Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Köszönöm nagyon, Limara a tudásodat, figyelni fogok, h ne melegedjen túl a tészta, bizony, lehet, h ez történt... csak az a baj, azt sem tudom, mikor. Mert amint csipog, h kapcsol be a fűtőszál, lekapcsolom, sőt sokszor az utolsó 1-2 percet el is hagyom épp ezért. Na, sebaj, "übung macht dem Meister!", majd legközelebb!
Eloszor is:Ildiko,teljesen lenyugoztel,olyan szepeket sutottel!!!es mindenik kulonleges nagyon,szepek,szinesek,vidamak es biztos finomak is,otletes vagy nagyon
Szepek a kenyerek is,mindnekinek jar a taps!
Gabye,beirom mindjart a torta recit,mert tobb felebol kombinaltam ossze.A gyerekeknek annyira izlett,hogy mindnekinek elujsagoltak hogy milyen finom tortat ettek nalama barmitbe beirom.
Moha, én nagyon szeretem, és a családban is nagy sikere van..És ezekszerint a kolégáknak is ízlett..Ez volt az első gépi kenyerem, ami szuper magas és szinte tökéletes formájú lett, ha másért nem, már ezért is a szivem csücske..Igaz mostanában jénaiban sütöm ezt is, mint a többit..Remélem nektek is ízleni fog!
Gabye nagyon jól néz ki ez a piros kenyér,ki fogom próbálni.
Dojika szép lett a kenyered! Anyukám is robottal dagaszt, nem szokta 20 percig dagasztatni vele. Mondjuk neki elég bivaly gépe van,hamar megvan vele a tészta. Ha szakadozott,akkor lehet,hogy tényleg kellett volna még egy kis folyadék bele. Én akkor használom a robotomat,amikor a gépem üstje kimúlik ,de nem szokott azzal sem szakadt tészta lenni.
Gratulálok, nagyon ügyesek, szorgosak voltatok a hétvégén!
Moha! A kalácsod nagyon szép, ügyes vagy. Igazából én is csak találgatok, hogy mitől reped a kalács. Mivel a tied megtartotta a formáját, úgy gondolom, sütés előtt még kicsit kelhetett volna. Persze csak találgatok. A kalács tésztát szerintem elég nehéz eltalálni, ha keményre dagasztod, akkor szakad, ha lágyabbra hagyod, akkor terül Én már ezért is sütöm formában, nem bosszankodom. A tojássárgájától lágyabb, puhább lesz a tészta, a fehérje kicsit keménnyebbé teszi, olyan igazi harapni való lesz, mint a régi kalácsok. Biztosan tudod, mire gondolok.
Neene! Gratulálok a jénaidhoz, remélem megbarátkoztok egymással. Szép a kenyered, de egy ici-picit elkovászolódott. A rücskös felülete és a héj alatt is látható nagy buborékok erre utalnak. Dagasztáskor kicsit túlmelegedett a tészta valószínűleg, de csak éppen, alig láthatóan, ezért nem ropogós a héja.
Hát ne is legyen olyan, mit a bolti - azt én se szeretem. főleg levegő, meg állományjavító.... brrr... De a fiamnak ugye, a mi kenyerűnk "sűrű, tömény", inkább a boltit favorizálná...
Tészta, ez elég ruganyos lett már, bár így utólag azt hiszem egy pici folyadék még lehet kellett volna bele, nem volt teljesen homogén, néhol volt benne "szakadás", azt kézzel dolgoztam össze.
Dojika ha a tészta szép sima akkor nem biztos, hogy kell a 20 perc vagy esetleg még kézzel átgyúrod.
Ügyes vagy szép a kenyered. A gyerekszáj szövegeket meg imádom. Olyan jókat tudnak mondani.
Sosem lesz olyan mint a bolti, mert azok mindenféle mesterséges anyagot tartalmaznak. A lányom vett bolti kenyeret, de én addig inkább nem ettem, míg el nem készült a saját kenyér.
tegnap megsütöttem egy fehér -tk. rozsos kenyérkét, ami érdekes benne, hogy a frissen kapott robotgéppel dagasztottam és most jénaiban sütöttem, nem a kerámia tálban...
Aki nem kenyérsütőben dagaszt, hanem dagasztógéppel, mennyi ideig dagasztja a kenyeret ? nem mertem 20 percig, mert már nagyon keménynek tűnt... az íze finom lett, a héja istenien ropogós...
Edo, a joghurtos torta recijét megtalálom valahol? Mert mi is 1 éves szülinapra készülünk, és valami ilyesmiben gondolkozom én is..Előre is köszi a választ!
Szép estét Mindenkinek..Hát az hagyján, hogy majdnem fél órába telt visszaolvasnom egy napot, de ez a sok szépség, kenyerek, torták, kalácsok, hidegtálak..Kész merénylet!
Én hétvégén csak kenyeret sütöttem, egyet anyuéknak - cukkinis kenyeret - és ma egyet a koleginámnak..Piros kenyeret..Ezt kért a szülinapjára..Ezekszerint ízlett neki a korábbi kóstoló
Neene azért én már látok cserép kezdeményt. Tudod, hogy megkinlodtunk mi is mire cserepes kenyerünk lett. Nem adják azt olyan könnyen. MAjd holnap jön Limara, mert ő a nagy szakértője a kenyérnek. MArgit is jön majd holnap. Álmodj cserepekkel. Meg lesz az is meglásd.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit