hztam a saját kikombinált KENYÉRFŰSZER receptemet.
Hozzávalók: 1 mokkáskanál ánizs, 2 ek kömény, 1 ek édes kömény(patikában vettem). 1 ek koriander.
A hozzávalókat mozsárban vagy kávétörőben összedaráljuk és légmentesen lezárva tároljuk. 50dkg lisztből készült kenyérhez 1 mokkáskanálnyit adunk belőle. Ízlés szerint keverhetünk bele még fekete borsot vagy szegfűborsot is.
Bezsa, köszi a képfelrakást! Mindenkinek nagyon köszönöm a dicséretet, jólesett és ösztönzőleg hatott rám. Két nap termése / szombat, vasárnap / amit itt láttok, igaz belehúztam rendesen, pörögtem ezerrel. Este belezutty az ágyikóba. Tőletek tanultam ezt a sok finomságot és rengeteg jó ötletet kaptam itt a topikon. EZER KÖSZÖNET ÉRTE! Először pedig félve kérdeztem, mert féltem a visszajelzésektől, tudtam hogy naivakat kérdezek. Aztán mikor mindenki kedves és segítőkész volt akkor aztán dőltek a kérdések.
Mostanság már hamarabb nekiállok egy kalácsnak, vagy egy sütinek, mert ha nem tudok valamit, akkor tudom hogy fordulhatok hozzátok bátran.További szép napot mindenkinek:Anikó
ANCSI, mondd csak ugy suttyomban: aludtal Te egyantalan?? Ennyi finomsagot csak ugy idetalalni. szabad ilyet?-amikor uugysem fogyozok! EZ kesz pekseg kerem Nalatok. hihi Nagyon ugyes vagy!!
csak annyi, hogy készítettem egy adag főzött krémet(tudod szokásos: tej-liszt(vagy vaníliás pudingpor-tej),és margarin-cukor), majd 15 dkg natúr , sótlan mogyorót ledaráltam, picit szárazon pirítottam, és a krémbe tettem. nagyon finom, jellegzetes íze van!
Huuu, kerem.Mar megint miket talalok itt! Kenyer, torta, suti!
LIMARA, a Pamela Andersonnak nincsenek ilyen "minii"! Total hatrahokoltem a szekemben ezektol a ciciktol.
EMES, nagyon szep a kenyered. Jutna egykis db Ildinek is?? kosszi!
AMARILLISZ, a Te mogyisid is elragadott"" . hihi Irjal mar tobbet hogy hogy keszitetted. Jo?? Mit jelent az : daralt mogyorobol hoztad? Az egy NET oldal, vagy daralt mogyibol keszitetted.? Luke vagyok, mi!?
Limara! Most olvasom, hogy mit írtál a hambizsömikről: azok az apró zsömik! Hú, ha én ilyan gigásziakat sütnék, ami ilyen kerek marad, akkor én már majdnem zseni lennék!
Bocsi lányok! Nem akartam senkit félrevezetni! Az újkovász elnevezést, ezek szerint, én találtam ki, csak nem tudtam róla. Ez Limara újkenyere előtti felfuttatott kovász! Nem az én találmányom! Csak én nyanyát nem szoktam hozzárakni, mert nekem az nem szokik itthon lenni.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit